Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

A következő vegetációs időszak kora tavasszal az ősz közepéig, a gyümölcs és a tűlevelű fák a kertben, mint a körülöttük lévő talaj, elég kimerültek. Ennek eredményeként a növények annyira gyengítik, hogy ha télen hagyja őket ebben az állapotban, akkor valószínűleg egyszerűen nem fogja túlélni a hideget és meghalni. A fák halálának megakadályozása érdekében meg kell őrizni a teljes táplálkozásukat az őszi etetési műtrágyák miatt. Ugyanakkor meg kell tenni a fagy és az állandó hóborítás kezdete előtt. A növényeknek rendelkezniük kell a hosszú és nehéz téli időszak előtt.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Amikor szükséges?

A gyümölcsfák táplálása a betakarítás után, az őszi esőzések előfordulásának várakozása nélkül. A szállás és a növénytípus területétől függően bármely hónap lehet augusztus vége óta, és az utolsó megfosztott gyümölcsök a földi időzített fajták. Az ujjongást sok műtrágyával főként a téli telek telek előtt állították elő. Így a talaj gazdagítása szükséges tápanyagokat fák helyreállítása erők felett hideg, az immunrendszer javulása csökkenti a betegségek kockázatát, valamint a magas színvonalú felkészülés az új tavaszi-nyári szezonban. És bár a bevezetése őszi műtrágyák végre az egész telek, hogy javítsa a talaj összetétele, a takarmányozási gyümölcs- és tűlevelű fák ősszel megvannak a maga sajátosságai, ami lesz szó tovább.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Nézetek

A kerti növények adagolási típusai megkülönböztetnek:

 • szerves trágyák;
 • ásványi kompozíciók;
 • A fák és cserjék kivonására szolgáló anyagok.

Fontolja meg, hogy ezek az anyagok etetése. Érdemes megjegyezni, hogy az első két pontot a pörkölő etetés fajtái képviselik (szemben a harmadik ponttal – a rendkívüli etetési fajok).

Organikus

A szerves műtrágyákhoz, hozzájárulva a gyümölcs- és tűlevelű fák gyökérzésének csökkenéséhez, valamint cserjék és bogyós növények, A következő anyagok közé tartozik:

 • trágya;
 • humusz;
 • Madár ajkak (főként csirke);
 • Fa hamu;
 • komposzt;
 • Siderats.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Csak a futásba léphet. A friss nem alkalmas egyáltalán táplálkozásra – sem ősz, sem más. A kerti fák tipikusan ezt a szerves műtrágyát használják tavalyi vagy kétéves sí. És a friss formában túl agresszív ammónia, amely elpusztíthatja a palántákat és a fák gyökereit.

Több mint két éve, a trágya értelmetlen, minden hasznos anyag egyszerűen eltűnik.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Humusz – Gyönyörű szerves eszköz a talaj összetételének javításához és a kerti növények hozamának növeléséhez. Ez egy mesterséges anyag, amelyet a redukálási folyamatok és a hasznos mikroorganizmusok cselekedeteinek köszönnek. A humoros földnek fekete vagy sötétbarna, és A talajhoz való rendszeres bevezetése következetesen a kert hozamának növekedéséhez vezet.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Madár alom Akin bármely más állati trágyához, de a szerves műtrágya esetében lényegesen jobban kezelni kell. Az a tény, hogy a madár a karbamid-tartalma lényegesen magasabb, mint bármely állati trágya Mindig egy divergens formában vagy vízzel hígítjuk. De a hasznos elemek sokkal többek.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Fatőr Nagyon fontos a savas talajokra való felhasználáshoz a talaj pH-értékének növelése érdekében. Ezenkívül gazdag kalciumban, káliumban és foszforban gazdag. Pontosan ez a gyümölcsfák szükségesek a gyümölcsfák által. A nitrogén nem tartalmazza, de az őszi etetéshez nem szükséges.

Komposzt – Ez egy teljesen megkülönböztetett anyag növényi és állati maradványok, konyhai hulladék, kerti föld, amely kész a Barts, fiókok vagy gödrök. A komposzt 1,5-2 évig érlelődik, a szín és a konzisztencia hasonló a humuszhoz.

Ez a legbiztonságosabb szerves műtrágya, amely nem tartalmaz még a mérőműszerek magjait, így a kertfák őszi táplálására leginkább alkalmas.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Siderats Hívjon olyan speciális növényeket, amelyek a talajba kerülnek, hogy gazdagítják a tápanyagainak (főként nitrogén), a gyomnövény szerkezetének és depressziójának javítását. Gyakran előfordul, hüvelyes növények (borsó, lencse és mások), valamint az éves vagy évelő növények, amelyek a képesség, hogy gyorsan szerezni növényi tömeget (csillagfürt, Esparcet, Luzza) választjuk, mivel a „zöld műtrágyák”.

Meg kell jegyezni, hogy ősszel lehetetlenné válik könnyen hozzáférhető nitrogén-műtrágyák a növények alatt, így nem provokálja növekedését. Azonban a nitrogénben gazdag siderats, éppen ellenkezőleg, gyümölcsök és tűlevelű fák alá kerülnek, mivel a nitrogén csak tavasszal lesz elérhető.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Ásványi

Az ásványi műtrágyákból a kerti növények őszi táplálására, a káliumot és a foszforot tartalmazó, valamint a különböző nyomelemeket tartalmazó elemekről. De nitrogén ásványi gyógyszerek kategorikusan nem ajánlott -, hogy nagyon gyorsan feloldódik, és az emésztett a növények által, ami a fokozódó növekedési folyamatok, nemkívánatos a előfeltétele időszakban.

Beléphet:

 • szuperfoszfát, amely segít a gyökérrendszer megerősítésében;
 • Szulfát kálium A növények fagyállóságának növelése;
 • kálium klorid A vegetációs folyamatok fékezéséhez;
 • Foszfor-liszt – Növeli a téli keménységét.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Extrannevy

A gyümölcsüzemek immunitásának növelése érdekében elhalványulnak az egyes anyagok, valamint a kártevők és a betegségek elleni védelem érdekében, ősszel különböző gyógyszerekkel permetezést termelnek. Ezt az eseményt extraxornal etetésnek nevezik.

Az ilyen anyagokat erre használják:

 • Réz kuner, Főleg réz támogató mentelmi üzemek fenntartása és különböző kártevők megijesztése;
 • Inkstone, A fő mikronomelement, amelynek a vasaló, amely aktívan küzd a gombás betegségekkel;
 • Szulfát vas, a vasalás hiánya a talajban történő feltöltésére, és megakadályozza a klorozitás megnyilvánulását a fiatal fák levelei között (amikor a levelek megváltoztatják a zöld színt a halványsárga színnel).

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Betéti időpontok

Időzítéssel Az esélelést az esésre nemkívánatos késleltetni, mint a termelés utáni növények, szükség van a téli hideg előtt, miután megkapta a szükséges mennyiségű teljesítményt. És a vegetatív időszak gyorsan véget érhet a tápanyagok folyamataival együtt. Ezenkívül az etetés készítése megakadályozhatja a folyamatos esőzéseket vagy a korai fagyokat.

Másrészt a meleg időjárás túlságosan szigorítható, a növények megteremtése a műtrágyákkal a növényzet új szezonjának elején. Ennek eredményeképpen a fák nem fognak képesek “elaludni”, a gyümölcslevek áramának megkezdődnek, és a növény fagyának kezdetével egyszerűen meghalnak a fagyasztásra. Ezért Bármely kertésznek ismernie kell a lakóhely területének klímáját, kövesse a meteorológusok előrejelzését, figyelje meg a természeti világot, a madarakat, és néha észrevegye az esős évszak kezdetét és az első fagyokat. Vagyis mindent meg kell tennie, hogy elkerülje a hibákat a háziállatok gondozásában, és mentse őket a halálból vagy betegségből. By the way, nem érdemes gondolkodni az éghajlat körüli légköri leszállásról és milyen fák közül választhat.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

De általában a következő általános adatok hozhatók:

 • hazánk hideg területein Őszi takarmány a gyümölcs és tűlevelű fák leggyakrabban augusztus végéig;
 • Központi – szeptember végéig;
 • Az ország déli részén – október második évtizedében.

De még mindig ne felejtsük el a gyümölcsfák típusait és fajtáit. Minden típusú növény (körte, almafa, sárgabarack, birs) korai fajtákként és későn kapható. Néha a terveket vagy a betakarítást, vagy az időzítéshez való táplálkozást.

De ahhoz, hogy a nitrogén ásványi vagy szerves műtrágyák (kivéve a Siderators) az ősszel egyedileg nem nem serkentik a fák, hogy a vegetáció.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Hogyan válasszuk ki?

Az őszi pörkölés táplálására A gyümölcs- és tűlevelű növények a műtrágyák száraz formában ajánlottak. A folyékony infúziók és megoldások jobbak a tavaszi nyári időszakban. Ebben az esetben a tápanyagok fokozatosan mozognak a gyökerekre emésztett formába – valamit megtanulnak ősszel, a többi lesz elérhető tavasszal. Minden simán és elég hatékonyan fog működni. Ha folyékony műtrágyákat hoz, legtöbbjük gyorsan meghal, és semmi sem marad a tavaszi folyamatokhoz.

Milyen műtrágyák (szerves vagy ásványi anyag) – meg kell oldani a kert tulajdonosát. A legbiztonságosabb, természetesen a szervező szer – de csak a higiénia és dózisok normáira vonatkozik. Az ásványi műtrágyák nem károsíthatják a kis mennyiségeket: A szakértők azt tanácsolják, hogy a mezőgazdasági referenciakönyvekben ajánlottak legfeljebb 50% -át tegyék fel, és a szerv feltöltésének hiánya. Vagyis az etető komplexum. Az a tény, hogy egyes növényeknek ásványi műtrágyákra van szükségük, mint a szerves.

És van egy bizonyos típusú műtrágyákból származó gyümölcsfák függvényében, így típus és hozam. Ha egy almafa például az aktuális évben egyáltalán nem adott betakarítást, akkor kevesebbet kell igénybe venni a fő tápanyagokhoz képest a hozamfahoz képest. Vagy egy fiatal körte 30 kg humorozást igényel, 5-6 év után – 50 kg. Az etetés szabványairól és jellemzőiről szóló összes szükséges adat a kertészek speciális irodalmában található.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Hogyan lépjen be?

A következő évre volt egy jó gyümölcs betakarítás, szükség van a gyümölcsfák megfelelő táplálására. Meg kell érteni, hogy ha toll kerti növények „a szem” száma gyógyszer nélkül ragaszkodnak a normák, nincs alkalmazási technikák, akkor egy ilyen élmény is nagyon hamar kap oldalra: vagy a fák meghalnak, vagy a hozam nem jön, vagy a kártevők elpusztítják a kertet, vagy károsítják az emberi egészséget.

Beszélj arról, hogyan kell etetni a fák alatt az ősszel.

 1. Távolítsa el az elesett leveleket a fa rusztikus területén.
 2. Öntsük a talajt a növény alá (általában határozza meg a prioritási kör átmérőjét, amelyet az ágak ágai átmérőjével kell feldolgozni).
 3. A prioritási kör területén lévő gödrök több nem ütemének helyesbítése és egyenletesen szétszórja a szükséges mennyiségű ásványi műtrágyákat (szuperfoszfát és kálium-szulfát – 30 és 20 gramm 1 kV-ig. m, illetve az almafa és a körte alatt). Ezeket a műtrágyákat mindig együtt kell letétbe helyezni, mivel külön csökkenteni kell őket. Ezenkívül az ásványi műtrágyák legjobb működtetéséhez szükség van humusz vagy komposzt jelenlétére (a rendkívül termékeny talajban).
 4. Zárja le a gödröket, oldja fel és öntsön.
 5. Egy kicsit később humuszt készíthetsz. Ehhez egységes rétegét a fán alatt a talaj felületére öntjük, majd 15-20 cm mélységig csöpögnek. Egy almafa vagy körte 7 éves korig, szükség van körülbelül 30 kg humusz (vagy komposzt), és az idősebb fákra – 40-50 kg.

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Mi és hogyan zavarja a fákat az ősszel?

Ha csak a trágyát írja be, akkor a gyümölcsfa elsőbbségi körének területén részeg. A bevezetés mértéke a gyümölcs felnőtt növények alatt – 2-3 kg / 1 kV. M. Egy jó földterületű réteggel, mely ezután fel van szerelve. A hamut a 2 kg-os mennyiségben 3 év alatt 1 alkalommal adják meg minden fára. Ehhez a gördülőkör kerülete körül a horony az, hogy ásni kell, hogy ásni a hamut, egyenletesen elosztja a kívánt számot. A végén a horony alszik talajon. Figyelembe kell vennie a talaj állapotát. Ha rossz, például homokos vagy agyag, akkor a műtrágyák és összetételük számát optimalizálni kell annak érdekében, hogy a szegény talajt egy termékenyebb anyagra konvertálják.

Hogyan kell táplálni a gyümölcsfákat az ökológiai műtrágyákhoz az ősszel, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása