Koluna Fiskars: Modellek és jellemzői

Kolunov Fiskars által gyártott finn ugyanazon név, élvezze a hatalmas kereslet az oroszok között. A szerszám népszerűsége az eszköz magas munkarendjeinek, a modern megjelenésnek és a hosszú élettartamnak köszönhető.

Sajátosságok

A Colon Fiskars egy új generáció fejsze, amelynek jellegzetes jellemzője a teflon bevonat jelenléte egy penge. Az ilyen bevonatnak köszönhetően az oszlopot hosszú élettartama, nagy szilárdságú és abszolút rezisztenciája megkülönbözteti a korróziónak. kívül, A Teflonnak meglehetősen alacsony súrlódási együtthatója van, amelynek eredményeképpen sokáig éles és könnyen belép a fa rostra. A finn termékek következő megkülönböztető tulajdonsága kiváló funkcionalitás, ergonómiai formák és vonzó eszközök megjelenése. Az érintőképességű háromdimenziós fogantyúnak köszönhetően a tengely lefoglalása nagyon kényelmes, mivel a kezek kevésbé fáradtak.

A fejszék fogantyúja a szuper-modern FiberComp kompozit anyagból készült, és rugalmas rugalmas anyag Softgrip borítja. Mindkét termék tökéletesen átruházható mind a rendkívül alacsony, mind a magas hőmérsékleten, miközben megőrzi a kezdeti formáikat és működési jellemzőit. BLagodár bevonat Softgrip A fogantyú tökéletesen leértékelődött és részben leállítja az ütközési rezgések hatását, a Kolun kapcsolattartásával a munkaanyaggal. A tengely nyomása az AX-ben az öntéssel történik, és nagy nyomás alatt történik. Ez garantálja mindkét rész csatlakozásának nagy megbízhatóságát, és teljesen kiküszöböli, hogy a “fej” repül a működés során. A Fiskars Kolunov másik fontos tulajdonsága a gravitációs pengék középpontjába kerül. Ez jelentősen javítja a működés biztonságát, és hozzájárul a fa erejének egyenletesebb eloszlásához.

Előnyök és hátrányok

Kolunov Fiskars nagy igényei A globális piac számos fontos előnyt okoz az eszköznek.

 • A kettős keményedésnek köszönhetően a Kolun penge nagyon erős, amely lehetővé teszi, hogy a faanyagok bármely fajtájával dolgozzon, anélkül, hogy a szerszám munkaterületének sérülése lenne. Ezenkívül a Teflon bevonat, a negyed csökkent súrlódás, lehetővé teszi az oszlop eltávolítását bármely, még a legkesekezettebb fa felosztása.
 • Koluny elég hosszú élettartamot különböztet meg, és 10 évig vagy annál hosszabb ideig használható. Ez annak köszönhető, hogy a gyártásuk bélyegzett írásmódja, valamint csak kiváló minőségű modern nyersanyagok használata.
 • A fából készült tengelyekkel felszerelt legtöbb kovácsolt analógokkal összehasonlítva a Fiskars modelleket alacsony és kiegyensúlyozott eszközzel megkülönböztetik. A Kolunov fejlesztésének folyamatában figyelembe vették a tűzifa főzési folyamatának minden finomságát, és a legbiztonságosabb design létrehozásra került.
 • Minden Koluns Fiskars védőanyaggal rendelkezik, megbízhatóan záró pengével. Ez a szerszám teljesen biztonságos, ha szállít és tárolódik.

Számos áttekintés, technikai hibák Kolunov Fiskars nem található, És az egyetlen mínusz fogyasztók magasak a hazai bélyegzett modellekhez képest. Azonban a használat és a tartósság kényelmének köszönhetően a termék végül kifizetődik.

A felállás

A Fiskars Koisons tartománya számos modern modellből áll, amelyek mindegyike nagyon erős és tartós. Mindazonáltal néhányat említenek az ügyfelek véleménye sokkal gyakrabban, amellett, hogy érdemes figyelembe venni óvatos.

 • Modell Fiskars X11-S 1015640 Ez az egyik legegyszerűbb a Kolunov Fiskars családjában, és csak 1,2 kg súlyú. A termék hossza 49,1 cm, szélesség – 19,6 cm. Dupla keményedő acél penge borított shrifftictictiction smink és zárt egy műanyag védő tokban. Az eszköz célja, hogy osztott sávok meg nem haladó átmérőjű 20 cm, és annak ellenére, hogy a kis súlyt is eltávolították a fa. A csővezeték, amely hagyományosan a high-tech FiberComp borított ütéscsillapító réteg SoftGrip. A modell költsége a szállítótól függően változhat, de átlagosan 2900-3000 rubel.

 • Modell Fiskars X27-XXL 122503 a Kolunov teljes skálájából a legerősebb és nehéz szerszám képviseli. A termék professzionális használatra készült, és az ergonomikus megkülönböztethető, a legkisebb részletekre, az építésre, amely észrevehetően csökkentheti a karjain és a hátsó terhelést. Kolun pengéje kettős keményedésnek van kitéve, és kerek alakú. Az ilyen konfigurációval rendelkező modellek sokkal jobbak, mint analógok, amelyeknek közvetlen pengével rendelkeznek, és nem ragadnak meg a keskeny hántolókban. A “fej” van egy teflon bevonattal, és csatlakozik a krimpelés optikai módszeréhez. Nem teszi lehetővé, hogy csúszik, ha bármilyen körülmények között nincs baleset. A fogantyúnak kétkomponensű teljesítménye van, és lengéscsillapító réteggel van felszerelve. A terméket meglehetősen nagyméretű dimenziókkal különböztetik meg, és úgy tervezték, hogy 30 cm-nél nagyobb átmérőjű felszínekkel dolgozzon. Kolun Súly 2,56 kg, és a teljes hossz 91,5 cm. A Fiskars X27-XXL 122503 költségei a kereskedőtől függően változnak, átlagosan 5 200 rubel.

 • Modell Fiskars X25-XL 1015643 (122483), Az előző termékhez hasonlóan a különösen erős Kisuns kategóriájára vonatkozik, és súlya 2.4 kg. A szerszám úgy van kialakítva, hogy 30 cm-es átmérőjű vastag sávokkal dolgozzon, és mind a szakmai tevékenységekhez, mind az otthoni asszisztenshez használható. A termék teljes hossza 72,5 cm, a penge szélessége – 23 cm. Állandó Colong 4 950 rubel.

 • Modell Fiskars Solid A19 122142 az Axe átlagos súlykategóriájára vonatkozik, és 1,72 kg súlyú. A fő célja az eszköz fa tuskó, azonban, mivel a lekerekített forma a penge és kellően éles annak segítségével, gyorsan és egyszerűen kivágták a közepes vastagságú fa. Ez utal a termékre az univerzális kibocsátáshoz, és jelentősen bővíti a használat körét. A szerszám “fejét” könnyen kihúzhatják ki a fából, és a hosszúkás fogantyú egy hiba esetén nem teszi lehetővé a pengét, hogy a lábába álljon, és ragadjon a földön. Ezenkívül a maratás vége egy horog alakú kiemelkedéssel van felszerelve, amely nem teszi lehetővé a Kolun, hogy csúszik ki a kezét a sokk vagy sokk során. A fiskars szilárdságának hossza A19 122142 modell 72 cm, a költség eléri a 2 160 rubelt.

 • Modellek Fiskars X17 hasítás AX és FISKARS X21-L 129047 a fejszék könnyű változata, és legfeljebb 20 cm átmérőjű vonalakkal szolgálnak. Az első termék hossza 60 cm, a súly eléri az 1,5 kg-ot. A második oszlop hossza 75 cm, súlya 1,6 kg. 3300 és 4 360 rubel eszköz van.

Választott kritériumok

Kolun vásárlásakor figyelmet kell fordítania a termék számos fontos műszaki jellemzőjére.

 • A fő kritérium a súly. Ez annak köszönhető, hogy a tűzifa rúdja nagyon időigényes folyamat, és a nehéz szerszámmal való munka gyors fáradtságot okoz. Azonban a túl könnyű kolun nem lehet. Ellenkező esetben a sávok által használt fújak ereje nem elegendő ahhoz, hogy megosztja a fát. A Kolun számára optimális a 2-2,5 kg súlya. Ez a szerszám kényelmes a közepes és nagy méretű csípés, miközben hosszú ideig fenntartja a hatékonyságot. Ebben a súlytartományban van, hogy a Fiskars által termelt modellek találhatók, amelyek megkülönböztetik őket a masszív 3 és 4 kilogramm Colunov más cégek.

 • A következő kiválasztási kritérium a szerszámlap. A Kolunov Fiskars 2 kategóriába tartozik. Az elsőt az úgynevezett füles penge képviseli, amely száraz faanyaggal dolgozik. A nyers sávokban az ilyen modellek gyakran ragadtak, mivel sok fogyasztó úgy véli, hogy a penge rögzítve van, és elkezdi élesíteni. Ennek eredményeként csak rosszabbodik, és a csuklók hatékony felosztása nem érhető el. Ebben az esetben csak a csapás vagy a második sztrájk alkalmazásának megerősítése, amely után általában jól megosztott. A második típusú ék alakú pengéket képviselnek, amelyek célja, hogy nyers fával dolgozzanak, és különböznek a tompa széles pengével. Ez az űrlap lehetővé teszi, hogy több fúj, hogy hatékonyan megszakítsa a vastag sávokat. Az ék alakú pengék nem igényelnek élesítést, és mindig hülye maradnak. Ellenkező esetben a nedves fából fognak ragadni, és csökken a munka hatékonysága.

 • Egy másik fontos jellemző, amelyet a vásárlás során kell fizetni a fogantyú hossza. Ez a paraméter közvetlen hatással van a hatás és a biztonság erejére. Annak érdekében, hogy ne tévedjünk a hosszválasztásban, akkor egy oszlopot kell tennie, és csatolnia kell a kezedhez. Az optimális a váll hossza a csuklóhoz. Egyébként egy tapasztalt módon dönthetnek a mérlegeléssel. Ehhez a fejszét a jobb oldali fejére és egy ideig a jobb oldalon veszik le. Ezután a bal keze jobb könyökét támogatja, és a fogantyút függőlegesen emeli fel. Ha ez nem sikerül, akkor válasszon egy könnyebb oszlopot.

Bővebben arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő Fiskars-vastartót a következő videóból.

A magas költségek ellenére Kolun Fiskars fokozatosan kiszorítja a hagyományos masszív modelleket a fából készült szilárd anyagokkal, amelyet a növekvő kereslet és az interneten adott válaszok jóváhagyása.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: