Miért nem virágzik Geranium és mit kell tennie?

Az otthoni üzemek jelenléte már régóta meglepődött, de az egészséges megjelenésük és az állandó virágzásuk nem olyan gyakran. Az ablakpárkányon termesztett virágoknak bizonyos funkciókat kell elvégezniük, és egyikük a szoba díszítése a zöldség és az élénk színek kombinációja miatt. Ebben az esetben, ha a virágok nem tudnak elérni, érdemes megérteni, hogy mi a probléma. Az egyik legnépszerűbb és kívánt hazai virág a geránium, és nagyon kiábrándító, ha nem virágzik hosszú ideig.

Családok virágzik

A természetben található Geranium növények a hátrányos helyzetű családba tartoznak, Amely 7 térdre osztható:

 • Muskátli;
 • Muskátli;
 • Oxigén;
 • Balsamated;
 • Limnánsok;
 • Vanieae;
 • Wendtii.

A Geranium kerti növényeknek tekinthető, és különböznek a Pelargoniums megjelenésével, amelyeket otthon termesztenek. A geráni virág helyes neve “pelargonium”, de azért, mert az első lehetőség ismeri, akkor az üzemet erre utalják.

Először Geraniumot találtak Dél-Afrikában, és ez a terület, amely a hazájának tekinthető. Tekintettel a XVI. Századi vonzó megjelenésre, Európába és az XVIII-ban – Oroszországba került. A hosszú virágzási időszak a növény előnye, és stabil érdeklődést tart fenn. Lásd a virágokat a tavasz végéig és az ősz közepéig. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a Geranium otthoni üzemként kezdte művelni, új fajták megjelentek saját tulajdonságaikkal.

 • Zóna csíkja van a szirmokkal, amelyek különböző árnyalatok bizonyos zónáján osztják őket. Ez az opció általában fehér, piros és rózsaszín színű. A faj jellemzője, hogy a virágzási időszak kicsi, de az új virágok megjelenésének folyamata olyan gyors, amely úgy tűnik, hogy a pelargonium nem szűnik meg virágozni.

 • Fasculáris különbözik a levél más fajtáitól, hogy kiemelje az illatot. Ez lehet a legkülönbözőbb: menta, narancssárga, alma, diófélék, és nem csak. A növény maga kicsi, kompakt korona és egy kis lombozat, virágzik szép és fényes virág.

 • királyi az összes fajta legszebbnek tekinthető. A növény magas, a leveleket a széleken megkülönböztetik, a virágokat nagyméretűek megkülönböztetik, akár 15 cm átmérőjű. A fajta bizonyos jellemzője sötét foltnak számít, amely minden sziromon található. Geranium virágzik nagyon szép és bőségesen, de az időszak rövid, és a twikeáris, mint a szokásos fajták.

Ezek csak néhány típusú Gerani, aki most találkozhat. Minden lehetőségnek saját jellemzői vannak a bokor fejlődésének és növekedésének, valamint a virágzási időszaknak. Abban az esetben, ha a rügyek megjelenésének ideje jött, és a virág nem adja meg őket, akkor az okok kezelésére és megszüntetésére szolgál.

Okoz

Ha van szobai virágok beltérben, és fejlesztésük helyesen megy, akkor azt jelenti, hogy az ellátás és a feltételek teljesen alkalmasak számukra. Amikor a geránium nem virágzik, érdemes megérteni az okot, hogy gyorsan eltávolítsa, és lehetőséget ad arra, hogy a növény teljesen növekedjen, és kérem a szemet. Tekintsünk néhány leggyakoribb okokat.

 • Nincs műtrágya. Gerana előnyben részesíti a kálium-adalékanyagokat, és nem kell szerves, mert a műtrágyák kiválasztásakor érdemes figyelni.
 • Az öntözési feltételek betartásának elmulasztása. Fontos, hogy megfelelően hozza a nedvességet egy bankot, amikor egy overaffaped, a növény nagyon gyorsan elrontani. A virág könnyebben lehet teljesen víz nélkül, mint a feleslegével.
 • Rossz választás a pot. Ha túl sok geránium kapacitást választasz, akkor a jelentős földi kómák jelenléte arra kényszeríti a gyökérrendszert, hogy aktívan növekedjen, és a bokor elkezd támaszkodni, teljesen elfelejtve a virágot. Ha nem lehet megfelelő edényt vásárolni, több bokrot helyezhet el egy tartályba, hogy segítsen egymásnak.
 • Nem vágás. Ha nem végzi el a metszést időben, akkor a geránium nem virágozhat. A virág aktívan növekszik, és egy sűrítés esetén csak egy lombozatot ad, teljesen leállt virágzás. Az optimális határidőket tavasszal vagy ősszel tekintik.
 • Fény hiánya. A PelarGonium könnyű-affilikus színekre vonatkozik, és ha nem kap megfelelő mennyiségű fényt, akkor aktívan kinyújtja, hogy felesleges napsugárzást vagy lámpafényt kapjon.
 • Télen nem megfelelő körülmények között. Fontos, hogy csökkentsük a levegő hőmérsékletét 16 fokra, megakadályozzák a vastagságokat, a vizet kis mennyiségű vízzel, és napi 5 órán keresztül megvilágítják a növényt.

Ha a Geranium normálisan nő, de a virágzás várakozásai nem várnak, érdemes figyelmet fordítani más tényezőkre.

 • A talaj. A geráni talajnak laza és bolyhosnak kell lennie, az agyag talaj esetében a növény nem virágzik. A PelarGonium legmegfelelőbb talajja a kerti föld, a homok és a humusz aránya 2: 1: 1. A probléma nem csak a talaj összetételében, hanem a sűrűségében is megsebes lehet. Ha sokáig nem transzplantálja a virágot, akkor a talaj rendkívül alkalmatlan a növény normális fejlődéséhez. Legalább egy évente egyszer kell átültetni vagy frissíteni a talaj felső rétegét.
 • Betegségek. Ha a virág egészséges, akkor ellenőrizze az összes leírt tényezőket, hogy segítsen azonosítani a virágzás hiányát. Ha a betegségről beszélünk, akkor figyelmet kell fordítanod Gerani megjelenésére. Ha a levelei megváltoztatják a színt, foltok, penész vagy fehér virágzás, fekélyek, kopás, akkor a betegség nyilvánvaló jelei vannak. A betegség helyesen, meg kell értened a természetét, lehet bakteriális, vírusos, gombás. Az időszerű kezelés segít megmenteni a virágot és elérni a normális növekedést és virágzást.

A virágzási folyamat problémáinak összes fő okainak ismerete lehetséges, hogy gyorsan megteremthető, és megoldja azt, hogy pozitív eredményt ért el, és a jövőben már nem találkoznak ilyen helyzetekben.

A problémák megszüntetése

Ha a Geranium gondozása helyes, és a virágzás nem sikerül, akkor megpróbálhat radikális intézkedéseket a probléma leküzdésére. Az egyik lehetőség a sokkterápia, amelyben a virág kedvezőtlen körülményeket teremt, fenyeget az üzem integritását és egészségét. A jelentés az, hogy a biológiai mechanizmust a fajta folytatásához úgyhsá tegye, hogy a bokor a fő növény halála esetén a magot dobta a színben.

Az ilyen stimuláció elvégzéséhez számos módszert használhat:

 • Korai és erős bokor vágás, Amikor nem több, mint két szem;
 • Hideg körülmények kialakítása A környezet télen és a megfelelő öntözés hiánya;
 • Transzplantáció a földre vagy az erkélyre idő előtt;
 • Megnövekedett jód tartalom.

Hogy a bokor stabil és hosszú virágzás, meg kell ismernie a Gerani néhány funkcióját.

Nem tetszik, amikor áthelyezi és átadja az új helyre, különösen, ha virágzás közben történik. A PelarGonium nagyon élesen reagálhat, teljesen a színt a minimális mozgásból.

A bokor normálisan növekszik és színnel, mindent meg kell tennie, amire szüksége van erre.

 • Szervezze meg a megfelelő vizet, A nedvesség csak akkor történik, ha a talaj felső rétege jó. Ha a virág a kertben van, akkor az öntözés az utcán az időjárástól függ. Felhős és esős időjárás esetén nem szabad a bokorot hetente több mint 2 alkalommal. Annak érdekében, hogy az öntözés időben történjen, megnézheti a Gerani lombozatot. Túlzott öntözés esetén elkezdenek megzavarni és csavarni, majd megjelenhetnek, és rothadnak. Fontos, hogy a nedvességet időben beállítsa, különben a Bush Save nem lesz sikeres.
 • Korregulált hőmérsékletjelzők. Ha kevesebb, mint 15 fok van a szobában, akkor a bokor elkezdi a “elaludt”, ami meglehetősen normális a téli időszakban, amikor a PelarGonium pihenhet és összegyűlhet az erőkkel, és tavasszal növekedni és jó virágozni. A meleg időszakban a világítási mód fontosabbá válik.
 • Fényt ad. A rügyek kialakulásához a virágnak szüksége van a napra, mert a potot a helyiségekbe helyezzük a déli ablakra, és a kertészkedés egy jól megvilágított, de az étkezési hő alatt látható. Ha a hordó elkezdte dobni a lombozatot, azt jelenti, hogy a virágnak nincs fénye.
 • Válassza ki a pot nagyságát – meg kell felelnie a virág méretének, valamint a kiváló minőségű, könnyű és táplálónak.
 • Ne permetezzen gerániumot. Az otthoni virágnak nem kell permeteznie, mert nem tetszik. Egyszerű öntözés elég a bokor normál magasságához. A kerti geránium előnyben részesíti a további zuhanyzási eljárások nélkül.

Ha létrehozza a Geranium fejlesztéséhez szükséges feltételeket, és időben megszünteti a feltörekvő problémákat, akkor jó és egészséges növényt kaphat, amely örömmel tölti meg a virágzást.

A későbbi ellátás szabályai

A Gerana jó növekedéséhez és a blooserhez elsősorban az egész évben törődni kell, ismerve a virág összes jellemzőjét. A legfontosabb fejlesztési pont a tavaszi ébredés, amikor a bokor aktívan növekszik. Ebben a pillanatban meg kell segítenie az üzemet, és megfelelő ásványi műtrágyákat készítene. Fontos, hogy a nitrogén mennyisége legfeljebb 11%, mert a nagy mutatók hozzájárulnak a kizárólag zöldek megjelenéséhez, virág nélkül.

A folyamatosan meleg időjárás telepítésével virágot szállítanak egy szabadtéri talajra vagy erkéllyel. A nap és az éjszaka hőmérsékletmutatóinak különbségének köszönhetően a virág aktiválódik, és elkezdi eldobni a nagy számú rügyeket. A bőséges virágzás érdekében érdemes megfordítani vagy csökkenteni azokat a virágzatokat, amelyek már hoztak.

A normál fejlesztés és a növényellátás másik fontos szakasza a vágás. A zöldövezet és a régi szárak vágása segít a zúzódás véresnek, nem szabad ezeket az eseményeket csak a királyi gerániummal végezni, mert a metszése túl nagy stressz. A növény szükségtelen részei eltávolítására vonatkozó eljárást az ősszel végezzük, és a tél végén meg kell ragadni a bokor, amely a jövőben lehetővé teszi Gerani bőséges virágzás.

Az üzemet mind az őszén, mind pedig tavasszal vághatjuk le, és az eljárás más lesz. Az őszi díszítés így fog kinézni:

 1. Távolítsa el az összes kimaradást, elhalványult leveleket és szárakat;
 2. Döntse el a bokor alakját, és távolítsa el az összes extra hajtást;
 3. Távolítsa el a nagyon hosszúat vagy leveleket levelek nélkül – jobb, ha az alsó csomót közelében vágjuk, ha elhagyja a jelzeteket, akkor egy új malac megjelenik később;
 4. A téli előkészítés folyamatában érdemes a hosszúságú fő szárat kivágni;
 5. A metszési eljárás nem télen készült, mivel a növény hibernálásban van.

Ha megfelelő módon előkészíti a gerániumot az ősszel, akkor jól fog kapcsolni, és aktívan megy a tavasz növekedéséhez, amely fényes lombozatot és bőséges virágot jelent.

Ha a tavaszi vágásról beszélünk, ez kötelező esemény, mert lehetővé teszi, hogy frissítse a zöldeket, és lendületet adjon, hogy színezést alakítsanak ki. Tekintettel a virágzás tavaszi vágási időszakára, párhuzamosan akadályozzák, de végül a virágok nagyobbak és szépek. Végezze el ezeket a tevékenységeket a téli vagy kora tavasz végén.

Ha a bokor nagy, akkor nem ajánlott keményen vágni, mert sok időt vesz igénybe az erők helyreállítására, és ez teljes szín hiányát eredményezheti. Ha a bokor fiatal és kicsi, akkor bármit is kialakíthat, anélkül, hogy károsítaná a fejlődést. A vágás fő kritériuma legalább két vesék lesz az üzemben.

Az optimális körülmények kialakítása érdekében a virágot érdemes átültetni a föld megnyitásához, így a gondoskodás egyszerűbb lesz, és a természeti feltételek hozzájárulnak az aktív növekedéshez és a virágzáshoz. Az átültetés időtartama meglehetősen könnyen meghatározható, a fő tényező a délutáni vagy éjszaka jelentős hőmérsékleti különbségek hiánya. Őszi ősszel újra áll a geránium növényen, erősen, hogy a bokor elkezdte felkészülni a télre. A hűvös hőmérséklet megszervezi a Pelargonia-t, hogy erősséget kapjon a télen, és aktívan növekedjen a tavasz kezdetével.

Ami az indulást a virágzás során a lehető legrövidebbnek kell lennie, hogy ez a folyamat sokkal hosszú. Fontos az öntözés és az etetés, amelyet időben tartanak. Ha virágot adsz a maximális időig és a figyelem érdekében, akkor könnyen megértheti pontosan, hogyan kell gondoskodnia róla.

 • Ha a levelek bezárják és leesnek, Ez azt jelenti, hogy az öntözés elégtelen és szükséges ahhoz, hogy növelje. Érdemes értékelni a helyiség páratartalmát és hőmérsékletét, amelyben a virág található, és beállítja a bevezetett nedvesség mennyiségét.
 • Ha a lombozat megkezdődik, és rothad, Ezután ez a túlzott virág jelzője. A döntés egy ilyen helyzetben lesz az öntözés az idő és az elhelyezési pot a nap.
 • A lombozat széle elpirul A hideg hatásai miatt. A virág nagyon közel lehet az üveghez télen, miért fagyasztották a leveleket. Érdemes elhelyezni a fazékot, hogy megvédje a koronát.
 • Lombozat ritka, esik, csupasz szár, – Mindezek a fényhiány okai. Megoldhatja a problémát a pot átrendeződésével az ablakpárkányon, ami jobban megvilágítja a nap.

A beltéri növényeknek gondoskodniuk kell, és gondoskodniuk kell, és hogy teljes mértékben fejlődhetnek, tekintettel a tulajdonosuk gyönyörű megjelenésével és tömeges virágzásával. Minden eltérésnek meg kell vizsgálni és ki kell igazítani, különben elpusztíthatja a virágot.

Arról, hogy miért nem virágzik Geraniumot és mit kell tennie, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: