Japán fenyők: Mi és hogyan lehet növekedni?

Japán fenyő – egyedülálló tűlevelű növény, mind a fa, mind a cserje. A különböző fajtákban képviselteti magát, és nagyon hosszú ideig létezhet, legfeljebb 6 évszázadig. Főbb jellemzői, a termesztési módszerek és az ellátás finomsága a cikkünkben fontolja meg.

Leírás

Meg kell jegyezni, hogy ezt a fát a nagyon gyorsan növekvő képesség jellemzi. A felnőtt magassága 35-75 méter, és a hordó átmérője elérheti a 4 métert. Azonban a mocsaras terepen, legfeljebb 100 centiméter lehet. Van egy fehér és piros japán fenyő. A fajok között megkülönbözteti a többhordó és egyhordó példányokat. Kezdetben a kéreg sima, idővel repedések, az ilyen fákra jellemző skálák megjelennek.

A japán fenyő szereti a napfényt. Az első virágok májusban jelennek meg, de meglehetősen nehéz észrevenni őket. Ezután a dudorok megjelennek, alakjaik és színek különbözőek lehetnek, és olyan egzotikus fák, amelyek sárga, piros, barna és lila hajtásokkal rendelkeznek. A férfiak hosszabb, legfeljebb 15 centiméter, a nő kissé villogott, és kevesebb, mint 4-8 centiméter. A magok között meg lehet jegyezhető és szárnyas. A hajtások elég hosszúak és tűk, életük – akár 3 évig. Kezdetben zöldek, de fokozatosan szürke-kék árnyalatot szereznek. A fajta fagyálló és akár -34 fokig is jól érzi magát.

Fajta

Ez a növénynek több mint 30 fajja van. Közöttük sok különbség. Ez a várható élettartam és a megjelenés, valamint a szükséges gondozás. Fontolja meg a leggyakoribb.

  • A leghíresebb a “glaucy”. Képes akár 12 méteres magasságig, akár 3,5 méter széles. Van egy kúp alakú alakja, és elég gyorsan növekszik, évente legfeljebb 20 centiméterrel. Kávé szín – kékes ezüst. A fenyő jó világítás és átgondolt vízelvezető rendszer szükséges.

  • Rendezés “Nigisha” Nagyon gyakori Japánban, és elsősorban dekoratív célokra termesztik. Nagyon lassan nő, 30 évvel csak 4 méterrel elérve. Piros főtt, kék verejtékkel. Nem túl igényes a növekvő körülmények között, de nem tolerálja a lúgos talajt. Ez a fajta közepes szintű fagyállósággal rendelkezik.

  • Törpe “tempelhof” Eltér a megjelenésen, van egy lekerekített korona alakja. A hajtásai vannak elrendezve, és kékes árnyalattal rendelkeznek. Ez az osztály nagyon gyorsan növekszik, akár 20 centiméter évente. A 10. életkor eléri a 3 méteres magasságot. Nem tolerálja a hosszú szárazságot, de képes -30 ° C-ra csökkenteni a hőmérséklet csökkenését.

  • “Haigomo” fokozat a lassú növekedés jellemzi, csak néhány centiméter évente. A felnőtt fa legfeljebb 40 centiméterrel nő, és a szélesség eléri a fél métert. Broon széles, élénk zöld. Mind a nap, mind az árnyékban ültethető. Tűri a hideget. Ezt a fajtát gyakran díszítő célokra használják, bármilyen zónát készítenek.

Fontos! Természetes körülmények között a japán fenyők súlyosan átadják a hőmérséklet-csökkenést -28 fok felett. Mesterségesen származtatott fajták tartósabbak.

Magvak előkészítése

A japán fenyőmagok nem csak a boltban vásárolhatnak. Szükség esetén önállóan készülnek. A kúpok 2-3 évig érkeznek. A készenlétről beszél a piramis-sűrűség kialakulásáról. A magokat az elkészített kapacitásban gyűjtik össze. Mielőtt egy bizonyos fajtát elnanna, meg kell vizsgálnia annak jellemzőit. Mindenki rendelkezhet ehhez a folyamatban. Vetőmag, amíg hűvös helyen használ, helyezzen be egy szövetbe vagy tartályba.

Az egyik legfontosabb lépés az előfeldolgozó magok. Annak érdekében, hogy csírázzák őket, több napig a vízbe esnek. Azok, akik felbukkannak, alkalmatlanok lesznek a leszállásra, a többi megduzzad. A csomagolásba való áthelyezésre és a hűtőszekrényben legfeljebb +4 fokos hőmérsékleten kell elhelyezniük. Ott a magok egy hónapig tárolódnak, fokozatosan felfelé és lefelé haladva. A magvak ültetése előtt kivonták.

Fungicidel kell feldolgozni őket.

Talaj- és ültetési kapacitás előkészítése

Ha egy japán fenyő otthon termesztésére került, figyelmet kell fordítania arra, hogy az eljárást konténerekben végezzük. Felhasználhatók, hogy magadat és vásárlást vásároljanak. A kapacitás egésze, nincs repedései és lyukak. Használat előtt meg kell mosni és szárítani.

Ami a talajt illeti, egy speciális szubsztrátum illeszkedik. Az agyag granulátumot és humuszt is keveredhet 3: 1 arányban. A földet, ahol a fenyőt kell helyezni, szükségszerűen fertőtlenít egy jelzáloggal. És a kemencében +100 fokos hőmérsékleten kalcinálható.

Hogyan kell növényeket növényezni és gondoskodni nekik?

Az eljárást február végén vagy március elején kell elvégezni. A talaj elalszik a tartályban, amely után több horony van. A magokat 2-3 centiméter távolságra helyezik el egymástól. A tetején vékony rétegű söpörő homok, amely után a talaj hidratálja. A munka eredménye egy tartályüveg lesz.

A szellőzést minden nap meg kell tenni. Páratartalomban a penészedények néha kialakulhatnak, szépen eltávolítják, és a földet fungicidek feldolgozzák. Amikor a hajtások megjelennek, már eltávolíthatja az üvegt. Továbbá a tartály napos, jól megvilágított helyen van felszerelve. A talajnak rendszeresen nedvesnek kell lennie. Ebben az időszakban a baktériumok nem szükségesek.

Leszállás a nyitott földön

A japán fehér fenyő jól illeszkedik a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz. A fajták jellemzőit azonban figyelembe kell venni. A talajnak nedvesnek kell lennie, miközben jó vízelvezetés van. Segíthet téglafragmensek vagy agyag.

A falu átültetése előtt a Földnek pontosnak kell lennie. A palánta alatt lévő gödör mélysége 1 méter legyen. Hozzáadjuk a nitrogéntartalmú nitrogénhez. Töltse ki a gyökérrendszert a talaj, az agyag és a gyep keverékének, egy kis homok hozzáadásával.

Ha a fokozat nem feltételezi, hogy a fa nagy lesz, a palánták közötti távolság körülbelül 1,5 méter. A magas fenyők esetében több mint 4 méterre kell lennie. Mielőtt egy palántát kapna a tartályból, akkor meg kell önteni, majd gondosan el kell távolítani a talajjal, tegye a leszállási fossa-t, és elalszik egy előkészített keverékkel.

Öntözés és alárendelt

Az első alkalommal, amikor a palánta a leszállás után csökken. Ez segít neki jobban alkalmazkodni egy új helyen. Ezt követően az eljárást az időjárástól függően végezzük. Ha van hő az utcán, vigyázzon a gyakoribb hidratáló talajra. Általánosságban elmondható, hogy az öntözést a japán fenyő kb. 1 alkalommal kell igényelni.

Ha a tavasz és a nyári idő száraz időjárás, akkor a fát meg kell mosni, eltávolítani a port és a szennyeződéseket. Ezt a permetezéssel végezzük. Használja az ajánlott meleg vizet. Ezenkívül a fa nem károsítja a műtrágyákat. Az első 2 év elteltével a leszállás után. A jövőben a fenyő képes lesz a tápanyagokkal. Fit komplex adagolók, amelyeket évente 2-szer kell használni.

Gondoskodás

Laza földterület ebben az esetben nem szükséges, különösen akkor, ha a sziklás talajra kerül. A növény szokásos, és a vízelvezetés lehetőséget ad arra, hogy teljes mértékben fejlődjön. Ha a talaj termékeny, akkor az öntözött után lazíthat. A bukott sajt mulchingje is nem fog fájni. A megelőző vágást tavasszal kell elvégezni, amikor a fenyőbimbók kialakulnak. A szárított hajtásokat az év során törölni kell. A vesékre szorulnak. Szükséges, hogy a Croona helyesen alakuljon ki. A növényi növekedés lelassul.

A fa fagyálló, de a régiókban kemény éghajlatú, még mindig télre kell készíteni. Ha a palánták fiatalok, a hideg időjárás kialakulásával meghalhatnak. Ennek elkerülése érdekében snack vagy burkolattal kell lefedni őket. Ez az ősz végén történik, és csak áprilisban kell tisztítani a megfigyelő anyagot.

Nem érdemes használni a filmet, mivel a kondenzátum alakulhat ki, ami nem fog részesülni a palánták.

Reprodukció

Reprodukciós magok – nem az egyetlen módja a japán fenyő növelésének. Ezt a vakcinázást vagy a dugványokat is megteheti. A dugványok nem kell vágniuk, hogy le kell húzni egy darab fával. Ez az őszi időszakban történik. Az üzemet feldolgozni kell, majd a tartályba helyezzük, ahol meg kell gyökerezni.

A vagin sokkal kevesebbet használ. Van egy utazásunk a faluba, amely 3-5 éves korig elérte. Tűk, a vesék csak a tetején maradhatnak a vágókon.

Törölje a hosszú hajtásokat. A növény tavasszal adódik, amikor a lé megy.

Hogyan növekszik a japán fenyő Bonsai a magoktól a leszállás napjától számított 9 napig a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: