Mi a teendő, ha a Geranium nem virágzik otthon?

A Geraniumot a kertek nagyra értékelik az elegáns virágzatok fényességének és a virágzás időtartamának köszönhetően, amely márciusban kezdődik és novemberben kezdődik. Ha azonban tapasztalt virágvirágok tudják, hogyan lehet elérni a bőséges virágot, akkor néha nehéz megérteni, hogy mit tegyen, ha a növény nem virágzik.

Nézzük meg a lehetséges okokat, és éljünk az ellátási módokon, amelyek hozzájárulhatnak a csodálatos és hosszú távú virágzáshoz. Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a Geranium ismerősnek ismerősnek nevezik Pelargoniumnak.

Ami?

A PelarGonium és a Geranium nem szinonimák egy növényrel. A valóságban a Pelargonium a gerániumcsaládra utal, de különféle növények. Ez az otthoni szobatársakban, az ablakpárkányok díszítésével, fényes és csodálatos színekkel díszítve. Geranium nő az utcán, díszítő virágágyások.

Lényegében, a Pelargonium és a Geranium – kapcsolódó növények. A geránium különböző klimatikus körülmények között nő (például trópusokon, mérsékelt éghajlaton, sőt a hegyek lejtőin is). A levelei és szárai ugyanazok, mint a PelarGonium. Ezen kívül mindkét típusú geránium könnyű-szerető és nem nagyon vonzó gondoskodás. Kellemes illatot keltenek.

A különbségeket színek formájában gyűjtik össze. A Pelargoniumnál nagyobb és csodálatosabb, a gerániumok jobban hasonlítanak a mezőre, bár formájuk tökéletesebb és szimmetrikus a Pelargoniumhoz képest.

Ugyanakkor szeret gondoskodni, és fél a hidegtől. Ha a geránium nagyszerűen érzi magát a nyílt talajon, akkor a pelargoniumot a téli utcából származó hőbe kell eltávolítani.

Így a vad növény alkalmazkodik a természetes körülményekhez, és amit az otthoni ablakpárkányon növekszik, figyelmet és gondot igényelünk. Figyelembe véve, hogy a “Geran” név jobban ismeri mindenkinek, a cikken fogjuk használni.

Lehetséges okok

A legtöbb esetben a Geranium kulcsfontosságú tényezője egészségesnek tűnik, de nem virágzik, a virágellátás szabályainak megsértése. Lehet:

  • A talaj rossz kiválasztása;
  • Nem megfelelő edény;
  • az öntözési mód megsértése vagy teljes nem megfelelősége;
  • olyan takarmányok készítése, amelyek nem alkalmasak egy virágra;
  • Figyelmen kívül hagyva a vágást vagy azok helytelen végrehajtását;
  • a gyökérrendszer betegségeit, beleértve a rothadás károsodását;
  • támadás a kis rovarok növényén;
  • A szoba megvilágításának érvénytelen kiválasztása, ahol a Geranium található;
  • a szükséges pihenőidő hiánya.

A fogva tartás helyes feltételei

A virágnak örömmel töltött háztartások sok virágos, kényelmes növekvő és fejlesztési feltételeket kell létrehozni. Valaki úgy véli, hogy meghatározza a legjobb helyet, amire szüksége van a virágot egy potnal a lakásban. Azonban a legmegfelelőbb lesz az, hogy elkezdje teljesíteni az összes olyan körülményt, amelyet a virág szükséges. Például vagyunk szokva, hogy üzembe edények virágokkal, ahol kényelmes számunkra, de mint a gyakorlat azt mutatja, a növény virágzó gyakrabban az ablakpárkányon, az ablakai menjen a napra.

Kapacitás

A geránium reagál a pot méretére. Például nagy és erőteljes leveleket és rozsdás növekedést okozhat egy tágas potban. De ez nem beszél a kényelemről – A virágzáshoz kisebb tartályra van szüksége. Ha nincs ilyen ház, jobb, ha két virágcserépet ültetünk.

A verseny szempontjából nem lesznek ideje, hogy visszatérjenek a levelekre, és ezért a virágzás a fejlesztés kötelező szakasza lesz.

Pot lehet műanyag vagy kerámia.

A talaj

Hogy a növény megfelelő táplálkozást kapjon, a szubsztrátumnak finom és levélterületből, humuszból, homokból és tőzegből kell állnia. A talajnak laza, semleges vagy gyengén sav (pH 6). Adhat hozzá néhány faszenet hozzá.

Az áruház szubsztrátumához egy vágott moha vagy humusz is elhelyezhet. A tőzeg szükséges a páratartalom fenntartásához.

Világítás

Elég megvilágítás nélkül, a geránium nem virágzik bőségesen. Az árnyékos helyen állva növekszik, és nem dobja ki a rügyeket, és ha virágzik, akkor egy rövid. Természetesen, még akkor is, ha leült egy növény napfényével, ez nem virágzik egész évben. Ez azonban a színek típusa, amely gyakran igénybe kell szerveznie a segéd (mesterséges) háttérvilágítást. Ilyen körülmények között a Geranium nagyon hosszú ideig virágzik (egy kicsit kevesebb, mint egy év).

A növény sokáig örvendezheti a napot, de a hőben az egyenes napsugarak károsíthatják őt.

A lombozat színének fényereje a fény hiányából szenved, és a virágzási időszak csökken. Ezért érdemes felvenni egy könnyű helyet egy virág a szobában.

Ha szükséges, akkor pótolja a hiányzó fény phytolampa (phytosvetites) vagy nappali lámpák, így a virág nem költenek a gyümölcslevek keresve a Nap, stretching a növekedés és lassítja a fejlesztési.

Locsolás

A növénynek szüksége van egy puha és tiszta vízi szobahőmérsékletre. Nem lehet káros szennyeződések és sók a nehézfémek. Nem alkalmas víz öntözésére egy plug-in szagból. A geránium öntése előtt a vizet kell küldeni a szűrőre. Valaki úgy véli, hogy főzhető.

A jég és a hidegvíz az öntözés elvégzéséhez nem lehet: gyökérrendszer rothadást és a betegség előfeltételét okozhatja. A kemény víz a geránium számára el van tüntetve, amelyet a zöldség gazdagságának csökkenése és a talaj felszínén található só üledékek megjelenése.

A geránium öntözése a virágzás rengetegének, hogy megakadályozzák a root rothadásokat. A víz egyenletes eloszlásához egy keskeny nyakú tartályt kell használni. A víz jobb öntése a falak mentén. Az öntözést szükség szerint elvégezni kell, mert ez a talaj nedvességtartalma 1 cm vastagságú. Ha a szárazföldréteg nagyobb, mint 1 cm, az öntözés ideje. A víz stagnálása kategorikusan érvénytelen, valamint rozsdás folyadék használata.

Alárendelt

Lehetetlen növelni a műtrágyák kialakításának fontosságát. A Geranium növekedési és fejlődésének aktív időszaka a tavasz eleje óta az idő a nyár végéig. Ez a szakadék, hogy az esedékes, de nem túlzott térfogatú, hasznos nyomkövető elemeket kell biztosítani, hogy válaszoljon a buja virágsapok bőségesre.

Lehetőség van világos és buja virágzásra, szeletelt banánhéj ásványi komplexumával, vízzel elárasztva és pár napig meleg helyen viharvert.

Az ilyen infúziót öntözés után használják, Ne feledje, hogy a műtrágyák kizárólag nedves talajba kerülnek.

Tekintettel arra, hogy a geránium nagyon érzékeny a jódra, és nem virágzik anélkül, hogy a jódból és hidrogén-peroxidból előállított műtrágyával táplálkozhat. A liter literben profilozott meleg víz vesz egy csepp jódot (a fény hiánya 3) és 10 csepp peroxid. Mindegyik kevert és a talajba kerül, elkerülve a lombozat leesését. A virágzatok mennyiségének növelése érdekében a bórsavoldat tökéletesen alkalmas, amely meleg vízzel tenyészthető. Ami az ökológiai szerveket illeti, a Geranium nem kategorikusan továbbítja kategorikusan.

Hőmérsékleti üzemmód

Geranium Home fél a hidegtől, lelassul és egy bokor kialakulásakor, amikor a szobában található, a hőmérséklet nem éri el a +12 fokot. A Geranium reagál a helyiség hőmérsékletének változására, és stresszt tapasztalhat, ha éles csepp, valamint tervezetek. Ez megmagyarázhatja az egészséges virágok hiányát, külföldinek tűnik.

Annak érdekében, hogy a növény pihenjen és engedje el a virágokat, meg kell szüntetnie az összes résidőket, vagy átrendezni az üzemet egy új helyre.

Telelés

A Geranium olyan növény, amely rendkívül érzékeny a magas hőmérsékletre télen. Tiltakozhat a levelei és rügyei ellen. Ez különösen a Pelargonium virágzó fajtáira jellemző.

Annak ellenére, hogy a növény nagyon hosszú ideig virágozhat, ezért pihenjen, ezért kényelmes feltételeket kell teremtenie erre. Ellenkező esetben a virág nem lesz erők, hogy új és erős rügyeket alkotják.

Nem számít, mennyire várja az új színeket, a biológiai óra nem megtéveszti. Jellemzően a virágzás vége után a növény minimalizálja az erőforrások költségeit, ezáltal megmenti az erőt, hogy folytassa a növekedést és a fejlesztést a pihenés után. Szükség van vágásra, kivágni az összes virágot és leveleket, amelyek elhalványultak. Virágok Jeep le őket, és csak a gyökerei maradnak.

Ezután az edényben lévő növényt hűvös és gyengén ismerős helyen tisztítják, például az ablakpárkányon, amely a ház északi oldalán található. Fokozatosan csökkentse az öntözés és a használt víz gyakoriságát. A műtrágyák ebben az időszakban nem járulnak hozzá, de kövessék a virág állapotát, és nem engedik, hogy a felesleges nedvesség és a szárítás hiánya alatt maradjon.

Hogyan kell törődni?

Hogy a geránium virágzó otthon, a buja esernyőkkel időben indítható el. Azzal, hogy Fontos, hogy megfeleljen a szabályszerűségnek. Lehetetlen lehet nagy szünetek a vágás között. Ha időben teszed őket, akkor az oldalsó szárak és az oktatás megjelenését eredményezi rájuk új virágzatokkal. Ezenkívül az időszerű vágás biztosítja a virágzást, mert anélkül, hogy segítség nélkül nem adja meg az oldalsó hajtásokat.

Vágás Letiltott eszköz, Például egy írószeres kés. A tekercseket a levél csomópont felett végezzük, amely a bokor külső oldalán néz. Ez lehetővé teszi, hogy a növekvő hajtások egy buja koronába nőnek, anélkül, hogy zavarnák egymást.

A vágás helyének megválasztása nem véletlen: a sertés az alvó vesékből van kialakítva a csomókban, ezért nem szükséges nagyvonalú keresztmetszetet hagyni.

A szakaszok részeit az öntött faszén (vagy egy nyomott aktivált szén tabletta) azonnal kezeljük. A szélsőséges esetekben fahéjporot használ. A Geranium aprítása minden negyedik vese után szüksége van.

Ami a gyökérrendszer betegségét illeti, ezek a felesleges vízhez és a vízelvezető réteg hiánya. A gombák megjelenésének oka a nedvesség túlkínálata. Ebben az esetben a potból származó növénynek el kell távolítania és levágja a gyökerek összes érintett részét. Ezenkívül ne tegye a fungicid formáció nélkül. Néha megoldás a probléma végére egy új edényben lévő növényekkel, friss tápláló talajjal.

Fontos, hogy vigyázzon a légszellőztetésre, mivel a friss levegő jó megelőzése sok betegségnek.

A geránium nem virágzik otthon, amikor a baktérium beteg vagy vírus. A gyönyörű virágos esernyők hiánya is lehet a kis kártevők támadása (például a levéltetvek, a fehérfák, a pók, a fonálféreg, a gyökérszalag, a csigák). Ahhoz, hogy megszabaduljon a rovar kártevőktől, az üzemet különböző vegyi anyagokkal kezeljék (különböző típusú kártevők esetén).

Arról, hogyan lehet virágozni Geranium, nézze meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: