Mi és hogyan zavarja a phloxot?

A floxes ma sok kert díszítése. Ezek évelő és egynyári növények, nem kell speciális ellátást, amely a gyakorló szinte bármilyen típusú talajt, és szintén halvány virágzata világos árnyalatú. Ebben az anyagban megtanulod, hogyan és hogyan kell táplálni a Phloxot a kertben.

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

Miért takarmány?

Minden tapasztalt kertész tudja, hogy az egészséges és gyönyörű virág növekedéséhez nem elég állandó gondozás – szükség van rendszeresen szerves és ásványi műtrágyákra a talajban. Szinte az összes kerti növény nem tud nitrogén nélkül, a potash vagy a foszfát etetése nélkül az aktív növekedés időszakában és a vesék duzzanatában, valamint a virágzás időszakában.

Az etetésnek köszönhetően a növény általános állapota javul, annak immunitásának növekedése és a vírusos és gombás betegségek ellenállása.

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

Ezenkívül a műtrágyák egyszerűen szükségesek a flox téli időszakban – táplálkozás nélkül, és magas színvonalú menedék nélkül, ezek a növények még a legmelegebb télen is élnek, majd tavasszal növekedni fognak.

A talajban lévő műtrágyák számából származik, valamint a talajösszetétel egyensúlyától függ a növény növekedési ütemétől és gyökérrendszerétől függően, A virágzás és a virágzási időszak időtartama, valamint maga a virágzási időszak időtartama. A bőséges és buja virágzás a földön virágzó phloxam, ásványi adagolók hozzáadódnak – nitrogéntartalmú anyagok és potash műtrágyák.

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

A kiegyensúlyozott keverékek és műtrágyák lehetővé teszik, hogy teljesen megváltoztassák a talaj összetételét egy adott területen, ami lehetővé teszi a phlox növényi területeken még a magas savasságú kerti területeken is. kívül, A kerti növények hosszú növekedése után fokozatosan kimerült a talaj egy helyén. Az idővel rendelkező összes hasznos anyagot a kerti kultúra és a szokásos réti növények abszorbeálják, vagy egyszerűen mossuk esővel. Az etetés lehetővé teszi az elveszett alkatrészek kitöltését, megkönnyíti a talajt és laza talajt.

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

Alapszabályok

Számos pillanat van, amelyekre a floxes etetési eljárás során szoros figyelmet kell fordítani. Próbálja meg követni az alábbi ajánlásokat, hogy egészséges, erős és gyönyörű phloxes bokrok legyenek.

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

A műtrágyák száma

Sok kertész a phlox termesztésében betartja azt az elvet, hogy minél több műtrágya öntsön a talajba, annál jobb. A kertkultúra esetében a helyzet teljesen ellentétes – jobb, ha kisebb mennyiségű műtrágyát adunk, mint a növény gyökerei és levelei elrontása.

A talajban lévő bármely tápanyag feleslege számos kellemetlen következményhez vezethet:

 • lassulás vagy teljes színfejlesztés megáll;
 • Az immunitás gyengülése és a vírusos és gombás betegségek elleni védelem csökkentése;
 • a növény elhalványulása és halála.

Egy specifikus műtrágya vásárlásakor mindig figyeljen az ajánlott adagra a talajba.

Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Ezenkívül, ha bizonyos mennyiségű anyagot használ, figyelembe kell venni a növény életkorát, valamint a bevezetett műtrágya mennyiségének bizonyos különböző floxok arányát.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  A talaj előkészítése

  A phloxes tenyésztésekor a talaj néhány héttel a növényi leszállás előtt néhány héttel megtermékenyít. Ha a leszállást ősszel vagy következő tavasszal tervezik, akkor a talajban, ahol a Phlox ezt követően növekszik, komposztot és humuszt kell tenni. Ha túl savas talaj van a leszállás helyén, lime keverékeket adunk hozzá. Ha a talaj túl nehéz vagy sűrű, akkor kis mennyiségű homokkal kell hígítani.

  A nap folyamán a szuperfoszfátból (50 g), a csontliszt (0,1 kg) és a hamu (1 csésze) a műtrágyák keverékét vezetjük be. Az elegyet keverjük, és legfeljebb 1 stm-t kapunk. Kanalak egy lyukon.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Time sccord

  A PHLOX esetében nagyon fontos, hogy nem az etetés mennyisége vagy összetétele, hanem az időszerűségük. A legfontosabb időszakok, amelyek során a FLOX műtrágya hatékonyabb lesz.

  • Május 15-20. A gyökerek megerősítése és a vesék duzzadása stimulálása, a növény megtermékenyíti a tehén madár almát, karbamidát vagy infúziót.
  • Induló-június. Ebben az időszakban a legmegfelelőbb madár alom, elsöprő vagy folyékony trágya vagy ammónium-nitrát hozzáadása.
  • július. A legjobb idő a phloxes keverékek megtermékenyítésére, amely nitrogént és káliumot tartalmaz.
  • Az etetés augusztusban szükséges a fagyasztási és hideg szezon phloxes előállításához. A földön, hogy be kell vezetnünk a potál és a foszforsavat.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Egyes kertészek azt tanácsolják, hogy februárban visszajuthassák az első talajműveletet, a hó olvadására.

  Annak érdekében, hogy illeszkedjen a négyzet 1 négyzetméteréhez a kerti telekben, akkor a szuperfoszfátot (60 g), ammónium-nitrátot (20 g ammónium-nitrátot) és a fa hamu (1 csésze) keverje össze. A keveréket alaposan összekeverjük, és tetszőleges sorrendben szétszóródnak a hóban, ahol a virágok nőnek. A rugó kezdetével a keveréknek el kell szívesen felszívja a talajt a lánggal együtt.

  Amikor Ha nincs hó a helyszínen, a talaj felső rétege 10 cm mélyre kell változtatni a módszerbe és az etetéshez kevert lazítás módjára.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Alkalmazási hely

  Ha a növekvő dekoratív kerti phloxes-ről beszélünk, akkor az ilyen növények táplálását szigorúan meghatározott helyeken kell megtenni. Ami a szerves trágyákat illeti, általában nem közvetlenül a növény gyökereire, hanem a gördülő körben, vagy a szomszédos ágyakban csökkentek – csökkenti a gyökerek kockázatát. Ha ásványi műtrágyákról beszélünk, akkor azokat a legtöbb bokor alá kell hozni, vagy a kerti kultúra permetezésére szolgáló folyadékok részeként kell használni.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Talajtakarás

  A mulchin réteg nemcsak a növény gördülő gallérjának nedvességtartalmát takarja, hanem a téli gyökereket is magában foglalja, és a talajt szerves műtrágyákkal is ellátja. A következő elemek mulchként jelennek meg: ferde fű, komposzt, tőzeg, foszforita liszt, átdolgozott trágya, tű, szalma, komposzt és humusz.

  Általában, A mulogálás tavasszal és ősszel történik, valamint a Föld közelében a FLOX bokrok közelében. A mulonáló réteg függ a növény életkorától, valamint az éghajlati viszonyoktól a régióban. Tehát a mérsékelt éghajlati és hideg télen (legfeljebb -20 fokig) növekvő phloxes-hez, amelynek 7 cm vastagságára kell szerveznie a mulcsot.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Műtrágyák típusai és használatuk

  Annak ellenére, hogy a Phlox az ásványi és szerves műtrágyák szinte minden fajtájával megtermékenyíthető, ezek a virágok eltérő módon reagálnak az etetés külön lehetőségeire.

  Ásványi

  Különböző ásványi műtrágyák kerülnek be a talajba floxámba, a fejlődésük időszakától függően. Tehát tavasszal és az aktív növekedés időtartama, a nitrogénen alapuló gyógyszerek, a nyáron a floxes jóvirágzására a kálium és a foszfor, valamint az esés, a télen megelőző immunitás erősítése Menjen komplex műtrágyákra.

  Az ásványi műtrágyák szerepe lehet a root palánták kialakításához szükséges bór, A karbamid, amely alacsony koncentrációban nagyon hatékonyan különbözteti meg a növények kártevők, valamint a szuperfoszfátok – felgyorsítja a virágzás kezdetét és a kultúra fejlődésének ösztönzését.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Organikus

  A szakértők azt tanácsolják, hogy válassza ki a testet műtrágyákként az évelő phloxes fajok számára. Plusz az ilyen műtrágyák, hogy bármely szakaszban beléphetnek a talajba: a virágzás előtt, a nyáron virágzás alatt, és még a virágzás szárítása után is. Azzal, hogy természetes csali, illetékes bevezetés a talajban, ha nem segítik a növényt, akkor egyértelműen nem károsítja őt.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Tőzeg

  Általános szabályként ezt az elemet egy mulcsozott réteg létrehozásában használják, azonban rostos szerkezete miatt a talajba kerülhet a talaj levegőjének és vízáteresztő képességének javítása érdekében.

  Leggyakrabban a tőzegmegmunkálószereket a phloxes őszi etetése során használják – lehetővé teszi, hogy a növények fájdalmasan átszálljanak a télen, és mentse a gyökérrendszert fagyasztva.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Fatőr

  Ezt a szerves műtrágyát általában az ásványi potash műtrágyák és a szuperfoszfátok alternatívájaként használják. A kertészek a kőris lombhullató fák, tűk vagy kék szőlő használatával javasolják. Egy jó lehetőség lesz a hamu gabonafélék vagy burgonya is. Általában a hamut a Phlox virágzási időszakába, valamint a nyáron a virágzatok oktatása során hozták. Az oldatot 300 g hamuból és 1o liter vízből állítjuk elő. Az öntözés előtt 3 napig sötétített helyen kell legyőzni, rendszeresen keveredve a csapadék képződésének elkerülése érdekében. Ha a száraz hamut a talajba injektálják, akkor szükség van a növények előtt, és a hamu maga szitálódik.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Szerves hulladék (alom, korovyat és trágya)

  Ezen elemek egyike sem kerül a talajba a floxámba közvetlenül. Az etetéshez különleges infúziókat hoznak létre, amelyeket tovább védekeznek az öntözőberendezések előtt. Az alom elválik a vizet 1-20 arányban. A trágya infúzió létrehozásához egyharmadra van szüksége, hogy töltse ki egy vödörrel, majd adjon hozzá 10 liter szokásos vizet. Ezt követően a keveréket a nap folyamán sötét helyen védjük, majd még mindig három vödör vízzel hígítjuk, mielőtt öntözött.

  A műtrágya ezekkel az anyagokkal elvégezhető a virágzásig és a virágzás során.

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Mi és hogyan zavarja a phloxot?

  Ajánlások

  • Ez a legésszerűbb megtermékenyíteni a talaj közelében Floxes este – ez kizárja annak lehetőségét, hogy párolgás a nedvesség, éget égési sérülések, és az első táplálkozási összetevők lesz képes bejutni a földre, hogy a növény reggel – miután a A harmat mélysége.
  • Tekintsük, hogy a folyékony műtrágyákkal való etetést mindig a nedves talajon kell elvégezni – csak ebben az esetben képesek lesznek felszívni a talajban, és elérik a floxes gyökereit. Ezenkívül nedvesség nélkül néhány műtrágya égési sérülést okozhat a phloxes gyökereire. Megfelelő időszak lesz az éjszaka eső után.
  • A kertészek általában nem tartják a Phloxes kabátot 7 évnél hosszabb ideig egy helyen. Ezen időszak után az üzemnek éles csökkenése csökken a virágzat, a csökkent növekedési ütem és a közelgő immunitás. Ezért 5-6 év múlva jobb, ha a transzplantációt vagy alaposan könnyedén / cserélje meg a talajt a tekercskörükben.
  • A phloxes bustikájának permetezése esetén a hatóanyagok alacsony koncentrációjú gyógyszereit kell használni. Nagy mennyiségű nitrogéntől vagy káliumból származik, sárga és sötét foltok formájában égethetnek a phlox leveleiben. A floxes összes felnőttjeinek legjobbja – nem 3 év alatti.
  • Hatékonyabb lesz a szigorúan definiált elem használata a mulcsréteg létrehozásához, de több komponens keveréke. A kényelem, az átdolgozott trágya és a foszfátliszta szerepe lehet. Ez nem csak a gyomnövényektől mentesíti a növényt, és megmenti a nedvességet, hanem fokozatosan kitölti a talajt tápanyagokkal.
  • Annak ellenére, hogy a Phlox minden fajtája tökéletesen felszívódik szinte minden típusú műtrágyákkal, egyes fajták eltérhetnek az etetési egyedi követelményeknek. A magvak vásárlásakor megtudja, hogy melyik fajtához tartoznak, és lehetőleg a műtrágyák számára.
  • A műtrágya gyártásának legegyszerűbb a komposzt – általában a talajhoz adjuk vízzel együtt vízzel. A standard komposzt keverék réti fűből, növényi eredetű élelmiszerhulladékból, valamint fűrészporból áll.
  • Semmilyen esetben a floxianusokat az őszi műtrágyaszervezetben kell megtermékenyíteni nitrogén tartalmú – Ez vezet a fiatal hajtások növekedéséhez, amely az első fagyban hal meg.

  Arról, hogy mi a fókuszfókuszok, nézd meg a következőt.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása