Lichnis: leírás és fajták, leszállás és gondozás

  Lichnis népszerű lágyszárú évente a szegfűszegből, amely az egészben növekszik: mérsékelt és szubkartikás övekből. A mindennapi életben leggyakrabban “Dawn”, valamint a “goritsvet”. A Lichnis általában kis virágokkal borított buja függönyök formájában növekszik, így szívesen ültetik a háztartási telkekre.

  A gondoskodási szabályok egyszerűek, még egy újonc kertész is elsajátíthatják. Ebben a cikkben megismerheti magát a növény leírásával, és megtudhatja, hogyan kell törődni vele.

  Sajátosságok

  Kevés ember tudja, hogy a rhizuy növény “Likhnis” tudományos neve a görög “lámpa” szóból alakul ki. A fényes virágai valóban képesek, így beszélni, megvilágítani a tájat, és adj hozzá egy kiemelést. A vad körülmények között a Földközi-tengeren és néhány ázsiai országban nő, Oroszországban Szibériában és a Távol-Keleten található. Általában Lihnisa bokor méretei egy fél méter egy méter, egy vékony bontom borítja sajátos szőrszálakat, és a levelek egy kicsit durva.

  A “hajnal” általában júniusban vagy júliusban virágzik, és csak esik az ősszel. A virágok cső alakúak, a szirmok széles körben ismertetik. A színsémájuk vörös, málna és lila árnyalatokból fehéren változik. Ezeknek a színeknek a szaga diszkrét, de kellemes. Wilting után, egy doboz vetőmaggal, amely megőrzi a 4 év csírázást.

  Típusok és fajták

  A Lichnis valódi üzeme számos évelő és éves alfajot tartalmaz. Mondja el a legnépszerűbbeket.

  Rendes

  Az évelő magassága – 40-60 cm. Lancing, ovális vagy tojás alakú levelek. A virágok színekkel rendelkeznek a Scarlet-i Violet-ből, amelyek több darab virágzatát alkotják. Itt az ideje a virágzásnak – nyár közepétől augusztusig. Csendben tolerálja a száraz időszakokat, meglehetősen szegény talajon növekedhet.

  A tájképet leggyakrabban csoportos üzemként használják, a keverőkben és a határok díszítésére.

  Szikrázó

  A természeti környezetben megtalálható a Távol-Keleten és Szibériában, valamint az ázsiai országokban. A 25 cm-es egyenes szár jellemzi, különálló példányok növekednek majdnem a mérőmagasságig. Egy csésze harang alakú, élénk alumínium szirmokkal, virágok három darab és több.

  Coriaceous

  Gorizet bőr, vagy lichnis helyes, meglehetősen szerény virág. Még a nem fermentációs talajokon is növekedhet, és virágzik a legtöbb fagyhoz. Szürke szár ovális levelekkel nő egy méterre. Egy virág virágzik a tetején. A növény fajtái között érdemes megjegyezni az “Angela Blanche” és a “titokzatos szigetet”.

  Egyéb

  alpesi

  A nézet az Alpesi zónában való prevalenciájának nevét kapott, akit aktívan növekszik az észak-amerikai kontinensen és a skandináv országokban. A virág a sziklás területeken és a tározók partjai közelében szeret. Ez egy alacsony megjelenés: a szár hossza legfeljebb 20 cm. Ezenkívül növekszik, lopás a földön, ami még több zömöknek tűnik.

  A virágok leggyakrabban különböző rózsaszín árnyalatúak. Dachasban hajlandó ülni az alpesi diákon. A fajok leghíresebb fajták közé sorolható Lara. Ő hozza ki a kisvirágokat, akik képesek arra, hogy “beléphessenek” a telken.

  Arkraita

  Sötét szárak burgundi tump ez az évelő közvetlen, növekszik akár 40 cm. A leveleket szívek formájában díszítik, és 3 cm átmérőjűek. A faj népszerű képviselője a Vesuvius fajta. A leszállás után a második évre virágzik, és bármilyen virágágyás méltó díszítéssé válik.

  Vizelés

  Ezeknek a színeknek a ragasztóvörös szárai hosszabbak. Virágok festett fehér vagy rózsaszín: a fénytől telített árnyalatig. Sokan ismertek a Wingground ilyen fokozatában, mint a “rozetta”.

  Hasage

  Ez a hibrid nagy virágokat ad az esernyő által összegyűjtött. A bronz szárak ugyanolyan színű leveleket díszítenek, de a nedvesség hiánya lehetnek. Piros-narancssárga virágok, legfeljebb 6 cm átmérőjű. Általában az öt-hét virágból gyűjtött virágzatban.

  Kalcedon

  Lychnis Chalcedonica 0,9 m hosszúságig növekszik. Ez csak egy hónap és fél fehér, piros vagy rózsaszín buton virágzik. A máltai keresztminletek jól megalapozottak voltak, a virágok miatt szokatlan formában van elnevezve – hasonlítanak keresztre.

  Lichnis jupiter

  Ez a bokros virág eléri a 0,8 m magasságot. A “JUTS” szárán sok szórólap. A lila virágok 3 cm-re nőnek, közelebb kerülnek a nyár közepéhez.

  “Alba”

  A megsértő fokozatot fehér jellemzi. Az Alba júniusban tárcsázza a színt. Ezüst levelek elérése 12 cm, a szárat 60-90 cm magasságban húzza ki. Nincs különleges követelményei a talaj összetételére, lelkesen növekszik még a gyenge földeken is.

  “Peggy”

  A tiszta bokrok csak 25 cm-re nőnek. Zöld levelek a növény egy szép bronz dagály, kombinált alumínium virágok mérete 4 cm. Úgy néz ki elég világos és gyönyörű. Virágok Peggy minden nyáron. Ez a gyönyörű évelő 6 év teleken él.

  “Fogoly”

  Az alacsony sebességű határértékekre is utal – a magassága nem haladja meg a 30 cm-t. A szárak ragasztófelületei vannak. Fényes lila-rózsaszín közepes méretű virágokkal díszítettek, Terry gyűjtötték az ecsetben. Virágzik a “fogság” fokozatát a késő tavaszi – nyár elején. A sötétzöld lancel levelek kiegészítik ezt a gyönyörű virágot.

  A tenyésztési módszerek

  Lichnis különböző módon szaporodhat. Az új növények meglehetősen egyszerűek a magokból, azonban ez a kiviteli alak nem alkalmas hűvös éghajlatra, valamint frottírfajtákra. Az ilyen szorzási módszereket is alkalmazza, mint a palánták, shilling és elosztó bokor.

  Hogyan kell törődni?

  Kirakodás

  Megfelelő hely

  A virág szereti a megvilágított területeket, a legtöbb fajja szintén a mérsékelten megnedvesített tápláló talajt előnyben részesíti. Túl nedves talajgyökökben a növények elkezdhet mászni. A legjobbak közül a legjobb, ha egy rövid szétszórt fény jelen van a leszállás helyén.

  Alacsony fajok jól néz ki az alpesi rols és a rockerek, és a magas – mint független virágok vagy csoportos kompozíciók.

  Optimális határidők

  Lichnis jól szorozódik magokkal. Télen vagy tavasszal nyitott földön kell vetni, amikor a hőmérséklet + 20 fokos területen található – minden esetben a Likhnis csak a következő szezonban virágzik. Bár ritka esetek vannak, amikor ez a nyáron virágzik. Ha Lichnis reprodukcióját a palánták végzik, nyáron virágokat fogsz látni.

  Ültetőanyag kiválasztása és előkészítése

  Vető anyagok olyan virágokkal kapnak, amelyek magvakkal “anyákat” adnak. Rongyzsákban vagy kartondobozokban vannak tárolva. A hűvösségben és a sötétségben 4 évet lehet hazudni, nem veszíthetik el a képességét.

  Utasítás

  A magok egy és fél centiméterre mélyítik a földet. Vágja le a film ágyát, akkor az első hajtást két vagy három hét után kapja meg. Amikor megjelenik a harmadik szórólap, a palánták készen állnak arra, hogy “mozogjanak” az állandó helyre. Azonban érdemes megjegyezni, hogy a Terry Növényfajok esetében ilyen módon nem illeszkedik.

  Az északi régiók számára a Seedlinalom reprodukálása folytatódik. Ahhoz, hogy márciusba tegye, előre kell kapnia. A magvak ajánlott rétegezni, vagyis a hűtőszekrény 15-30 napig terjednek. A földbeállítás után kényelmes hőmérsékletet hoznak létre, azaz +20 S, a talaj kissé megnedvesedett. Ellenkező esetben a gondoskodás ugyanaz, mint amikor nyitott magvak leszállása.

  Néhány hét múlva megjelenik az első hajtások. A palánták két hétig terjednek, és a május végén a nyitott talajba kerülnek.

  Amikor egy felnőtt növény bevétele egy újabb nyáron vehet részt. Körülbelül 15 cm-es másolatokat használnak. A vágási helyeket ajánlott apróra vágott szénnel kezelni. Miután elhelyezték a szárat a földre, öntsük.

  A cserjék elválasztásakor a folyamatokat elvégzik, amelyek évente megjelennek az egyes növények gyökeréből. Ha egy bokorot ássz a tavasz végén, és félt lapátig vágja le, akkor minden fél képes lesz arra, hogy magukat gyökerezik. Elhelyezve őket a földbe, a bokor részei meg kell önteniük.

  A könnyen kezelhető Lihnisnek nincs külön követelménye a tartalomra. Ha azonban gyönyörű virágokat szeretne kapni, érdemes követni néhány ajánlás tapasztalt kertészeket.

  Világítás

  Amint fentebb említettük, Lichnis nagyon szereti a fényt, így a “napfürdők” rendkívül pozitívan érinti a megjelenését. A világosabb és bőségesen virágzik, a megvilágított területen. A beteg növény áthatolhat a hőmérséklet ingadozásával, mivel jó dugóval és fagyállósággal rendelkezik. Amikor a növényzet, úgy érzi, a legjobb hőmérsékleten +15 és + 25 fok között.

  A talaj

  Virág szereti a könnyű talajt, jó vízelvezetéssel. A nagy homok a helyszínen nem akadályozza ezt a növényt. Ez a legjobb, hogy ne mozgassa a földet a vetés vagy a palánták készítése előtt, hanem összpontosítani is. Ehhez a négyzetméter 10 kg komposztot, 50 g-os szuperfoszfátot, 40 gramm calimagnesiát vesz igénybe.

  Locsolás

  A víz stagnálása rendkívül negatívan tükröződik Lichnis állapotában. Ez csak száraz időjárással öntözött, amely nem helyettesíti a felhős. Néha elegendő a bokrok vízzel történő szórása.

  Podkord

  Jó talaj kellően tollas egy szezononként, de a szennyeződés havi hasznos anyagokkal telíthető.

  Lazítás és mulasztás

  A növénynek meg kell szakítania a talajt. Javasoljuk ezt minden eső után, valamint az öntözés után. A legjobb az eljárás során reggel. A talaj tulajdonságainak megőrzése nagyon népszerűsíthető és mulogál. A gyomnövények nélkül gyorsan feltöltheti a telek, így étkezés nélkül hagyva.

  Ritkítás

  Ha időben távolítsa el a szárított rügyeket, akkor a Bloom tovább folytatódik. Meg kell vágniuk, ez az eljárás új virágzat kialakulását provokálja. Télen, a növény fölötti részét vágják le.

  Telelés

  A Winter Likhnis nyugodtan aggódik, ezért nem szükséges erősíteni a fagyot. A kemény éghajlatban elegendő lombozat vagy ágak ábrázolása annak érdekében, hogy a gyökerek biztosan megmentsék a vitalitást a következő szezonban. A kivételek több szeszélyes frottírfajták – azokat mindig lefedni kell.

  Átruházás

  Mivel Lichnis egyszerű, könnyen tapasztalható transzplantáció és osztály. Fontos megjegyezni, hogy érdemes szakadék bokrokat a holtszezon, és átültetni a virág egy földes szobában – a kezdetektől a reflexió és őszig, még a készlet rügyek és virágzó.

  Betegségek és kártevők

  A Lihnis ellenségei egy pillangó-szárnyas, egy szórólap és a levéltetvek. Ha a virág kissé sérült, akkor az ilyen rovarok, például dohányzás, fokhagymás vagy szappanoldat elleni küzdelem módszerei segítenek. Az elindított esetekben vegyi anyagokat kell használni. Hogy megszabaduljon egy mindenütt jelenlévő phon inváziójától, hogy legyőzze a fő hordozóit – hangyák.

  Lichnis elkezd gyökerezni és sárga színűvé válni az alacsonyabb ellátás miatt. Túl sűrű leszállás és nedvesség a talajban az egészséges megjelenés elvesztéséhez vezethet. Az ok eldöntése, megmentheti az üzemet a kiküldetésből.

  Használat a tájtervezésben

  A Lichnis csoportban jól néz ki a gyep közepén. Különféle fajtákat tartályai, így a tavakban jól ültetettek. Úgy néz ki, látványosan a harangok, a primuláris, a gaylardi, a nyóstok. Egyes kertészeket önálló növényként ültetik, különböző színű példányok kombinálása. A magas fajták sikeresen kiegészítik a falak, kerítések és pályák dekorációját.

  Ha nem akarsz részt venni ezzel a csodálatos virággal még télen is, tedd egy edénybe. Nyáron “élhet” a telken, és télen mozoghat a lakásba.

  Lichnis egy szerény virág, amely minden szerény és szép megjelenésével képes világosabbá tétele. Szerelmes volt a kertészekbe, mert megsértése és az éghajlati változások átvitele. A megfelelő gondossággal különféle fajtái 5-6 évig boldogok a virágzásukkal. Az évelő fajták fajtái közül minden bizonnyal megtalálja azt, amit a kertnek kiegészíti.

  Hogyan lehet átültetni Lichnis, megtekintés a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: