Lila típusok és fajták

A lila az egyik legmélyebb cserjék a kertekben, bár néhány növény. A fajták megválasztása azonban meglehetősen bonyolult.

Típusok, fajták és jellemzőik

A beszélgetés elindítása A Lila fajtájával kapcsolatban meg kell említeni, hogy ez a kultúra megkülönböztethető a buja és élénk színek, kellemes szaga. 30 fajta kulturális cserjék. Azonban a leggyakrabban a kertben a következő fajták lila:

 • Kínai;
 • rendes;
 • Amur;

 • Magyar;
 • Himalájai;
 • perzsa.

A professzionális tenyésztők által származtatott csoportok mellett vadul és vad alfajok kerülnek elosztásra. Nem feltétlenül ismeri meg a botanikai leírást, és mindenféle módon tanulmányozza a kultúra teljes körű kilátását. Elég ahhoz, hogy megnézze a fotót – azonnal világossá válik, hogy milyen szép az. Például a lila Meyer nem lehet különösen nagy növekedéssel büszkélkedni. De kétszer virágzik a rózsaszín-lila virágzat tömegének kialakulásával. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen növény állandó édes illatot ad. A 12 hónapos kedvező körülmények közötti növekedés elérheti a 10 cm-t. A cserje nem sérült meg a fagyok, szereti a napfényt. A legnagyobb magasság 120 cm. A megjelenés vonzó az esetek számával.

A legjobb fajták között magabiztosan hívható “Monzh”. A kultúra méltó választásnak tekinthető kerti tájak tervezéséhez. A virágzással a vörös virágzatokkal rendelkező bíborcalok különbözőek. Még a súlyos napfény sem fogja károsítani a bokorot.

A “monges” egy másik vonzó tulajdonsága a tömörségnek tekinthető: egy felnőtt növény növekedése eléri a 260 cm-t.

Jó eredmény adhat “Balt kapitány”. Ez egy széles squat növény, amelynek virágzása különbözik a pompás. Rózsaszín-rózsaszín hangon festik őket, amelyben egy tapasztalt szem egy kékes árnyalatú. A fajta nem túl szöcske, erős illatot ad. A tavaszi cserje sötétzöld széles lombozat borítja. A vonzó fajok jellemzőek és különbözőek “Aucubafolia”. A virágokat egy lila-lila hangon festették. Világos testek fényes lombozat, mint a különböző megfigyelők. A kultúra megjelenésének eredeti jellemzője az azonos színű sárga csíkok és foltok. Az “Aucubafolia” nagy magasságban nő.

“Olympiad Kolesnikova” pályázati lila színű virágokat ad. Úgy tűnik, hogy az ellenkező oldalon csavartak. A rügyek sötétebbek, mint a virágok. Virágzó időszak nagyon hosszú. A lila magasság eléri a 3 m-t, néha egy kicsit több. W “A kommunizmus hajnala” Nagy nehéz virágzatok alakulnak ki. Szeretik az embereket, mivel egy elegáns vörös, lila és lila tónusok keveréke. Az ilyen fajták cserjék nem nőnek több mint 2 m-ig. Virágszirmok hasonlítanak a csavarokhoz. Amikor a virágzás befejeződött, rágják őket. A “Dawn of Communizmus” virágok alakulnak ki a fejlesztés 4. évében. Mindketten egyszerűek lehetnek, és Terry, különböző finom árnyalatok. Nagyon jó eredmény érhető el gyengén savon vagy semleges földön. Nagy jelentőségű a talajvíz szintje.

Alapvető felhasználás – Kerti készítmények kialakítása.

Fajta “Ludwig Sep” – vagy más módon, “Memória Ludwig Shpet” – sötét lila rügyeket alkotnak lila dagályával. A virágokat ugyanolyan festjük, keresztmetszete eléri a 2,6 cm-t. Az illat nagyon vonzó. Cserjék a “alvó” virágzás bőségesen, de későn, magas és egyenes. A jó alternatíva üresnek tekinthető “Michel Buchner”. Terry virágok erősek. A virág közepe közelében, egy kicsit könnyebb. A szirmok kissé hegyesek. A “Buchner” éves növekedése eléri a 20 cm-t. Érdemes emlékezni arra, hogy egy ilyen kultúra rosszul fejlődik savas földön, alföldön.

A legjobb az összes fokozat növekszik a napos telek. De a hideg és a hő ellenállása nagyon nagy.

Hasznos, hogy figyeljen “Donbass Lights”. Ez a fajta tavaszi lila-lila színek borítja, amelyek nem fakulnak ki a napsütéses sugarak alatt. “Iskoláslány” Alig lehet új fajta lila. Az 1950 közepén eltávolítják országunkban. A bokor nagyon erősen virágzik, piramiss virágzatba dobva. Krone “Schoolgirls” hasonlít egy tál zöld levelekre. A vélemények alapján a kultúra kiváló eredményeket ad a kertészeti kerteknél.

7 évvel korábban megjelent Madame Charles Land. A szezon csúcsán a fajta bokrok viszonylag alacsonyak. Ezek a fény lila fűrészei vannak. A fogyasztók megjegyzik, hogy a szokásos lila többi típusaihoz képest észrevehetően erősebb illatú. Igen, és a Bloom a lehető legnagyobb mértékben következik be, ami drámaian növeli a kultúra népszerűségét a kertészek között.

2011-ben bemutatták az eredeti és modern változatot: “Federico Garcia Lorca”. Nem Spanyolországban, hanem hazánkban a Timiryazev Akadémián jött létre. Ez a lila 240-270 cm-es bokrok. A cserje szélessége 130-150 cm. A levelek nagysága mérsékelten nagy, van egy matt chill. Lorki ágak vörös-barna, és a virágzat mérsékelten sűrűn és különböző színekben festett. Vannak kék, rózsaszín, sárga, és lila virágok. BUD mindig barna, de figyelmes megfontolással könnyű látni a zöldes jegyzeteket.

Mind a rügyek, mind a virágok tökéletesen elviselik a fagyokat, az incidenset késő tavaszi időszakban.

Sok esetben jó lehetőség lesz “Bohdan Khmelnytsky”. Ez a fajta lila rendes, erős sima levelek, formában hasonlít a szív. Az ilyen kultúra virágai nagyon sokat illeszkednek. A piramis típusú virágzatban koncentrálódnak. A virágzás a 4. fejlõdési évben kezdődik. A fajta nehéz megnevezni az újakat: megkapta a legmagasabb díjat az 1975-ös nemzetközi virágkiállításon. De az elmúlt évtizedekben megjelenése nem kevésbé vonzó. Rózsaszín virágok látványos, enyhén fehér, tippek. A virágzatok ügyeinek köszönhetően könnyen figyelembe vehetsz minden rügyet. Grow “Bogdan Khmelnitsky” mind a nap, mind a fele. A forráskövetelmények szigorúak, de meglehetősen megvalósíthatók még a nem túlságosan tapasztalt kertészek esetében is. A Földnek termékenynek és jól lecsapoltnak kell lennie. Kell biztosítani a humusz megnövekedett tartalmát. Hogy a lila normálisan alakul ki, csak akkor ültetik, ha a talajvíz mély.

A “Bogdan Khmelnitsky” alkalmazás előnyben részesített területe – különböző dekoratív kompozíciók.

Ezen a fajon megérdemelten elismerte a hazai kiválasztás egyik legjobb mintája, a választás nem ér véget. A fajta japán lila sok esetben nem rosszabb. A kulturális mezőgazdaságban ez a típus a XIX. Század utolsó negyedévéből származik. Természetes körülmények között a japán lila 20, akár 25 m-ig terjedhet. A lombozat mérete 15×9 cm, és a lekerekített virágzatok akár 30×20 cm-re nőnek. Oroszország közepén az ilyen mutatók nem tudnak elérni. Itt azonban a japán lila rendkívül vonzónak tűnik. A kertek (5 vagy 6 m) cserje, kissé vöröses ágak a lekerekített koronában azonnal vonzza. Érdemes megfontolni, hogy a régi hajtások megítélhetik a kéreget. A hegyes ovoid alakú levelek egyértelműen két színre oszlik: könnyű, fény, és több gazdag tónusok.

Krém, fehér, tumplowers, remek vastag mézes illat. A közeli biológiailag Amur Lila-ból ez a növény kisebb méretű virágokkal és rövidített porszívóval rendelkezik. Az orosz főváros közelében egy japán alfajok júliusban belépnek a virágzási fázisba. A kapcsolódó amur lila-hoz képest egy hosszabb virágzási időszak igazolható. Valamint ami fontos, a növény több virágot ad.

De figyelembe kell venni a fajta részleges hibáit. A japán szigetek természetes fejlődése miatt az ilyen kultúra nem túlélheti a legsúlyosabb télen is a középső sávban. Különösen valószínű, hogy legyőzni az éves növekedést. Ne habozzon vissza ezeket a gyengeségeket. A szokásos helyzetben, amikor a fagyok nem túl erősek, és a hó borított, elégedetlen eredményeket kaphatsz.

A LILAC külön-külön felsorolása külön nem teszi lehetővé, hogy pontosan válaszoljon arra, hogy mi a legszebbek. Minden egyes kertész szubjektív megközelítése egy ilyen kérdés megválaszolásakor nyilvánvaló. Általában hívják “Moszkva szépsége”, “Maidens blass”. Ez nem meglepő: “Ugly” lila a valóságban nem létezik, csak a csoportjai között komoly különbség van. Természetesen a helyes ellátás, a mezőgazdasági elemi szabályok betartása. Ha botanikus kertekre nézel, világossá válik: Jól néz ki, mint a “világvezetők” és a sok kertész által értékelt fajták. Szükség esetén játssza le a táj szerepét és helyes kiválasztását – javulása.

És próbáljuk megmutatni a szokatlan, különösen vonzó fajtákra. “Fehér éjszaka” Kiválóan fejlődik az esős, hideg időjárás éles változásával a súlyos hő miatt. Festett a sötét hangon a virágzat ilyen helyzetben van, és lehetetlen ismerni őket az irodalmi leírásokban.

FONTOS: Ilyen esetekben nem jelentenek rosszabb manifeszteket:

 • “Madame Charles Land”;
 • “Hortenzia”;
 • “Álom”.

Amikor az elhúzódó rugó miatt a virágzást hosszú ideig elhalasztják, még a kék és rózsaszín növények is fényesek. A kertészek élvezhetik az ilyen kedvezőtlen időjárást, hangsúlyozhatják a lila és lila spektrumrészek legvilágosabb, telített festékeit. Gyönyörűen néz ki lila “Tunberg”, amely nagy lila virágokkal borított. Van egy könnyű kékes árnyalatuk. A szirmok hegyes részei. A nagy méretű virágzat nagyon szokatlannak tűnik egy kompakt cserjön. Késői virágzási időszak elkerüli a negatív jelenséget, beleértve a fagyást, amikor hideg visszatér.

A jó esztétikai tulajdonságok jellemzőek “Perro kapitány”. A híres Lemoan által termelt fokozat nagy virágai fényes rózsaszín színű. Gyenge malvic hang keveredik az alapvető színre. Bár a virágzatok sűrűnek tűnnek, de nem túl tartósok. Mert a “Perro kapitány” kezelése óvatosnak kell lennie. A bokrok magassága a 10. évben a fejlődés nem haladja meg a 2 m-t. Szélességben is kompakt. Ennek eredményeképpen ez a fajta biztonságosan ajánlott a kis kertek tulajdonosai számára.

Egy másik vonzó francia fajta – “Georges Claude”. A virágzás során a lila-t nagy szimmetrikusan helyezkedik el. Gyönyörűen megnézik az estét. A bokrok magassága viszonylag kicsi. A korai virágzó fajtákhoz ajánlott növekedni “Poltava”. Nagy virágokkal rendelkezik a szirmokkal egy vödör alakjában. Ami fontos, a virágzás a leginkább a leginkább. A “Poltava” cserjék 2,5 m-re emelkednek. Igen, és szélességben sok hely van, ami méltó választást tesz lehetővé egy nagy kert számára.

Egy másik vonzó lehetőség a korai virágzó cserjék között – Fantázia. Nagy lila színű szőnyegek, amikor megnyílik a terry rózsaszín virágok. Amikor a virágzás befejeződött, fokozatosan fehérítik. A virágzat sűrűsége olyan magas, hogy nehéz figyelembe venni az egyes virágokat.

És ajánlott:

 • “SuortMore”;
 • “Baker Mount”;

 • “Tempeishn”;
 • “Pom Pom”.

Hogyan válasszuk ki?

Sok lila fajtát Oroszországban termesztenek. De a moszkvai régióban, nem minden minta alkalmas. A számuk tartalmazza a “Balta kapitány”. A hazai kiválasztás fajtái között vonzó választás “Pavlinka”. Több mint fél évszázada, ez a kultúra bizonyította életképességét és esztétikai fellebbezését. A cserje közepes méretű. A virágzás során lila-lila virágzat borítja. A “Pavlinka” jól tolerálódik még elég durva télen is. A teljes fejlődés fontos feltétele a webhely intenzív megvilágítása.

Magnificent virágzás lehetővé teszi ezt a fajta kert területén, és hozzon létre az élő sövények.

A lila számos különböző cseréje válhat “Poincare elnök”. De emlékezni kell arra, hogy a bokrok nagyon magasak (nőnek 4, néha legfeljebb 6 m-re). A piramis virágzat megkülönböztethető a fokozott sűrűséggel. És egy másik osztály ajánlott a moszkvai régióban – “Monique Lemoan” – nem nő több mint 2 m magasságban. Ez azonban nem akadályozza meg, hogy belépjen a legjobb világ fajba.

“Szépség moszkva”, a legendás szekér, szintén külön beszélgetést érdemel. A rózsaszín színű rügyek képzeletének kezdeményezése, fokozatosan hófehér virágokká alakul, minden bizonnyal élvezi a kertészeket. Nem kevésbé vonzó növény kiderül és “Galina Uanova”. A virágzatait, az összes külső pompával súlytalan struktúráknak tekintik. De nagyon új fajták, amelyek szó szerint megérdemlik a figyelmet.

Több hagyományos fajtától érdemes választani “Red Moszkva”. A növény kivételesen erőteljes lila színű. A sötét virágok, amelynek átmérője 2 cm volt, nagyon erős ízű. A legtöbb virágzat egy pár Blizzardból van kialakítva. Ami fontos, a színező virágokat nagy ellenállás jellemzi. A virágzás mérsékelten fordul elő. A “Red Moskva” a kiváló esztétikai paraméterek mellett kiváló méz. Olyan területeken, ahol növekszik, a beporzás javul. Mint más fajta lila, ez lehetetlenné válik az alacsony fekvésű, karcsú. Ajánlott éves vagy egy kicsit gyakoribb vágás.

Ez növeli a cserje méretét, és vonzóbbá teszi.

Érdekes ötletek a tájtervezéshez

Az orosz kertek számára alkalmas lilacsok kiválasztása lehetséges, hogy ne szerezzen optimális eredményt. Az a tény, hogy minden üzemet kell alkalmazni az esztétikai követelményekkel és árnyalatokkal. Jó megoldás a lila sövény kialakulása. A homogén fehér színező virágok nem mindig kellemesek és érdekesek. Hol lehet jobban nézni a különböző színű színek kombinációját.

FONTOS: A kerítésen csak a mintegy azonos növekedés fajtáit kell bevinni. Jó lépés – a lilacs leszállása más dekoratív cserjékkel együtt. Nagyon jó. A potnal kombinálja. Csak eltűnik virágok egy lila bokorból, hogyan fognak elkezdeni a potot. Ha létrehoz egy helyi cserjecsoportot, akkor korlátozhatja magunkat, hogy a lila egyik változatosságát.

A fajták megválasztását olyan megfontolások határozzák meg, amelyek fontosak a kertész számára. A díszítés céljából a virágzó fajták egyszerre használják. De ha az első terv kiderül, hogy csokrok kapsz, tanácsos különböző fajta virágzási időt használni. Virágzó őszi lila lehetővé teszi, hogy telítse ki a kellemes ízeket a kellemes ízekkel. A spanyol bokrok mind az üres szögek kitöltését, mind pedig a szegényebb kerti épületeket fedik le.

A jó ötlet egy barbecue, terasz, más szabadidőz övezetek fedezésére lesznek a szomszédos házak szomszédjaiból. De meg kell mondanom a lila használatáról a “Solo” leszállásban. Az egyik bokor ebben az esetben ülteti a gyep közelében vagy a ház falához. A legjobb hatás elérése érdekében válasszon egy olyan növényt, amely hibátlanul néz ki.

Figyelmet kell fordítani és vágni: A legkisebb hibát a korona kialakulásában súlyos esztétikai következményekkel fogják csomagolni.

Egyetlen kirakodás esetén a strambered növények optimálisan alkalmasak. A csúcsoknak időről időre kell vágniuk őket. Jó ötlet lesz egy monokróm kert, amelyben Lila lesz egy “Mod Lawmaker”. Ha a bokrokat lila tónusban festik, akkor a lila-lila virágokkal borító növényekkel kombinálhatod őket.

Optimális kombinációk:

 • zsálya;
 • hortenzia;
 • írisz;

 • vasfű;
 • havas szépe;

 • napraforgó;
 • Lángoló.

FONTOS: Kedvezmény az együttes túlzott telítettségére. Túlságosan fárasztó, hogy vizuálisan fárasztó. Hagyja, hogy jobb legyen 2 vagy 3 növény a kötegben, és a lehető legnagyobb mértékben feltárják esztétikai jellemzőit. A monokróm fehér kert a lila bokrok mellett is jól néz ki.

Mellette növények:

 • völgy;
 • jázmin;

 • Hóvirágok;
 • nárciszok;
 • Romashki.

A lila látványosan néz ki a fák mellett: például a boróka és a tiia, kis fenyők. Néhány ember előnyben részesíti az olyan hagymás kultúrákat, amelyeknek nem kell rendszeresen ásniuk. A hibák kiküszöbölése érdekében elegendő előre gondolkodni, hogy a kiválasztott növények színei és színeik kombinálják-e. A lila vonzó kombinációja Astrami, Cink és liliomok. Az eredeti színkompozíció hozható létre mandula, sárga akác, spirire.

Tálak, Primula, Barwin lehetővé teszi, hogy üres helyeket töltsön széles bokrok alatt. A dekoratív stílusú kertekben érdemes alkalmazni Lila Türkiz, Barbaris és az Elderberry. Ha szüksége van egy puha színre, használni kell Ivu, Loch és különböző fiúk. Segítségükkel lehetséges, hogy álcázza a rosszul keresett létesítményeket.

De fontos megjegyezni, hogy a lila rendkívül rosszul fejlődik, ha pihenés van:

 • szilva;
 • cseresznye;
 • almafák;

 • dália;
 • kardvirág;
 • Bokrok ribizli.

A rossz ötlet lila kombinációja lesz a vadon élő őseivel. Ez is lehetetlen kombinálni túl nagy növényekkel: megjelenik a vizuális szuppresszió hatása. Durgerly lila bokrok a tó vagy a tó mellett fognak nézni. De a parkok és kertek rendszeres stilisztika célszerű egyszerűen ültetni egy bokor egyenletesen végig a hosszú sikátorban vagy sávok. A szakértők azt tanácsolják, hogy az egysoros leszállás: két sor élesen csökkenti a növények szellőzését és megvilágítását. A rendszeres kert lehetővé teszi, hogy a lila bokor- és bokorfajták használata egyaránt hatékonyan. A mezővel és dekoratív színekkel kombinálva a lila bokrokat a lehető legnagyobb mértékben kell használni, hogy vizuálisan dominálták.

A viszonylag kis fajták jól néznek ki a következő helyeken:

 • a rockerekben;
 • sziklás kertben;
 • Az alpesi gorka.

A lila tenyésztés és gondozás titka megtalálható a videó egy kicsit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: