Műanyag ventilátor Rake: Előnyök, hátrányok és fajták

A megfelelő otthoni ellátás lehetetlen a megfelelő kerti készlet nélkül. Ezért, annak érdekében, hogy fenntartsák a tisztaságot és a jól ápolt gazdaságot, érdemes megfontolni a műanyag ventilátor rabló előnyeit, mínuszát és fajtáit.

Sajátosságok

Hagyományosan a gereblye a napos napi feladatok széles skáláját használják, ugyanis:

 • szemét takarítás a helyszínről;
 • gyűjtő levelek;
 • gyomirtás;
 • a talaj felső rétegének felemelkedése;
 • Antennák és talajszintezés;
 • Ferde fű gyűjteménye.

A szovjet nyári szerszámok elsősorban a műszer fémmodelljei voltak a standard fésű formában, míg a műanyag termékek csak a gyermekjátékok készleteiben találtak. Csak a kilencvenes évek elején kezdődött a termék első modelljei különböző műanyagból készült fogakkal.

A munkanap ventilátor formája lehetővé teszi az eszköz egy szélesebb terület rögzítését, így Az ilyen robberek kényelmesebbek ahhoz, hogy eltávolítsák a helyet egyenletesen elosztva a felületen viszonylag könnyű szemét – például száraz levelek vagy frissen fájó fű. Ebben az esetben a szerszámok pontossága és kifejlesztett erőfeszítései egy ventilátorfúvókával, mint az ismerős égési modelleké.

A termék kívánt verziója nem tekinthető univerzális kerti eszköznek, hanem speciális tisztítóeszközként.

Külsőleg, az ilyen gereblyek hasonlóak egy széles hóviharhoz, amelyben az alsó rész műanyagból készült. A fogak tippje ívelt, hogy biztosítsa az eltávolított szemetet.

Nézetek

Ellentétben a fémek munkakörének szerszámokkal, amelyek lamelláris és huzalra vannak osztva, a műanyag fajok csak a lemez munkarendjével állnak rendelkezésre.

Ugyanakkor mindkét esetben olyan hagyományos lemezekkel rendelkező, amelyek kizárólag tisztításra és megerősített modellekre vonatkoznak, amelyek egy keményedő kompenzátor jelenléte miatt alkalmazhatók a puha talaj sziklák ellátására vonatkozó műveletekre (például , felületi bontás).

Klasszikus modellek, amelyeknek fémmunka van, Mindig 24 mm átmérőjű standard favágó használatára tervezték.

A műanyag modellek fából vagy műanyag fogantyúval felszerelhetők, És vágás nélkül is szállították. Az ilyen leltár szabványos vágási hossza 1,3 m. A rövidített fogantyúval ellátott opciók 1,2 m-ben, valamint hosszúkás 1,5 és 1,8 m. Egyes modellek teleszkópos fogantyúval vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a fogantyú hosszát a felhasználó növekedése alatt állítsa be.

A munkanap standard hatóköre 500 mm, a fogak száma – 20-25.

Egyéb közös formátumok:

 • 200 mm, Az ilyen gereblyek száma általában 15;
 • 520 mm 25 fogakkal;
 • 560 mm 22 fogakkal;
 • 580×340 mm, Általában a termékek több mint ez a formátum 26 fogak;
 • 610 mm, Opciók állnak rendelkezésre mind a 26, mind a 30 fogak;
 • 660 mm;
 • 820 mm.

Sajnos, ellentétben a fém opciókkal, a műanyag modellek állítható szélességével rendelkeznek, még nem voltak elterjedtek.

Méltóság

A műanyag munkatársával rendelkező modellek fő előnye nagyobb rugalmasságot és kevésbé hasonlítható össze a fém keménységéhez képest. Ennek következtében lehetséges, hogy észrevehetően összetettebb és nehezen elérhető felületeket állapíthat meg, például a szemét eltávolítására a keresztezett terepen lévő területeken, vagy söpörje ki a kerítésekből, ami nehezen alkalmazható egy keményebb eszköz használatával.

A munkakör kis keménysége lehetővé teszi, hogy tisztítsa meg a szekciókat friss növényekkel és hajtásokkal, anélkül, hogy aggódnának a megőrzést – végül is, műanyag, az acéltól eltérően, szinte nem károsítja a leggyakoribb növényeket.

Abban az esetben, ha szilárd akadály fordul elő, a műanyag fogak is hajlítanak, majd a nagy rugalmasság miatt visszaállítják eredeti alakjukat, míg az ilyen esetekben fémhuzalos ventilátor modellek szükségesek az ilyen esetekben.

Az eszköz mögött, amelynek munkatársa acélból készült, mindig különleges gondossággal kell rendelkeznie. Különösen alacsony páratartalommal rendelkező szobákban kell tárolni, és a munka után – óvatosan törölje le, hogy eltávolítsa az összes nedves szennyezést a felületről. Ellenkező esetben a fogak korróziója és későbbi károsodásuk előfordulhat.

Természetesen a műanyag fogakkal ellátott gereblyek teljesen megfosztják az ilyen hiányt, mivel teljesen ellenállnak a korróziónak.

Egy másik fontos plusz plusz plusz a műanyag berendezések észrevehetően alacsonyabb tömege és a legjobb kiegyenlítés, mivel a műanyag fúvóka nem több, mint a fogantyú. Ennek köszönhetően az ilyen eszköz észrevehetően könnyebben működik, mint a fémes, amelyben a munkakör nagy tömegű, észrevehetően áthelyezi a Gravitációs eszköz általános központját.

Végül, A szerszám a műanyag munkanállal gyakran érzékelhető olcsóbb, mint az acél vagy alumínium fúvókával rendelkező termékek.

Hibák

A műanyagok kis keménysége és nagy rugalmassága nemcsak plusz, hanem mínusz is.

Műanyag gerebek, a fémtől eltérően, szinte lehetetlen a talaj feldolgozásával kapcsolatos munkát végezni. Ha megpróbál, például viszonylag szilárd talajt szünet, a fogak nagyon hosszúak, és valószínűleg még megszakadnak. Igen, és az átfogó megbízhatóság és a kopás és a lebontás a műanyag eszközökben észrevehetően alacsonyabb, mint a fém – és ezért a várt élettartam kevesebb lesz.

A bontások mellett a fogak gyakran előfordulnak műanyagmodellekben, és károsodnak a sugara, amely összeköti a munkát egy szárral. Ezért, ha lehetséges, érdemes kiválasztani egy olyan modellt, ahol ez az elem fokozott vagy fémből készült.

A Fan Rakes-ről lásd a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: