Mi a motoblokk és hogyan néz ki?

MOTOBLOCK – Az egyik legnépszerűbb és igényelt technikai eszköz a világ minden tájáról. Használata segít a mezőgazdaságban és más iparágakban sok kis feladatot megoldani. Mindazonáltal sokan, akik potenciálisan hasznosak lehetnek, még mindig nem értik a célját, és kétségbe vonják a vásárlás szükségességét. Tehát, hogy egyértelműen meg kell értened, hogy szükség van-e ilyen aggregátumra a gazdaságban, érdemes megfontolni jellemzőit és potenciális alkalmazási körét.

Általános leírás és előfordulási történelem

A motoblokk fogalmát a leginkább a régi nevek, amelyeket az oroszok széles körben használják a múlt század 80-as éveiben: gyalogos, kicsi vagy unixiális traktor. Kívülről úgy néz ki, mint egy kétkerekű autó egyfajta formában, amelynek fogantyúval kell viselkednie. Csak egy motoblokk, ellentétben az autókkal, általában “segítsen” az üzemeltetőt a beépített alacsony motoros motor miatt. Az ilyen eszközt nem lehet önjárónak nevezni, mert az oldalakon lévő összes két kerék miatt további támogatást nem lehet mozgatni az üzemeltető formájában, ugyanakkor az emberi erő aktiválva van.

A viszonylag kis méretek és egy olcsó alacsony motoros motor miatt ilyen “traktor” költsége sokkal olcsóbb, mint a teljes, Bár a termelékenység természetesen észrevehetően csökken. Azonban a kis gazdaságok esetében az ilyen döntés nagyon előnyös lehet. Meg kell jegyezni, hogy attól függően, hogy a lehetséges feladatokat, mint egy egység lehet apró (nem nagyobb, mint az átlag fűnyíró és egy motort egy lóerő), és tényleg hasonlít egy kis traktort, amelynek kapacitása akár 10 lóerős. Ha a mezőgazdaságról beszélünk, a nagy motoblokkok használata megfelelőnek tekinthető, ha a területet négy hektárra feldolgozza.

A motoblokkok első mintái azokban az években jelentek meg, amikor a mezőgazdaság gyors gépesítése motoros technikát és az emberi tevékenység területén kezdett bevezetni. Az első modellek egyikének szabadalmát 1912-ben adták ki, Néhány év elteltével az ilyen berendezések gyártása a Siemens kéretlen német cég szálává tette. Tíz-húsz év, a németek a legtöbb más nagy európai országban versenytársak voltak, de a II. Világháború után az ilyen berendezések népszerűsége Nyugat-Európában hanyatlódott.

Olvasson tovább  Kínai Ash: Jellemzők és termesztés

De a következő évtizedekben a motoblokkok növekvő népszerűséget szereztek az alacsonyabb életszínvonalú országokban. A Szovjetunió, ők határozottan lépett a használatát a 80-as években a múlt század, és a következő évtizedekben váltak őrülten népszerű az egész Ázsia és Afrika. Eddig az ilyen típusú berendezések óriási aránya Kínában készül. Ugyanaz az ország a vezetőkre és a kiaknált példányok számára vonatkozik.

A mechanizmus fő csomópontjai

Mivel a mozgó technikának kell lennie, bármely motorblokknak van egy futó része a kompozícióban, mint alapként, azonban eltérő kosárból, legalább négy komponens jelenléte: motor, továbbítás, valamint aggregációs és kontrollrendszerek jelenléte.

A motoblokkok motorjai szinte mindig folyékony üzemanyaggal dolgoznak, elektromos – míg a ritkaság. Az új modellek általában négyüteműek. A kétütemű “társaik” ma már elavultak. Mivel az egységet egy túrázó személy kezeli, a motor automatikus forgási frekvencia szabályozóval van felszerelve. A motor teljesítményével a motorblokkok általában világítanak (legfeljebb 5 lóerő) és nehéz (4-10 lóerő), de a kapacitása több mint 10 lóerő nagyon ritka.

Ami az átvitelt illeti, a motoblokkok ez a mechanizmus négy típus közül lehet. A szokásos traktorok leginkább jellemző fogazatát általában nagy motoblokkokon találják meg. Jó a fordított, de vannak alternatív megoldások.

Tehát a Cogworm átvitelt az egység tömörségére és viszonylag kis súlyára értékelik, mivel általában könnyű modellekben találhatók. Az öv-sebességes lánc átvitel lehetővé teszi a növekedést elérni az agrotechnikai lumen, ami miatt a Motor-blokk ezzel felszerelt, amelyek jobban megfelelnek a feltételeknek, hogy laza talaj és jobb feldolgozására alkalmas kertek.

Hidraulikus átvitel – az egyik újítás. A széles körben elterjedt használata elsősorban az elmúlt évtizedben jellemző. Válassza ki általában a forgalomirányítás egyszerűsítésének kedvéért, mivel könnyen beállíthatja az aggregátum sebességét.

Az aggregációs rendszer egyszerű nyelven, speciális eszközökön, amelyek lehetővé teszik, hogy ezeket vagy más mezőgazdasági eszközöket a motoblokkhoz csatolhassák, mert ilyen tartozékok nélkül haszontalan. Ennek alapján a gyalogos traktorok két fő kategóriába sorolhatók. A motoros kultivátorok közvetlenül a tengelyen további berendezések telepítését javasolják. A kerekes motoblokkok speciális konzollal vannak felszerelve, amelyre minden szükséges ahhoz, amelyre szükség van.

Olvasson tovább  A hamu leírása és használata

Ami az irányítási rendszert illeti, az egyes gyártók különböző modelljei eltérő módon valósítható meg. A legtöbb esetben azonban a készülék megfelelő helyzetben való megőrzése és a megfelelő irányba irányuló orientációja kormányzókkal történik. Mivel az üzemeltető mindkét kezét a felhasználás folyamatában foglalja el, ezek a fogantyúk elfoglalják, az összes fő funkciót innen szabályozzák: a markolat gyakran a bal oldali rúdra kerül, és a jobb oldalon lévő gáz. A könnyű modellek általában nincsenek mechanikus fék, ez is biztosítja a megfelelő sor. Ami a konkrétabb irányító testületeket illeti, általában nem a rudakhoz származnak – ugyanolyan csomóponton találhatók, amelyek kezelik.

A közelmúltban a gyártók jelentős figyelmet fordítanak az üzemeltető biztonságára. Bár nem minden modellben van, legalább valami a következőkből, amikor jó választás, akkor jobb, ha túlfizetnek egy teljes teljes készletért. Tehát a munka malmok felett különleges védőburkolatok nem teszik lehetővé a föld vagy kövek elhagyását az üzemeltető felé. A kormányoszlopok gyakran rugalmas szuszpenzióval vannak felszerelve, a motor rezgésének simítása, mert az utóbbi gyakran különböző egészségügyi zavarokat okoz.

A jó motoblokk is automatikusan kikapcsolhatja az átvitelt, amint az üzemeltető kiadja a kormányoszlopokat. Minimálisra csökkenti a balesetek számát. Egyes gyártók kifejezetten korlátozzák a mozgást a fordított sebességgel, legfeljebb 30 cm / másodperc. Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje az üzemeltető ütését, amikor esik.

Hatály

A motorblokk maga nem rendelkezik bármilyen alkalmazással – mindez csak olyan további fegyvereketől függ, amelyek csatlakoznak, és soha nem tartoznak a készletben. Ennek megfelelően az egyes modellek funkcionalitása csak akkor függ, hogy mennyi további komponenseket lehet csatlakoztatni a fő mechanizmushoz.

A motoblokk segítségével egy kertet vagy dip ágyat írhatsz. Ez az alkalmazás gyakoribb a kis területeken, mint a kertek, a virág vagy az üvegházak, de mindez csak az egység erejétől függ, mert amint azt már említettük, a legerősebb modellek akár 4 hektárnyi területet húznak. Szükség esetén a készüléket használhatjuk gyógynövények kaparásához, és még a hó tisztításhoz is. A motoroblokkok teljesen külön módja az áruk szállítására, de nem túl nehéz és nem túl messzire.

Olvasson tovább  TACK: Fajták és gondoskodás otthon

Nyilvánvaló, hogy nem az összes leírt alkalmazási módszer alkalmas bármilyen típusú motoblokkra. Mindez a motor teljesítményétől és a modell más jellemzőitől függ. Például a könnyű gyalogos traktorok használata általában csak a szántással korlátozódik, ugyanaz az OKUPERF nem mindig vásárolt. Az átlagos tápegység egy univerzális szántógép, amely nemcsak őrlést és elfoglalt, hanem egy kis ekeget is a borona. Szükség esetén bővítheti a szerszám arzenálát fűnyírónak és enyhe félpótkocsinak, ráadásul az ilyen modelleket általában cserélhető kerekekkel szállítják.

Univerzális megoldás, még cserélhető kerekek nélkül is nehéz motoblokkok. A snowplows csak egy ilyen erőteljes technikára van felszerelve. Egyes tulajdonosok még egy kis buldózer dumpdal is felszerelik őket, míg a világítás motoblocks egyszerűen nem képes megoldani ezeket a feladatokat. A fentiek mellett egy ilyen technika felszerelhető kultivátorral vagy robbantással. Az áruk szállítása után a félpótkocsi intenzíven betölthető.

A motoblokk működése az áruk szállítására a félpótkocsira vagy a kosárra saját jellemzői. Először is, ez a technika tilos a közutakon történő használatra, amelyek önmagukban jelentős szállítási távolságokat is felszámolnak. Másodszor, az ilyen aggregátumok hatékonysága viszonylag alacsony, mivel maga a gép vezető kerekei gyakorlatilag nincsenek betöltve, és az összes súlyosság a kosár rabszolga kerekére esik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy felemeli a hegyi vagy egy törött földút a betöltött motorblokk számára, gyakran ellenállhatatlan. Ezért csak a gyárak, gazdaságok és más kis apró területek területén a szokásos bevonattal rendelkeznek. A kosárral történő aggregáció során a motor technikái észrevehetően csökkenthető.

Tippek a motoblokk kiválasztásához a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: