Jácint a potban: leszállás és gondozás

A kerti üzletek gazdag választékot kínálnak olyan növények számára, amelyek otthon termeszthetők. A tökéletes házi üzem ötvözi az egyszerű gondosságot, a kompakt méreteket és a vonzó megjelenést. Az ilyen jellemzők jácintot tartalmaznak. Ez a virág a sparazhev családhoz tartozik. A buja és a fényes virágzás egy kellemes és bájos illat kíséri.

Hogyan válasszuk ki?

A potok növekvő virágok sikere attól függ, hogy melyik vetőmagot választotta kertészek. Ahhoz, hogy helyesen vegye fel, be kell tartania bizonyos ajánlásokat. A szakemberek azt tanácsolják, hogy válasszon izzókat, amelynek átmérője legalább 5 centiméter. Ha azt tervezi, hogy a kertben a jácintot tervezi (a nyitott területen), akkor az izzók kisebbek. A vetőmag mérete a fajta, megengedett normától függ – 4-6 centiméter átmérőjű.

Óvatosan értékelje az izzókat vizuálisan. Ezeknek hiányozhatnak, rothadás és penész. Válasszon sima és egész izzókat a rovarbetegségek és sérülések nyomai nélkül. A szerkezetnek sűrűnek és tartósnak kell lennie. A csírázók kiválasztásakor a szakértők azt tanácsolják, hogy figyelmet fordítanak a vetőmag átmérőjének és az izzó alján. Optimális arányok – 1.5-1,6: 1. Az év bármikor megvásárolhatja az izzókat szaküzletekben. Tárolja őket, amíg a kirakodásra nincs szükség hűvös helyiségben 6-9 fokos hőmérsékleten. Ilyen körülmények lelassítják a növekedési folyamatot, és megadják a pihenés kezdetét. A földi tartályokban lévő izzók vásárlásakor gondosan megvilágítják őket.

Ön is vásárolhat egy virágüzletben már termesztett és virágzó jácintot. Ebben az esetben nem kell sok időt töltenie az izzók csírázására, de csak gondosan vigyázzon a növényre.

Felnőtt üzem megvásárlásával sokan azon tűnődnek, hogy át kell-e átültetni a virágot egy új helyre. A szakmai kertészek véleményeiről megosztották. Néhány bízik abban, hogy a transzplantáció stressz a növényre, és a munka folyamatában károsíthatja a virágot. Mások úgy vélik, hogy az új konténerben való leszállás nem károsítja a növényt, de magabiztos lehet önállóan felkészült talajként.

Leszállás

Annak érdekében, hogy a virág elégedett legyen a buja szín otthon, szükséges, hogy megfelelően felkészítse az izzót a leszállásra. Ez a folyamat csak a vetőmagra vonatkozik, amely a földből ásott. Az áruházban vásárolt izzók előzetes képzést folytatnak (Ha minőségi termékről beszélünk). Az izzók a virágok meghosszabbításához a nyár közepén felemelkednek. Miután gondosan megtisztították a föld maradványait, és 2 hetet tartanak a magas páratartalom mellett. Optimális levegő hőmérséklet – 30 fokos hő. Idővel a hőmérsékletet körülbelül 5 fokos csökkenti. Ilyen körülmények között az izzók további 14-15 napot tartanak. Néhány nappal a leszállás előtt a hőmérsékletet akár 17 fokig is csökkenti.

A vetőmaganyag gyökerezésének időszaka a minőségi és sajátos változata függ. Középjelző – 6-10 hét. Ahhoz, hogy virágokat kapjunk a tavasz elejére, a leszállást a második őszi hónap végén végzik. Ha a virágok szükségesek az új évhez, az izzókat szeptember első felében ültetik el.

A növények ültetéséhez készítsen konténereket. Az eldobható műanyag pohár alkalmas erre. Ez egy egyszerű és praktikus lehetőség. Használjon bankokat, edényeket és más mély tartályokat is. Ne felejtse el, hogy a leeresztőréteget 1-2 centiméterben rendezze el az asztal alján. A tapasztalt kertészek tájékoztatják a kis kövek használatát a földre. Következő csipke a földterület. A magas sav talaj nem illeszkedik a jácinthoz. A legjobb lehetőség a Turf, a Tala és a komposzt különböző részvények keveréke. Adjon hozzá néhány tőzeget és homokot is. Egy másik recept a talajokhoz – nagy homok és alacsony ajtós tőzeg 50×50 arányban. Vásárolhat egy kész talajt a kertész üzletekben is. A rothadás és a formázó formák folyamatainak megakadályozása érdekében a szubsztrátum tetején 5-7 milliméter homokból öntjük.

A legelők számára ajánlott 14-20 centiméterből készült edények magassága. Ahogy a virághagymás növekszik, folyamatosan növekszik és elkezd játszani a földön. Figyelembe véve ezt, szükség van az izzók nem a talaj szélére, hanem a tartály felső harmadában. Ha a leszállás nem csavarhatja meg az izzót, egyébként nagy kockázat károsodást okoz a vetőmaganyagból. Szépen nyomódik a talajba, majd gondosan megszórjuk talajjal, a felső rész felett a réteg felett. A felfedezett területet kis fűrészporral fedheti le. Ha több izzót leszáll, ne helyezze őket egymás mellett. Kötelező távolság között – 2-2,5 centiméter.

A leszállás befejezése után a növénynek béke van. A leszállás kitűnő eredményeket kapott, bizonyos feltételeket kell hoznia a virágok számára. Ideális hőmérséklet számukra – 5-7 fok. A szobában meg kell őriznie a normál páratartalmat, és rendszeresen hidratálja a talajt, amikor a felső rétegek szárazak. A növény védelme a földön, adjunk hozzá egy mangán oldatot, és megszórjuk a fa hamuját. A leállító edények bármilyen hűvös helyen maradhatnak, még a hűtőszekrényben is.

Amikor a leszállás után 2 hónapig tart, rendszeresen ellenőriznie kell a tartályt a hajtásokhoz. Amikor a palánták elérik a 2, -2,5 centimétert magasra, a tartályt egy új helyre továbbítják – a megvilágított és hűvös. A ráncos az ablakpárkánynak megfelelően lesz. Ilyen körülmények között a virágok havonta tartanak.

Hogyan kell törődni?

A jácintot egy potban való ellátásának folyamata nagyon hasonlít a növény elhagyásához, amelyet nyitottak termesztenek. Ha otthon kell egy szép és buja virágot növekedni, bizonyos feltételeket teremt neki, az évszakra összpontosítva.

 • Ősz. Ez az időszak a leszállás optimális időtartama. Lukovitsy, különálló tartályokban feloldott, a sötét szobába kerül, amíg az első hajtások megjelennek.

 • Téli. Ha a munkát az összes szabályban végezték, az első hajtások télen észrevehetőek lesznek. Ebben az időszakban a könnyű napot óvatosan növelni kell. A korai fajták az ablakpárkányon helyezkednek el, hogy a március 8-án a nyaralás fényes rügyei legyenek.

 • Tavaszi. A meleg szezon kezdetével a növény elkezdi a virágzási folyamatot. Ebben az időben a virágnak bőséges öntözésre és műtrágyára van szüksége. Hibridek és késői típusai a jácintos virágzás május végén. Az izzók fokozatosan felkészülnek a pihenésre.

 • Nyár. Forró és napos idő alatt a növény pihen. Szükséges az izzók hideg helyen (egy hűtőszekrény csodálatos erre), és ősszel tárolja őket. Hideg nélkül pihenve a növény nem ad csodálatos és vastag színt.

Podkord

A műtrágyák szükségesek a legtöbb otthon termesztett növények számára, és a jácint nem haladja meg. A tápanyagok szükségszerűen kerülnek bevezetésre a virágzás és az aktív virágnövekedés során. Amikor a virág a pihenés közben megy, az etetés mennyisége jelentősen csökken. A professzionális virágtermékek 10-15 nap alatt tanácsot adnak a műtrágya időkben. Mennyisége a jácint és a szezon állapotától függ. Az első alkalommal, amikor a növény megtermékenyíti, amikor a sötét szobából a megvilágított zónába kerül. A kompozíciók foszforon alapulnak. Ez fontos elem a kultúra normális fejlődéséhez és virágzásához.

A második alkalom a virágot a véres aktív fejlődésének elején táplálja, hogy a jácint buja és színesen virágzik. Foszfor- és nitrogénfolyadék-adagolók Add hozzá a földre. A virágzás során a növény sok erőt veszít, így ne tegyen további etetés nélkül. Harmadszor, a takarmányozás a virágzási időszak végén történik. Javítás kálium- és szuperfoszfáttal. A műtrágyák előállítása után ajánlott talajt elvégezni. Ez hozzájárul a Föld legjobb behatolásához.

Locsolás

Amint az üzemet rügyekkel borítják, gyakran és kis részekben vízzel kell elviselni. A növényvilág képviselője előnyben részesíti a nedves talajt. Az öntözés folyamatában két alapvető szabályt kell követnie:

 • Győződjön meg róla, hogy a folyadék nem esik a növény szárára, lombozatára és rügyeire;
 • A vizet nem szabad bélyegezni egy edénybe, különben a virág rothadásának folyamata kezdődik.

Javasoljuk, hogy folyadékot öntsön a raklapba, és tegyen egy tartályt egy virággal. Ne feledje, hogy az edény alján lyukak és leeresztő rétegek kell lennie. Vizet is hozhatsz, óvatosan öntsük a falak falára.

Világítás

A fény a kompakt jácint ellátás fontos eleme. Amint már említettük, miután a növény izzáit a földi csomagba telepítette a földi csomagolásba, egy sötét szobában, körülbelül 2 hónapig. Ilyen feltételek kötelezőek a virág gyökérrendszerének teljes fejlődéséhez. A fiatal hajtásoknak természetes világításra van szükségük. Mivel növelik a fényük számát, fokozatosan növelni kell. Körülbelül 3 hónap szükséges, hogy a virág 2,5 centiméterre emelkedett. Miután az edények átkerülnek a felére.

Amint a rügyek megjelennek a száron, az üzemet a fényre továbbítják. A legjobb feltételek – szétszórt fény, finoman megvilágító növények. Az egyenes napfény megsérül lombozatot és virágokat. Csak felnőtt növényeket lehet felvenni a napban, és csak kora reggel vagy este. A Nap alatt a jácint csak több órán keresztül hagyja el.

Hőfok

A jácint növekedéséhez kell tartani a hőmérsékletet a körülbelül 20 fokos szobában. A növény nem tolerálja a hőmérséklet-rezsim éles cseréjét. Mint más beltéri növények, a jácintot védeni kell a vázlatoktól. Roncsolásosan befolyásolja az informatikai fűtési eszközöket is. A stabil és meleg időjárás kialakulásával. A virágcserépeket az erkélyre, a loggiára vagy az utcára lehet venni. A friss levegő hasznos lesz. A virágnövekedés során a maximális levegő hőmérséklete körülbelül 15 fok. Amikor a növény teljesen kialakul (rügyek jelennek meg), akkor magasabb hőmérsékletű helyre kerülnek.

Reprodukció

Természetes körülmények között a jácint szaporodik a gyermekek segítségével. A növekvő izzók időtartama sok időt vesz igénybe – 3 és 5 év között. Ez a módszer nem teljesen alkalmas otthoni reprodukcióra, de néhány kertész továbbra is használja. A tenyésztők más tenyésztési módszereket használnak (dugványok, donetek vágása, mérlegek vagy magok).

Tekintsük mindegyiküket.

 • Cherenci. A rügyek kialakulása során készülnek. Virágok Válasszon egészséges és erős leveleket dugványokkal, és óvatosan vágja el őket egy szárral. Győződjön meg róla, hogy egy szelet kezelése fertőtlenítő készítmények és anyagok stimuláló növekedési. A vetőmag az előkészített tartályba és sűrű filmmel borítva. Néhány héttel később a gyökerek jelennek meg. Az első csírák 50-60 nap után észrevehetőek lesznek. Az első két évben az izzók nem áshatnak. A tél kezdete során egy sűrű réteg mulching, hogy megvédje a szuperhooling ellen.

 • Gyerekek. Ezt a reprodukciós módszert a legtermékenyebbnek tartják. Ha ezt a módszert használja, az első virágok a leszállás után három évig érhetők el. Az anyavállalat jelei a lehető legnagyobb mértékben megmaradnak. A csecsemők kialakulásának ösztönzése érdekében az eredeti izzó alapja.

 • A donetek kivágása. Ebben az esetben a virágtermékek nagy méretű izzókat használnak. El kell kezdeni a vető anyagot. A Föld részecskéit tisztítják, és egy hétig száradnak. Az izzó alja után hagyjon egy bemetszést, kúp alakú lyukat képez. Egy éles kést használnak a munkához. A lábak helyét feldolgozzák. Javasoljuk, hogy fluungicid oldatot használjon erre. Otthon is használhatja a földi faszénet is. Az elkészített donetek összecsukják és sűrű filmmel borítottak. 2-3 hónapig tart, amíg az első gyerekek megjelennek (a méretük 5-10 milliméterből lesz).

 • Lukovitsy disszekció (Mérlegek reprodukálása). Ha a virág tenyésztésének módját választja, akkor sűrű szerkezetű nagy izzókat kell felvennie. Egy éles kés segítségével több részre vágják őket (5-6). A mező minden keletkező szelet külön skálákra oszlik, és fertőtlenítő gyógyszerrel való kezelés. Az így kapott vetőanyagot polietiléncsomagokban tárolják. Az első hónapban 20-25 fokos hőmérsékletet kell fenntartania. A második hónapban a hőmérséklet 17-20 fokra csökken. Miután a mérlegeket a földbe ültetik, és tartsák be az általános ellátási szabályokat.

 • Magok. A vetéshez ajánlott a következő komponensekből álló szárazföldi keveréket használni: tőzeg, homok és gyep, egyenlő arányban. A tartály alján is helyezzen egy vízelvezetési réteget. Seeds sűrűn és sekély, kb. 2 centiméter (1 m² 150 és 200 mag között). Az őszi első hónapban – a legjobb idő a leszállásra. Ezután a tavasz friss csíra jelenik meg.

Télen, a hűvös szobában tárolt konténerek. A talaj rendszeresen hidratálja a felső réteget. Fiatal hajtások van szükség, hogy az ellátás, amelynek tartalmaznia kell a gyomoktól gyomok, talajlazítás, szétszórt világítás és így etetés, mint nő (ammónia-nitrát és szuperfoszfát).

Pestek és betegségek

Minden növény hajlamos a betegségekre és a rosszindulatú rovarok támadására. A szakemberek számos olyan betegséget azonosítottak, amelyek a hazai jácintok legveszélyesebbek.

 • Sárga rothadás. Ennek a betegségnek a fő tünetei a virágnövekedés és a kimondott kellemetlen szagok megszüntetése. Bakteriális forgások hígított növényi izzók. A levelek elváltozása első szakaszában szürke foltok jelennek meg.

 • Felső rothadás. Ennek a betegségnek az oka veszélyes mikroorganizmusok, amelyek a Földön élnek. A betegség a magas hőmérsékleten gyorsabban fejlődik. Az ajánlatokat a következő jelek határozzák meg: rothadó gyökerek, mélyítsük a barna színt a lombozat és a szirmok, a lombozat megsemmisítése.

 • Szürke gnil. Ez egy széles körben elterjedt betegség, amely sok beltéri növényre veszélyes. Általában a betegség a virágfejlődés elején fejlődik. Ezt meg lehet határozni a jelenléte sárga foltok, hogy megváltoztatja a méretét és színét a barna árnyalat. Ha nem használja a kábítószereket időben, a gyökérrendszer forog, és a növény vezet.

 • Mozaik. A világos zöld foltok megjelenése az ötödiken azt jelzi, hogy a virág beteg mozaik. Ezek a növényen Chaoticallyen találhatók. A legyőzési fertőzés területei sárgulása és fokozatosan megszárad. A virágfejlődés lelassul.

Kártevő

Leggyakrabban a pesti támadások a szabadban lévő növények számára vannak kitéve. A jácint legveszélyesebb kártevőjei az utazások és a tll. Szopják a gyümölcsleveket, ami a növény leveleihez és virágaihoz vezetett. A kultúra védelme a veszélytől, feldolgozza az AIFTICS-t. A kerti üzletek széles választékot kínálnak a biztonságos és hatékony kulturális védelem érdekében a kártevőktől.

A színek esetében veszélyes fonálférgek. Ők gallov vagy szár. A második típusú paraziták leggyakrabban fordulnak elő. A nematódok mind a szárak, mind a gyökérrendszert támadják meg. A bolt polcokon a fonálférgek elleni küzdelemre tervezték. Mind a megelőző, mind a gyógyszerek találhatók. Az ültetés előtt a port egy földre vékony rétegre öntjük. A földterület után 5 centiméterrel mélyül.

Hogyan kell megfelelően ellátni a jácintokat egy edényben, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: