Host “Empress Wu”: leírás, leszállás és gondozás

Host vagy Funkiya – Téli keményítés hosszú távú cserje a Távol-Keleten. A növény fő jellemzője nagy lemezlemezek és cisztás virágzat. A fajok és a fajták fajtái között figyelemre méltó, “Empress Wu”. A fajták méretei gyakorlatilag óriásak a rokonaihoz képest. Elemezzük a növény, valamint a leszállási és gondozási események további leírását.

Leírás

A “Empress Wu” fogadó a legnagyobb fajta, amely többféle fajta hasznos az értékéhez. A növény a számos Sparazhev családhoz tartozik, és az egyetlen császárnő nő nevét viseli, amely Kína szabálya. A cserje a lágyszárú évelőségekhez tartozik, és inkább a folyók közelében, az erdő szélén vagy a hegyek alján nőnek. A magasságban a rohanás, az óriás eléri az 1,5 m-t, és a szélességben 2,5-3 m-re nőhet. A személyes levelek kiterjedt kimenetet alkotnak.

A leveles lemezlemezek szerkezete hullámos, tavasszal egy könnyű viasz lovaglással borított, amely matt zöld-kék hangot ad nekik, és nyáron sötétzöld. “Empress Wu” észrevétlen, de ugyanakkor ezzel a kifinomult virággal. A virágok magasak, carious virágzatokkal, a rügyek a rendes tölcsérek formájában vannak, gyakrabban az egyik oldalon. A halvány levendula színben festették őket. A bőséges virágzás elsősorban júliusra esik. Az élet harmadik évében a házigazda a leghatékonyabban néz ki, ha a kimenet teljesen kialakul, és a virágos nyilakat számos finom virágzattal borítják. A virágzás vége után a gyümölcsök, a gyümölcsök képződnek – háromszög alakú dobozok, amelyekben a fekete magvak helyezkednek el.

Leszállás

Annak érdekében, hogy az “császárnő Wu” hosszú ideig boldoggá tegye csodálatos nézetével, mindent felelős, hogy megvizsgálja a helyeket és a leszállást. A fogadó fő követelményei:

 • A talaj összetételéhez az üzemet eldobják, de még mindig inkább a vezetési talajokat előnyben részesítik;
 • A talajnak nem szabad túl nedves;
 • A homokos föld nem nagyon alkalmas erre a fajtare, de ha nincs más választás, akkor kötelező ásványi etetést és humuszt készítenek
 • A leszállási telek tágasnak kell lennie, könnyű fickóval.
Olvasson tovább  Mozaik a medencéhez: Kiválasztási funkciók

A cserje ültetése vagy átültetése a tavasz elején vagy az ősz végén. A Föld jól sikoltozik, ásni egy tágas, egy kicsit több bokor gyökérrendszert. Javasoljuk, hogy egy rétegelvezetés és egy kis keverék “Kemira kocsi”. Ezután öntsön egy kis földet, amelyen a növények gyökerei jól vannak elosztva egy körben, a talaj elaludt és szabotázs.

A fogadó leszállás után jól hidratálni kell.

Gondozási szabályok

A “Empress Wu” fogadó gondozásához könnyű, a növény nem terjeszt elő speciális követelményeket. Minden szükséges:

 • locsolás;
 • táplálás;
 • laza;
 • Ritkítás.

A nedvességlemezek nagyméretének köszönhetően gyorsan elpárolog, és a levelek szélének hiánya száraz, és a virágok elszáradnak. Másrészt a felesleges nedvesség is perniciálisan működik az üzemen, így az öntözés gyakori, de nem túl bőséges. Javasoljuk, hogy naponta hidratálja a gazdagépet, különösen forró időben.

A növény ugyanolyan jól reagál az ásványi táplálékhoz és a szerves. A gondoskodás megkönnyítése és a műtrágyák elősegítése érdekében gyakran előfordulhat, hogy a bokrokat organika által végeztük, emellett egy ilyen eljárás segít a nedvesség késleltetésének késleltetésében. Jól illeszkedik egy tehéntő, kálium-szulfát (1 rész), selitrák (1 rész) és szuperfoszfát (2 rész) növényi keverékéhez. A rügyek kialakulása és a virágzás után érdemes növényi kálium-foszfor-műtrágyákkal, nitrogénnel. A törzs körüli talaj ajánlott, hogy kitörjön gyakran, hogy nincs földes kéreg.

Zökkenőmentes hajtások és száraz leveles lemezek érdemes vágni. Ez javítja a megjelenést, és segít megmenteni a bokor alakját. Nincs egység a kókák között a téli rész vágására.

Amikor megtervez egy lapos kimenetet, hogy ezt a hideg időjárás kezdete előtt tegye, de követni kell, hogy az összes levél már sárgás. Ellenkező esetben a növény valószínűleg megszárad.

Ha a lombozat télen marad, további menedékhelyként szolgál, de a tavasz elején ki kell vágni. A “Empress Wu” gazdaszervezet megfelelő gondozásával 15 éve ugyanazon a helyen növekedhet, anélkül, hogy elvesztené a díszítést. Ez a fokozat fagyálló tulajdonságokkal rendelkezik, és nem igényel menedéket a téli időszakra. A felfüggesztés hideg régióiban lefedheti a lombozat bokorát, majd megszórja a hóval.

Olvasson tovább  Kultivátorok gyártói: Németország, Oroszország, Franciaország és mások

A tenyésztési módszerek

Növelje ezt a gazdagépet Többféleképpen lehet:

 • Bush elosztása;
 • dugványok;
 • Magok.

A részleg nagyon könnyű és hatékony reprodukciós mód. Ha mindent helyesen teszel, az eljárás ideje jelentéktelen. 3 évesnél idősebb felnőtt bokrok, és a rhizomot több darabra osztják, látszólagos gyökerekkel. Leszállási szabályok kirakodása. Között jobb, ha nyáron költeni. Menekülni a “sarok”, amelyet a fény tápanyag talajába ültetett, azonnal lefeküdhet, vagy a tartályba. A lap érdemes vágni, így a dugványok gyorsabban hagyják a gyökereket. A menekülést üveg vagy műanyag sapkával borítják, és amikor a gyökerek megjelennek, a menedéket eltávolítják (erre, általában szükségük van néhány napra). További növényi ellátás ismerős.

A legtöbb időigényes és hosszú tenyésztés vetőmagja. Hogy a növény dekoratív megjelenést szerezte, érdemes 5 évig várni, és a magok csírázása nem túl magas. Azok számára, akik úgy döntenek, hogy megpróbálják, a reprodukciós eljárást a következőképpen hajtják végre:

 • Februárban a magokat egy hónapra helyezik a hűtőszekrényben, az alsó polcra a rétegződésre;
 • Ezt követően a “Kornvin” 20-30 percben tartják;
 • Ezután 6-7 cm mély mélységbe melegítve steril talajba melegítve, a kapacitást mangánnal kell kezelni;
 • A tartályt egy filmmel vagy üveggel zárva, és félig irányított helyen tartjuk + 18-25 ° C hőmérsékleten;
 • Három hét elteltével a hajtások megjelennek, miután a levelek 2-es képződése után a hajtások a talaj és a homok keveréke (4: 1)
 • a raklapon keresztül öntözött;
 • A menedéket fokozatosan eltávolítják, és 10 nap elteltével a hajtásokat szabad levegőbe lehet venni;
 • Amikor a palánták teljesen rögzítettek, a növekedés helyén helyezhetők el.

Miután egy kis erőfeszítést kaptunk, egy fenséges bokor telekjét kaphatja meg, amely vonzza az összes jelenlévre.

És a jobb elhagyással a növény, sok év fog díszíteni a kertet hatalmas elegáns levelei és elegáns virágzat.

A következő videóban további információkat talál a leszállásról és gondozásról a fogadó “Empress Wu” -ról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: