Lila “primros”: leírás, leszállás és gondozás

A kiválasztási tudósok folyamatosan új növényi fajták keresése. Nem mentek körülöttük és dekoratív lila bokrok. A mai napig számos tucatnyi cserjefajtának különbözik a méretben, formában, szerkezetben és festésen. Ez a cikk egy egyedi típusú – sárga lila “primros” leírását tárgyalja.

Jellemző fajta

1949-ben Hollandiából származó virághalat érdekes tényt talált – Lila rügyei hajlamosak a mutációra. Így az első típusú lila sárga virágokkal. Ő volt, hogy timrose vagy sárga csoda (“sárga csoda”).

Ez a típus nem különböztethető meg telített hangokkal, ellentétben a Magonia padoliste vagy a forzition. A nyilvánvaló yellowness csak a rügyeken van jelen, és a kiterjesztett virágok krém, vanília, viasz árnyalatok. Sajnos a Scorching Sun alatt gyorsan égnek fehérre. Mindazonáltal a kultúra szokatlannak és nagyon óvatosan néz ki, ami miatt a tájtervezők és az egyszerű kertészek nagyon népszerűek a tájtervezőkkel.

Az ilyen típusú növény esetében egy buja krona van jellemezve, elterjedt hajtások. Sűrű lombozatot festett sötétzöld, szív alakú. A bokor 3,5 méter magas és 2,5 méter széles.

A fajok rendes lila rendes ideje május elejére esik. Ebben az időben a világos zöld árnyék első rügyei virágoznak. Átmérőjük – 1,5 cm. Mint már említettük, a sárga szirmok gyorsan hófehérvé válnak. A virágzat laza, piramis, 3 felső. A virágok megkülönböztetik a puff, a levegő. A cserje körül kellemes gazdag illat.

A Golden Lilac az egyetlen “PRIMROSE” (a faj más nevét) képviseli: Gerrita Maarse, sárga csoda). Ugyanakkor vannak más fajták lila rendes, szintén jellemezhet krémes szín. Képzeld el néhány közülük rövid leírását.

 • Amur. Ehhez a fajra jellemző későbbi virágzás (kb. Júliusban). Hosszú távú cserje – az “élet” átlagos időtartama 100 év. Színek a méz erős aromája.

 • “Japán”. A rügyek nyilvánosságra hozatala a nyár közepén figyelhető meg. A szirmok yellownessét egy szelíd rózsaszínű hangzás váltja fel.

 • “Peking” (“Trescun”). Az önmegtartóztatási létesítmények kb. 15 cm. A fajta elég fagyálló, de nem tolerálja a száraz időjárást. A megfelelő gondossággal a bokor 12 méteres magasságig növekszik.

A hosszú és buja virágzás miatt a sárga lila primrose széles körben használják a tájkép kialakításában.

Ez a fajta:

 • Gyönyörű élő sövényeket képez;
 • Egy csodálatos duettet hoz létre a Loch, Yoya, Hortensia, Chubushnik, durva, páfrány;
 • A virágágyásokra vagy a párizsi színekre kiterjedt cserjékként működnek;
 • Fényes természetes együttes, lila, fehér, lila rügyekkel kombinálva;
 • A tereprendezésben, a házak díszítésével, a központi bejáratokkal, az első lépcsőkkel.

Hogyan kell ültetni?

A fajta látványos cserje kirakodása a nyár második felében. A helyszínnek választania kell a szolárot, védve a vázlatokat. Ha ilyen kritériumokkal nem volt nyitott telek, egy kis árnyékolt terület illeszkedik. A holland fajta számára a termékenység magas szintje kívánatos. Ugyanakkor a talajnak semlegesnek vagy gyengén savnak kell lennie. A savas földterületek felhasználásával meg kell ünnepelni azt.

A palánták ültetésére vonatkozó ajánlások elég egyszerűek:

 • ásni egy lyukat, amelynek mélysége 50 cm;
 • Ha a felszín alatti vizek eltűnnek, helyezzük el egy lefolyóhelyet az alján;
 • Telepítsen egy fiatal palántát a kútba;
 • Megszórjuk a növényi talaj keveréket (ez a keverék komposzt, szuperfoszfát, fa hamu);
 • Jó minden felhalmozódott, majd bőséges;
 • Ne feledje, hogy a lila kirakodása azt jelenti, hogy megfelelnek az 1,5-2 méteres palánták közötti távolságnak (így elkerülheti a virágzó koronák plexusát).

Gondoskodás

Győződjön meg róla, hogy a bőséges virágzás kerti cserje, valamint egy gyönyörű dekoratív típusú, a növényi ellátás egyszerű szabályainak függvényében.

Részletesebben fontolja meg őket.

 • Locsolás. A sárga lila szárazságálló fajta, ezért nem igényel bőséges öntözést. Egy felnőtt cserje meglehetősen természetes csapadék, ha az időjárás nem túl száraz, de a fiatal üzemnek további nedvességre van szüksége.
 • Talajfeldolgozás. A gördülőkönyvet tisztán kell tartani, valamint laza maradni. Ezért a talajból időszerű tisztításra van szükség a gyomokból. Tapasztalt kertészek tanácsot adnak egy természetes ripper – mulcsozott tőzeg vagy fűrészpor réteg használatával.

 • Etetés / műtrágya. Először táplálja az üzemet a leszállás után a második évben. Jobb választani a szerves alapú kompozíciókat. Csodálatos korona alakul ki, erősítse a gyökérrendszert, és a foszfor-kálium-agrokémiai anyagok segítenek növelni a betegségekkel szembeni ellenállás mértékét.
 • Téli előkészítés. A sárga lila hároméves bokor nem igényel különleges menedéket télen, mivel a fokozat jó fagyállósággal rendelkezik. Ami a fiatalokat illeti, még nem gyorsabb példányok (különösen a hideg régiókban), érdemes megvédeni egy mulcsozott réteggel. Szükség van egy lucfenyő tészta ellátására is.

 • Rovar / betegség védelme. A “primrose” a különböző vegetatív betegségekkel szembeni jó ellenállás jellemzi. Ő nem fél a felszín alatti víz rodizációjától – a forgások kockázata minimális. Ne hagyja figyelmen kívül a gomba elleni megelőző eljárásokat. Tehát a szakértők tanácsot adnak a réz alapú fungicidre. Ez március első számában történik. Veszélyes kártevők a lila gallic kullancsok. A velük való küzdelem szükséges inszekticidek.
 • Szezonális vágás. Az átmeneti virágzatokat időben kell eltávolítani. Gondosan meg kell tennie, mivel fennáll annak a veszélye, hogy károsítja a virágos veséket, amelyek nélkül virágzó lehetetlen. Ugyanez az eljárás magában foglalja az ágak belsejében növekvő betegek megszüntetését. Az eseménynek tavasszal kell kezdődnie.

Reprodukció

Sajnos a sárga lila nem büszkélkedhet a dugványok jó gyökértelenségével. A reprodukciós folyamat azonban otthon biztosítható – ez bekövetkezik. Az anyag alkalmas egy fiatal, viharvert menekülésre. Készítsen egy hornyot a gördülő körben, helyezze az anyagot tenyésztésre. Öntsük a hornyokat talajjal (a teteje a föld alatt kell lógnia). Körülbelül az ősz elején megkezdi a gyökerezést. Ugyanakkor a lánc részekre oszlik, és viszont kialakítják a hajtásokat és a gyökereket. Fogadott delleteket készített ágyakra helyezték, és biztos, hogy fedezi a tél.

Így nő egy “sárga csoda” a háztérképen teljesen egyszerű. Még a tapasztalatlan kertész is megbirkózni fog vele. A fő dolog az, hogy vásároljon kiváló minőségű ültetési anyagot, és végezze el a megfelelő leszállást nyitott földön. Ezután csak a teljes kilépési eljárásokra van szükség. Ennek eredményeként a virágzó cserje meglepődik egy puff, szépség és szelíd aroma.

A lila “PRIMROSE” szaporításáról, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: