Hortenzia Moszkva régió: fajták, leszállás és gondozás

Az egyik legszebb növény, ugyanakkor nem igényel különleges ellátást, amely kombinálta a kegyelmet, a pompát, a virágzás időtartama és a fajta fajták a hortenzia. Mindegyik kertész értékelni fogja a virágzás szépségét és a csodálatos virág különböző virágzatát. Moszkva és a moszkvai régió kertészei és virágcsereei nem kivételek. A tudás használatával képesek lesznek kiválasztani a legmegfelelőbb a Moszkvai régió területére.

Megfelelő fajok

Van egy hihetetlenül nagy számú hortenzia: fa, fűrész, széles méretű, homályos, rengeteg és más. De sajnos, A moszkvai régió kedvezőtlen téli körülményei miatt nem mindegyikük a nyílt talajban termeszthető, és a téli időszakban ellopni kell őket. Ellenkező esetben a növény meghalhat. A moszkvai régió legjobbja több típusnak tekinthető.

Miscelred

Hogy megkülönböztesse a más képviselők hortenzia buggy nézetét, figyelmet kell fordítania néhány jelre.

 • A növényi virágzat hasonlít az olvadásformára, ami viszont számos kis virágból áll. A virágok 2 típusra oszlanak: gyönyörű üresség, és nem olyan fényes, de a gyümölcsözés.
 • A bilyiding hossza eléri a 25 cm-t, néha több.
 • A golyók formája és “bolyhossága” minden fajtában változik. Minél inkább az üres virágok ágai, a csodálatos, szebb, gazdagabb és szokatlan.

A virágzó szezonban a homályos hortenzia legtöbb faját a virágzási paletta megváltoztatja. Tehát tavasszal a szirmok tiszta fehér színét nézheti meg, nyáron – gyengéd rózsaszín, szürke-zöld, és a cseresznye felé -. Szinte mindenféle virág üres egy kellemes illatot.

A cserje életkora elérheti a 60 évet, feltéve, ha ugyanabban a helyen növekszik. Minden évben a hortenzia körülbelül 30 cm. A különféle hortenzia ültetése előtt ajánlott előbb felfedezni az üzem leírását, a fajta jellemzőit és az ellátás sajátosságait. 2 termesztési módszerekkel hortenzia különböztethető: a növényi formában, mint a multi-lamellás bokor vagy mint egy framborm fa. Hogy a palánta nem nőtt túl magas, meg kell vágnia. Ezután egy buja “kupak” formáját fogja venni, és 1,5-2 m-es szinten marad.

Széles méretű (nagy)

Ezt a fajt Európában, különösen Franciaországban eltávolították, és a növény maga Japánból származik. A széles méretű hortenzia, amely kedvező környezetben van, növekedhet egy nagy sprawler cserje méretéhez. Saját jellemzői vannak, köszönhetően, hogy felismerheted.

 • Nagy levelek, ovoid, ellentétes.
 • A növény dekoratívnak tekinthető, mivel a levelek szezonta többször változik. Tavaszi és nyári időszakban árnyalatokat szereznek az élénk zöldtől telített zöldig, és az őszi piros színű.
 • Virágok nagy panel virágzatokkal, legfeljebb 20 cm átmérővel, az egyes virágok mérete körülbelül 3 cm átmérőjű. A szín többnyire rózsaszín, de az új fajták fehérek vagy kékek lehetnek.
 • A virágzó csúcs júliusban esik, de a végén a virágok nem jelennek meg, de a következő szezonig maradnak, míg zöld színben festik.

Korábban a nagyméretű hortenziát szobanövénynek tekintették, és edényekben termesztették. De köszönhetően a fajták területén, új fagyálló fajok megjelentek.

Ez a növénynek van egy másik csodálatos különbsége: a virágok színénél meghatározhatja a talaj savasság szintjét. Tehát a virágzat rózsaszín színe a talaj alacsony lúgosságáról beszél, és kék vagy kék a föld megnövekedett savasságának jelzőjének tekinthető.

Bőven

Ez a fajta hortenzia is nevezik mandzsetta, göndör vagy mászás. Ellentétben a Blizzard vagy a széles méretű, a Moszkvai régió kertjeiben nem túl gyakori. Külsőleg egy hosszú liana, eldöntött pajzsmirigytartályok virágokkal hasonlítanak. Függőlegesen nő, bármilyen szabálytalansághoz, és vízszintesen terjed a felületen.

A Liana Hortenzia magasságában akár 25 m-re is elérheti. Gyönyörű, meglehetősen nagy virágzavarokkal virágzik, amely 20 cm átmérőjű, a virágzás időtartama jellemzi. Fehér vagy gyengéd krém rózsaszínű piszkos virágokkal Kellemes illatot. A virágzás júniusban vagy júliusban fordul elő. A növény lombja megfelel a leginkább hatalmas, zöld, sötétzöld és saláta, és fehér csíkok.

A páros hortenzia kényelmes létezésének optimális helye egy telek, napfény által világít. De ugyanakkor az árnyékban is jónak érzi magát. A lenovoid forma ellenére a növény cserje. A pleet hortenzia szereti a nedves talajt, de rosszul tolerálja a vizet. A legjobb, ha a szemek szaporodnak, bár a magok vagy dugványok is lehetségesek.

Népszerű fajták

A hortenzia minőségének kiválasztása, szükség van arra, hogy figyelmet kell fordítani egy ilyen kritériumra, mint a téli moszkvai régió kedvezőtlen éghajlatának ellenállása. Kiválaszthatja a legnépszerűbb gyorsan növekvő a fajta külvárosában.

 • Pinkie vinki – Ez egy hortenzia fokozatú elérve 2 m magasságú, színes virágzat kúpos alak. Színük az alapon lila-rózsaszín, és a fehér végén. A virágzási időszak augusztusról októberig tart. A növény fagyállónak tulajdonítható, de nem lesz felesleges elrejteni.

 • Fantom – magas reprezentatív, nagyvirágú virágtalanul, amely 40 cm átmérőjű. A téli hardy osztályok tulajdonítható, nem rossz, hogy Moszkvai fagyokat is menedék nélkül hordozzák. A virágzó szezon elején fantomi virágok gyengéd rózsaszín árnyalattal rendelkeznek, de a vége alatt lila színben festett. A virágzás időtartama – augusztus és október között.

 • Rózsaszín daiond az egyik legszebb fajta. A virágzás ideje alatt a virágok színe többször változik: a tavasszal fehérek, nyáron, a málna színét ősszel vásárolják meg. A télen jobb áramlással.

 • Kiuha eléri a 3 m magasságot. A Kiucha polarizált virágzáférfencékkel, halvány virágokkal, júliusból október végéig virágozva. A méhek vonzása gyengéd aroma.

 • Diamond Ruzh – a hortenzia egyik legszokatlanabb képviselője, amelynek megkülönböztető jellemzője a színváltozás nem csak a virágzat, hanem a lombozat is. A telített zöld levelek fokozatosan foltok narancssárga. Virágok a szezon elején fehérek, de szeptemberben rózsaszín színt fogadnak el. A hortenzia fokozatának magassága eléri az 1,5 m-t.

 • Limelaight eléri a magasságot 1 m, ritka esetekben 2 m alakú alakú. A virágzata szorosan sokrétű virágokkal, amelyek a szezon elején még mindig zöldesek, de a szezon végére rózsaszín színűek. A Limelate a meleg körülményeket előnyben részesíti, így jobb, ha a napos telekbe kerül.

 • Bohóc A rannetikus növényekre utal. Ez egy alacsony szellemű hortenzia, magassága legfeljebb 0,8 m. A virágzat színe a virágzás időszakától függ, és fehér, citrommal és rózsaszín színekkel történik.

A hortenzia fajta kiválasztásakor egy tapasztalatlan kertész zavaros lehet. Ezért ajánlott a legigényesebb képviselőkkel kezdeni. Ez magában foglalhatja a csata néhány fajtáját.

 • Grandiflora – A nagy Blizzard átmérője 30 cm, akinek színe fehér a virágos szezon elején, a nyári és a zöldes-vörös őszi. A virágzási időszak június második felétől októberig tart. A nagyvirág eléri a 2 m magasságot, szereti a nedves talajt, és nem szenved a napfény hiányában. A fiatal palánták nem fognak azonnal örülni a rügyeket, időre van szükségük a gyökerek megerősítésére. Csak 4-5 éves életre, az üzem adja az első virágzatokat. Felnőtt fajták Téli-Hardy, mint a fát és a kéreggel borított.

 • Tardiva a késői vezetési fajtákra utal. A megfelelő gondossággal 3 m-re nőhet. A TARDIVA biztonságosan elviseli a télt az ág ágának korai bevonata miatt. A Blossom augusztus második felében kezdődik, a szirmok színe krémes lehet, idővel a rózsaszínen változik.

 • jegesmedve – Különféle név a rendkívüli fagyállóság és a hófehér virágok számára. A növény virágzik a fagyokhoz, és a hőmérséklet -35 ° C-ra emelkedik. Polar viseli az élőhelyre: átadja az örömtojást, árnyékolást és szennyezett levegőt. A cserje magassága eléri az 1,7 m-t.

 • Pastrel Green – fagyálló hidrangea minőségű (-30 ° C-ig). Karbantartás A tiszta cserje eléri az 1,2 m magasságot. A virágzás szezonjában a szirmok színe ismételten változik a fehér és krémes árnyalatokból a zöld és rózsaszínig.

Hogyan válasszuk ki?

Vásároljon hidrangea palántákat szakosodott üzletekben. Először el kell döntenie a válogatás kiválasztását, mivel a végeredmény függ.

Az egyik kritérium a kiválasztás során a talaj helye, feltételei és minősége. A moszkvai régió kerti helyszínei számára az optimális lehetőség homályos, széles méretű és rengeteg virágfák lesz.

Ebben az éghajlati övben a fagyálló növények jól nőnek.

 • Kenyér nélküli kilátás Jól illeszkedik a moszkvai régió éghajlati viszonyaihoz. Növény Ajánlatos egy zárt gyökérrendszerrel és a kertben a kertben történő üzembe vásárolni. Tehát amikor vásárolsz, gondosan meg kell vizsgálnia a gyökereket. Az egészséges gyökerek erősek lesznek, a formák jelei nélkül, és a talaj mérsékelten megnedvesedik. A jó vetőgépnek van néhány erős hajtásai.

 • Ha a választás esett Pleet kilátás Hortenzia, Fontos tudni, hogy nem szereti a transzplantációt. Ezért a vásárlás előtt el kell döntenie a növény állandó “helyének” választását. Az egészséges csemete jól fejlett gyökérrendszer lesz. A rengeteg hortenzia gyökerei vízszintesen nőnek, nem pedig mélyen. Ennek megfelelően a leszállási gödröknek sekélynek kell lenniük, de elég szélesnek kell lenniük.

 • A hortenzia széles nézetét a termikus szerelmes fajokra utal, ezért további gondozásra van szükség. Nem szabad nyílt helyen termeszteni, hogy a fiatal palánták ne haladjanak azonnal, mivel a túl enyhébb növény nem fog túlélni a téli hidegen. A virág ajánlott vásárolni edényekben, és tartson egy szobában több éven át, mint egy szobai növény. 2-3 év múlva, a hortenzia lehet tenni, hogy a telek óvjuk az erős napsütés és a huzat, és szabadság a nyári alkalmazkodni.

Leszállás

Hortenzia – Kiváló beszerzés a kertészek számára. Ehhez a növényhez elégedett a buja virágzással, több szabályt kell ragaszkodnia.

 • A hidrangea jó a sublinks-ben, ezért ajánlott ilyen talajba ültetni;
 • Állandó bőséges talaj hidratálása száraz időszakban.
 • Az üzem szereti a jó világítást, de nem tolerálja az egyenes fényes napfényt (a leszállóhely kiválasztásakor ez a tényező fontos).
 • A Hydrangea nem szereti a vázlatokat, meg kell védenie ezt a jelenséget.
 • Minden tavasznak meg kell vágnia a növényeket: vágja le a régi és törött ágakat. Összességében el kell távolítania az elárasztott virágzatokat.

Későbbi ellátás

Az év forró évszakában a moszkvai régió kertészei gondosan gondoskodniuk kell a hortenziara: a zöld részt rendszeresen vízzel permetezzük, és a gyökérrendszer körüli talaj egyenletesen öntözhető. A szezon alatt szerves trágyázószerekkel, valamint nitroposokkal és szuperfoszfát oldatokkal táplálkozik. Rendszeresen száraz és beteg ágakat kell vágnia. Ennek köszönhetően a növény tisztán csodálatos koronát szerez.

A hidrangea-reprodukciót 3 módon hajtják végre: dugványok, magvak és szemek. Ha a termesztést magvak hajtják végre, akkor egy nagy fazékot vesz igénybe, ahol a magvak esik. A talaj szisztematikus nedvességével van egy darab után hajtások. A tavasszal a fiatal hajtások dugványokat használnak, és a vágott műanyag palack alatt ültetik. A hónap folyamán az üzemet öntözik, a gyökerei betűkkel.

Télen?

Miután a hortenzia eldobta az egész lombozatot, az ágaknak hozzá kell járulniuk, és a cserje alapja a mulch lefedése. A Mulching Réteg megvédi a növények gyökérrendszerét. Annak érdekében, hogy a fiatal hortenzia biztonságosan mozdult a télen, és megtartotta a vesék a fiatal hajtások, azt további menedéket kell biztosítani. Fontos, hogy ezt az eljárást a fagyok kezdete előtt végezzük el, különben akár 5 ° fagy is elpusztíthatja a gyors hajtásokat.

A telek telekének menedéke elindul egy fadoboz vagy más megfelelő eszköz telepítéséből, amelyhez szépen helyezheti el a cserje ágait. Az üzemet ezután teljesen borítják édesem vagy nemszővel alulló anyagokkal és rögzítéssel minden oldalról rudakkal.

Ha helyesen hajtja végre a menedéket, a Hydrangea képes lesz a hőmérséklet -40 ° -ra mozgatni. A kis cserjék biztonságosan túlterheltek, ha teljesen elalszik a Földet, és fedjük le a táskát.

De A leírt menedékanyagok nem alkalmasak a felnőttek és a magas bokrok számára, furcsa ágakkal. Ezért a függőleges hely kialakítása épül fel nekik: egy csomó cserjék körében, a téteket a talajba vezetik, amelyre a növények rúddal vannak rögzítve. Fölöttük tésztaanyaggal van csomagolva, és filmekkel vagy gumioiddal borítva. Korábban az egyes bokor alapja van felszerelve. Az évek során erősödött a hortenzia gyökérrendszere, valamint a fa ágai. Így a növény fagyállóvá válik, és nincs szükség további menedékben.

Példák a tájkép kialakítására

A Hydrangea lenyűgöző megjelenése nem csak az amatőrök kertészek, hanem a tájtervezés területén is felhívja a figyelmet. A csodálatos zöldségek és gyönyörű virágok lenyűgöző kilátás nyílik a kertre. A hidrangeát a legtöbb virágzással és dekoratív lombhullató növényekkel kombinálják.

Egyetlen alacsony bokor jól néz ki egy pad mellett. Számos magas hidrangea fajtája díszíti a kertben lévő utat. Tájtervező különböző területi tervezési lehetőségeket használ: Élő sövény, egyedülálló leszállás, kerti sikátor, többszintű kompozíciók más színekkel kombinálva.

A hortenzia kiváló vállalata lehet liliomok, azáleák, rózsák, spiriák. A szomszédos hidrangea rannetikus magas fokozatai ideálisak lila bokrokhoz. A helyszínen lévő tűlevelű cserjék szomszédsága előnyös lesz, mivel a tűk aromája megrémíti a rovar kártevőket.

Őszén a legjobb partnerek aszterek és dáliák lesznek. A hortenzia és a badan, a házigazdák és az astilba kombinációja díszíti a tartályt. Az alacsony sebességű hortensi bokrok egy virágágyásba kerülnek gerániummal és dekoratív fűvel. Ha a hortenciális cserjék magányosnak tűnnek, akkor a cégük hígíthatók a fa peonies.

Amikor a hortenzia és más színek hő-szerelmes fajtáiból készült készítményekkel rajzolva figyelembe kell venni a szomszédos növények és növények jellemzőit, amelyek olyan fajok, amelyek a hortenzia, szigetelésre van szükség az év téli időszakában.

Ezután nézze meg a hortenzia fajták videó felülvizsgálatát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: