Kert Calla: Leírás, típusok és ajánlások a növekedéshez

Ha gyönyörű virágot szeretne ültetni, akkor egy ilyen virág, mint Calla, kiváló dekorációvá válhat az országban vagy a hátsó udvarban. A fehér szirmokkal való egyfajta esküvőnek nevezik, mivel formájuk hasonlít a menyasszony ruhájára. Az ilyen típusú növények számos fajtája egyre inkább találkozhat Oroszországban. Ha helyesen rendezi az ültetési folyamatot, és megfelelően gondoskodik a kerti virágokról, akkor gyorsan növekszik és virágzik a hosszú idő alatt.

Mivel a tapasztalat kertészek a tapasztalat azt mutatja, amire szükség van a termesztés felhívás a virágágyás csak ismerete számos egyszerű szabályok ezek ki- és gondozás. Erről, és nem csak a cikkünkben olvashatsz.

Ami?

A Garden Calla meglehetősen szerény növénytípus, ha bizonyos gondozási körülményekhez ragaszkodik. Az egyik legfontosabb nehézség, amellyel találkozhatsz a kerti calla termesztése során, hogy télen hideg legyen. Az ilyen típusú növény esetében nagyon fontos, hogy a téli ablakban pihenjen.

Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen típusú virágot otthon termeszthetik, vagyis az ablakpárkányon és a virágágyban lévő nyílt talajban. A virágzási időszak június – szeptemberben esik.

Ha kalapálsz a potban, és a világos őszi megfázás kezdetének pillanatában a növény egy meleg szobába kerül, akkor a virágzási időszak hosszabb lesz.

Mivel ez a virág Dél-Afrikából származik, természetes élőhelye a víztestek, például folyók vagy tavak partjai. A természetben is, egy ilyen virág súlyos talajban növekszik.

Ez az oka annak, hogy az ilyen típusú virágok dekoratív “rokonai”, előnyösen enyhén sötétített helyeken ültetünk magas páratartalmú.

A CALLA-t az udvaromba helyezed, szőnyeget kapsz szárból és lombozatból, amelyből a virágos időszak alatt a virágok nőnek. Ezért a legjobb, ha viszonylag nyitott helyet választani a kirakodáshoz, bárhol is dicsőíthet. Hogyan lehet elhelyezni a “zöld barátodat” egy nyitott és sötétített telken? Az a tény, hogy a Calla mindkét esetben képes lesz növekedni, a különbségek a következők:

 • Az ilyen típusú virágok számára a viharos virágzás jellemzi;
 • Egy nyitottabb és naposabb területen egy gyönyörű lombozatú növényt termeszthetsz, de kevésbé buja virágzik.

Mindenesetre a választás továbbra is az Ön számára – bármilyen fajta vagy leszállási hely, amit választottál, a Garden Calla gyönyörű díszítés lesz bármilyen virágágyás számára.

Nézetek

Utcai Calla, vagy ahogy azt is nevezik, a fehérhal, a támogatási család képviselője. Korábban ez a faj értették jobban elterjedtek, mert amit a legtöbb fajta aroid, amelyek termesztett, mint egy szoba növény vagy vágáshoz, kezdték hívni Calla. Először is, ez a név a Dél-Afrika – Zantensky, különösen az Elliott és a Zanydeskii Etiópian csiszolására jellemző.

A figyelmet az Etióp Calla és Calla Elliott fajtái közül több legnépszerűbbek lehetnek, melynek segítségével még a legvadabb ötleteket is megtestesítheti, és rendkívül szépvé teszi a virágágyodat.

 • Calla “amethyst”. Ezt a fajtát hosszú ideig az egyik legjobb növénynek tekintették, amely egy nemes hölgykel díszíthető. A megkülönböztető jellemzők kellemes és kifinomult illat a növény virágzási ideje alatt, valamint a szirmok színe – szelíd-lila. A virág magassága teljesen függ a termesztési feltételektől: 60 centiméter 1,2 méterre érhető el.

A virágzás maga nő, általában nagyon magas és erős.

 • Calla “Vermeer”. Ez egy gyönyörű virág, amelyhez a színek és a kontrasztok változatossága rejlik. A virág maga sötét vörös színű, és a széleken egy hófehér élbe kerül. A telített színes szirmokat a növény fényes sárga foltja borítja, ezáltal a virágok kontrasztja. A fajta lombozatához a kerti calla fehér szar jellemzi. A “Vermeer” calla növekedése nem haladja meg a 70 centimétert.

 • Rizóma calla etióp. Ez a virágfajta jobb, ha a terepet magas páratartalmú, akkor gyorsan eljuthat. Szintén szereti a kissé elképzelhető helyeket. Virágok a rhizuy calla etióp nagy és kellemes fehér árnyalat.

Ez a fajta Garden Calla nagyszerűen fog kinézni és növekszik mesterséges tartályban más típusú vízi növényekkel.

 • Calla. Az előző fajtától eltérően a gumó nyugodt nem kell nedves talaj, hogy vigyázzon és kényelmesen érezze magát. Az ilyen virágok virágos ágyban ültethetők. Mint sok más hívófajta, előnyös a sötét területen történő növényen.

Azonban egy nyitott napsütéses oldalon is képes lesz arra, hogy root, csak annak növekedése jelentősen alacsonyabb, mint a fele növekedni fog.

Miután elolvasta a kerti hívás leggyakoribb fajtáival, akkor felveszi a legjobban alkalmas a talaj és a terep.

A tenyésztési módszerek

Február végén vásárolhat Calla-t. Ha úgy dönt, hogy megvásárolja a gyökércsövet, akkor figyelmet kell fordítania a megjelenésére. Sűrűnek kell lennie – ellenkező esetben a növény ugyanabban az évben nem tudja felszabadítani a virágokat, amikor ültetik. A szakértők ajánlani és elhagyják a virág vásárlását, akinek a tuber egy kicsit elhalványult. A virágok tavasszal kell rendelkezniük, ezért ha télen rizómákat vásároltál, akkor szükség van arra, hogy megbízható és helyes téli.

Számos módja van egy kerti calla tenyésztésére. A figyelmet részletesen leírják a lehetséges módokról.

Rizómák megosztása

 • Leszállási időszak – április.
 • A leszállás helye – Pot, amelynek kapacitása legfeljebb 3,5 liternek kell lennie.
 • Hőmérséklet-rendszer + 20 ° C és + 22 ° C között.
 • Az öntözés nem közvetlenül a növény ültetése után, és egy hét alatt. Ezután folyamatosan biztosítani kell, hogy a talaj túl száraz legyen, és a növénye időben van.

A fafajok esetében a legmegfelelőbb a reprodukció folyamatát a gyökér elosztásával. Ugyanakkor fontos, hogy a gyökereknek a lehető legnagyobb mértékben maradjanak, hogy ne verejtékezzenek. Ezután a kapott rizómákat az egyes edényekre kell beönteni. Ezeket speciális hőmérsékleti üzemmóddal kell tárolni – + 12 ° C és + 15 ° C között.

A tavasz érkezésével megjelennek a hajtások, és a nyári szezon elején szabadtéri földön telepíthető virágodat.

Ha nem tudja kiválasztani a növényeket ezzel a módszerrel, akkor csak palántákat vásárolhat bármilyen óvodában.

A palánták vetése

Ahhoz, hogy ilyen reprodukciós módot kapjunk, követnie kell A következő ajánlások.

 • A magokat természetes biostimulátor oldatba kell kapcsolni (humater kálium) majdnem 6 óra.
 • Ezután el kell állítanod a magokat az előnedvezett textíliákhoz és a tetejére, hogy fedezzen egy másik nedves flap ruhát.
 • Ilyen formában a magokat körülbelül 7 napig kell tárolni. A helynek melegnek és száraznak kell lennie. Időről időre újra kell szereznie a textileket, hogy a magok ne úszjanak.
 • Ezt követően nyílt talajban ültethetők.

Leszállás és gondozás

Sut Calla szükséges a véleményük szerint, legyen ez egy gumó vagy rizóma. Ha az első esetben a “Kids” ág, akkor a “Kids” ág miatt, majd a rizóma esetében, meg kell állítani a bokor megosztásának módját. Ugyanakkor mindkét lehetőségben magvakkal lehet szállítani.

Egy gyönyörű utcai növény növekedéséhez, megfelelő gondoskodni kell vele. Rendszeresen különböző műtrágyát használjon. Legalább két-három héten át kell takarmányozni. A virágzási időszak alatt a legmegfelelőbb a káliumot (legfeljebb 20 g). Nem szükséges túlzottan hordozható a műtrágyák, amelyek magukban foglalják a nitrogénanyagokat, mivel hozzájárulnak a levelek fejlődésének gyorsulásához. A virágok esetében a kálium a legjobb műtrágya.

Az öntözés egy másik fontos szempont a Calla-ban. Ezt gyakran kell elvégezni, de nem nagy mennyiségben. A gyökerek ösztönzése érdekében a kertészek ajánlott, hogy a virágzási időszak befejezése után virágokat vágjanak. Ami a fiatal sort illeti, nem kell vágni.

Így a Garden Calla meglehetősen szerény és nagyon vonzó növény, amely bármilyen terepet díszíthet.

Tárgyak tárolása télen

Mivel a növény maga a dél-afrikai, nagyon nehéz, hogy elviselje Oroszország kemény éghajlatát. Ezért van már szeptember érkezésével, meg kell kezdeni a TUBLERS KALL-t télen. Télen súlyos fagyok képesek károsítani a virág gyökérszerkezetét. A tapasztalt kertészek erősen javasolják, hogy ássák a gumókakat a téli hideg kezdete előtt. Ismerjük meg a téli tárolásra szolgáló képzési klubok fő szakaszait.

 • Először is óvatosan el kell érni a gumókat a talajból, majd simítsa őket a föld maradványaiból, és hideg víz alatt öblítse le. A növényekben meglehetősen vékony és törékeny gyökerek lehetnek, ezért ezt a színpadot rendkívül óvatosan kell elvégezni.
 • Ezután a kerti hívás Cornklube első 14 napján a hűvös helyen lombokkal együtt tárolandó, ahol a hőmérséklet állandóan + 5 ° C és + 15 ° C között lesz.
 • Két hétig mindenféle tápanyag a lemezrészből származik a gyökér gumókhoz. Már a tizenötödik napon megszüntetheti a kifakult gyökereket és a lombozatot.

Az összes fenti lépések után a növények teljesen felkészültek a hosszú távú tárolásra a téli fagy alatt. Mi legyen a gyökér gumók kerti hívók tárolási feltételei?

 • Stabil hőmérséklet, ahol a gumókat télen tárolják.
 • Biztonságos helyen. A növényeket a pincében, az alagsorban, az erkélyen vagy akár a hűtőszekrényben való télen való telítéshez (ha előre beállítja a szükséges hőmérsékleti módot).
 • Minden rizomot papírcsomagba kell csomagolni.

Ami a CornEfube-ot tárolt hely megvilágítását és páratartalmát illeti, ez a szempont nem olyan fontos. Ha az összes előzetes lépést helyesen hajtották végre, minőségi jellemzőik semmilyen módon nem fognak változni, amikor a tél elteltével a növények elérése. Csak egy dolog – a téli hívás folyamatának befejezéséhez. Általában április elején vagy március elején a “felébred” növények, attól függően, hogy a tartózkodás régiójától függően. Tárolja az alábbi utasításokat:

 • A gyökér gumókat el kell távolítani a papírcsomagból, és ellenőrizni kell őket bármilyen gombás betegségre;
 • Továbbá meg kell oldania a mangán (lehetséges bármilyen más fungicid), és kezelje az üzemet;
 • Abban az esetben, ha a “gyerekek” nem választottak el a tél elkezdése előtt, akkor most megtehető.

Megtudhatja, hogyan kell törődni a Garden Karafs-rel, amit megtudhat az alábbi videó meglátogatásával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: