Kerti swing: áttekintése a tartományról, a választásról és az önszerelésről

  A kerti hinták már régóta nem egy luxus vidéki ház tulajdonsága, és nemcsak a gyermekek szórakoztatása. A mai napig egy ilyen kialakítás szinte bármely ország vagy kerti telek attribútuma. Teraszokra és a pajnokok belsejében vannak felszerelve, a tornácon vagy a kert mélyén a fák lombkorona alatt helyezkednek el. Az ilyen termékek iránti igény minden évben növekszik, így hatalmas számú különböző anyagot, méretet és alakot találhat semmilyen pénztárcán. A megfelelő modell kiválasztásához vagy magadhoz, meg kell találni különbségeiket és kinevezését.

  A tervek típusai

  A fő különbség a kerti hinták között minden másból – ezek a helyük a lakóépületen kívül. Ebből a funkciónak köszönhetően nem kapcsolódnak az áramforráshoz, és nem lehet elektromos meghajtók, mint a kisgyermekes hinták egyes modelljei a szobában. Olyan struktúrák, amelyek nem rendelkeznek áramforrásokkal és kizárólag emberi mozgások és tehetetlenség miatt, mechanikusnak nevezik.

  Az ilyen egyszerű ingadozások azonban különböző paraméterekben több fajtára is besorolhatók. A kialakításától függően a kerti hinták a következő típusokra oszthatók.

  • napozóágyak. Ez egy eszköz, amelynek széke egy ponton felfüggesztés. Az ülések ebben az esetben különböző formák lehetnek: összecsukható szék, kerek és négyzet alakú, hálóval vagy puha üléssel. A merev tavasszal felfüggesztik, és 200 kg-ig terjedhetnek.
  • Kakaók. Az ilyen hinták egy lyukkal rendelkező gömb formájában vannak kialakítva, további állvánnyal rendelkeznek, így nem igényelnek rögzítést és a keret kialakítását. Az állvány és a kókusz kialakítása leggyakrabban fémből készült, és egy üres hely kitöltése szálak, rattan vagy szövetből készült. Az ilyen kórokozók nem csak egyedülállóak, hanem akár 4 fő befogadására is.
  • Függőágyak. Az ilyen swing egyik jellemzője a horizontális keresztléc, de két függőleges tartóhoz való rögzítése. A klasszikus függőágyakat szövetből vagy szálakból végzik, azonban fonott modellek vannak. A szokásos függőágy a legegyszerűbb, legolcsóbb, ugyanakkor megbízható lehetőség a kerti telek pihenésre.

  • Pad. Leggyakrabban az ilyen formatervezési mintákat nagyszámú emberre tervezték: 3-ról 5-re. Szükségük van egy további kerettel vízszintes keresztezővel, amelyhez egy padot keményen vagy rugalmas kereszteződéseken rögzítik. Az ilyen swing legegyszerűbb változata egy egyszerű lemez, amelyet a kötélek a fa vastag ágához rögzítenek.
  • Kanapé. A swing-pad különös módosítása, amely ellentétben az előzővel, nemcsak az ülés, hanem a hátsó is. Leggyakrabban fémből vagy fából készültek, és a tetején puha matracokkal vannak ellátva. Drágább modelleket lehet lefektetni, és egyfajta felfüggesztett ágyakká válhatnak, amelyeken két ember kényelmesen elhelyezhető. Annak a ténynek köszönhetően, hogy nagyszámú emberre tervezték őket, és maguk is meglehetősen nehézek, az ilyen struktúrák fém megerősített keretet igényelnek, amelyre leggyakrabban a kemény kereszteződésekhez kapcsolódnak.

  A céltól függően és a megengedett legnagyobb súly, a kerti hinták gyermekek és felnőttekké oszthatók. Fő különbségük a megengedett terhelés. Ezen túlmenően, a gyermekek swing leggyakrabban egy könnyebb összecsukható kivitelben úgy, hogy lehet mozgatni a terület nagysága és eltávolítás a tél. A felnőtt swing leggyakrabban elválaszthatatlan, mivel összetettebb kialakításúak.

  Lehet, hogy van egy vízorod felülről vagy tető nélkül, puha cserélhető üléssel vagy egyszerű sík felületre. Ugyanakkor a külső kialakítás csak a gyártó vagy a vevő személyes fantáziájától függ.

  A telepítési helytől függően felszerelhető:

  • Különálló felfüggesztő pad vagy a chaise longue;
  • Egy kis függőágy, közvetlenül egy nyitott verandán vagy egy nagy kertben.

  A Pergola belsejében lévő láncok felfüggesztési padjai (a göndör növényekből származó rakományok), de erre kezdetben meglehetősen tartós keretnek kell lenniük, ami ellenállhat a hinták súlyának és az őket ülő embereknek. A tervezés lehetőségétől függően lehet álló és hordozható lehet. A helyhez kötött hinták biztonságosan rögzítik a földön, leggyakrabban egy kis, de tartós lombkorona vagy tetőjük van. Az ilyen tervekből származó összes puha ülést és matracokat az őszektől a kora tavasszal távolítják el. A hordozható termékek könnyebb kerettel rendelkeznek, és a hideg időjárási időtartamra, általában a garázsba vagy tárolóhelyre megmaradnak. A nagyobb megbízhatóság biztosítása érdekében az ilyen ingadozások fémkeretekkel rendelkezhetnek, de összecsukhatóak.

  Ez azért történik így, hogy a termék nagyobb stabilitást és egyúttal azt is, hogy máshová költözzenek, vagy el kell távolítani a tároláshoz.

  Dimenziók

  Kerti swing méret attól függ, hogy hány embert kell befogadnia.

  • Egyszeri struktúrák leggyakrabban kis méretűek. Csendes és pihentető nyaralásra szánták. Az ilyen többiek azonban nemcsak ülést vállalnak, és néha a széken vagy a padon fekszenek, ezzel kapcsolatban ezek a tervek kisebb szélességűek, de nagyobb ülési mélység van. Lehet, hogy a mozgás meglehetősen széles amplitúdója van annak érdekében, hogy intenzíven lendüljenek, és ne csak alacsonyan üljenek a föld felett. A gyermekek lehetőségeinek még kisebbek, és leggyakrabban kisebb magasságúak, így a gyermek nem ijesztő és kényelmes, hogy lengjen rájuk.
  • Dupla swing – tökéletes lehetőség egy pár szerelmes vagy közeli barátok. Lehet, hogy mindkét szélesebb pad, mint ülés, és kétágyas ülések, felfüggesztették mindegyik kereszteződését vagy láncát.
  • A többüléses lógó padok vagy kanapék nagyvállalatok számára készültek. Ritkán külön választott székekkel rendelkeznek, leggyakrabban szilárd elterjedt ülés. A szaporodási tervek alacsonyabb mozgást, de masszívabbak és magasabbak. Leggyakrabban az ilyen modellek nem mobilok, és alaposabb előkészítést igényelnek. Ezenkívül szinte mindig van egy kis szemügy vagy lombkorona, így a hó és az eső megsérült az ülőanyaggal, hátulról készülnek, hogy az idősek kényelmesek legyenek.

  Tartozékok és tervezés

  Még egy gyártót is swing, ugyanolyan méretekkel és dizájnnal, teljesen másnak tűnhet. Ez annak köszönhető, hogy a gyártók számos különböző tartozékot kínálnak (mindkettő szerepel a késztermékhez, és külön-külön a modellre szerelve). Ezenkívül az ilyen kerti bútorok tervezése és dekorációja egyszerűen elképedt.

  Ha egy számban több különböző variáns változatát helyez el, akkor szinte mindig megérti az első pillantást, akinek a következőkre szánták: gyerekeknek vagy szüleiknek. Ez annak köszönhető, hogy a gyermekbútorok hagyományos kialakítása jelentősen eltér a felnőttek lehetőségeitől.

  Gyermekek tervezése

  A baba hinta sokkal változatosbb a szék formájában és kialakításában. A gyermek korától függően további kötőelemekkel felszerelhetők övek vagy szilárd kereszttartók formájában. Ez megtörtént, hogy a gyermek ne eshet egy ilyen székből a hullámzás során. A széken kívül különféle gyöngyökkel és szalagokkal díszíthető, kis csatolt játékok és fogantyúk, amelyekre a gyerekek képesek lesznek tartani.

  A padok különböző közlekedés formájában készülhetnek (autók, rakéták, kocsik), virágok vagy gyümölcsök formájában különböző rajzfilmfigurák formájában. A keret nemcsak a swing magukat, hanem a különböző lépcsőket és kereszttartókat is befogadhatja, amelyekre a kis megrázkódások mászhatnak és leeshetnek. A szokásos hinták közelében lóghat egy kötelet, vagy “Tarzanka”.

  A gyermekmodellek megjelenését az élénkebb festék jellemzi, minden szivárvány színt és külön kontraszt elemet kombinál. Gyakran alkalmazzák a mintákat és rajzokat, és egyes modellek valódi képek a gyermekkönyvekből.

  Felnőtteknek

  A felnőtt hinták több funkcionális tartozékokkal vannak felszerelve, mint a gyermekmodellek. Ezek lehetnek különböző napellenzők vagy szúnyoghálók. Csészék vagy tartók tányérok, különböző polcok a kartámaszokra – kiváló módosítás, kényelmes Dacha Kebabs és ünnepek. Az idős emberek hintájái kis lábtartókkal kiegészíthetők, hogy ne tartsák őket a súlyon.

  Soft Swing kanapék gyakran jönnek be egy eltávolítható burkolattal, amely könnyen eltávolítható és mosható mosógépben. A kerti struktúrák legigényesebb tartozéka a világítási rendszer. Ilyen swingben láthatod az érdekes könyvet este este.

  A külső design kerti bútor egyaránt lehet teljesen egyszerű (nem ismétlődő fém vagy fa), és egy olyan sok különböző díszítő elemek (hímzett párna, csipke kivitelben napellenző).

  Egy gyönyörű lehetőség hasonlít a kert és hinta kialakításához, közel egymáshoz. A modellek széles választéka és tervezése lehetővé teszi, hogy minden egyes helyszíni tökéletes ingadozást lehessen felvenni.

  Használt anyagok

  Egy másik fontos paraméter, amelyre a kerti bútorok megoszthatók, az az anyag, amelyből készül.

  • Műanyag. Az ilyen fény- és megbízhatatlan struktúrák ritkán kerülnek az utcára, de a nagyon kisgyermekek számára a swing néhány modellje tartós műanyagból készülhet. Az előnye az ilyen bútorok tárolása és szállítása.
  • Alumínium. Az ilyen struktúrák alacsony súlyúak, míg maguk is elég nagy terhelést tudnak ellenállni. A fő hátránya a magas költség.

  • Faipari. Az egyik legnépszerűbb anyag, amely tökéletes a kerti hintákhoz. Könnyebb fém, és elég erős. A fa könnyen feldolgozható, az ilyen kialakítás telepítéséhez a minimális eszközök szükségesek. A hátrány a kötőelemek összetettsége és a tervezés rövid élettartama. A szolgálati élet kiterjesztése évente különleges korróziós kompozíciókat kell alkalmaznia rájuk.
  • Fém. A leginkább tartós és stabil ingadozások a legsúlyosabb és tartós anyagokból származnak. Ha kiépít egy kis lombkorona vagy egy olyan visor, amely védi a designot a csapadékból, akkor sok éven át üldözhetnek. Sajnos a fém hintáknak sok mínusz van. Nehéz szállítani és termelni. Az önmegépítéshez sok speciális felszerelésre van szükség. A fém nagy szilárdságú és tartóssága sokkal drágább, mint más anyagok, így egy ilyen swing nem mindenki számára.

  Választott kritériumok

  Megfelelő hinták felvétele, meg kell határozni Néhány paraméter az anyag, a méret és a cél meghatározásához:

  • a platform méretét, amelyen telepítve lesznek;
  • a tervezés átrendezésének szükségessége;
  • az emberek száma, akik fognak használni a hintákat;
  • beszerzési költségvetés;
  • Mennyi ideig tölti a család időt a kerti telek (csak nyáron vagy egész évben);
  • előnyös anyag;
  • A független gyártás lehetősége.

  A nézet, a dimenziók és a vásárlási költségvetés meg fogják határozni, akkor a piac tanulmányozására és a kívánt modell megválasztására költözhet.

  Népszerű modellek Értékelések és vélemények

  A minőségi termék kiválasztásához elegendő felfedezni az ügyfelek véleményét a különböző webhelyeken és fórumokon. Ezenkívül a szomszédos helyszíneken telepített és ismerős késztermékeket kereshet. Számos nyári bútorok minősítése van, beleértve a hintat.

  “Elite Lux Plus”

  A csövekből és erős hálóból hegesztett fém négyüléses modell képes ellenállni akár 400 kg-ig. A puha hátak és ülések kényelmet kapnak, és a víztaszító szövetek és egy kis beépített napellenző nem fognak aggódni a bútorok biztonsága miatt.

  “Miami”

  A horganyzott acélból származó hármas keret a hőmérséklet-különbségek ellenáll, és akár 350 kg-ig terjed. A könnyű kialakítás lehetővé teszi, hogy könnyedén mozgassa a bútorokat az egész helyszínen, és egy kis napellenző megőrzi a puha szövet felületét, még hosszú eső után is.

  “Arany korona”

  A színházi lakás formájában készült hinta szokatlan tervezése hangsúlyozza a fényűző vidéki ház kifinomultságát és finomítását. Minden széket egy kis párna egészíti ki a hátán, amely nem ad vissza, hogy fáradt legyen egy hosszú ülések során. A terméket 2 pozícióba transzformáljuk, a készlet tartalmaz egy sátor, világító lámpát LED-ekkel és még egy kis sátorral is.

  Floretti cappuccino

  Fából készült lengék fenyőből, egy speciális impregnálással védve, amely a tej kávé nemes színét adja. Egy ilyen modell könnyen szállítható, miközben nagyon stabil. A swingnek nincs szükség előkészített felületre, és bármilyen kis és szintes kertre telepíthető.

  Ön is megvásárolhatja a gyártók lendületét számos pozitív becsléssel számos vásárlóból. Ezek a TimeCo, Ranger, Garden4you vagy Cruzo tervezései.

  A szerkezet beszerzése

  Önmagukban az utcai hinták – a vásárlás nem olcsó, és az eladó szállítása és szakmai összeszerelése szinte ugyanaz. Annak érdekében, hogy ne kövesse az ilyen rekreációs terület elrendezését a kertjében, megtagadhatja a kész opciók megvásárlását és egy egyszerű modellt gyűjteni saját kezével.

  Bruusból

  A festett bárból gyorsan és anélkül, hogy sok erőfeszítés lenne, kicsi, alakú, felfüggesztett pad. És ha a helyszín építése után a fa raklap maradt, amelyeken a téglák vagy a blokkok feküdtek, majd a gyönyörű pad.

  Átlós naplókból

  A fából készült bútorok összetettebb változata a teljes naplóktól. A munkád enyhítése érdekében egy pár naplót viselhetsz egymástól, és húzza meg a szöveti függőágyat közöttük.

  A csőből

  Fémcsövek kerek keresztmetszettel – az egyik legnépszerűbb anyag a kerti hinták gyártásához. Tartós és tüdő, dolgozni velük kisebb számú eszközt igényel, mint a kovácsolás vagy öntés, minden munka kis időt vesz igénybe. A fémszerkezetek göndör kovácsolással díszíthetők. Leggyakrabban nyugodt természetes színeket választanak az adás és a vidéki ház: kék és zöld, óvatosan sárga vagy barna. Az év nagy részét a városi lámpák fényes olvadásában töltötték, azt akarom, hogy a szemet pihenjen pasztell és elnémult rusztikus hangok.

  Gyakran az eladásra további tematikus dekorációt találhat a kerti tervezéshez: Születésnapra, esküvőre vagy szakmai ünnepekre. Ez lehet, gratulálok, szalagok és golyók, amelyek az oldalfalakhoz vagy a felső keresztlécekhez vannak csatlakoztatva. Nem olyan ritka és világos színezés, mint az ülések és a hasított test. Leggyakrabban a ház vagy az udvari struktúrák kialakításával összhangban vannak kiválasztva.

  Profilból

  A profilhoz való munka sokkal bonyolultabb, mint a kerek csövekkel. Gondosan gondolkodnunk kell a rögzítőknek, és jobb, ha tapasztalat van ezzel az anyaggal.

  Kombinált

  Lehet, hogy fémkeret készíthet, és a hinták maguk a fát, vagy a kötelet szövik. A fő dolog a kötőelemek erőssége és megbízhatósága.

  Maga a folyamatot több szakaszban végzik, és így néz ki:

  • modell és méretek kiválasztása;
  • rajz vagy rendszer építése;
  • A szükséges anyagok és eszközök megvásárlása;
  • üresek előkészítése és feldolgozása;
  • méretezés, mosott és elkészített kötőelemek;
  • a kémiai bevonatok feldolgozása korrózióból és kártevőkből;
  • a keret összeszerelése és felszerelése;
  • Az ülések összeszerelése és felszerelése;
  • Befejezés bevonat és terméktervezés;
  • További tartozékok gyártása és telepítése.

  Gyönyörű példák

  A komplex geometriai kialakítás formájában szokatlan medálos hinták érdeklődnek minden vendég, és a kerek fonott hinták egy puha matrac és nagyszámú párnák létrehozzák az otthoni kényelem légkörét.

  A keret modern kialakítása és lakonikus kialakítása hangsúlyozza a természetes anyagot és az elegancia kialakítását, és egy kis napellenző védi a napot. Éppen ellenkezőleg, a természetes fából készült, a régi napok alatt díszített hinta, adja meg a gyermekek mese érzéseit.

  A fényes gyermekek hintái teljesen egyszerű kör alakúak lehetnek, mind a kereten, mind a fa erős ágán felfüggesztve. És egy kis hajó vagy más közlekedés formájában díszíthető. Azoknak a gyerekeknek, akik félnek a szokásos székek és padok swingjétől, speciális tartozékokat vásárolhatnak egy különleges kéz és a csík formájában.

  Klasszikus anyagokat és designt választhat, és érdekes tervezési struktúrákat vásárolhat. A hinták többféle bútorokat kombinálhatnak, vagy cserélhetik őket velük. Saját gyártásával és bizonyos készségekkel megvalósíthatja a legbebényebb ötleteit és álmait.

  Hogyan készítsünk egy kerti swinget magaddal, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: