Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Az AX egy egyedülálló eszköz, amely az egyszerűség ellenére nagy sokoldalúság megkülönböztethető. Ez egy munkaerő-eszköz nagyon széles körben használják a mindennapi életben. Nélküle nem tud az országban, turisztikai kampányban, nyaralni. Egyszerű tervezés, könnyű használat, a fejszélesség széles választéka nagyon népszerű még a progresszív életkorunkban is.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Ami?

Ax – pisztoly, amelyet naplózásra használnak. Ez csak egy hatalmas fém pengét jelent, amely a fogantyú behelyezésével van rögzítve. Érdemes megjegyezni, hogy ha szükséges, kezelje könnyen módosíthatja az újat. Ez még kényelmesebbé teszi a fejszét.

Ez az eszköz az ősi idők óta ismert. Igaz, akkor kő volt, de idővel jelentősen átalakult. Az ókorban a fejszék gyakran hideg vagy dobott fegyverként működött. Később elkezdte elsősorban a mindennapi életben. Most a leggyakrabban a fejszét különböző famegmunkákhoz használják.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők

A tengelyeket számos jellemző megkülönbözteti. Ezek közül az első helyen a fegyver súlya. Ez a paraméter elég sokkal változik.

A szerszám legkisebb súlya – 0,9 kg. Leggyakrabban a kis súlyú tengelyek nehezen megtalálhatók az alkalmazás megtalálásához. Természetesen kényelmesek az idegenforgalmi ünnepeken. De még ott is nehéz tisztességes tűzifát kapni velük. Az ilyen tengelyek kizárólag a sátrak telepítésénél való élesítéshez alkalmasak.

A legjobb választás az 1 és 1,7 kg közötti szerszámok. Ez a tömeg lehetővé teszi a közepes vastagságú fákat. Ezenkívül az eszköz kényelmes az érzéseknél, amikor dolgozik. Túl nagy tengelyek nem teszik lehetővé sokáig dolgozni, vagy jó keverés. A tűzifa vágása mellett a tengelyek ilyen súlyhasználattal rendelkeznek az építőiparban és a famegmunkáló iparág különböző munkáihoz.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Természetesen, amikor meg kell osztania a fát, akkor a legjobb megoldás nehéz oszlop lesz. Általában az ilyen fegyverek súlya 2 és 2,5 kg között van. Különleges méretű, hosszúkás tengelyekkel rendelkező méretek lehetővé teszik a fát több erővel. Az ilyen modellek jobbak két kéz használatához. A pengék formájában és minőségi tengelyei is változhatnak. Természetesen jobb, ha abbahagyja a választását, amennyire csak lehetséges lehetőségek. Ez a paraméter, amely megmutatja, hogy mennyi ideig lesz a szerszám szolgáltatás. A penge minősége közvetlenül befolyásolja az élesítését. Jó eszköz kiválasztása, nem is aggódhat a zsetonok és a penge különböző károsodása miatt.

Egy egyenes élesítés egy fejszével, akkor minél minőségi, ami pontos és erős fújást okozhat. Ami az ívelt formát illeti, a lehetőséget nemcsak a vágáshoz, hanem a megragadt mozgásokhoz is megadja. A lapátok és a kis méret kerekítése lehetővé teszi, hogy mélyen behatoljon a fára. Ezenkívül egy ilyen fejszék nemcsak a hosszirányban, hanem a keresztirányban is vághatsz szálakat.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

A pengék különböznek attól függően, hogy hogyan használják őket. Például az asztalos tengelyek olyanok, hogy kényelmesek voltak a táblák, rönkök és különböző faházak kezelésére. Azonban ez az eszköz teljesen nem alkalmas az egész fa és a nagy ágak vágására. Ezen feladatokhoz vannak más kényelmes tengelyek, lekerekített pengével.

A túl sűrű fa segítségével megbirkózik egy nagyon specifikus eszközzel, amelyet a Taiga Axnek neveznek. A penge meglehetősen éles szög alatt található a szerszám (ácsmunka vagy vágáshoz használt).

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

A tengelyek a felvétel típusával is eltérhetnek. A gyakorlat azt mutatja, hogy a felvétel 3 fő fajtája van:

  • Szűk munka, beleértve az ácsot is;
  • Az átlag egyetemes és leggyakoribb használat;
  • Széles, hogy az erdei szerszámok.

A fejszék fogantyúja számára nagyon fontos, hogyan fekszik a kezében. Ha túl kicsi vagy nagy, akkor nehéz lesz ilyen eszközként dolgozni, és nem túl szép. Ne válassza ki azokat a fogantyúkat, amelyeken vannak szabálytalanságok vagy üvegek.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Nem kevesebb figyelem érdemi a fogantyú hosszát. Nagy erő érdekében a csapásnak hosszúnak kell lennie. Ha azonban pontos ütések szükségesek, érdemes megállítani a kiválasztást a rövid fogantyúval ellátott modelleken. Például a loggerek előnyben részesítik a fejszét, amelynek hossza legfeljebb 90 cm.

A fejszék másik fontos jellemzője a fej a fejszén. A gyakorlat azt mutatja, hogy a leggyakrabban a fejszék elégedettek a fogantyún a penge megnyitásával, majd az ékkel rögzítve.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Mi áll?

Az AX egy nagyon egyszerű eszköz, amely csak három részből áll.

  • A fémből készült penge a fő rész. Ez attól függ, hogy mennyi ideig fog szolgálni, és mennyire jó lesz a munkában.
  • Toporishche vagy fogantyú a jelentőségű második helyen. Természetesen, hogy mi lesz ez a rész is sokan függ.
  • Még a fejszék részei között is elosztják az éket. Mennyire jól készült, valamint hogy hogyan alkalmas más részekre, függ az egész eszköz integritásától.

A fejszével a közelmúltban többet észlel több, mint a három rész. Azonban a szakemberek több többet osztanak ki. Köztük az az élet, amely alatt megértik a gombokat a penge. Kiemelheti a zokni, a szakáll és a réset is, amely nagyon különbözhet minden egyes szerszámmodelltől.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Az anyagi topor osztályozása

Néha még egy kiváló pengével is, a fejsze nem olyan jó, mint szeretném. Ebben az esetben érdemes figyelmet fordítani a fejszével. Ez nagymértékben függ, hogy mennyire lesz a hatékony eszköz. Természetesen elsősorban az anyagot figyelembe kell venni, amelyből a fogantyút gyártják.

Fém

A fém tengely nagyon lenyűgözőnek tűnik, különösen nagy mennyiségű pengékkel. Azonban tartós, első pillantásra az anyag nem a legjobb a fogantyúhoz. Ez annak köszönhető, hogy a rezgés rosszul leállt. Ezért a legjobb, ha az alkohol modelljeit választja ki, amelyek speciális átfedése, előnyösen gumiból. Képesek javítani az ilyen típusú fogantyút.

Természetesen az ilyen fogantyúk közül nagyon szép és eredeti lehetőségek vannak. Biztosan megrendelheti a Toporishche-t is. Sok különösen érdekli a kovácsolt.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Műanyag

A tengelyek műanyag fogantyúk meglehetősen gyakoriak. A fő hátrány, mint a fém opciók, rossz rezgés. Ezért kell használniuk azt is, hogy egy kissé csökkenti a rezgést. Más anyagokból származó egyéb anyagokkal ellentétben a műanyag törékenyebb és bizonyos tárolási feltételekre van szükség.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Faipari

A legjobb és leggyakoribb a fából készült tengelyek. Egy ilyen fogantyú képes teljesen felszívni a munkadarab csapásának és ellenállásának szilárdságát. A leggyakoribb fa az adatokhoz az elemek nyír. Azonban érdemes megfontolni, hogy az ilyen fejsze sokat érez. A fenyőfogantyúk rosszabbak a vibrációval, de a költségük megfizethetőbbé teszi őket.

Természetesen a tölgyfogantyúk leginkább megfelelnek az Axis számára. A fából készült keltetők előnyei között meg kell győződni, egyszerűen cserélhetőség, gondoskodni kell őket, a penge rögzítésére, valamint széles választékára.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Típusok és célállomás

A tengelyek céljától függően több típusra oszthatók. Ez lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a választás felgyorsítását, és jobb megérteni, hogy milyen eszközre van szükség minden nap számára, és amely alkalmas egy különleges esetre, például vadászathoz, halászathoz, utazáshoz.

Gazdasági

Leggyakrabban a gazdaságban a tengely a rudak számára használják. Ehhez a kb. 50 fokos élesítéssel rendelkező lehetőségek. Ideális esetben, ha a penge edzett acélból készül, és a toporishche fából készült. Az ilyen típusú modern fejszét az egyszerűség és a hatékonyság jellemzi. Az ilyen fejszék optimális tömege – akár 1 kg-ig.

Jellemzők és tengelytípusok

Ács

Egy asztalos vagy asztalos egyenes élesítéssel rendelkezik, súlya nem haladja meg a 0,9 kg-ot. A fejszék hossza kicsi – körülbelül 0,5 méter. A penge vékony és nagyon jól élesített. Ma egy ilyen fejszék leggyakrabban segít megoldani az építési feladatokat. Például hornyokat készítenek a fedélzeteken a naplófülkék építésében.

Jellemzők és tengelytípusok

Kétoldalú

Ez a típusa egyszerre két magas szén-dioxid-acél van. Mindkettő élesített. A szerszámot pontos kiegyensúlyozó jellemzi. Gyakran, az ilyen fejsze az egyik oldalon élezőbb, mint egy másik. Ez lehetővé teszi, hogy egy eszközt használjon különböző feladatokhoz. A kettős fejszét is használható dobás fegyverként.

Jellemzők és tengelytípusok

Erdőért

Az elfogadott fejszék fő különbsége – nagy súly. Ez lehetővé teszi, hogy erősítse a csapást. Más feladatokhoz nem illeszkedik. Ezen típusú is fontos, hogy hosszú fogantyúval és nagy szilárdságú acélból készült kerekes pengével. A nehéz eszköz csak két kéz számára alkalmas.

Jellemzők és tengelytípusok

Kolong

Ennek a típusnak a sajátossága nagy súlyú (2 kg) és hosszú fogantyúk (0,8 méter). Annak ellenére, hogy egy ilyen eszköznek nincs éles élezése, könnyen megszakítja a nagy lámpákat. Kivételesen két kézzel dolgozni.

Jellemzők és tengelytípusok

Turista

A turista számára az optimális lehetőség egy kis sraffozás, amelyet kis súly jellemez. Ritkán ilyen típusú eszközök súlya több mint 0,6 kg. A turista axe összecsukható, így még kényelmesebbé teszi. Rendszerint az ilyen termékeket azonnal értékesítik a borítókban.

Jellemzők és tengelytípusok

Egyezés

A fajta fő különbsége az egyetemesség, a kis méret és az alacsony súly. Elég gyakran, az ilyen modellek lekerekített pengékkel vannak ellátva, ami biztonságosabbá teszi őket hátizsákban vagy táskában. Ügyeljen arra, hogy egy ilyen fejszét csomagolja. Egy ilyen eszköz beilleszthető, és levághatja a húst, és a PEG pontszámot.

Jellemzők és tengelytípusok

Vadászat

Ez a fajta harc, bár gyakrabban használják a belsőépítőként. Gyakran az ilyen modellek mind fémesek, rajzokkal a penge. A szerszám tömege nem haladja meg az 1 kg-ot, és a hossza legfeljebb 0,5 méter. A vadászlap ugyanolyan alkalmas a hasított testekre és az ágak vágására. Az ilyen típusú modellek közül gyakran kizárólagos lehetőségek.

Jellemzők és tengelytípusok

Hentes fejsze

Szakmai vas szerszám gyakran alkalmanként a nagy szilárdságú acélból származik. Ez meglehetősen lenyűgöző súlyt és élesítést különböztetünk meg akut szög alatt. A széles penge lehetővé teszi, hogy a húst túl sok erőfeszítés nélkül vágja.

Jellemzők és tengelytípusok

A választott finomságok

Mielőtt kiválasztaná a fejszét, el kell döntenie, hogy mit fog használni. Az ácsok és az ácsok esetében speciális modellek vannak egyenes vágólapokkal. De a cipők számára egy erőteljes oszlopot fog venni. Le lehet vágni egy fát, ha van egy nehéz tengely axe hosszú fogantyúval és lekerekített pengével. A kert vagy a turisztikai fejsze könnyű, kényelmes és kicsi.

Meg kell érteni, hogy a hackelés nagy fák, vagy a nagy rönköket a széles tengelyek, amelyek nagyon lenyűgöző súlyúak. A tűzifa, a shards és a legtöbb más mindennapi feladatok megteremtéséhez közepes tengelyeket kell használni. De szűk tengelyekre van szükség, ahol nagyon pontos munka szükséges (például, ha el kell távolítania a csomókat, chop chipet és így tovább). Gyakran a kalapácsként használják őket.

Vásárláskor fontos, hogy ellenőrizze, hogy a lyuk bővüljön az életben. Ez a pillanat fontos annak érdekében, hogy kiemelje a tengely a műszer fejében. A felvétel szimmetriájával párhuzamosan ellenőriznie kell a pengét is. A keményedő acél ellenőrzéséhez az eszközt felfüggeszteni kell, majd kattintson a pengére. Ha a csengetés magas, azt jelenti, hogy a keményedés jó lett.

Jellemzők és tengelytípusok

Jelenleg a különböző gyártók tengelyeinek sokfélesége meglehetősen széles. Kínai, amerikai, német, finn, svéd és francia vállalatok által bemutatott eszközök. A turisták és azoknak, akik a tuzifa rúdjaihoz szükséges tengelyeket igényelnek, figyelniük kell a finn gyártókra, például BAHCO-ra. Természetesen a költségük meglehetősen nagy, de kiváló minőségű acéllap és nagyszerű fából készült fogantyú.

Egy másik híres finn cég – A Fiskars a tengelyeket műanyag tengelyekkel kínálja. Jellemzőjük egy évtizedes garancia a fogantyúra. A gyártó azt állítja, hogy nem törik meg. Úgy tűnik, hogy ez igaz, mivel ezek a termékek költsége és a kereslet. Ezenkívül a fiskars tengelyeken található pengék teflon bevonattal készülnek.

A megfelelő árak közepes minőségű tengelyeit német és svéd gyártók kínálják. Köztük a Stihl és a Husqvarna cégek előnyben részesítése. De a kínai tengelyeket kell gondoskodni. A bemutatott modellek közül mindkettő kiváló minőségű és olcsó és nagyon rövid foglalkozási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Hogyan kell használni?

Ha az AX-t megvásárolják és teljesen összeszerelik, gondoskodnia kell a tartósságáról. Ehhez ajánlatos megvédeni a fogantyút a fáról a hőmérséklet-oszcilláció, nedvesség, napsugarak, különböző oldószerek és olajok. Ennek eléréséhez a Toporishche speciális kompozíciókkal kell áztatnia, majd megszáradnia kell. Az impregnálás viasz, olaj, vászonolaj és egyéb speciális gyakorlatok gyakorolható, hogy a fa pórusai szegfűszegek.

Ha a fejsze teljesen készen áll a használatra, elkezdheti a sraffozás. Megfelelően vágja a fákat egy fejszével, hogy képes legyen. Például, ha alacsony fát vágunk, akkor nem kell először eltávolítani az ágakat. A tetejére közel kell tartania a kötelet. Az oldal, amelyre a fát kell kitölteni egy fejszével, és a másik oldalt egy fűrészel kell hajtani.

Srule kis fák és cserjék legjobb. Ami a tűzifa munkadarabát illeti, akkor a fedélzeten kell megtenni. A már levágott fa, a szuka érdemes tisztítani a fejszét, a gyökérből a tetejére. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a tanulókat.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

A naplók vágása kezdetben nagyon nehéz feladat. A naplózáshoz, Brusiv, valamint vastag JERES, a legjobban tartós faanyagot használjon. A masszív fedélzetek vagy ömlesztett naplók alkalmasak. Meg kell tenni azt a tényt, hogy a vágásra tervezett hely.

Először a szálakat puszta fújással készítsük. Ugyanakkor tanácsos előzetes jelölést készíteni. Ezután le kell vágnia az oldalra, körülbelül 45 ° -os szögben. Lépésben fúj a ferde. Fokozatosan forgatja a naplót, át kell mennie a középső, lehetőleg egyenletesen minden félre.

Az inkonzidizáláshoz érdemes egy szögben ferde fújást készíteni szögben. Ez meg kell kapcsolnia a munkadarabot, hogy a szükséges pontosság. Előnyben részesítve ezt a feladatot úgy, hogy a bal keze a lehető legmagasabb legyen. Ez elkerüli a károkat.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Ha meg kell húznod a táblát, akkor meg kell végeznie. Az oldalról, ahol az elutasítás közvetlenül végrehajtásra kerül, a láb jobb, ha félretesz, hanem egy kicsit vissza. Ami a másik lábát illeti, szorosnak kell lennie a fa ellen. Hangosság a tetejéről az aljzatig. Annak érdekében, hogy elkerüljük a kihívást a fa mélyen, meg kell tennie a leválasztást 0,4 méter távolságra egymástól.

Abban az esetben, ha egy hosszú táblát kell húznia, az alulról felfelé történik. Ez a szélén is történik. A fa vágja a fejszét gramnogo egy másik végéig. A tábla elhelyezésénél meg kell változtatnia a Pellement irányát.

Jellemzők és tengelytípusok

Gondozási szabályok

Ha azt szeretné, hogy a fejszét hosszú ideig szolgálta, gondoskodni kell vele. A szerszám bontásai nemcsak rontják a munka minőségét, hanem veszélyt jelentenek azok számára, akik használják. Nagyon fontos annak biztosítása, hogy a fejszét jól kiszabja a Toporishche-n. Abban az esetben, ha a fogantyú megszakadt, jobb, ha egy újat helyettesítené.

Fontos, hogy az esői időszak megvédje a fejszét a rozsda megjelenésétől. Ehhez elegendő fém alkatrészekre alkalmazni. Hagyományos gépolaj. Ha a termék védelme nem lehetséges, akkor a szerszám gyorsan és egyszerűen a háztartási üzletekben értékesített speciális eszközökkel tisztítható. Javasoljuk, hogy egy tengelyt tároljon egy esetben, amelyet gyakran azonnal teljesítenek vele.

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Jellemzők és tengelytípusok

Az élező tengelyek legjobban megfelelnek a kerek élesítettnek, ami kívánatos nedvesíteni. A leeresztéskor a pisztolyt a fogantyú külső és közepére kell tartani. Az őrlőkésznek feltétlenül forgatja a pengét. Nagyszámú jar, a vágóél egy fájlhoz igazodik. Nem tudja élesíteni a fejszét elektromos csiszolással élesített.

A lekerekített pengével rendelkező tengelyeken ajánlott a szélek kevésbé éles szögben élesíteni, mint a közepén. Ennek eredményeképpen az eszköz nemcsak jobban vágja le, hanem kevésbé törékeny lesz, ami növeli erejét, amikor a szél.

A jobb oldali kiválasztásról, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása