Jellemzők Holly és növekvő

A Holly Padub (Ostolist) leggyakrabban az örökzöld lombozatú cserje. Néha vannak fajok, hogy a lombozat hideg időkben esik. Alapvetően a magyal bokrok a trópusi vagy mérsékelt éghajlatú országokban találhatók. A kertezett Holly munkavállalók legnagyobb népszerűsége, amely a térbeli korona rovására kapott extravagáns fényes levelekkel és különböző színű expresszív gyümölcsökkel.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Leírás

Holly sűrű lian, bokrok és fák formájában képviselhető. A levelek zöld színűek a fénytől a sötét tónusokig, gyakran – kétszínűek. A lemezlap szélei teljesen simaak, tüskékkel faragottak. A Holly Virág nem áll fenn erősen, nem különbözik a speciális díszítéstől. A tavaszi időszakban a levelek sinusai tele vannak a kis méretű élénk színekkel. Fontos tudni, hogy a növények férfiak és nők megfelelő virágokkal.

Vannak olyan típusú ostolisták, akik mindkét típusú virágzaton vannak egy bokorban, de nagyon ritkák. Idővel a bogyók a virágok helyén jelennek meg. Fehér, fekete, sárga színűek lehetnek, de leggyakrabban narancssárga vagy piros. A gyümölcsök nagyon vonzónak tűnnek, ne veszítsd el a színüket a téli hónapokban.

Egy személy nem tudja használni a magyal bogyókat az élelmiszerben, mivel azok mérgezőek. Ami a madarakat illeti, nincs veszélye számukra.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Természetes körülmények között a magyal magassága elérheti a 20 m-t és többet. Azonban a kulturális növény gyakrabban van egy cserje típus, amely könnyebb gondoskodni rá. Kapcsolja be az ostolistát a bokorban, ha rendszeresen vágja. A levelek formája, szabályként egyszerű, hossza 8-25 cm, szélessége – 4,5-8,5 cm. A lombozat jellemzőiből érdemes jelezni, hogy bőres, vastag és rendszeres.

Az elülső oldalon a lapot általában sötét zöld színben festjük, fényes felülete van. Az alsó mindig fényesebb és matt. A lombozat minden oldaláról a mulasztás nélkül, de a központi véna nagyon világos. A Padub meleg éghajlatú helyeken növekszik, a mérsékelt nedvességtartalmú laza talajokon. A fagy jól tolerálja a mínusz 15 fokos jelet.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Fajok és fajták áttekintése

Több mint 450 faj található Holodban. Az ősi évszázadban szokásos erődt használtak az otthonaik védelmére a “tisztátalan hatalom” megszakításából. A családi cserje még akkor is kapott, amikor a római birodalom megalapította. Különböző népek (beleértve a szlávokat, a skandinávokat és a keltákat) nagyon gyakran használták a növény ágait különböző célokra.

A karácsonyi koszorú és a koszorúk sok országban mindig tartják ezt a csodálatos növényt, fényes bogyókkal. És gyakran az üdvözlőkártyákon és ajándékcsomagoláson is láthatók különböző európai országokban. A magas élettartam nagyon népszerűvé tette a fát, különösen olyan helyeken, ahol egy vastag árnyék, ahol más növényzet keményen hagy.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Rendes vagy akut

Leggyakrabban Európa déli részén, valamint Észak-Amerikában és Malájában Ázsiában. Paduba örökzöld cserje vagy fa. Az utóbbi magassága több mint 15 m-t érhet el. Az ágak gyakran rövidek és praktájúak, vastag koronát képeznek (hosszúkás vagy piramisok). Hosszú tojás alakú levelek rövid vágók, hullámos szél és nagy háromszög tüskés fogak. A fehér virágok rövid virágokkal rendelkeznek, és illatos aromával rendelkeznek. A gyümölcsök átmérője kevesebb, mint 10 mm, és formájuk hasonlít egy labdára. A leggyakrabban piros színű bogyók, kis kefékben összegyűjtik őket.

Ezt a fajot lassú növekedés, fagyállóság, shadowness jellemzi. Fákat képeznek piramisok vagy golyók formájában. A növény életkora 100 éves lehet. A fajták fajtái eltérhetnek a koronában, a színben, a levélformákban és a gyümölcsszínben. Szobák jól fenyő, fenyő és bükk.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

A típus egyik fényes képviselője a “Golden King” kézibeszélője a Motley lombozat. A kulturális üzemnek széles helytelen korona van, amely akár 5 m-ig terjed.

Jól illik, mint egy élő kerítés, valamint egyetlen bokrok formájában a gyep közepén.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Egy másik érdekes osztály – “Argenta Marginat”, A vastag szóró korona egy lekerekített piramis formájában. Variant (Penstic, Foltos) levél vonzza a színét, amely ellentétes a fényes vörös gyümölcsökkel.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Örökzöld

Az egyik leginkább díszítő típusa Holly, aki észak-amerikai jött. Gyakran a mocsárnak nevezik, mert nagyon nedves helyeken találkozik. Az ágakat az elképesztő szépség jellemzi, kerek fényes narancssárga bogyókkal. Nagyon gyakran, a cserjék virágüzletekben használják az eredeti kompozíciók létrehozásához. A séta nézet az ellátás szempontjából igényes. A humusz talajokra kell termeszteni. Ugyanakkor kívánatos, hogy a kert déli oldalát elegendő árnyékkal választsuk.

Az örökzöld alfajok között a Paraguayan holly vonzza a figyelmet 1-6 méter magasra. Az ilyen növények levelei elérhetik a 16 cm-t, és élesek legyenek a szélén. Gyümölcsök – kicsi, piros. Főleg Dél-Amerikában található.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Kínai vagy széles méretű

Kínában és Japánban, széles levelekkel találkozhat. A nagy méretű levelek egy ragyogó raidrel első látásra figyelmet szentelnek. Virágzás az ilyen típusú fajták gyenge, így a bogyók bogyók elég kis.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Elhelyezkedésű

Ostroitista ilyen névvel megtalálható a Sakhalin és a Kuril-szigeteken. 7 méter magas, néha cserje. Különbözik a zöldek díszítő megjelenésével. A fajok törpe fajtái Japánban, a Kaukázusban és a Krímben találhatók. A gyümölcsök fekete színűek, és a virágzás közötti szünet 12-24 hónapos lehet.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Mesher

A nézet hibrid, amely egyszerre három: rendes, koreai és ráncos. A levelek zöld színűek, kékes árnyalattal rendelkeznek. A bogyó színe fehér, sárga vagy piros lehet. A fajta megkülönböztető jellemzője magas fagyállóság, amely lehetővé teszi, hogy még a külvárosokban is fajokat termeljen. A leggyakoribb a “Hechenstar” és a “Hechenfi”, amelynek előnyei a távozás és a tartósság érdekében.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Kolkhidsky

Ez a faj kis gyümölcsökkel és kifejező erén van a leveleken. Kezdetben a növény Transcaucasia és Malaya Ázsia területén nőtt. Leggyakrabban a Colkhida Holly egy olyan fa, amely leeresztett ágakkal, kevésbé gyakran – cserje egy lebegő koronával. Lap – Spiny, fogakkal, bőrös, sötétzöld színű.

Néha elegendő hótakaró nélkül mérsékelt, de gyorsan helyreállították.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Kirakodás

Az ostolisztikus növények ültetéséhez kívánatos termékeny és laza talajt választani. Nagyon jó lesz, ha lélegző és leeresztett. Természetesen a szegény talajon lehet, hogy magyal, de jelentős erőfeszítéseket kell tennie. Mindenesetre, a növekvő egészséges növények, meg kell javítani a földre levél teljesítmény, homok, tőzeg. Legjobb keverjük össze az összes felsorolt ​​alkatrészeket egyenlő arányban.

Az egyetlen olyan talaj, amely teljesen nem alkalmas erre a növényre, a mészkő. Fontos, hogy a telek jól megvilágítsa a napot, vagy fél alatt volt. Az árnyékolt helyek azonban az ostolisták számára alkalmasak. A nagyon nyitott területek esetében érdemes választani egy olyan fajta, amely elhagyja a motley színt. Először a leszállás után rendszeresen szükség van a növényre.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

A tervezés ideális ideje ősz. Ez annak köszönhető, hogy a cserje jobb lesz. A tavaszi időszakban a leszállásnak ki kell választania az időt, amikor a fagyasztók nem lesznek többek. A holly fontos pontja a szélvédelem. A leszállási anyagként az erős és egészséges hajtásokat rugalmas ágakkal, élő vesékkel és kifejlesztett gyökérrendszerrel kell választania. Készítsen egy gödöret, amelynek mélysége és szélessége 70 cm. Nos, ha a mennyisége nagyobb lesz, mint egy palánta 2-szer.

Az alját el kell tölteni egy vízelvezető réteggel, és már alkalmazzák a talajréteget. Csak akkor, ha ez után terjeszti az üzem gyökereit, és töltse ki egyenletesen a kész talajt. Javasoljuk, hogy fokozatos földvesztést hajtson végre. Fontos figyelemmel kísérni, hogy a növény nyaka ugyanolyan szinten van, mint a felület. Az utolsó szakasz, amikor a leszállás öntözés, amelyben egy bokornak legalább 10-15 liter vizet kell költeni.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Tippek az ellátáshoz

Az első évszakokban a talaj hidratálását legalább hetente egyszer kell elvégezni. Ezután az öntözés teljesen az év bizonyos idején a csapadék mennyiségétől függ. A cserjék nem szeretik a felesleges nedvességet és annak hiányát. Ha az időjárás túl meleg és száraz, érdemes a koronát is kiadni. A magyalra szükség van a műtrágyák használatával. Tavaszi hónapokban (a növényzet megemlékezése előtt) a komposzt és összetett ásványi anyagokat meg kell tartani. A meleg idő alatt a táplálék növényeket havonta kétszer kell elvégezni. Ehhez bármilyen szerves, foszfor, kálium- és egyéb megfelelő anyagokat használhat.

A talaj alatt lévő talaj fontos, hogy tiszta, rendszeresen eltávolítja a gyomokat. És folyamatosan szükséges ahhoz, hogy lazítsa meg a gördülő körök talaját akár 5 cm mélységig. A rovarirtókat a paraziták megelőzésére használhatjuk. Évente egyszer, a fagy és a betegség által megsérült ágak. Ami a dekoratív haircuts-t illeti, azokat nem korábban végzik, mint a fa 4 éves korában.

Télen a növényi gyökereket egy levelekkel vagy fűrészporral kell szigetelni. Erős fagyokkal fedjük le a koronát, használhatod az agrárteret vagy a burkolatot.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Reprodukció

Szorozzon holly vehet magokat vagy dugványokat. Az első módszer esetében az anyag fontos a stratégiához 16-18 hónapig. Meg kell tisztázni, hogy a természetes körülmények között ez a folyamat a madarak emésztőrendszerében halad át. A kulturális reprodukciós módszerhez gyakran kiválasztják a rajzot. Így könnyebb fenntartani az egyes ostolist fajtájának fajtáit. A Chenkov számára egy félig tisztelt menekülést kell tennie. A szeleteket éles kerti kést kell készíteni. Vágja le az anyagot, amely 40-50 mm hosszú szegmensekhez szükséges. Ugyanakkor mindegyik cutkennek 2-es interfulációnak kell lennie. A vágást határozottan megfordították.

A dugványok vágása után azonnal üvegházba kell szállítani. Előzetesen 3-tól 1-ig terjedő humusz és homok talajt kell készíteni. A növény előkészített anyaga legfeljebb 20 mm-nél szükséges. Fontos, hogy rendszeresen permetezése talaj dugványok, takarja le a túlzott napsugárzás, valamint figyelemmel kíséri a állandó hőmérsékleten. Általános szabályként a gyökeres levelek 14-30 napig. Ha a gyökerek dugványai jól fejlődtek, akkor biztonságosan átültethetők állandó helyen.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Betegségek és kártevők

A kártevőktől az ostolistól a legnagyobb veszélyt jelentik a kínzást, a levéltetvek, a fehér pajzsok. Ha a páratartalom alacsony, meg kell félnie a paouth kullancs támadásainak. A paraziták kimutatása esetén a rovarirtó cserjéket kell kezelni. Ha a talaj túlzottan megnedvesedett, akkor a betegség megjelenhet, amelyet gyökér rothadásnak neveznek. Beszélhetsz elégtelen öntözésről, ha az osztrolista virágot és bogyókat esett, és néha még elhagyja. A növény károsodása esetén a foltokat gomba alkotja. Ezt a problémát az érintett lombozat eltávolítása és a megfelelő fungicid cserje kezelése.

A hő negatív hatással van a holira. Különösen különösen szükséges árnyékfajok sötét levelekkel, valamint fiatal növényekkel, mivel napégéseket kaphatnak. A Phyotoptor veszélyes az Ostolist számára, hogy a leggyakrabban a gyökérrendszer feltűnő, amelynek eredményeképpen az egész növény meghal. Ez a betegség lehetetlen.

Ha néhány jele megnyilvánul, akkor meg kell ásni egy fát és éget. Fertőtleníteni kell a földet, amelyben az üzemet elhelyezték, fertőtleníteni kell.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Alkalmazás a tájtervezésben

Bezárás Holly a háztartási telek lehet mindkét csoport és egy. Nagyon hatékonyan néz ki, mint egy élő kerítés egy ostolistából. Ugyanakkor megbízható védelem a súlyos szelek ellen. És azt is, hogy a fajták jól növekszik, a legjobb az összes típushoz topiaries és stilizáció alatt bonsai.

A kertben a Hirtenfias biztonságosan kiegészíthető Hortenzia vagy esszé. Ezek a növények az összegben harmonikus kompozíciókat adnak. Ezenkívül a szomszédokban különböző tűlevelű növényeket választhatnak. A legerősebb és vonzó érdemes hibrid fajták közül a motley levelek. Egyszemélyes fák és bokrok tökéletesen néznek ki a szokásos gyep fűvel, mivel az év során nagyon világos maradnak.

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Jellemzők Holly és növekvő

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása