Kék és kék Ageratum: A legjobb fajta és növekvő tippek

A közelmúltban egy ameratumvirág egyre népszerűbb a kertészek körében. Ez a kék növény mind magánterületeken, mind nyilvános helyeken növekszik. Melyek a növény jellemzői? Milyen fajtái vannak az ageratum? Hogyan kell törődni velük? Válaszok ezekre és más kérdésekre, amelyeket az anyagunkban találsz.

Sajátosságok

Az Ageratum meglehetősen szokatlan kultúra, kék vagy kék virágok, amelyek eléggé bőségesen virágzik, és a szerkezetükben bolyhos. Az Ageratum nem túl igényes a távozásról. Ha a történelemhez fordul, meg kell jegyezni, hogy a virág megnyitása a híres kollektorhoz tartozik. Howston. Tiszteletben vannak ezek a virágok, és nevezték el (Ageratum Howston).

Általában véve, A vad és természetes élőhelyen ez a növény egy évelő. Országunk területén azonban az éves virágként termesztik és érzékelik. Az ASERATUM az Astrov családhoz tartozik. Mivel a meglehetősen intenzív virágzás folyamatok, valamint esztétikailag vonzó megjelenésű, Ageratum gyakran használják a táj design.

Tehát a virágágyások segítenek, és szokatlan virágos kompozíciókat is létrehoznak.

A fajok és a legjobb fajták áttekintése

A mai napig az Ageratum Houston (a második név – Gerathum mexican) képviselői között több különálló faj és fajta létezik. Anyagunkban az ország legnépszerűbb és kertészeinek részletes leírását tekintjük.

  • “Blue Mink”. A botanikai természetének fajta díszes bokor. Magasság elérheti a 30 cm-t. A fajta ereratumának virágai egy kosár formájában nőnek, átmérőjük általában nem haladja meg az 5 cm-t.

  • “Kék golyó”. Ez a fajta Ageratum egy alacsony minőségű növény, amelynek gömb alakú. Ebben az esetben a növény teljes átmérője elérheti a 18 cm-t. A bokor maximális magassága körülbelül 30 cm. A kék golyó fajta megkülönböztető jellemzői a térfülke-szórólapok jelenléte, amelynek alsó része intenzív kihagyást tartalmaz. Ezenkívül a vállalat virágzatai elérhetik a 2 cm méretét, és a virágok világos és telített szilán kék színűek. A fajtát magas szárazságállóság jellemzi. A virágzási időszak június-októberben esik.

A kék labdát gyakran használják tájkép formátumban, Zinnius, Velvets és Calendula.

  • “Aloja Blue”. Ez a fajta elég kis méretű és virágzik korán. Gyakran használják a virág díszítésére. Ezenkívül a leggyakrabban az “Aloja Blue” fajta eladási formájában termesztik.

  • “Kék tutaj”. Ez a fajta különösen népszerű a kertészek között, mivel a virágok telített kék árnyalatúak. Önmagukban meglehetősen bolyhosak és kosarak formájában nőnek.

  • Kék hawaii. Ageeratum “Blue Hawaii” a magasságban nem haladja meg a 15 cm-t. Az ilyen kompakt méretekkel kapcsolatban gyakran a határok tervezésére használják, a tartályokban.

A fent leírt fajták mellett ezek a fajok hasonlóak: “kék bolygók”, kék nyár, kék duna, kék tenger népszerű.

Kirakodás

Meg kell kezdeni, meg kell jegyezni, hogy a leggyakoribb módja az Ameratum telepítéséhez A növények termesztése magvakból. Azonban, mielőtt folytatnánk ezt a folyamatot, meg kell csírázni. Ennek érdekében a magvakat dobozokban vagy tartályokban kell vetni. Ez az eljárás kívánatos a tavasz közepén folytatni. Ugyanakkor a nyílt talajban lévő növényi leszállás csak akkor engedélyezett, ha az éghajlati helyzet stabilizálódik, és a tavaszi fagyok véget érnek.

Mielőtt elkezdené közvetlenül a növényeket a nyitott talajban kirakodni, Gondosan meg kell szednie a virágnövekedés állandó helyét. Meg kell szednie, vagy akár. Különös figyelmet kell fordítani az optimális talajkeverék előállítására. A tőzeg, a párás és a homok egyenlő arányban kell lennie. A palánták megoszlásának folyamata március végén ajánlott.

Amikor megnyitott, meg kell jegyezni, hogy az Ageratum egy termo-szerető trópusi növény, így a talaj palántáinak nagy figyelmet fordítva.

Tapasztalt kertészek, valamint nerds Az Ageratum fiatal palántái kétszer merülnek fel. Ebben a tekintetben egy különálló edényben csak a második alkalommal kell átadni őket. A palánták termesztésének folyamatát száraz levegő körülmények között kell elvégezni, mivel a nedvesség és a nedvesség hátrányosan befolyásolhatja az üzem állapotát. Ezenkívül a földet nem szabad hidratálni anélkül, hogy szükség lenne. Ha az üvegházakba vetett palántákat termeszt, ne felejtsd el rendszeresen elvégezni.

A fiatal ageratum növény csak reggel öntözhető. 2 héttel azelőtt, hogy a palántázó leszállás a talajban meg kell kezdenie a megrendelési eljárást, rendszeresen üzembe helyezést nyitott levegőre. Ne feledje azonban, hogy ugyanakkor a palántákat még mindig ajánlott az árnyékban tartani – a keményedést fokozatosan kell elvégezni. Tavaszi ageratum szükséges kis kutakba. Ugyanakkor a palántákat úgy kell elhelyezni, hogy a földön ugyanolyan szinten vannak, amelyeken a palántákban nőttek. Ezt speciálisan figyelmesnek kell tekinteni. A növényeket rövid távolságra kell ültetni egymástól: kb. 10-12 cm. Az első virágok megjelenése 2 hónappal a vetés után várható.

Annak ellenére, hogy általános szabályként az Ageratum egy növény, amely nem túl igényes a talajhoz képest, Meg kell ültetni egy növényt meglehetősen könnyű és alacsony talajba, A mérsékelt mennyiségű tápanyag és ásványi komponens is szükséges. Az Ageratumnak kellően elágazó gyökérrendszere van, és képes megbirkózni a vízhiányral és a magas levegőhőmérsékletekkel. Másrészt úgy kell tekinteni, hogy a virág nem tolja a fagyást, és még meghalhat is.

Tippek az ellátáshoz

Nem titok, hogy annak érdekében, hogy az üzem aktívan növekedjen és fejlődjön, Meg kell felelnie néhány fontos szabálynak az ellátás tekintetében.

Egy hajvágás

A fodrász elhagyási esemény, amely lehetővé teszi az Ageratum számára, hogy aktívan növekedjen és fejlődjön. Annak érdekében, hogy növelje az intenzitás növelését, valamint növelje a növény virágzásának időtartamát, a nyári időszakban meg kell vágnia az összes elhalványult virágzást. Ennek köszönhetően képesek lesznek új fiatal és friss rügyeket gyártani.

Locsolás

Az Ageratum, mint bármely más növény, rendszeres öntözés szükséges. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy a nedvesség mennyiségének mérsékelt, túlkínálat nélkül. kívül, Az öntözési eljárás elvégzése után nem szabad elfelejtened a talaj szükségességét. Tehát légi hozzáférést biztosít a növény gyökérrendszeréhez. Ugyanez az eljárás meg kell tenni a nehéz csapadék (eső, hó és t) után. D.).

Podkord

Meg kell jegyezni, hogy az aberatum pozitívan reagál a különböző típusú etetési és műtrágya számára. Ezt azonban nem szabad visszaélni, mivel ajánlott kizárólag ásványi anyagokat használni. Az ereratum ellopását rendszeresen kell elvégezni – 3-szor a szezonban. És az első alkalommal, amikor a műtrágyát a rügyek kialakulása során kell elvégezni. A balkezes eseményekről leírt kötelező tárgyakon kívül ne felejtsük el, hogy az Ageratum rendszeres nyakkendőre van szüksége, amely alatt minden gyomnövényt el kell távolítani, mivel negatív hatással van a növény növekedésére és fejlődésére.

Betegségek és kártevők

Általában azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az Ageratum egy egyszerű és igénytelen növény, amikor az alapvető gondozási eseményekről van szó. De ugyanakkor szem előtt kell tartani A virág nagy számú betegség vonatkozik, és a rosszindulatú programok befolyásolhatják. Rosszindulatú rovarok és mikroorganizmusok.

Fontos, hogy figyeljen a nedvesség mennyiségére, valamint a növény légköri levegőre való hozzáférésének szintjére.

Ha a gyökerek nem kapnak meg, de nagy mennyiségű vizet kapnak, akkor nagy valószínűséggel olyan halálra kerülnek, mint a gyökér rothadás. Ha a virágod megbetegszik ezzel a betegséggel, akkor nem fogja megmenteni – meg fog halni. Ezért vannak beteg növények ásni és égetni, hogy a gyökér rothadás ne váltson más bokrokra.

Egy másik közös növényi betegség – bakteriális wilt. Látható és nyilvánvaló okok nélkül történik, majdnem véletlenül. Leggyakrabban a betegség a levelek klorózisának kezdeti szakaszában jelenik meg. Ezenkívül a virág az úgynevezett uborka mozaik hatása alá kerülhet. Egy adott betegség esetén a sárga fröccsenés vagy a foltok az Ageratum leveleiben jelennek meg, a növény szára üvegessé válik, és a kimondatlan rügyek elkezdenek elhalványulni.

Ha azt veszi észre a betegség tüneteit, akkor az összes érintett területeken a növény azonnal el kell távolítani, és az összes többi alkatrész gondosan kell kezelni rovarölő készítmények vagy természetes növényi vasaló (például a cseresznye, üröm vagy pyrms). Ami a rosszindulatú rovarokat és mikroorganizmusokat illeti, megérdemli, hogy Az ageratumokra gyakorolt ​​negatív hatások nematódokkal, pók atkákkal és fehérfákkal rendelkezhetnek. Annak érdekében, hogy megbirkózzon velük, vegyi anyagokat kell vásárolnia a kertészek szakosodott üzleteiben.

Az Ageratum magvakból származó palánták hogyan növekednek, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: