Juniper középső: A fajták és a tanácsadás a termesztésükön

Juniper közepes – Üdvözöljük a “vendég” a kerti tájakban. Nagyszámú fajta lehetővé teszi, hogy minden egyes dacket kiválaszthassa a legjobb megoldást a terület megtervezéséhez.

Sajátosságok

A Juniper közeg egészen általában Pfitzerian-nak nevezik – ennek a hibridfajta egyik alkotójának tiszteletére, amely Németországban származik. A növényt 3 méterre húzzuk, és a korona átmérője néha eléri az 5 métert. A középső boróka ágai függőlegesen néznek ki, flexezve az ellenkező irányba a végén. A növényi tűk lágyak és nem blokkoltak, de közelebb kerülnek az ágak végéhez a megjelenésük miatt. A Pelera Pfitcerian nem annyira változatos: a legtöbb fajtát sárga vagy világos zöld árnyékban festik, bár másolatok és kék festés van.

A kertészek úgy vélik, hogy a növekvő boróka közeg meglehetősen egyszerű. Nem fél az alacsony hőmérsékletektől vagy az öntözés megszüntetéséig, és nem ír elő különös követelményeket a talaj összetételére.

A kultúra kirakodása a kerti területen nemcsak a tér megjelenését, hanem a levegő tisztítását is lehetővé teszi, a fitoncideknek köszönhetően, kiemelve a bokorot.

A legjobb fajták áttekintése

Az állandó boróka leírása nem egyesülhet, mivel minden fajta saját sajátosságai vannak.

Juniper fajta “Aurea” nagyban növekszik a szélességben – A méretek körülbelül 5 méteres átmérőjűek. Nagy korona festett egy gyönyörű arany zöld árnyalatban. Ez a fajta lassan fejlődik, ezért gyakran használják az alacsonyabb szintet a parkokban. A kertészek nem használják az egyes virágágyásokra, mivel a kulturális növekedés vezet, hogy a többi “lakosság” egyszerűen elmozdul. Az “Aurea” meglehetősen kényelmes a talajban vagy bőséges öntözésben a tápanyagok hiányában, de rosszul reagál az árnyékra – napfényes boróka nélkül, az átlagos megállója a fejlődésben és a betegségekben.

A Juniper közepes “király tavaszi” prettípusos paraméterei vannak, Mivel a bokor magassága nem haladja meg az 50 centimétert. A Ptitzerian átmérője körülbelül 2 méter, ezért ez a fajta gyakran használják a gyepek és buja nyilvántartásba vételéhez. A tűk vonzó sárga-zöld színűek, amelyek azonban eltűnnek az elégtelen világítással.

A “glauco” fokozat növénye eléri a két méteres magasságot és a négy méteres szélességet. Vastag korona festett egy gyönyörű kékes színben. Az ilyen boróka jól néz ki a lágyszárú növények, valamint az alpesi csúszda része. A Juniper szereti a jó világítást és a laza talajt, nem fél az öntözés hiányától és az alacsony hőmérsékletektől.

A Juniper Grade “Compact” elég lassú. Magassága csak egy és fél métert ér el, és a korona átmérője a szokásos 2 méter. Az ágak kissé emelte fel, és borított szürke-zöld sajt, változó tűkkel díjtételek, amikor mozog a csomagtartóban, a végén a gallyakat. A “kompakt” fokozat pozitívan kiemelkedik a “rokonai” a napfény hiányában is.

Ezenkívül ez a fajta teljesen nem igényel, és még a szegény talajokon is növekedhet.

A Blue End Arany fajta kétszínű színű: Az egyik része sárga színű, a másik – kék-zöld. A bokor méretei nem túl nagyok: 1,5 méter magas és 2 méter széles. A boróka fejlődése nagyon lassan fordul elő, és évente a bokor csak néhány centimétert ad. A kék és arany alapvető követelményei laza talaj és jó világítás.

A Juniper középső arany partja fényes koronával rendelkezik, arany és zöld színek keverékében festett. Magassága meglehetősen gyakori, és a szélesség néha eléri a 3 métert. Az arany partja “szomszédok nélkül” vagy egy kis csoportban leszállt.

A Mordigan Gold fokozat a Pfitzerian alacsony szellemű képviselője, Mivel nem nő egy méter felett. Ágai a föld felé hajolnak, és puha cupllies festett kellemes sárgás színárnyalat. A boruniás középső jól érzi magát és rossz talajon, alacsony hőmérsékletű zónákban. Mindazonáltal fontos olyan paraméterek, mint a talaj és a megfelelő megvilágítás, fontosak.

Növényi minőség “Wilhelm Pfitzer” gazdag zöld árnyékban festett. A növény 5 méter széles és 3 méteres magasságban növelhető, ami lehetővé teszi, hogy a magas kultúráknak tulajdonítsa. Az ilyen boróka fejlesztése azonban meglehetősen lassú – évente legfeljebb 10 centiméter.

A Gold Star fajta nagyon szép arany színű, amely csak jól megvilágított helyiekben jelenik meg. A cserjék paraméterei meglehetősen közepesek – kb. Egy és fél méter széles és magasságban. A források közé tartoznak a “MINT”, “GOLDSSEN” és “HETTIE”.

Kirakodás

A Juniper közeg leszállása szinte bármilyen telek által végezhető el. A lényeg az, hogy válasszon egy jól megvilágított terület, mivel a legtöbb fajta gyengén fejlettek az árnyékban, valamint vigyázni laza talaj megfelelő szellőztetéssel, mert a boróka szenved túl szoros a talaj. Ha a meglévő földterület nem alkalmas a pfiteriai leszállásra, akkor a talajnak homokból, tőzegből és tűlevelű földből kell elvégeznie. A jól megszakítja a tervezett leszállás előtt körülbelül egy hónapot. A méreteket úgy határozzák meg, hogy a gödör 2,5-szer több, mint a Juniper rizómák a Földkel együtt.

A növényi csemetéknek fiatalnak kell lennie, amely nem haladja meg a hároméves jelet. Mielőtt a gyökér beszállása, mangán oldatában áztatott, és a jól egyenesen egy földes szobával együtt átruházott. Leszállás Juniper közepes kell tavasz. A leeresztett gödrök kb. Fél könnyű talajt vagy talajt alszanak, miután a palánták ott vannak.

Ezután a fennmaradó tér tele van talajjal, öntözött és a fűrészporral vagy a fa kéreggel. Az első héten a kirakodás után ajánlott enyhén árnyékolni a bokorot.

Hogyan kell törődni?

A középső boróka ellátás nem túl bonyolult. Az öntözés ritka lehet, de bőséges, amelyet az automatikus öntözőrendszer tökéletesen válaszol. Ne vigye a növényt a hőbe, mivel még károsíthatja a kultúrát. A műtrágya alkalmazása évente egyszer történik: áprilisban vagy május első hetében. Ebben a helyzetben használt nitrogéntartalmú anyagok hozzájárulnak a zöld tömeg növekedéséhez. A szerves trágyák kategorikusan tilosak, mivel azok felhasználása ártalmas a tűlevelű kultúrákra.

A Pathing Juiper számára tőzeg, cheva vagy ferde fű. Az eljárást évente egyszer hajtják végre, és lehetővé teszik, hogy egyrészt lassítsák a folyadék elpárologtatását, másrészt – hogy felfüggessze a gyomnövények megjelenését. A laza talaj fontos nagyon óvatos, hogy ne károsítsa a felülethez közel álló gyökereket.

Szüre van szükség a boróka számára. Az eljárást a betegek vagy szárított hajtások kiküszöbölésére használják, amelyek hozzájárulnak a cserje javításához. A dekoratív kialakítás szükség esetén történik.

Ősszel a boróka gyökerei melletti területet feltétlenül egy vastag, tőzeggel borítják. Ha a cserje még mindig fiatal, akkor egy édesem, vagy a keretben a havas párna alatt van. Ha a boróka a napsütötte telekben nő, akkor télen szükséges, hogy a képernyőt a másik oldalon helyezze el, ami világosabb, mint az összes.

Reprodukció

A Pfitzerian Juniper szokásos, hogy megszorozzák a leállást. A bokorral végzett dugványok kialakulásához a fiatal gallyakat vágják, amelyek hosszúsága 12 centiméter. A tűk mindkét végével törlődnek.

Legalább két hónapos dugványok egyfajta üvegházban kell eltölteniük a szükséges szubsztráttal. Az üvegház egy hagyományos fadobozból készül, polietilén fóliával, amely lehetővé teszi a szükséges páratartalom és hőmérséklet kialakítását. A szellőztetésről azonban ebben az időben nem szabad elfelejtened.

A közepes boróka gyökérrendszerét az üvegházban az elhelyezés után körülbelül 2 hónappal állítjuk elő, És ez azt jelenti, hogy a palántákat nagyobb konténerekbe lehet áthelyezni, amelyekben néhány évet kell költeniük. Csak a Pfitzerian fenti időszakán keresztül nyílt földre ültetik.

Betegségek és kártevők

A leggyakrabban a Juniper médium a gombás betegségekben szenved. Barna, a tűk tűje megkezdődik, és a színét sárgavé teszi. Az ágak elaludhatnak és hajlódhatnak, vagy narancssárga árnyalatúak. A növény gyógyításához minden sérült részre van szükség. Ezután a bokorot fungicidek, például Borobo folyadék vagy réz cune feldolgozzák.

Ezt a növényt gyakran különböző rovarok támadják meg: Tlima-tól a Tormentary Cherwellig.

A kártevők megjelenésének megakadályozása érdekében egy-három alkalommal kell lezárni a rovarirtókat.

Használat a tájtervezésben

A Juniper közepén számos tájtervező feladatot végeztek. Azok a fajták, amelyek viszonylag kis magasságúak, a növények, például az alpesi diákok kompakt “létesítményei”. Ráadásul jól néz ki a virágágyások, a virágágyások, valamint a rózsáriák. Megfelelő boróka tápközeg és tengerparti díszítéshez. A cserjék jól néznek ki a járdákon, és az egyes zónák tökéletes szétválasztójává válnak – emlékeztetik az élő magasságot a megjelenésükre, de kisebbek.

Gyönyörűen úgy néz ki, mint egy boróka közepes a magas fákból származó kompozíciók, például fenyők, fenyő vagy fenyő. Fontos, hogy a korona alkatrészek formái és színei a növény összetételének összetétele maguk között és hangsúlyozták egymás előnyeit. kívül, Egy jó megoldás helyezi a középső juniitermakeret a köves vagy kevés vektorra, amely tele van vegetációval, hogy tükrözze a megjelenését egy emelkedő zöld “nadrág”. Mivel a Juniper egy szerény kultúra, és hosszú életciklussal rendelkezik, ajánlott a város körülményeibe ültetni.

Fontos megemlíteni, hogy vonzó megjelenése ellenére ez a boróka mérgező, ezért nem szabad ültetni a kisgyermekek vagy állatok jelenlétében.

Közép-boróka növekvő tippek Lásd a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: