Lalibel Tulipánok: A fajta fajta leírása és finomságai

A különböző fajták tulipánjai minden otthoni kert valódi díszítése. Inkább nemcsak professzionális virágcsökkentőket, hanem szerelmeseket is termesztenek. A Lalibel hibrid minőségű tulipánok különleges keresletet élveznek az eredeti megjelenésükért és az egyszerű termesztéshez. Ebben a cikkben részletesebben fontolja meg a fajta leírását és jellemzőit, megtanulja a termesztés és gondozás finomságait.

Leírás

Lalibel fajta a tenyésztésre utal, először Hollandiában vezetett. A fajta tulipánjai egy nagy üvegfa rügy, általában körülbelül 10 cm. Színes sima, telített piros. A szár nagyon erős, magasság eléri a 80 cm-t.

A virágszirmok fényes szerkezettel rendelkeznek, szorosan elrendezve egymást.

A rizóma Lalibel tulipán jól fejlett, amelyet egy nagy izzó, amely arra szolgál, mint egy úgynevezett tápanyag tározó, amely táplálja a növényt a virágzás alatt és minden élet. Nagy levelek, gazdag zöld színűek. Normál körülmények között virágzás történik a tavasz közepén, és folytatódik a kezdet előtt, és néha június közepén, mindez a termesztés feltételeitől függ.

Ez a fajta tökéletesen megtapasztalja a kis fagyokat és a szeles időjárást. Az éghajlati viszonyok éles változása, a virág könnyen ugyanolyan formában vehet igénybe – a levelei nem fognak fájni.

Hűséges gondoskodással és jó feltételekkel az élet üvegházhatású körülmények között, a fajta tulipánjai egy egész évben növekedhetnek. A “Lalibel” tulipánok ritkán betegek, gondoskodnak, és könnyen elterjedhetnek az izzók elválasztásával.

A fényes vörös minőségű virágokat bármely virágágyás kiegészítőjeként használják más növényekkel, vagy az üvegházak növekedéséhez.

Jelenlegi és gondoskodó finomság

Általában a tulipánokat az év őszi idején ültetik, amikor a talaj hőmérséklete nem haladja meg a 10 fokot. Lalibela tulipánok leggyakrabban az üvegházhatású körülmények között termesztik. Ott jobban érzik magukat. A vágás után azonban gyorsan elkezdhetik.

Amikor a nő tulipán az üvegházban, szükség van ahhoz, hogy a megfelelő hőmérséklet és páratartalom a helyiségben. Ez is nagyon fontos, hogy a talaj mindig megnedvesedett, de nem túllépi, különben a rizóma és a tulipán izzója finomítani fog.

Ha a fajta növényeket a szokásos talajba ültetik, akkor ellenőrizni kell, hogy a Scorching Sun ne essen rá, ezért előnyös a félig észlelési szakaszok kiválasztása. Amikor a tulipánok izzáit szállítja, érdemes több mint 20 cm mélységbe helyezni. Ugyanazon az intervallumnak maguknak kell lenniük. A régi izzókat évente ásni kell. A növekvő hely ajánlott 5 évente változás.

Ha a növényeket üvegházba ültetik, akkor a külső hőmérsékletet +10-re ajánljuk. De ugyanakkor minden héten a hőmérsékletet a hőmérsékletet + 17-20 fokig kell emelni, hogy az üzem a lehető leggyorsabban történjen. Nagyon fiatal növényeknek 8-10 naponként vagy talajszárításként kell vízzel. A felnőtt növények 2-4 naponként ajánlottak a vízhez.

A lalibel-fajták üvegházi tulipánok vágása 15-20 napig tárolható egy hűvös helyiségben.

Lehetséges betegségek

Mint minden növény, a tulipán különböző betegségek és támadás tárgyát képezi rovarok.

  • Annak érdekében, hogy a virágok ne induljanak el közvetlenül a vágás után, nagyon fontos, hogy a szeleteket speciális antiszeptikus szerrel feldolgozzuk. Tehát, a gyümölcslé, ha fertőzött, nem fog más tulipánokhoz és növényekhez.
  • A beteg üzem erősen ajánlott, hogy elkülönítsék mindenki más, és a legjobb módja annak, hogy ásni és égetni. Különösen, ha fehér vagy sötét foltokkal borították, ami jelezheti a gombás fertőzést.
  • A tulipánok izzók megvásárlása csak a bizonyított virágból következik. Ellenkező esetben megvásárolhatja a fertőzést, amelyek fertőzöttek a varázslat. Kezelni őket – ez teljesen haszontalan, hiszen sok szakértő hisz.
  • Öntsük a fungális betegségeket a tulipánokra speciális gombaölő szerek segítségével, amelyeket kertészeti üzletekben hajtanak végre. De csak akkor, ha a gomba egyáltalán nem kimeríti a növényt. Használja a pénzeszközöket az utasításokról. Ami a rovaroktól és a különböző kártevőktől való megszabadást illeti, akkor kiküszöbölhető speciális inszekticidekkel, amelyek megsemmisíthetik a fehérfákokat, a pajzsokat és más rovarokat a növényekre. Néha a rovarokból a gyógynövények csecsemőit elkészítheti fa hamu segítségével.

A kártevők megjelenésével, mint egy Medveda, amely szereti élvezni a tulipán izzókat, mérgezett csalit használhat.

Ha bármilyen mérgektelen dolgozik, nagyon fontos, hogy megfeleljen a biztonsági technikának. Kizárólag kesztyűben és védőmaszkban kell működnie.

Arról, hogyan kell tulipánot tenni, a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: