Medence a telken: Típusok, Építőipar és Elrendezés

A háztartási helyszínen a medence racionális megoldás a felnőttek és a gyermekek kikapcsolódásának megszervezésére, és kiváló dekorációt kínál a helyszínen. Tekintsünk további részleteket, építés és berendezése a medence a telken.

Fajták

Az utcai medence besorolása az ilyen jelek szerint történik, mint tervezési típus, gyártási anyag és vízbevezetési módszer a szűréshez. Az első kritérium szerint a medencék több lehetőségre oszthatók.

Keretek

Ilyen tartályok Meglehetősen egyszerű és fém vagy fém-műanyag keretből és a berendezés anyagából áll – polietilén fólia vagy más vízálló anyag. A tartály szerény költségvetésének feltételei mellett lehetőség van a barátnőtől – táblákról vagy bárokról, amelyek bármely gazdaságban megtalálhatók.

Nehézségek a nyárson, általában nem fordul elő. A nélkülözhetetlen feltétel csak egy sík felület, amelyen a tartály telepítve lesz, valamint megfelel az összeszerelési szabályoknak. A keretszerkezetek előnyei közé tartoznak Könnyű telepítés és szétszerelés, nagy tömítettség, hidraulikus ellenállás és karbantartás.

Keretmodell Könnyen mosható, szükség esetén összeolvadhatnak és új helyre költözhetnek, nem túl drága és gyorsan felmelegszik. A hátrányok között megemlíthetjük, hogy szétszedni a konstrukció a téli időszakban, ami annak köszönhető, hogy a repedés kockázatát repedés, valamint nem túl esztétikus megjelenés.

Ezenkívül a polietilén fóliából készült tartályok rendszeres frissítéseket igényelnek: az anyag gyorsan legyőzi, elveszíti vonzerejét és a véletlenszerű károkat.

Felfújható

Felfújható medencék Élveznek nagy igény a DACNIS között, Míg a házak és a magánházak tulajdonosai inkább tőkeépítéseket részesítenek előnyben. Az ilyen modelleket gyorsan felfújják és elfojtják, gyönyörű színűek, széles körben bemutatva, és viszonylag olcsóak.

A felfújható tartályok kétféle típusúak: Néhányan teljesen felfújható táblákkal vannak ellátva, és néha az alsó, és mások csak egy pop-up gyűrűt fújnak a kerületi oldalak tetején. A felfújható modellek hátrányai közé tartoznak A szúrás nagy kockázata, a telepítési hely gondos előkészítése, a szubsztrátum kötelező elrendezése az alsó, apró méret és kis mélység alatt.

A felfújható medencék alkalmasak a gyermekek és a serdülők számára, míg a felnőtt emberek súlyosabb tartályokat igényelnek.

Helyhez kötött

Az ilyen medencékben gyakran nevezik hangú, ami miatt gluke a föld és annak szükségességét, földmérési. Állandó tartályok A legmegbízhatóbb és tartós szerkezetek, Évtizedeket tudnak szolgálni. A helyhez kötött struktúrák csatlakoztatásának mértéke szerint Teljesen megverték, félig fajtát és felületi mintákat. Az utóbbiak nem igényelnek ásás mélynadrágot, és a Földön találhatók.

A helyhez kötött medencék építéséhez több anyagot használ.

Műanyag A tálakat a kész formában értékesítik, és feltárásnak és elrendezésnek kell lennie. Előállításukhoz használja a következő anyagokat:

 • Összetett vagy üvegszálas tálak, A poliészter gyantával impregnált, alacsony hővezető képességgel és a hőmérsékleti különbségekkel szemben; Könnyű, környezetbarát és nagyon tartós; A kompozit tartályokat a földbe vásárolják, és elaludnak a RUBBANK-szal;
 • Polipropilén tálak Megkülönböztetik a fagyállóság, könnyen mosható és 30 évig képesek; Alacsony hővezető képességgel is rendelkeznek, mivel a vizet nem lehűlnek;
 • Polikarbonát tartályok környezetbarát, jól tolerálják a hőmérséklet-különbségeket, és alacsony költséggel rendelkeznek.

Ár Polimer csapdák 40-270 ezer rubelből változik, és a termék méretétől és mélységétől függ. Az ilyen tartályok telepítése általában nem okoz nehézségeket, de meg kell jegyezned, hogy a tál több mint 1,3 m-nél, amelynek heveréje a talajban betonozást igényel. A műanyag medencék hosszú kizsákmányolása nélkülözhetetlen feltétele egy lágy éghajlat. A hideg régiókban élő tulajdonosaik megfigyelései szerint a tartály falának éles hőmérsékletének köszönhetően a mikrokráciban lévő hálózati hálózatot fedezik és javítást igényelnek. De meleg területeken a polimer tartály lesz a legmegfelelőbb lehetőség, és sokkal kevesebb befektetést és munkát igényel, mint a beton építése.

A betonkészleteknek előkészíteniük kell egy gödör elkészítését, és a szilárd alapok elvére épülnek. Az ilyen tartályok nagyon tartós és tartós, de magas költségeket igényelnek. Mozaik, kerámia csempe vagy PVC film. A konkrét létesítmények tökéletesen alkalmasak a hideg éghajlatra, könnyen hordozhatják a hőmérsékletkülönbségeket, a szélet és a csapadékot. Ezenkívül egy konkrét tálat adhat bármilyen formában, és végrehajthatja a legoldogasabb design fejlesztését. Az ilyen medencék szükségszerűen felszerelik a szűrőrendszert, hogy tartalmazzanak tartályt. A tisztításra szolgáló beviteli víz módja szerint a helyhez kötött modellek két fajtára oszthatók.

 • A túlfolyó medencében A tálakon kívül különleges csatornák vannak, amelyek összegyűjtik a fröccsenő vizet, és eltávolítják egy speciális tartályba. Innen a szivattyúk működésének köszönhetően a folyadék belép a szűrőegységbe. A víz szintje az ilyen medencék ilyen medencék egy oldalon, és mivel jelentős hányadát szennyezés a felső vízréteg, a leginkább szennyezett folyadékot van raktáron. Ennek eredményeképpen minél több ember egyidejűleg a medencében van, annál intenzívebb a szennyezett víz raktáron, annál hatékonyabb, hogy tisztítja. Az ilyen piszkos folyadékeltávolító rendszer kizárólag álló medencékre alkalmas, a keretben és a felfújható modellekben nem használható.
 • A skimmer medencében Állandó típusú lyuk a piszkos víz szívására az oldal középső oldalán található. Ez ennek a módszernek a fő hátránya, mivel a felületen lebegő szennyeződések és habok nem felszívódnak a skimmers, és maradnak a medencében.

A polisztikus blokkok csatlakoztatott medence kiváló alternatíva a betonszerkezetekhez. Sok gyártó hoztak létre megjelenése hab blokkok átmenő lyukak, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítést a függőleges vasalás és jelentősen csökkenti az időzítése az építőiparban a tározó. A poliuretolis nem fél a vizetől, nagyobb sűrűséggel rendelkezik, jól tartja a víznyomást, és jó hidro- és hőszigeteléssel jellemezhető.

A habblokkok tetején bármilyen nedvességálló anyag van elválasztva, és nem oldja meg a tömítés varratait.

Dimenziók

A tartály mérete és mennyisége az alakjától, a végrehajtásból és a célból függ, nevezetesen:

 • Fényfelfújható modellek gyerekeknek A falak magassága legfeljebb 17 cm, és az átmérő 100 cm, míg a felnőtt minták magassága 107-120 cm, és az átmérő eléri a 3 métert;
 • vonatkozó Gyári keretszerkezetek, Átmérőjük 2,5-ről 6,5-re vagy több méterre van az 1,2 m-es oldalak átlagos magasságában;
 • A másik dolog – Tőke helyhez kötött medencék, Végtére is, méretüket a családtagok számától, a webhely nagyságától és a pénzeszközök elérhetőségétől függően választják ki. Ez 3-10 vagy több méter hosszúságú, 1,2-1,8 m mélységben változhat.

Hol található?

A medence helye az országban vagy az országházban számos tényezőtől függ. A tartályt a háztartási helyszín kertjében, a kertben, a kertben vagy a magánház udvarán helyezheti el. Kötelező feltétel A napfény és az árnyék hiánya magas fákból és épületektől. És meg kell nézni, Annak érdekében, hogy nincsenek tűlevelű és lombhullató növények, valamint virágágyások, virágok gazdag pollen. Ellenkező esetben a levelek, a tűk, a fák és a pollen kéreg szennyezi a vizet a medencében.

Figyelmet kell fordítani a talaj típusára is: Ideális lehetőség lesz a gép agyag talajjal, amely továbbra is további vízszigetelésként működik, amikor helyhez kötött medencét épít.

Ezenkívül a teleknek nem kell messze a vízvezetéktől és a szennyvíztől, akkor a felszín alatti vizet nem szabad zárni, és a terepnek sima, lyukak és lejtő nélkül kell lennie. Ajánlatos egy medencét elhelyezni az utcai kerítől, az állatokkal és az elektromos vezetékekkel.

Hogyan készítsünk saját kezét?

A medence építése meglehetősen bonyolult és nagyon felelős folyamat. Fontos, hogy ne csak a projekt megfelelő elkészítése és az illetékes számítások előállítása, hanem a medence és a szomszédos terület. Az algoritmus a beton és dekoratív anyagok bázisával a beton és dekoratív anyagok alapjával.

 • A kiválasztott területen jelölje meg a jelölést és megmagyarázza a gödöröt, így a projektben megadott méretekhez képest 20 cm-es juttatás. A mélység egyedileg van kiválasztva: Ha azt tervezik, hogy az oldalról a vízbe ugorjanak, akkor 2,5 m-nek kell lennie, ha úszás lesz a lépcsők tálba – akkor 1,5-2 m.

A gödör alja 4 cm-es torzítással kell rendelkeznie a lefolyó irányában.

 • Az alján a gödrök, a réteg homokot öntjük és tömörítést, majd a kavicsos réteget öntünk, amelyen 2 réteg az rubberoid találhatók. A lemezanyagot 3-4 cm-es ragasztóval rögzítjük, és tömítőanyaggal vagy masztiolasztással dolgozzák fel.

 • Ezután a zsaluzat telepítve van, pontosan megismételje a jövőbeni tartály formáját. Ugyanakkor használjon fából készült táblákat, műanyag paneleket vagy különleges pajzsokat.

 • Ezután Cement Brands M350 vagy M400 vízálló index W6 vagy más nehéz betonbeton, Mivel a lágyítószerek vagy hidrofób adalékok jelen vannak, és betonfalak és alsó.

A zsaluzat belsejében beton öntéskor biztosan elhagyja a nyílászárókat és a csatornákat.

 • A betonozás végén Várakozás a teljes gyógyító cementre, amely után befejező munkát indítanak, Kerámia burkolólapok, polipropilén vagy kompozit anyagok használata erre.

Tippek az elrendezéshez

Miután készen áll a medence, szükség van arra, hogy kompetens. A terület finomítása nagyon izgalmas folyamat. Kreatív megközelítéssel lehetővé teszi a kényelem és a kényelem mágikus légkörét. Érdemes figyelmet fordítani a következő ajánlásokra:

 • nagyon lenyűgöző A tartály alja és falainak megvilágítása, valamint a lámpák és lámpák telepítése; A hatalmas dekoratív funkció mellett a világítás lehetővé teszi, hogy úszjon még az utca után is;
 • Közel figyelmet kell fordítani A rekreációs terület regisztrálása – közvetlenül a medencével szomszédos terület; Márvány vagy mesterséges kővel elhalasztható, virágágyásokat adhat gyönyörű növényekkel és telepíteni a székeket;
 • Nagyon szép megjelenés Kis építészeti formák, például a gyülekezetek, a kaszkád vízesései és szobrok;
 • A nem túl forró klíma körülményei szerint Az üvegező medencéről; A gyakorlati funkció mellett az átlátszó kupola magas dekorációval rendelkezik, és képes a medencét a tájkép központi elemével.

Gyönyörű példák

Ha szükséges, és a professzionális megközelítés, az utcai medence a háztartások kedvenc üdülési célpontjává válhat, valamint a körülötte egyértelmű légkörét, valamint a körülötte. Ehhez csak a dekoráció megfelelő elemeit kell választanod, és harmonikusan belépsz a környező tájba.

 • Kék sima víz a lédús zöldségekkel kombinálva nagyon lenyűgözőnek tűnik.

 • A szomszédos tér díszítése a kő csempe és a gyönyörű virágok elegáns megjelenést adnak a vízhez, és sikeresen harmonizálnak az épületekkel.

 • A “vad” cserje, vízesések és megvilágítás a medencét a mesés sarokban fordítja.

 • Az eredeti forma medence nem hagy semmit közömbös.

 • Keretmedence az ország területén – stílusos és funkcionálisan.

Arról, hogyan lehet a medencét a saját kezével a telken, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: