Mi a pneumatikus bár és ahol használják?

A technológiai folyamat fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy sok munkát végezzenek könnyebb és gyorsabban. Szükség esetén a fúrás sok mestert megkérdezi, hogy melyik eszköz ebben az esetben jobban használható. A szakértők és a fogyasztók szerint az ilyen feladatokhoz pneumatikus szoba alkalmas.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A pneumatikus cserét a pneumatikus típus fúró eszközének nevezik, amely sokk vagy sokk-rotációs mechanizmusok alapján működik. Működésének alapja nyitott vagy földalatti módszer lehet. Ez a fajta berendezés erős, csiszoló és megsemmisített sziklákkal dolgozik. Ez egy nagy fúró része.

Ezt a fúróeszközt gyakran a geológiai feltárás során használják, a kiemelkedő eljárások során. A berendezésekkel való munka során jól kaphat, amelynek átmérője 8,5-25 cm, egyes esetekben – 80 cm. A fúrás mélysége ebben az esetben 30-80 méter lehet.

A fenti mutatók a fajta minőségétől, az ütközési energiát és a forgási sebességtől függően változhatnak.

A fúróeszközt a következő előnyök jellemzik:

 • Megbízhatóság, hosszú élettartam;
 • az iszap tisztításának hatékonysága;
 • egyszerű használat;
 • a gyors és egyszerű szerszámcsere lehetősége;
 • A munkásszerszám hiánya.

A pneumatikus bárban lévő mínuszok is vannak, az egyiküknek tekinthető nagyszámú sűrített levegőnek a munkához. kívül A fúróberendezések használata során a mestereknek biztosítaniuk kell a kutak falainak stabilitását.

Működés elve

A pneumonian egy hengeres eszköz, amelyen belül a dugattyú található. Tekintsük a berendezés működésének elvét.

 1. A tömörített formában levő levegőt speciális forgó kamráknak és egy boom oszlopnak küldjük. A pneumatikus rendszerben működő működési nyomáskülönbség miatt a dugattyú visszatérésének és progresszív jellegének mozgása merül fel. Az utóbbinak van egy rúdja, amely hatással van egy hintaszerető eszközre.
 2. A nagy nyomás hatása alatt a levegő az adapteren keresztül a korona lyuka miatt kimenet. Az ilyen cselekvés magában foglalja a sziklák megsemmisítését, valamint az iszap emelkedését.
 3. Az áthaladási sebesség befolyásolja a légnyomás növekedését vagy csökkenését, valamint az egyszeri fújások energiáját.

Típusok

A jól fúrószerszám különböző átmérőjű lehet.

Minél nagyobb ez a mutató, annál nagyobb a merülő pneumatikus teljesítménye.

Jelenleg a piacon kétféle eszközzel találkozhat.

 1. Felfedezés, amelyet a kútok átmérőjének fúrására használnak, nem haladják meg a 25 cm-t.
 2. Gyűrűs. Ez a fajta berendezés tökéletesen ellensúlyozza a szilárd fajtájú fúrást. A pneumatikus növény védelme érdekében a negatív környezeti tényezők hatásától a szerszámot volfrámmal vagy karbiddal borítják.

A levegő eloszlása ​​szerint bizonyos típusú berendezések fúrása.

 1. Szelep. Az alacsony nyomású szerszámban van egy lemezszelep, amelynek következtében a légáram.
 2. Okozott. Pneumatikus dugattyú, amely a légnyomást szabályozó profildugattyúkkal működik. Ez a berendezés modell modern és javult. A vevőkészülékek vízkeverékeken vagy kizárólag levegőn.

A koronákkal való kapcsolat szerint a pneumatikus fúró növények két típusra vannak osztva.

 1. Egy hornyolt vegyülettel. A Pneuma Pneuma kiváló minőségű központosító koronát biztosít. Ennek következtében a fúrás pontosságát növeli, és az óvatossági eljárás egyszerűsíthető.
 2. Bajonett vegyülettel. Egy egyenes mosással és anélkül, hogy a dokkolás és a csere sebességének megbízhatósága jellemzi.

Gyártók

A kínai vagy hazai termelés pneumatikus növényének kiválasztásakor érdemes figyelembe venni szerkezeti és funkcionális jellemzőit. kívül, A fogyasztónak felhívnia kell a figyelmet az energiamegtakarításra, valamint a légáramlást. A szerszám modelljét és márkáját a fúrási kutakhoz a vevő preferenciái szerint választják ki.

A legnépszerűbb modellek a következők:

 • Sandvik;
 • Robit;
 • IREV sorozat;
 • Segovia;
 • Valdigm;
 • Haus herr;
 • Farkas.

A kiválasztott pneumatikus bárnak teljes mértékben meg kell felelnie az előtte álló feladatoknak.

A nehéz munkakörülmények számára is vannak olyan eszközök, amelyeknek nagy külső átmérője van. Berendezések a kifejezetten nagy teljesítményű folyamatokhoz. Az ilyen összesített modellek különösen relevánsak a nagy mennyiségű felszín alatti vizek és mély kutak esetében.

Gondoskodás

A pneumatikus bár élettartamának növelése érdekében, valamint a vészhelyzetek használatának megakadályozása érdekében a felhasználónak helyesen törődnie kell a szerszámra. Mielőtt telepítené a készüléket, akkor átveszi, és ellenőrizze a belső dugattyú mozgásának szabadságát. Ebben az esetben a mozgást süket hangokkal kell kísérni.

A használata egy aggregátum, kutak fúrása csatolni kell annak kenőanyagot, nevezetesen hozzáadásával finom olaj levegőbe bejelentés. Egyes mesterek néhány olajat készítenek a rúd felszerelése során.

Leggyakrabban a pneumatikus bár eltörik a eltömődés, a dugattyú kopás miatt.

A probléma megoldásához át kell menned a berendezést, előzetesen leereszkedni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: