Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

A mai napig a fűnyíró fű egy univerzális növény, amellyel bármely webhelyet felveheti. Ezért mindenki, aki egy magánházban él, vagy van egy ház, megpróbálja felszerelni a gyepet. De még annak ellenére is, hogy a kiváló jellemzők ebben a fűben, ez is történik vele: a hajtóanyag jelenik meg, a megjelenés változik, a szín. Ez a cikk megtalálja az összes szükséges információt, amely segíti a gyep második életét, és megakadályozza a kellemetlen “durva” megjelenését a fűre.

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

A megfelelő megjelenés fő oka

Leggyakrabban a gyep problémái megfigyelhetők az off-szezon alatt. Például a tavasz elején, amikor a hó elkezd nyugodni, jöhetsz a horrorba, nézve a füvet. A korábban gyönyörű és vastag zöldborításnál a Viscosses látható, és maga is kellemetlen sárgás színt szerzett. Egy ilyen kép nem fog senkinek. Mielőtt elkezdené a helyzet megmentését, meg kell oldani azokat az okokat, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a fű ilyen jellegű megszerzést szerzett. Miért alakulnak ki az ilyen hibák?

A fő okok a következő tényezők.

 • Éghajlat. Ez nem titok, hogy az éghajlati viszonyok ma nagyon megváltoztak. A tél nem olyan havas és fagyos, mint korábban. Hócseppek egyáltalán ütemezésre, és néha nincs semmi. Ez egy kis mennyiségű hó télen hozzájárul ahhoz, hogy a gyep elkezd fagyasztani és meghalni.
 • Rossz gondozás. Annak érdekében, hogy a fűnyíró fű aktívan növekedjen, és gyönyörű volt, az időről időre megtermékenyíteni kell. A műtrágya szabványok megsértése vagy az etetés nem megfelelő kiválasztása rosszul befolyásolhatja a fedelet. Szükség van a helyes öntözési módnak is. A túlzott nedvesség vagy annak hátránya gyakran bajhoz vezet.
 • Betegségek. A vörös nitchezness olyan betegség, amely magától értetődik, amikor a gyep már nőtt. Az oka a nitric kudarc.
 • Rossz hajvágás. A gyep fodrászai alatt nem számít, hogy melyik leltárt használja – egy fűnyíró vagy hagyományos fonat, de soha nem kell a füvet nagyon rövidre vágni.
 • Háziállat. Ne engedje, hogy kutyája gyepre van szüksége. A dolog az, hogy a kutya vizelet olyan anyagokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a fű égéséhez.
 • Helytelen vetés. Vélemény “Minél többet, annál jobb” ebben az esetben nem megfelelő. Ha nagyon vastag magvak, nem létezhetnek egyáltalán. A gyökér gyeprendszer csak megfullad. Nem lesz elegendő mikroelemek, nedvesség, hasznos anyagok és oxigén, amelyek a talajban vannak.
 • A gyomok megjelenése. Ők, mint más, kárt okozhat. Gyökérrendszerük egyszerűen kiszorítja a gyepet. Lehetetlen engedélyezni a gyepen, például pitypangot.
 • Túl tömörített talaj. Az állandó mechanikai hatás negatívan befolyásolja a gyógynövény állapotát és megjelenését.

A fenti okok mindegyike releváns mind a magokból ültetett gyep, mind a hengerelt. A száraz pengék is megjelenhetnek az utóbbi és űrlapon is.

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Milyen fű választhat?

A pázsitfű kiválasztásakor a vetés a telken, gondosan óvatosan tanulmányozni kell a terméket, nem szabad megvásárolni az első keveréket. A modern piacon széles választék és a vetőmagok választéka van, így egy kicsit meg kell értened őket.

Először tudnod kell, hogy többféle gyep fű van:

 • Egyetemes.
 • kopásálló;
 • Napkarton;
 • alaktalan;
 • fagyálló;
 • gyorsan növekvő;
 • lassan növekszik.

A legnépszerűbb az univerzális és kopásálló fajta fűnyíró fű. Az ilyen fajok jóak minden telken, gyorsan nőnek. Minden, amire szüksége van, az átverés és a növények állapotának követése. A fűnyíró fű is dekoratív és sport. Az első telepített a ház területén, a parkokban, a gyepeken. Az utóbbiak bizonyos jellemzőkkel rendelkeznek, nagyon ellenállnak a terheléseknek, sportmezőkkel vannak felszerelve.

Tehát vehet magokat a gyepre, meg kell fontolnod:

 • A gyep típusa;
 • Fű típusa;
 • gyártó;
 • Fogyasztás 1 m²-es;
 • ár.

A legfontosabb dolog az, hogy csak egy jól ismert gyártót bízzunk. A szakértők ajánlani a füves vásárlást, amelynek minősége megerősíti a tanúsítványok elérhetőségét. Ugyanazokat a kiválasztási kritériumokat kell irányítani, és a pázsit helyreállítására szolgáló magvak kiválasztásakor. Ha lehetséges, válassza ki az azonos gyártó magokat, ugyanazt a márkát. Ha igen, akkor nem találtad eladni, a szakértők azt javasolják, hogy vásároljon univerzális magokat.

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

A hiba megszüntetése

Ha tavasszal, után a fű felmászott, látod, hogy a gyep nagyon tartott, akkor nem kell ideges. Télen télen újraéleszteni és helyreállítani a gyep füvet. Van némileg egyszerű, de ugyanakkor hatékony módon, amelynek helyes és időszerű felhasználása segít a propermák megszabadulni és minden hibát.

Tehát, hogy megszüntesse az összes hibát, és helyreállítsa a gyep füvet, meg kell tennie a következő munkát.

 • Tavaszi víz az oldalról. A hó olvadását követő víz, semmiképpen sem szabad kényszeríteni a gyepen. Például egy speciális kerti eszköz (ez lehet egy rake vagy lapát), készítsen néhány hornyot, amellyel leáll.
 • A talajt hasznosnak kell használni, és szükséges a fűnyíró anyagok aktív növekedéséhez: kálium és foszfor. Különleges műtrágyák vásárlása, és az utasítások után szórja meg őket a zöld terület területén. Ők károsítják a gyökérrendszert a tél után, és hozzájárulnak az új magok jó növekedéséhez.
 • Két héttel a műtrágya gyep megteremtése után fésülni kell. Használja ki a ventilátor vagy a szokásos rake. Ez a manipuláció lehetővé teszi, hogy távolítsa el a száraz leveleket a fűből, hogy feloldja a felületet, vegye fel a földet, és megszabaduljon a szemetetől. Szintén levonás után a területek jól láthatóak lesznek, amelyeken új füvet kell ültetned.
 • A pázsit helyreállításának következő lépése a levegőztetés. Ebben a szakaszban használni vagy szokásos villákat, vagy a leverátorok csizmát kell használni. Az utóbbit egy speciális boltban lehet megvásárolni, vagy személyzetet készíthet. Ezt a cipőt a talpon lévő tüskék jelenléte jellemzi. A légi események remek lehetőség, hogy megakadályozzák a víz stagnálását a talajban.

Az összes fenti szükséges a hó után, miután megolvadt, és mielőtt új magokat helyeztünk. Ha az összes előkészítő munka befejeződött, akkor komposzt kell lennie azoknak a területeknek, ahol a gyep fordul elő. Miután magokat készíthet.

Kívánatos, mielőtt az új hajtások csíráznak, nem hagyják el az állatok gyepét vagy egy baromfi.

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Későbbi ellátás

Tehát, ha a munka a helyreállítása a zöld cselekmény történik, minden, ami marad az ültetés után a fű, hogy megfelelően törődik vele, és ne keletkezzenek új propelins. Ez az, amit meg kell tennie, hogy megakadályozza a hibák megjelenését.

 • Olyan helyek, ahol új magokat vetettek, célszerű megvédeni. Szükséges, hogy nincs mechanikai hatás az újratervezésre, és a magok jól mentek.
 • Ne felejtsd el a füvet vízzel. A talajnak semmilyen módon nem szabad megmentenie. Lehet öntözni a tömlőből vagy az öntözésből, de nem nagyon bőséges. A legjobb, ha ma este elosztani, hogy a fiatal hajtások és levelek nem égnek napfény alatt.
 • Az első alkalommal, amikor egy új gyep csak akkor lehet vágni, ha a magasság eléri a 8-10 centiméter.
 • A tálban a legjobb, ha sarló vagy fonat használ.
 • Abban az esetben, ha a szezon közepén a helyszínen vannak “balesek”, nem kell várni, amíg a fű szárad. Ilyen hely kívánatos, hogy egyértelműen tiszta, érzi és énekelje az új magokat.
 • Tartsa be a zöld terület telítettségének grafikáját, hasznos anyagokkal és mikroelemekkel. Ehhez a legjobb, ha szerves műtrágyát használunk, vagy különleges ásványi adalékanyagokat vásárolnak.

Sok szakértő ajánljuk: annak érdekében, hogy maximalizálja az élet a gyep, és késleltetheti a megjelenést, hogy megfelelő, a helyszínen, ahol a mag leszállás tervezett, a gyepen háló vagy rács meg kell határozni. Ez egy meglehetősen egyszerű kialakítás, amely hasonlít a szofisztikus megjelenéséről. A rácsnak köszönhetően a fű védi a mechanikai hatást, ugyanakkor növekedése aktív lesz.

Még mindig újratervezheti a telek és az utakat, például a hintákat vagy a kövek pavilobját. Így könnyen mozoghat a gyep körül anélkül, hogy megsérti őt.

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Miért jelent meg a pásztorokat a gyepen, és mit kell tennie?

Arról, hogy miért jelennek meg a propellánok a gyepen, és mit kell tenni vele, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása