Kék krizantémok: Jellemzők és ajánlások a növekedéshez

Chrysanthemum – furcsa virág, sikeresen nőtt a mi régiókban. A Napdal való hasonlóság miatt kapott nevét. Fordított görög és hangzik “virág-nap”. Hazáját Japánnak és ősi Kínának tekintik. A krizantém ősi idejében csak a rácsok és a nemesek számára állt rendelkezésre. A vagyon, a nemesség és a hatalom. Az ókori Kínában néhány évszázaddal a virág képe volt az ország címerének és az állami pecsétnek. Chrysanthemum számos természetes színekkel rendelkezik: fehér, lila, sárga, barna. De elmondjuk a kék krizantémról.

Leírás

Valójában a természetben ez a virág árnyéka nem történik meg. Krizantém természetes kék kertészek, amíg ma meg nem sikerül. De ez az ismeretlen eredeti szín még mindig élelmiszerfestékekkel történhet. Ehhez szüksége van:

 • Válassza ki a szőke virágfajtákat;
 • vágja le a kívánt számú szárak ferde vágását;
 • Oszd meg az élelmiszer kék színezéket a tartályban;
 • Helyezze a vágott virágokat 8-20 órára, és hagyja meleg fényes helyen, minimális páratartalommal.

Ezekre a szabályokra, a krizantém színe jó, telített színe lesz. Gyönyörű kék ​​csokor kész ajándék vagy dekoráció a ház.

A virág színezésének módja a kék színű gyökérből is létezik, de drágább és hosszú, így kevesebbet alkalmaznak.

A krizantém minden színe jelentése van. VAL VELA befektetési csokor egy különleges eredetű, hogy ki mutattak be, hangsúlyozza az adományozás életének fontosságát és pozícióját.

Általánosságban elmondható, hogy Chrysanthemum egy elegáns őszi virág. Az utcán már fagyos, és mindannyian virágzik, és kedveli nekünk a szépségüket. Az átfogó családhoz tartozik. Kis bokrokkal növekszik, legfeljebb 150 cm-es magassággal, amely több mint egy hónapig megtartja telített virágzatukat. Még a vágott virág is nagyon hosszú ideig állhat egy vázában. Az összes előnye, akkor hozzáadhat valamit, hogy még mindig tisztítási tulajdonságokkal rendelkezik.

Reprodukció

Elvált ez a virág elég egyszerű. Három tenyésztési módszer létezik.

Között jobb, ha februárban költeni. Ehhez szükség van a téli virágok számára, hogy rendszeresen üljenek üvegházban és vízben. Amikor a fiatal hajtások úgy tűnik, hogy közülük közülük a legerősebb (legfeljebb 10 cm hosszú). Le kell vágniuk, és a földbe kerülnek, homokból, földből és humuszból állnak. Mindez a fedél film vagy üveg. Körülbelül egy hónappal később gyökérrendszer lesz. Április végén, amikor nincsenek fagyok, átültethetők önálló növényként a nyílt talajban.

Rizómák megosztása tavasszal termelnek, amikor a növény még nem oldotta fel a leveleket. A root kell ásni és megosztani a megfelelő részekre. A kész gyökerek elkészíthetők, mint egy kész növény, fél méter távolságra egymástól.

Bokor Az őszet, egy hónapot tölthet a hideg előtt. Ehhez meg kell ásni egy bokorot, oszd meg bizonyos részekre. Ezeket az alkatrészeket a földbe helyezzük és bőséges vízbe helyezzük, hogy a gyökérrendszer erősödik a hideg előtt.

Kirakodás helye

Annak ellenére, hogy Bush Chrysanthemum egy szerény növény, előnyben részesíti a növekvő nyitott helyen, de közvetlen napsugarak nélkül. A fény hiánya miatt a hajtásai lesznek rajta, vékony és bizonytalan, és virágok – kicsi és gyenge. A nap feleslegével a virág színe homályos lesz, telített árnyalat nélkül.

Forráskövetelmények

A krizantémok számára a szokásos talajt a homok és humusz keverékével illeszkedik. A jobb virágzás érdekében a talajt meg kell trágyázni, mielőtt a leszállási cserje. Ehhez hozzá egy pár kanál nitrofoszfát, 2-3 csésze hamu, félig víz egy négyzet. méteres földterület.

Ezeknek az adalékoknak köszönhetően a bokor erős lesz, és a vágott csokor olyan, mint egy sokkal hosszabb.

Gondoskodás

A bőséges virágzás és a betegségmegelőzéshez Időszerű intézkedéseket kell alkalmazni.

 1. Folyamatosan lazítsa meg a földet a növény gyökerében. Ez légiközlekedési hozzáférést biztosít, és enyhíti a kis gyomokat.
 2. A növények periodikus táplálása Nitrogén, Potash, foszfor-műtrágyák hozzájárulnak a bokor normális fejlődéséhez. A kábítószerek kis részei jobban tükröződnek az üzemben, t. Nak nek. Ha a megoldásra költözött, akkor meg lehet égetni Chrysatte-t.
 3. Az öntözésnek rendszeresnek és mérsékeltnek kell lennie. A fokozott növekedés során a növénynek gyakori nedvességre van szüksége. Erős aszályban az öntözési sebesség nem csökkenti. Ez szintén további megelőzésként szolgál majd a kártevő megjelenésének. A rügyek virágzási ideje alatt a folyadék mennyisége enyhén csökkenthető. A legjobb az öntözéshez az eső vagy ellenálló víz. Elég 1,5-2 liter lesz egy bokoron.
 4. A megelőzésre a kártevők permetezését tavasszal és ősszel kell elvégezni, a kezeléshez – a betegség tüneteiről.
 5. Elárasztott és szárított rügyeket kell el kell távolítani egy időben, hogy új formájú.
 6. A téli időszak előkészítése nagy szerepet játszik a tavaszi bokor kialakulásában. Ebből az esnek, az első fagyok után, szükség van egy bokrok összeomlására 10 cm-rel. Nem fog fájni, hogy melegítse a gyökérrendszert a hidegre: készítsen egy dombot a földről vagy a levelekről.

Krizantém szoba körülmények között

A szobák körülmények között a növekvő krizantém nagyon egyszerű, Ha betartja a szabályokat:

 • Vegye fel a potot vagy vázát egy jó vízelvezető rendszerrel, telepítse a fényre (közvetlen sugarak nélkül) ablakpárkányra;
 • A krizantémok szeretik a friss levegőt, így gyakrabban szellőztetik a szobát, vagy a meleg szezonban az erkélyre kell vinni az erkélyre;
 • Ne engedje, hogy a hő szárítása a fazékban, víz, mint a felső réteg szárítás;
 • Ha a beltérben nem elég nedves, permetezze a lehető leggyakrabban;
 • A foszfor-tartalommal rendelkező műtrágyák alkalmasak, a madár alom megoldása alkalmas erre;
 • Törölje a szárított leveleket időben és villogó rügyekben;
 • Rögzítse a virágot évente egyszer a tavasszal korán, amikor a növekvő időszak kezdődik;
 • Figyeljük meg a megfelelő hőmérsékleti viszonyok minden évben: tavasszal – 10-16 ° C, nyáron – nem több, mint 23 ° C, ősszel – 15-18 ° C, télen – 0-7 C.

Betegségek és kártevők

A megfelelő és időszerű ellátással az üzem nincsenek betegségek és kártevők.

De ha hiányzik a nedvesség vagy táplálkozási nyomelemek, akkor a gombás fertőzés megütheti. Puffadt harmat a levelek fehér plakkjaként jelenik meg, rozsda – Sárga lemezek, Szürke gnil – szürke raid, ami a növény halálához vezet, Gyűrű foltosság – A levelek szárítása és sárgulása. Amikor a betegség első jelei, fertőzött részek eltávolításra kerülnek. Permetezzen egy bokrot és a fungicidek, a réz klórok vagy borobkeverék felső részét 50 cm sugarú körön belül. Ha az egész cserje megüt, akkor már nem mentett – jobb, ha a fertőzés nem alkalmazható. A gyökér rothadás megelőzésére az öntözéshez való vízbe való vizet, a “fitosporin” előkészítést az utasítások szerint adjuk hozzá.

Jelentős kár hozza a növényt a szóhoz. A bimbó alján és a levelek alatt terjed. A lárvák és a rovar maga szopogatja az összes folyadékot az üzemből. Ez azt eredményezi, hogy elhalványuljon, lassuljon a növekedés és a virágzás. A feldolgozás érdekében készítsen megoldást “Actellica” vagy “Aktara”, és adjon hozzá gazdasági szappant.

Ha úgy találja, hogy a boutons nem nyílik meg a krizantém cserjén, és a leveleket foltokkal borítják, és meghalnak, ezek jelei a rétes felhő megjelenésének jelei. Ő és a lárváik táplálják a növény gyümölcseit. Ehhez egy bokorot kezelhet egy baba sampon megoldással. A megelőző célokra a “foszfamid” alkalmazást alkalmazhat.

Slugs és csigák is kártevők a cserjék. Lombozatot és hajtásokat fogyasztanak. Gondosan kell küzdeni velük, anélkül, hogy megsértené az ágazat ökoszisztémáját. Ehhez a kártevőket manuálisan gyűjtheted, vagy elaludhatsz a bokor törött tojáshéj alatt.

Ritka esetekben a krizantém cserje megüthet egy vírusfertőzést, amely sajnos nem kezelhető:

 • A levelek felszínén mozaikpontok jelentek meg – ezek a mozaik jelei;
 • A lombozat Krapinka lesz, és a virágok deformálódnak – ezek az Aspermy tünetei;
 • Ha a növényt a törpe vírus érinti, akkor korai virágzást kezd, és lelassul.

Ha megjelenik az egyik ilyen jel, akkor szükség van egy bokorra, hogy eltávolítsa az oldalról és az égetést.

A megelőzés céljából gyakrabban nézze meg a leveleket, töltse be újra, ne engedje meg a kártevőket, használjon steril eszközt, amikor bámul.

Megelőzés és jó gondozás – az egészséges és gyönyörű cserje kulcsa.

A chrysanthemum sajátosságairól a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: