Kiemelkedő: fajták, leszállás és gondozás

A SEDUM Specbile View több száz fajtával rendelkezik, amelyek mindegyike ideális pázsit és helyi terület elhelyezésére. Sukkulet számos botanikai és népi cím: Sedum csodálatos, “káposzta nyúl” vagy “élő fű”. A termesztés néhány titkainak ismerete, a kézműves a késő őszig virágzik.

Leírás

Seduum – évelő ízletes, nézet a Virágzó növények Tolstank családjából. A virág különböző fajtái Európában széles körben elterjedtek, Kelet-Kína és Japán területén. Vad formában található a hegyvidéki területeken, síkságokon és homokos talajokban. A szorító kiemelkedő egy meglehetősen nagy növény, amelynek magassága legfeljebb 80 cm, bár vannak kis példák is. A rügyeket 25 cm átmérőjű virágzatban gyűjtik össze. A fajta függvényében a virágok más színűek lehetnek. A virágzás kezdete és időtartama is a fajta függvénye. Az első szirmok május közepén felfedhetik, egyes fajok továbbra is virágoznak a fagyokig.

A virágok nemcsak magas díszítő tulajdonságokkal rendelkeznek, hanem gyógyító hatást is. A felmérés gyógyhatásai különösen népszerűek voltak az alternatív gyógyászatban. A homályos fajtáknak nyugtató és érzéstelenítő hatása van. A díszek és a virágok infúzióját fájdalom szindrómával távolítják el, és megnyugtatják az idegrendszert. Seduma lédús levelek, húsos, szorosan lefedve szárak. A levelek színe a világos zöldtől egy sötét burgundi árnyalatig, egy világos szürkés raid. Közelebb az őszi szárakhoz és a növények virágai gazdag színűek.

Tévesen tolerálja más kerti növények és a hőmérsékleti különbségek szomszédságát. Ennek a funkciónak köszönhetően nagy területek tereprendezésére szolgál, egyetlen és csoportos kirakodással.

Fajták

A tereprendezési telkek különböző típusú növényeket és fajtákat használnak. Virágok fehér, rózsaszín és lila árnyalatú szirmok nagyon népszerűek. Díszes fajták, amelyeket széles körben termesztettek és használják a tájkép kialakításában.

 • “Brilliant” (sedum spectory briliáns). Ez a fajta volt az első, aki 1913-ban származott tenyésztők. Magas cserjék 15-10 repehenzív sűrű szárak. A virágzás során minden egyes száron gyönyörű buja virágzatok alakulnak ki, amelynek átmérője elérheti a 25 cm-t.

Színes rügyek sötét rózsaszín, közelebb a központhoz – majdnem piros. A növény jól toleráló fagy -8 ° C-ra van. A Korlátlan fokozat megkülönbözteti a hosszú virágos időszakot – augusztus közepétől november elején.

 • Karl (Sedum spectabilile karl). A virágnak 47-50 cm magassága van. A fajta megkülönböztető jellemzője sűrű ovális levelek, amelyek képesek felhalmozni a nedvességet és a tápanyagokat, és a fagyállóságot. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően a Karl mély talajvízzel homokos talajokon termeszthető. A virágzás ideje 80-90 nap augusztus elejétől október közepétől október közepéig. A szirmok fényes rózsaszín színűek, amelyek közelebb kerülnek az őszhez, még telített.

A virágüzletek egy gyönyörű dekoratív üzemet használnak csokrok és virágrendezések létrehozására. A növény jól világít, de nem igényel rendszeres bőséges öntözést. Az alpesi csúszdák díszítésére szolgál, a keverék medvék, rockerek.

 • SEDUM SPECTABILE STAR por). Egy bokor rúd 40-60 cm díszíti a kertet hófehér virágokkal. A fagyálló fokozat jó és az árnyékban, valamint a napsütéses területeken. Augusztus közepén virágzik, és szeptember végén virágzik. A kedvező körülmények között a virágzási időszak az ősz közepéig tarthat.

 • “Matrona” (Sedum Specbile Matrona). A fajta polarizálódik a kertészek gyönyörű nagy rózsa-vörös bootonokkal és hosszú virágos időszakokkal. A magas (legfeljebb 60 cm-es) fűrészek, virágzik a nyár végén, és virágzik a fagyokig. Az évelő jól tolerálja az aszályt, és nem igényel bőséges öntözést.

 • “Frost Morne” (Sedum SpectiPics Frosty Morn). A fajta jellemző megkülönböztetése a buja, szelíd rózsaszín, majdnem fehér, virágok. A sűrű színek fényének köszönhetően nagy zöld levelek fehér rippelő üzemet termeszthetünk egyetlen kirakodásban. Kompakt bokrok, nem több, mint 30-35 cm magas, használják a design virág, köves kertek és alpesi csúszda.

 • “Iceberg” (Sedum SpectiPics Iceberg). A legfeljebb 15 cm átmérőjű nagykereskedelmi rügyek a fajta megkülönböztető jellemzője. A jéghegy előnyben részesíti a jól megvilágított parcellákat, és egyetlen dekoratív üzemként termeszthető. A cserjék kompakt, a szárak magassága nem haladja meg a 35 cm-t. A virágzási időszak augusztus vége.

 • “SEPTAMGLUT” (SEDUM spectabilile szeptemberi glut). “Szeptember láng” – egy fényes fagyálló virág, amely a téli táj dekorációjaként szolgál. A nagyra vetített szárak egy kompakt bokrot alkotnak, akár 50 cm-ig. Zöld levelek világoskék csuklással jól harmonizálnak sötét rózsaszín butonnal. A “szeptemberi szeptemberi” virágzás időszaka – szeptember közepéig november végéig. Jól kombinálva a vadvirágokkal és a gabonafélékkel.

 • Diamond EJ (Sedum Spectabilil Diamond Edge). Egy kis kompakt bokrok, amelyek magassága 35-50 cm, gyengéd rózsaszín rügyek virágzik az első fagyok kezdete előtt. A fajta megkülönböztető jellemzője a szárak vörös színe és a sötétzöld színű húsos levelek vörös színe krémszínű árnyalattal. A háztartási telkek tervezésére szolgál, és a csoportos kirakodásban használják.

 • “VARIAGAT” (SEDUM SPECTABILE VARIEGATA). Alacsony cserje (akár 45 cm) a motley világos zöld levelekkel és a kis virágzatokban gyűjtött rózsaszín-burgundi rügyekkel, jó világítást és fenntartható éghajlatokat szeret.Az évelő gondozásának igénytelene 90-100 napon belül vándorolhat szeptembertől kezdődően. Az eredeti színezék a virágzatok és a termesztés egyszerűsége nagyon népszerű volt a kertészeknél.

 • “Purple császár” (Sedum spectori lila császár). A fajta megkülönböztető jellemzője gyönyörű sűrű levelek egy lila árnyalatú. “Lila császár” egy nagy nagy cserje, akinek a szárakat legfeljebb 80 cm szélességre termesztik. A rózsaszín rügyekkel való súlyos nagy virágzat még gazdag színnel vásárol, ha a napsütéses oldalon növekszik.

A virágzási időszak július végén kezdődik, és október közepéig folytatódik. A mérete miatt és szép harmonikus színezése, virágok széles körben használják a tervezés köves kertek és alpesi csúszda.

 • “Red Cauli” (Sedum SpectiPics Red Cauli). Választható hibrid fajta fényes piros fülkével. Szára kemény, kék levelekkel borított szürke peremmel borított. Virág előnyben részesíti a napos telkeket, de jó árnyékot és felét teszi. A virágzási időszak 75-80 nap júliusig szeptember végéig.

 • Xenox (Sedum spectabilile xenox). Egy kis bokor magas, legfeljebb 35 cm fényes lila lila rügyek és levelek. A kompakt üzem jól néz ki a virágágyak és a keverék medvék, az árnyékban termeszthető.

Népszerű fajták a csoportos kirakodáshoz és a virágos kompozíciókhoz.

 • “Neo” (Sedum spectabilile neon). Tágas bokor egy gömb alakú magasság akár 60 cm. A lila-rózsaszín árnyalatú virágokat hamis esernyők gyűjtik össze.

 • “Carmen” (Sedum spectabilil carmen). A sűrű alacsony bokor 30 cm átmérőjű. A magas dekoratív tulajdonságai miatt gyakran használják a nagy kerti helyek tereprendezésére. A vastag burgundi levelek és a pályázati rózsaszín virágrügyek jól vannak kombinálva más fajtákkal.

 • “Őszi tűz” (Sedum SpectiPics Őszi tűz). Az 50-60 cm-es magasságú bokor nagy rózsaszín-réz virágzással megkülönböztethető a virágzás hosszú ideje. A leghidegebben ellenálló osztály, amely nem tudja vágni a téli.

 • Portman PRIDE (SEDUM SPECTABILE Postman »S Büszke). A lila levelekkel ellátott szárak tökéletesen kombinálják a pályázati rózsaszín színező rügyeket. A hajtások magassága általában nem haladja meg a 60 cm-t, mivel a cserje vegyes kirakodásban és a fák közelében ültethető.

 • Rosnetum spectár rosneller. A szelíd zöld levelek és a fényes rózsaszín virágzat klasszikus kombinációja ezt a fajtát az egyik legnépszerűbb virágüzletekkel. Kis bokrok 40-60 cm-es magassággal virágoznak az első május elején. A virágzás végén a rügyek helyszínén olyan dobozok vannak kialakítva, amelyek vetőmagokhoz használhatók.

Hogyan kell ültetni?

A termesztés helyének kiválasztásakor emlékezzen arra, hogy szinte az összes fajta szereti a napenergia nyílt területeket. Egy szerény növény ültethető agyagra és homokos talajokra, a síkságon és a hegyvidéki területeken. Annak érdekében, hogy az évelő nem csökkenti a díszítő tulajdonságainak idejét, javasoljuk, hogy egy tégla morzsás vízelvezetéssel vagy agyaggal. A növény nem tolerálja a túlzott nedvességet és a víz stagnálást.

A termesztés helyének kiválasztásakor ajánlott elkerülni az alföldet és a magas felszín alatti vizekkel ellátott helyeket, különben a virág gyökerei hajlíthatóak. A nyitott talajban felár ellenében felár ellenében kerül sor – ebben az időben kezdődik az összes növény aktív növekedése. Otthon, a virág télen ültethető, és tavasszal transzplantál a már fűtött földön. A helyet a gyomnövényektől kell tisztítani, és a talaj felső rétegét fel kell tüntetni. A Succulent jól növekszik a köves területeken, így a legjobb a könnyű szuláns talaj.

A színek kútjának legalább 20 cm távolságra kell lenniük egymástól, a nagy fajták esetében az intervallumnak legalább 40 cm-nek kell lennie. A leszállási gödör alján, meg kell öntsünk egy maroknyi homokot vagy clamzitot, adjunk humuszt és kissé talajt, hogy elmélyítsük a gyökereket. Rhizome elalszik a földet, enyhén megnedvesített és száraz földön fedjük le. Az öntözőberendezések a gyökér nyak körül, hogy egy sekély árnyalatú alacsony szögben kell lennie a felesleges víz áramlásához.

Egy helyen a virág akár 5 évig is növekedhet, amely után átültethető vagy elutasítható, törli a régi hajtások törlését. A kis cserjék nem ajánlottak a fák és a bőséges öntözést igénylő növények közelében.

Hogyan kell törődni?

A Seduum egy szerény növény, ezért nem igényel további etetés és műtrágya. A virágzavar a télen a cserje öntözésének és képzésének megfelelő szervezésében fekszik. Hosszú kicsapás hiánya, meg kell nedvesíteni a gyökérrendszer gyökérrendszerét a lágy tiszta vízhőmérséklet. Öntözési ütemterv – legfeljebb 1 alkalommal hetente. A Hozzáadása 4-5 évente ajánlott. Ez segít támogatni a növény dekoratív tulajdonságait. A transzplantáció tavasszal történik. A bokor teljesen elindul a talajból, és több részre oszlik. Régi és betegfolyamatok eltávolításra kerülnek, miután az egészséges hajtásokat fiatal növényekként ültetik.

Őszi – Téli előkészítési idő. A fagynak nem ellenállnak, hogy meg kell fiatalítani a fagyat. Szükséges az összes régi hajtás kivágása és friss talaj hozzáadása a rizóma alatt. A részeket gombaellenes szerek feldolgozzák. Ha a tél hideg, akkor egy virágot áshatsz, és tedd a fűtetlen szobába.

A tenyésztési módszerek

A Seduum jól mozog egy transzplantációval, és megkülönböztetheti mind a bokor megosztását, mind más módon. A legnépszerűbb módszerek, amellyel virágozhatsz.

 • Magok. A legnehezebb módja, amely megköveteli a szükséges készségeket és tapasztalatot. A magokat elején tavasszal vetik, és üvegházba helyezik, amíg 3 valódi levelek jelennek meg. A palántákat nyitott nagy edényekbe ültetik, és 2 évig nyitott földre átültethetők. A vetőmagokból termesztett színeken 3-4 évig jelennek meg.

 • Csillogó. A dugványok levágták a secateur-ot, és vízbe helyezték a gyökerek megjelenéséig. A gesztroinált dugványokat május-júniusban jó fűtött talajba ültetik.

 • Gyökér vagy bokor. Az egyik legegyszerűbb módja, amely alkalmas egy felnőtt növény tenyésztésére. A gyökér kiabál a talajból, és több részre osztozik. Minden delánnak erős egészséges gyökereknek kell lennie és fejlett veséknek kell lennie. A vágott helyeken a hajtásokat gombaölővel kezeljük, és a napsütésben 5-6 órán keresztül szárítjuk, majd az elkészített lyukba ültetik.

 • A vágástól származik. A módszer teljesen megegyezik az elakadással.

Betegségek és kártevők

Kiemelkedően rezisztens a betegségeknek, de a víz stagnálás következtében megfertőzheti a gombás fertőzést. A fertőzés olyan szomszédos növényekből is előfordulhat, akiknek időben kell kezelniük a gombaölőszereket. Ha a rügyek feketeek az egyik bokrok, és sötét foltok jelennek meg a leveleken és szárakon – ez a gombás sérülés jele. Ebben az esetben szükség van egy növényre és égésre, különben mindenki szenvedhet a telken.

A felár ellenében – a párizsiok hamis sebessége, Wlance, Wildows és Trips. A kártevők a rendszer rovarirtó jellegűek. A rovarokat manuálisan gyűjthetjük össze egy fehér darabon, amely után éget. A kártevők elleni támadások elkerülése érdekében a megelőző intézkedéseket időben kell végrehajtani a rendszer rovarirtók és fungicid gyógyszerek alkalmazásával.

Használat a tájtervezésben

Az évelő gyakran alkalmazható az alpesi dombok, a sziklás kertek és a virágágyások díszítésére. A Sukkulette mind az egyetlen, mind a csoportos leszállásban jól néz ki. Az élesen fajtákat a háztartási telkek és a határok tervezésére használják. A nagy buja bokrok alkalmasak a telek és a virágházak zónára.

A Seduum rosszul tolerálja a környéket más dekoratív növényekkel. A jó kombináció egy faj, valamint a gabona kultúrák, a heather és a tűlevelű növények különböző fajtáit képviseli. A helyi terület díszítéséhez kis kompakt bokrok, előnyben részesítik az árnyékot és a felét. Nagy magas növények Alpesi és kőműves diákok, Rociary és Dekoratív határok tereprendezésére alkalmasak.

A Clergy kiemelkedő megfelelő gondozásáról, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: