Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Gyakinthulföldi növények nagyon népszerűek a kerti területeken és a magánterületeken. A kertészek virág nemcsak a csodálatos megjelenését vonzza, hanem egy varázslatos aromát is. A Hyacinths lehet a kert fő díszítése, és hozzáadhat egy kész virágkompozíciót. De ez a virágzás nem csalódást okoz a webhely tulajdonosának, fontos megoldani az ültetési kultúra színpadát.

Landing jácint jellemzői

Optimális határidők

Úgy gondolják, hogy az üzem bármikor ültethető, de inkább inkább – ősz, az elmúlt napokban vagy októberi napon. Ha télen az izzókra helyezed, akkor senki sem fogja garantálni, hogy túlélik a fagyokat, és amikor ősszel leszállnak, a palántáknak meg kell gyökerezniük és alkalmazkodniuk kell az új feltételekhez. Ahhoz, hogy megvédje a leszállást a hideg időjáról, helyes lesz a tőzeghez.

Ültetőanyag kiválasztása

Vásároljon izzókat az ellenőrzött óvodákban vagy felelősségteljes kertészekben. A kiválasztás előtt konzultálhat az agronómákkal. A növény egészsége, az üzem egészsége, a virágzásának bősége és pompája az ültetőanyag minőségétől függ. Az értékesítési hagymák már augusztusban található. Mindkét virágot termeszthet a telken, ebben az esetben a gumók ásni a nyár közepén.

Először is figyeljen a szerető dimenzióira. Mint nagyobb, annál nagyobb lesz egy virágzó, annál színes, a szirmok terjednek. Az optimális példány mérete 5 cm. A minta felületének száraznak kell lennie, nem lehet kihalni foltok, mechanikai károk, a forgó folyamatok kialakulására mutató hibák.

Landing jácint jellemzői

Az operatív tulajdonságok növelése érdekében a kiválasztott másolatot a leszállás előtt fertőtlenítő oldatba helyezzük, és ezt megelőzően a vásárlás után száraz sötét szobában tárolják. Néhány héttel a tervezés előtt javasoljuk, hogy tartsuk fenn a +17 fokos hőmérsékletet.

A növekedés feltételei

A talaj összetétele

A kultúra ültetésére szolgáló talajnak tartalmaznia kell szerves anyagokat és ásványi anyagokat, így a talaj jobb, ha előzetesen felszereli a speciális műtrágyákat. Például használhatod Szuperfoszfát, magnézium és kálium-szulfát. Ha a föld túl agyag, akkor ajánlott hígítani a homokkal. Túlzott savasság esetén a mész összetételét kiegészítheti. A kényelmesebb virág semleges talajban érzi magát. NE használjon friss szerves szerveket a növények tervezésénél.

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Világítás

A virág nem tetszik a szél vagy a tervezet, szintén kényelmetlen, úgy érzi, mintha napfény lenne rá. Az ultraibolya hatása negatívan tükröződik a virágzás színes. A szirmok színe a nap hatása alatt sápadt A telek nem erősen világít. Válasszon egy kissé árnyékolt helyet.

Hőmérséklet és páratartalom

A növekvő színek a legelőnyösebb hőmérséklete +20 +23 fok. Slave hajtások indulnak, ha a hőmérő oszlop 5-10 fok feletti szinten van. Április-májusban, amikor a hőmérő + 15 + 20 fok, virágzás kezdődik. Ez az időszak végéig tart június ekkorra a virágok száradjanak ki, és a levelek borítják sárga, és júliusban, akkor vágja le a hajtásokat, és ásni izzók.

Az új virágzat kialakításának természetes folyamatának megkezdéséhez az ásott izzóknak melegnek kell lenniük, és ezeket a feltételeket két hónapon belül kell fenntartani. Néhány héttel a tervezés előtt az ültetési anyagot az utcára helyezik.

Az októberi leszállás után a mélység az egész télen lesz, mínusz hőmérséklet nem szörnyű.

A talaj páratartalmának mérsékeltnek kell lennie. Ha a kiválasztott helyszín a síkságon vagy a talajvíz közelében van, akkor a forgási rendszert provokálhatja. Jobb, ha kezdetben választani a felszín alatti vízből legalább 50 cm-es helyet.

Landing jácint jellemzői

A Föld páratartalmának csökkentése érdekében a leszállás teljes körű vízelvezető rendszerrel van felszerelve. Azt is javasoljuk, hogy a virágágyat a magasságra helyezzük.

Hogyan kell ültetni?

Edényekben

Egy tartályon megengedett, hogy a leszállás 1-3 izzók. A kapacitásnak olyan forma kell lennie, hogy a másolatok közel vannak egymáshoz közel – nem további 2 cm. Az alsó részen a vízelvezető réteg fel van szerelve, a talaj a tetején küzdött, homokkal keverve, és a tetején tegye fel a tetejét. A leszálló anyagnak egy kicsit kell elhelyeznie a talajba, De a felső résznek minden bizonnyal a felület felett kell lennie.

A leszállás előtt a tapasztalt kertészek tájékoztatják az izzókat Rétegzés. Ehhez a hűtőszekrénybe, a pincére vagy más hűvös helybe kerülnek, ahol a 6-9 fokos hőmérséklet éles oszcilláció nélkül megmarad. Ennek az eljárásnak a célja a leszállási anyag keményítése, majd gyorsan elfog egy új helyen, és nem félnek a kemény körülményektől.

A virágtermékek házának növelésére javasoljuk, hogy elkészítse a szubsztrát összetettebb verzióját. Hozzáadott homok, vermikulitis, talaj, hidrogél, perlit, morzsolák, kavicsok és egyszerű víz. Valójában a gumók maguk is tartalmazzák az összes táplálkozási komponenst, és a szubsztrátum célja a nedvesség egységes bejutásává válik a gyökerekre. Ezért a talajnak laza és nedvességnek kell lennie.

Miután az izzók egy edénybe ültetik, a tartályt a hűtött helyre tisztítják. A hűtési kifejezést fajtulajdonságok határozzák meg. Átlagosan az első gyökereknek 1-1,5 hónap után kell megjelenniük, a virágos körülbelül 3,5 hónap után tűnik.

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

A nyílt primerben

A nyílt helyszínen lévő izzókra nézve nem különösebben eltérő más hagymás növények ültetésétől. Az eljárás megkezdése előtt fontos, hogy mozgassa az egész ülést, és győződjön meg róla, hogy minden másolat egészséges, és nem indult el a rothadás. Maga a folyamat a következő.

  1. Válasszon ki egy 15 cm-es magasságú gerincet, hogy a vizet ne tárolja és elosztja egyenletesen.
  2. Hozza a földet akár 40 cm mélységig.
  3. Hígítsa a talajt tápanyagkeverékkel. Készíthető a szuperfoszfát, magnézium-szulfát és szulfát-kálium összekapcsolásával. A kálium megengedett, hogy kicserélje a fa hamuját. A kompozícióban a nitrogénnel etetése ebben a szakaszban nem szükséges – jobb, ha tavasszal és nyáron használjuk őket.
  4. Lyukak legyek a leszállás alatt. A mélységet az izzók méretei határozzák meg. Ha ez egy standard példány 6 cm méretű, akkor elegendő mértékben 16-20 cm. Egy kisebb átmérővel a kutak mélysége legfeljebb 15 cm legyen. Ajánlott távolság a leszállási gödrök között – 25 cm.
  5. A lyukak alján, kövesse a homokot 5-6 cm-es réteggel, és szükség esetén helyezze el a törött téglából származó vízelvezetést.
  6. Üljön az izzókon. Ha a föld száraz, akkor hidratálja azt.

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Van egy másik módja az izzók ültetéséhez. Ez az úgynevezett lusta módszer azoknak a kertészeknek, akik minden alkalommal elfáradtak az izzók ásására, de ugyanakkor meg akarják tartani a dekoratív színt. A műanyag dobozok alján a gyümölcsök alatt, több újság vagy karton található, egy kis talajréteggel, néhány centiméter homokkal, és felülről az izzókra 15 cm távolságra helyezhető el Egyéb. Ezután a leszállás elalszik termékeny földterület, és a dobozban az őszi időben eltemetik az ágyban.

A nyár megérkezésével a virágzás végén a doboz kinyitható és elhagyhatja az őszét az árnyékban. Javasoljuk, hogy fedjük le a csapadékot, azonban a szellőztetésnek jónak kell lennie. Az izzók jól mentésre kerülnek, amíg az ősz ebben az űrlapon – a dobozban is fáradtak lesznek, és védik a hőtől. Azonban a tervezés előtt még mindig érdemes ellenőrizni a dobozt a sérült vagy beteg izzókhoz.

Néha a kertész a nyitott talajnak a házba való átültetését kívánja átültetni a házba, majd a gumó felfelé ásóit a víztartályokban kell áztatni. Jobb, ha ez egy közönséges üveg használata erre, amelyben a tál nem lesz teljesen, de csak az alsó rész elhagyása, ahonnan a gyökér csírázás megkezdődik. Amikor a hajtás meggyőz, akkor a növény átültethető a Föld edényében.

A jácintokat különböző módon szaporodhatják. Például egy izzót keresztezhetjük, és egy ideig ültethető, egy ideig, az izzók kis mintái megfigyelhető. Lehetőség van a felosztás módszerének reprodukálására, amikor a középső gumó 4 részre vágódik és ültetett. Ebben az esetben 4 új izzók lesznek, azonban a virágzás nem érdemes várni a következő 2-3 évre. A ritka út a magok reprodukálása. Ilyen technológiával a növény 6 évnél korábban virágzik.

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

További gondozás

Miután a mélypontot a helyszínen ültetik, a kertésznek jól kell gondoskodnia, és gondoskodnia kell a kényelmükről, majd a tavaszi hyáciint varázslatos virágzást figyelheti meg. Tehát a növények jó egészségének legfontosabb kritériuma időben öntözés lesz. Egy négyzetméteren van szokásos, hogy 7-10 liter vizet készítsen. A hidratálások közötti ajánlott intervallum 3-4 nap. Az öntözési eljárás után tanácsos elveszíteni a talajt. Az aszály során, ha szükséges, a virágok többet öntenek.

Ha az üzemet otthon ültetik, akkor a talaj szükség szerint hidratálódik. Ehhez a virágvizet meg kell győződnie arról, hogy a talaj valóban megszárad. A jól kezelt vízhőmérsékletet használja. Nagyon fontos, hogy ne hagyja megszáradni, virágzás idején, hiszen a virágzat fog esni az nedvesség hiánya, és a virág lesz „elalszik”, amíg a következő évben.

Egy másik fontos szakasz, amikor elhagyja az üzemet. Évente 2-szer szükséges. Az első műtrágya tavasszal készül az első csírák megjelenésével, ebben az időszakban szokásos ammónium-sószal használható. A következő etetést a virágzás előtt végezzük – a szuperfoszfát vagy kálium-szulfát alkalmas erre a szakaszra. A műtrágyát a föld felszínén helyezik el, és felülről felújítják a talajt, és kissé megnedvesítették.

Landing jácint jellemzői

A virágzás után, amikor a szárakat és leveleket lefedjük, a virágok vágják, az izzók ásnak, tisztaak, feldolgozzák az érintett területeket, permetezzük a fungicidet, és őszig tárolják a tárolást. E eljárás nélkül az üzem elveszíti díszítését a következő virágzás során. A kinézett hagymák szigetelésre van szükségük, mert előttük várnak télre. Fagyok előtt, viráglevél mulch vastag réteggel Száraz lombozat, fűrészpor, tőzeg. Alkalmazhat Pynik vagy humusz. Ajánlott réteg – 20 cm. A téli hónapokban az ágyban Hóborda. Ezek a manipulációk nem adnak fagyasztott fiatal izzókat az első télen.

Különös figyelmet kell fordítani a betegségek és kártevőktől származó növények védelmére. A nyílt talajon ültetett másolatokat a fertőzések előtt magas mentelmi joggal megkülönbözteti, amelyet nem lehet az üvegházhatású és kiemelkedő mintákról. Az ültetési anyag tárolása során káros körülmények között a felületük befolyásolhatja a penicillosist. A betegség akkor alakul ki, ha 17 fokos hőmérséklet és magas páratartalom van a helyiségben, ahol az izzók tárolódnak. A betegség jelzi a gyökerek szárított végeit. A szelet kissé a don fölött, megfigyelheti, hogy a belépítményeket világosbarna színben festették.

Ha a fertőzött alacsonyat a helyszínen ültetik, akkor passzívan fejlesztik a gyökérrendszert, vagy egyáltalán nem adnak gyökereket. A törékeny virágzás nem emelkedik. Fokozatosan a gomba minden növényre terjed. Mivel a megelőzés Fontos, hogy az ültetési anyagot a levegő páratartalma nem magasabb, mint 70% -kal, és az izzók rögtön elhagyatott gyökerekkel azonnal üzemek.

Egy másik komoly riasztás, amelynek áldozata a jácint lehet, ez egy sárga bakteriális rothadás. Jellemzői azt mondják, hogy ilyen jeleket mutatnak, mint a növekedési ütközés, válások és csíkok kialakulása, néhány rész közzététele.

Annak érdekében, hogy a rothadás ne fertőzze meg a szomszédos kirakodásokat, a pácienst el kell távolítani a helyszíntől, és megsemmisíteni kell, és az a hely, ahol nőtt, a “formalin” vagy klór-mész oldatával kell kezelni.

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Ami a rovarokat illeti, a leginkább alkalmas a bemutatott kultúra léjére, amely szereti Virág legyek. A kártevőkkel való küzdelem segít abban, hogy “Mogyohed”, “Tabazol” vagy “Aktara”. Egy másik gyakori hívatlan vendég a virágágyáson – rétes kullancs. Leggyakrabban a késő tavasszal vagy a nyár elején jelenik meg. Veszélyes, hogy a gyógyíthatatlan vírusokat átruházza. A kullancs által érintett másolatoknál a virágok deformálódnak, a leveleket sárga és száraz. A rovarok elleni küzdelemben segíteni fog a kábítószerek “Aktellik” vagy “Talstar”.

A harmadik friss pesti egy mededt. A népi módszerek megszabadulnak tőle. Például a virágágyásra áshatsz, tegye a trágya aljára vagy a szalmát, és fedje le a táblára. A rovarok a tojások elhelyezésére irányuló csapdák felé csúsznak, és 3-4 hetes személyek után megsemmisülhetnek.

Landing jácint jellemzői

Landing jácint jellemzői

Ha a kémiai készítmények jobban ismerik, akkor a Medvetoks eszközöket, a “Meshnik” -t, a “Boverin” -t, a “Grizzly” -t vagy a “Thunder” -t használhatja.

A jácintok leszállása a nyílt primerben, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása