Hortenzia téli elkészítése

A gyönyörű kert jelenléte sok decsabát és csak a kerti virágok és cserjék szerelmeseit kedveli, de a buja szín és a stabil növénynövekedés érdekében fontos, hogy képes legyen megfelelően ellátni őket. Ha a hortenzát a helyszínen ültetik, akkor a legtöbb figyelmet kell fizetni a téli előkészítésükre, különben tavasszal és nyáron fog működni, a virágzó kert nem fog működni. Időszerű és megfelelő növényi ellátás A kertben számos színsáma erős bokrok lesznek.

Hortenzia téli elkészítése

Különböző fajták telekének jellemzői

A Hydrangea 1-3 méterre növekvő bokor, a fajtól függően. Ennek a növénynek 2 fő variánsai vannak: az örökzöld és a levél esik, amelyek mindegyike bizonyos termesztési feltételeket igényel. Tekintettel a Bush külső vonzerejére, a Hortensia megkezdte a hideg régiókban termeszteni, amelyekre eredetileg nem készültek el. Az örökzöld fajta ilyen körülmények között nem illeszkedett, és a lombhullató képes volt ellenállni a rossz időjárás és a fordulat.

Annak érdekében, hogy a hortenzia ismét túlterhelt és virágzott, fontos, hogy számos előkészítő intézkedést végezzen. A téli téli előkészítés eltérő lesz, attól függően, hogy milyen fajta növekszik a kertben.

Hortenzia téli elkészítése

 • Egy fa vagy buggy hortenzia esetében nincs veszély az erős fagyok kitettségétől, jó tél és gyorsan repül a meleg szezon kezdete.

Hortenzia téli elkészítése

 • A nagy fajta gyenge ellenállással rendelkezik a fagynak, és a tél után virágzás nem történhet meg, ahogy azt a tavalyi hajtások végzik. Ha nem tesz semmit az ágakkal, akkor fagyaszthatják, és a bokor megállítja a virágzást. A megfelelő menedékkel a Hydrangea valódi kerti dekorációsá válik.

Hortenzia téli elkészítése

 • A Himalayan fajtát a téli keménység legjobb mutatói jellemzik, és csak a legszélsőségesebb esetekben menedéket igényelnek.

Hortenzia téli elkészítése

 • A Doliste Hortenzia rossz a fagy és a szél hordozásához, mert fel kell készülnie arra, hogy készítsen egy hangulatos helyet a kertben, ahol nincs erős és gusztus szél, és télen is elrejteni kell.

Hortenzia téli elkészítése

 • A cseresznye faj az a lehetőség, amely a téli növényt nem lehet lefedni, mivel a hideg hőmérséklet nem okoz semmilyen kárt a kultúrához.

Hortenzia téli elkészítése

A hortenzia fajta ültetése előtt fontos meghatározni azokat a feltételeket, amelyekben növekedni fog.

Szabályok vágása

A különböző típusú hidrangeák lehetővé teszik, hogy ne csak azokat a fajtákat választsák, amelyeket nem kell lefedni, vagy nem minden télen meg tudod csinálni, ha meleg, de ugyanakkor használható, és díszes bokrok. Néhány fajta tanácsosan csökkenti, mások – mindaddig, amíg. Ahhoz, hogy megfelelően hozzanak létre egy bokor és a betakarítás jó alapot a jövőbeli virágok számára, fontos megérteni, hogyan kell a hortenzát.

A nagyméretű fajták hajtása kissé rövidül, mivel a virágzási folyamatot a tavalyi ágakon végzik, ami azt jelenti, hogy a fiatalokat nem kell vágni, mivel túlterheltek, hogy normális virágzás. A fa és a buggy hortenzia virágzik a fiatal hajtások, ezért a régi levágható, ami serkenti a fiatal ágak aktív növekedését. A Trim eljárás tavasszal és ősszel elvégezhető, a tavaszi opció kevésbé kényelmes, mivel a lé már aktívan elterjedt, amely a vágás helyén a bokorból áramlik, ami nem esik az ősszel. Mindegyik kertész maga választja a legkedvezőbb időt a bokrok gondozására, a fő dolog ebben az esetben lesz a minőség, és nem az idő vágás.

Hortenzia téli elkészítése

A tavalyi hajtásokon virágzó növényeket nem szabad erősen vágni, ebben az esetben a vágás rendkívül kozmetikai, és ősszel készül. A tavalyi ágak ajánlották az erős vesék első párjává, de a régi ágak teljesen eltávolíthatók. A hortenzia esetében, amely virágzik az idei hajtásokon, a vágás sértőbb, minden régi és sérült ágot eltávolítanak. A tavasz az ilyen típusú tevékenység optimális időtartama, amikor a bokor már elindította a növekvő szezont.

Hortenzia téli elkészítése

Védelmi módszerek

Ahhoz, hogy a kerttel várjon a téli előforduláshoz, minden növény szükséges, hogy elrejtse a megfelelő módon. Hidanszák hő-szerelmes cserjék, mert a menedékrétegnek meglehetősen nagynak kell lennie nekik. A fagyokból gyakran szőlő- és vesékben szenvednek, amelyek az ágak végein helyezkednek el, ezért szükség van a jó anyag jelenlétére a kultúra védelmére. A bokrok negatív hőmérsékleten történő előkészítéséhez választhat két opció egyikét.

 • A bokoron minden vékony, gyenge és helytelen növekvő hajtást kell vágni, ráadásul, hogy teljesen eltávolítsa a leveleket a bokorból és a földről. Tekintettel a nagy méretekre, a bokor darabokra oszlik az ágak növekedésének iránya alapján, amelyeket össze kell kötni és égni a földre. Laza hortenzia rugalmas és nem törik meg, de jobb, ha megbízhatóságot rögzítünk, nyitott földre helyezhető. A növény szigetelésére ajánlott egy nemszövött anyagot a Loutrasil vagy Agrospana típusára, amelyet száraz lombokkal borítanak az egészséges fáktól. Az eső és a hó nem ugrál egy ilyen menedéket, szükség van a filmre vagy a burkolatra, amelyet egy régi palotával vagy valami ilyesmi borítanak. Annak ellenére, hogy a menedékhelyen használt rétegek és anyagok nagy száma, a téli bokrok és a rugó kezdete nem választható ki, de képesek nagyon alacsony hőmérsékletet átvinni.

Hortenzia téli elkészítése

 • A bokor a téli menedéket is felkészíti az extra ágak vágásával és az összes lombozat összegyűjtésével, amely után kerti talaj van a gyökérzónához, és a fadobozok körül helyezkednek el. A szőlőt a dobozokon helyezzük ki, és rögzítik számukra, amely után az egész bokorot agroszfánnal vagy más hasonló anyaggal borítják, amelyen a film tetején helyezkedik el. Ilyen menedékkel fontos, hogy időben felfedje a bokor, nem sietési esemény, mivel az ismételt fagyok pusztítóak lesznek az üzem számára.

Hortenzia téli elkészítése

  Egy másik lehetőség a hortenzia fedezésére tekinthető, amelyen a cserje szőlője elvarázsolt. A fentiekből a lehető legtöbbet is fel kell tennünk, amennyire csak lehetséges, hogy a nemszőtt anyaggal ellátott kialakításra van szükség, amelyek szélei biztonságosan rögzítve vannak.

  Ha nincs lehetőség a fülke használatára, akkor minden padlóanyag alkalmas, amely több rétegben van az elkészített keretben.

  Hortenzia téli elkészítése

  Meg kell ásni?

  A Hydrangea meleg klímát preferál, így nem könnyű ellenállni a fagyok ellen. Azoknak a kertészeknek, akik növekedni akarnak, gyengén hideg, nem hagyják el a bokrokat a kertben télen, ajánlott ásni és tárolni őket az alagsorban. Annak érdekében, hogy a bokor az új körülmények között tartsa, fontos, hogy mindent helyesen készítsünk. Az alagsor szükséges a paraziták és a penészek feldolgozásához. A szobahőmérséklet nem emelkedhet a +3 jel fölé, különben fennáll a vesék felébresztése.

  Hortenzia téli elkészítése

  Fontos tényező a hortenzia tárolási eljárásában az alagsorban a páratartalom szintje. Nagy mutatóknál az üzem elkezdődik, ezért rendszeresen szellőztetni kell a járművet vagy a szellőzést. Ha ez nem lehetséges, hogy egy légtömeg változás bent a szobában, akkor intézkedik egy tartályt overexheared mész, hogy meg tudja állapítani a kívánt páratartalom.

  A téli hortenzia ritkán kell vízzel, és egy kicsit, a nedvességnek biztosítania kell a gyökérrendszer életképességét, és nincs többé. A megfelelő tárolás kötelezi a vízelvezető lyukak megszerzését, amelyen keresztül az extra nedvesség jön. Ha a ház edénye nem található, akkor a gyökérrendszert a talajjal a nemszőtt padlóburkolatba helyezheti, amely képes a levegő áthaladására és fokozatosan eltávolítani a vizet.

  A hortenzia bokrok tárolása az ablakpárkányon lehet a szobában, ha a bokor kicsi és télen vásárol. A levelek és a virágzat jelenlétének köszönhetően fontos az ablakon lévő növény létrehozása, a megfelelő öntözés biztosítása érdekében, és ami a legfontosabb, további világítás. Addig, amíg a talajbokorba való leszállásra lenne szükség, hogy új helyen kell kezelni. Ugyanez az elvet is az alagsorban tartott növények esetében is el kell készíteni, fel kell készülni az új körülményekre, emelje fel a hőmérsékletet, hogy hosszabb ideig fáradt legyen, és tegye ki egy ideig az utcára, hogy a hortenzia tavaszi felmelegedése teljesen készen áll a transzplantációra.

  Hortenzia téli elkészítése

  Hogyan lehet helyreállítani a virágot tavasszal?

  A hortenzia hideg időjárásának gyenge stabilitása miatt a téli fagyok nagyon negatívan befolyásolhatják a bokrot, és egyes esetekben halála okozza. Ha a kultúra nem adja meg az élet jeleit a télen, vagy nagyon rosszul fejlődik, akkor meg kell segíteni neki. Azok a kertészek, akik nem fedik le, vagy nem tudják fedezni a téli bokrokat, számos problémával szembesülhetnek.

  • Hortenzia betegségei – Egy legyengült állapotban, a bokor nem tudnak ellenállni a különféle betegségek, amelyek tavasszal van elég sok, mivel a nedves és meleg környezeti feltételek. Ha a lombozat megkezdődik, vagy bármilyen más folt, ez azt jelenti, hogy sürgősen meg kell tennie az intézkedéseket.

  Hortenzia téli elkészítése

  • Gombák – Ha a bokorot gombás vitákkal ütötték, akkor gombaellenes szerekkel, például réz- vagy burgundi folyadék oldatával kell kezelni. Az érintett Fóliát azonnal el kell távolítani, és 2 hét után ismét permetezzen egy bokrot. Annak érdekében, hogy a probléma ne történjen meg újra, havonta 1-2 alkalommal következik a kábítószerek használatához, gomba gátlása, mint megelőzés.

  Hortenzia téli elkészítése

  • Kártevő – Amikor megjelennek, inszekticideket kell használnod, és megnézzük a bokor reakcióját. A kártevők jutalmazásakor ismét kémiai készítményeket kell használnia.

  Hortenzia téli elkészítése

  A bokor rossz fejlődésénél befolyásolhatja az alkálifőt, amely a földön van, mint amennyit több, annál rosszabb érzi hidrangeát. A talaj savasságának szintjének beállítása, a normál növekedés és a bokor fejlődésének újraindítása.

  Ha a tél hideg volt, a hajtások tippjei megszáradnak a kihalás miatt. Hogy segítsen a növényi helyreállítási erőknek, meg kell távolítania az összes sérült alkatrészt, a műtrágyákat és a vizet a bokor. Nagy károkkal a Hydrangea nem lesz képes virágozni az aktuális évben, de a bokor erősíti és örül a következő szezonban.

  Hortenzia téli elkészítése

  Arról, hogyan készítsünk hidrangeát más télen, lásd a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása