Juniper “Gold Star”: Leírás és növekvő

Juniper “Gold Star” a Cypress legalacsonyabb képviselője. Ezt a swátot megkülönbözteti a korona szokatlan alakja és élénk színek. Az üzem a kínai és a kozák boróka fajtáinak hibridizálásának eredménye lett, kifejezetten a talajipar mint tájépítéséhez jött létre.

Leírás

Az “Gold Star” egy kis fa vízszintesen növekvő oldali ágakkal. Központi hajtások persoam, és közel a korona szélén – élesítés, míg a gabitus kifelé mutatja a csillag körvonalait. A növénymagasság nem haladja meg a 60 cm-t, az ágak meglehetősen hosszúak – 1,5 és több méter.

Van egy olyan törés, amely lehetővé teszi, hogy “aranycsillagot” növeljék, mint egy törpefát, miközben a leeresztett hajtások szórják ezt a növényi hasonlóságokat szórás formákkal.

Perekrinsky perekrinsky cora világos barnás dagály, új ágak közelebb egy mély bézs hordozóhoz. A felület általában egyenetlen, peeling. Az egyik növényen lévő tű többféle lehet – A Stamma közelében van szükség, és a scaly mérlegéről, amelyet a birkán gyűjtöttek. A tűk szeme nem különbözik az egységességgel: a bokor közepén sötétzöld, a szélek mentén – telített sárga, az őszi kezdetek fokozatosan megváltoztatják az árnyékát barnán.

Schish-szerű gömb alakú, nagy mennyiségű illóolajokkal. Gyümölcs felület fényes, észrevehető naizy permetezéssel. Mindegyik chiske-ben 3 vetőmag alakul ki, a színes bemutatók nem évente és nagyon kisebb mennyiségben vannak kialakítva. A gyökérrendszer a vizelet felületi típusára utal, a gyökérkör átmérője körülbelül 40-50 cm.

A Juiper elég lassan nő, a méretek éves növekedése nem haladja meg az 1,5 cm magasságot és 4-5 cm szélességű. Amint az arany csillag eléri a 8 éves korát, a bokor magasságát felfüggesztik. A boróka dimenziói közvetlenül az élőhelytől függenek: nyílt területeken mindig kevesebbek, mint a fákban, amelyek a tározók közelében egy kicsit sötétednek.

Az “Golden Star” jellemzi az átlagos tartósság mértékét – emelkedett hőmérsékleten és vízhiányban, a növény növekedése és fejlődése jelentősen lassul. Ugyanakkor a fagyállóság meglehetősen magas, a Juniper könnyen tolerálja a hőmérséklet-28 fokos csökkenést, ami különösen népszerűvé teszi Oroszország és az északi régiók középső sávjában.

Figyeljen arra, hogy a boróka dudorai és ágai alkalmatlanok a kompozícióban lévő toxinok magas tartalmának köszönhetően, ezért lehetetlen használni őket főzésben.

Leszállás

Juniper “Gold Star” nem éri el a talaj kémiai összetételét, jól növekedhet és nagy sóoldattal rendelkező talajokban fejlődhet. Az üzem esetében azonban a föld lazasége és termékenysége, valamint a magasan körülvevő talajvíz hiánya alapvető fontosságú. Arany csillag – könnyű kultúra. Ez a legkényelmesebb érzés, ha naponta több órát árnyékol, hanem a magas fák közelében is nem érdemes. Az árnyékukban a boróka vastag korona gyorsan elveszíti díszítését, a tűket darálták, a hajtások kihúzódnak, a szín elhalványul, egyes esetekben a Banks száraz.

Juniper Seedloves vásárolható egy speciális óvodában, és önmagaddal növekedhet. A jövőbeni ültetési anyag egyetlen követelménye erős, jól kialakított gyökér, anélkül, hogy károsodást és rothadásokat, sima halványzöld kéregeket, sima halványzöld kéregeket és elengedhetetlen jelenlétet tartalmaz az ágakra. Az állandó terület megteremtése előtt a gyökereket 1,5-2 órával kell elhelyezni, hogy a kálium-permanganát gyenge oldatába helyezzék, majd akár fél órát is, hogy ellenálljon minden növekedési stimulátornak.

A leszállási kút pár héten elkezd főzni a leszállás előtt. Ehhez a telek elég részeg, és öntözött a növények gyökerei. Annak érdekében, hogy a föld több laza, könnyű és jól lecsapolt, a talaj keveredik a folyó homokkal, tőzeggel, komposzt vagy túlterhelt dungs-ot adunk hozzá a talaj termékenységének és táplálkozásának növeléséhez. A kútot úgy állítjuk elő, hogy szélessége 20-25 cm-rel nagyobb volt, mint a gyökér átmérője, és a magasság meghatározása a számításnál van meghatározva: a nyakhosszúság hossza a nyak plusz 25-30 cm. Átlagosan a mélység a gödör 70-80 cm, szélesség – 55-65 cm.

A leszállás a következő sorrendben történik.

 1. Ceramzit, nagy kavicsok vagy bármely más vízelvezető anyag öntsük a főtt gödrök alján.
 2. A tápanyag szubsztrát 2 egyenlő részre oszlik, egy fele öntse át a vízelvezetést.
 3. Az elkészített vetőmagot behelyezzük a gödörbe, finoman elterjedt a gyökerekre. A növénynek szigorúan függőlegesen kell tartania.
 4. Fiatal boróka elalszik a fennmaradó talajt.
 5. A leszállási helyet a leszállási helyszínen bőségesen öntözik és megszórjuk a talajtakaróval – általában szalma vagy tőzeg.

Ha több bokrot helyez, akkor szükség van a legalább egy méter távolságra, mivel az “aranycsillag” nehéz megvastagodott kirakodást hordoz.

Gondoskodás

A “GOLD STAR” dekoratív boróka ” Tartalmazza a tipikus eljárásokat.

 • Locsolás. A Juniper nem fog teljes mértékben növekedni és nem fejlődik ki száraz körülmények között, de a túlzott hidratálás is veszélyes. Miután egy fiatal bokorot ültetett naponta két hónapig. Az eljárást esténként, kis mennyiségben végezzük. Egy nappal később, szükség van a megszórva – a legjobb “aranycsillag” válaszol a reggeli permetezésre.
 • Alárendelt. Juniper megtermékenyíti évente egyszer kora tavasszal, amíg a kétéves életkor megteremtése kívánatos a tűlevelű komplex kompozíciók használata. Egy későbbi korban a növénynek már nem kell etetni.
 • Talajtakarás. Miután a növényt a nyílt talajba telepítette, a pörkölési terület szükséges a szalma elrejtéséhez, fűrészpor, kicsomagolt fa kéreg vagy frissen cselekvésű gyógynövények. A fő menedék összetétele nem olyan fontos, hogy a fő dolog az, hogy a mulch segít fenntartani a nedvességet a szubsztrátum belsejében. Minden hónapban a mulcs frissítése.
 • Lazítás. Fiatal boróka volt szükség a Föld hurokjára évente kétszer – tavasszal és őszén. Egy másik évszakban az eljárás nem értelme. A mulcs lehetővé teszi a földet, hogy fenntartsák a nedvességet, a talaj felső rétege nem szárad, és a gyomok a menedék alatt nem nőnek.
 • Vágás és kialakítás. Minden “aranycsillag” tavaszi szaniter vágás – eltávolítás szárított és sérült ágak, fagyasztott területek a szár. Ha a növény a téli hideg veszteség nélkül mozog, nincs szükség az eljárásra. Ami a dekoratív formázást illeti, a webhely tulajdonosának tervezői elképzelése alapján történik. A hajtások hossza a kora tavaszt adja, amíg a cserje nyugszik. Az “aranycsillag” képes egy köteget alkotni, gyakran kis fákként termesztik. Ehhez 5 évig a legalacsonyabb ágakat eltávolítják – hasonló módon növelheti a cserje gömbölyű változó verzióját.
 • Téli előkészítés. A nagy fagyállóság ellenére a Juniper még mindig téli menedéket igényel. A hideg előkészületének részeként a kertészeket frissíteni kell a mulchingréteget, és annak érdekében, hogy az ágak ne szakadjanak meg a hó súlya alatt, akkor egy kötegben van kötve, és egy snack borítottak.

Betegségek és kártevők

A vízszintes boróka “Golden Star” ritkán beteg, és a parazita rovarok ezen a növényen általában kevés, A leggyakoribb a következőket tartalmazza.

 • Pajzs – Ez a kártevő nyilvánul meg körülmények között egy elhúzódó hő, amikor a levegő páratartalma már régóta csökkentette. Ha azonban a kertész elegendő figyelmet fordít a rendszeres permetező boróka, a rovarok nem jelennek meg a kirakodásokban. Amikor megjelenik a pest, a bokorot szokásos gazdasági szappannal vagy permetezőanyagokkal kell kezelni.
 • Juniper fűrészlista – Ez a parazita könnyen kiküszöbölhető a “Carbofos” gyógyszer segítségével. Ha nem tesz időt, akkor a kártevők nagyszámú lárvát fogják elhalasztani, amelyek a rablás életlevekből szopnak, a fading és a mentőkhöz vezetnek.
 • Levélszemét – Ez az egyik leggyakoribb rovar a boróka. Általában sokat olyan helyeken, ahol a hangyák élnek. A paraziták klaszterének minden helye meg kell vágnia és égetnie kell. Az év minden évének megakadályozása érdekében a rugót rézzel vagy vas-vitrios feldolgozással végzik.

Használat a tájtervezésben

A “Golden Star” fényes színe miatt, és kivételes megjogossága miatt nagyon népszerűvé vált országunk európai és központi részének területén. A Juniper felfedezi mindenütt, hogy díszítse a háztartási telkeket, valamint a városi parkok és négyzetek kikapcsolódását, nagyvirágágyak díszítésére használják a középületek előtt.

A vízszintes alacsony szellemű boróka jól néz ki a magányos leszállásban és összetételben. Az Arany Star sikeres tandem a törpe tűlevelekkel, valamint a nagyvirágú dekoratív cserjékkel. Az “Golden Star” gyakran az alpesi csúszda tetején ülteti – ebben a formában a Juniper egy arany kaszkád érzését hozza létre. A kultúra elegáns ékezetek létrehozására szolgál:

 • a rockerekben;
 • a lapok hátterén;
 • A kis kerti sikátorok utánzása;
 • A Köves lejtőkön Megalopolisban.

Továbbá, a “Gold Star” boróka fajta gyakran ülteti a helyszínt az Arbor körül vagy a nyári veranda közelében.

A növekvő boróka titkai alapján beszéd lesz a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: