Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Sok kertész a tél után egy depressziós képet néz: a hajlítás tűje a sárga színben. Hasonlóan meglehetősen gyakran előfordul, és bemutatja a tűlevelű fák rajongóit. Okok miatt, amelyek miatt tavasszal vagy esik sárga fenyő, elég változatos.

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Jellegzetes

Eld a fenyőcsarnok örökzöld tűlevelű fáira utal. Ezeket a növényeket megkülönböztető és hosszú élettartam jellemzi. A fa nem szereti az aszályot, és kiváló fagyállósággal rendelkezik. Lucfenyő szerelem a házak és a magánházak tulajdonosai számára. A tűlevelét is széles körben használják a tájkép kialakításában. Úgy gondolják, hogy az ATE gyakorlatilag nem betegségek hatálya alá tartozik.

Azonban a fák hirtelen elkezdődhetnek, és a tűjük egy gyönyörű zöld vagy kék árnyalatot veszít. Különösen érzékeny az ilyen nehézségre a kis- és közepes fajtákra.

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Okoz

Fontos tudni, hogy az ilyen betegség képes megütni az erdő “szépségének”, az erdőből átültetett és az óvodában szerzett. Szóval, a tűk sárgázásának és szárításának okai, a következők.

 1. Nedvesség hiánya. Az ideiglenes tartályokban lévő csemetek gyakran túlterhelik. Így az átültetés után a földbe, a fa nem veszi gyökeret a kis gyökerek halála miatt. A tűlevelű tűk az idővel sárga és őszi.
 2. Késői leszállás. Az ősz végén ültetett fa nincs ideje a földön gyökerezni, közben, miközben a tű továbbra is elpárologtatja a nedvességet. Ennek eredményeképpen a fenyő dehidratálást tapasztal, ami szomorú következményekkel jár: a fiatal hajtások elpusztulnak, a tűk színe barna lesz, és a tűk tömegesen fordulnak.
 3. Égő. Meztelen télen, a fiatal növény negatív hatással van a közvetlen napfénynek. Ők tükröződnek a hófehér “ágytakaró”, és gyakorlatilag égetnek a fiatal templom szelíd csalánkiütéseit.
 4. Kártevő. A legveszélyesebbek a TL FIR SITKHA. A tűlevelű fák sok fajtája szenved. Ha a ház tulajdonosa észreveszi, hogy sárgavé válik, nemcsak az evés törzse, hanem a tű is, akkor aláírja a kártevői támadást. Nem kevésbé pusztító erdei “szépségek” a négylábú háziállatok vizelete. A kutyák és a macskák gyakran teszik a területet, ami a növény pusztító következményeihez vezet.
 5. Alacsony hőmérséklet. Harsh Winter Egy fiatal fa fagyaszthatja, és tavasszal “kérem” a webhely tulajdonosa szokatlan színű a tűk. Ebben az esetben a fa elmozdul, és a hő kialakulásával a tűk ismét gyönyörű zöld vagy kék árnyalatot kapnak.
 6. Az ásványi anyagok hiánya. Különösen a tűk színe befolyásolja a magnézium hiányát. Az ágak és a fenyő teteje, amely nem kap elegendő műtrágyát, nyáron hajózhat, tavasszal vagy őszén.

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Hogyan gyógyíthatjuk?

Annak érdekében, hogy a fa ismét visszaküldte a korábbi megjelenését, bizonyos eljárásokat kell tennie. Tehát, ha kis sárga “telkek” jelentek meg a tűlevelön, a tél végén elegendő egy speciális anyaggal lefedni.

A fehér színű pamut táskák alkalmasak, amelyek tökéletesen illeszkednek a levegőt és tükrözik a napsugarakat.

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Ha a lucfenyő sárga és más okokból megszárad, hanem napégést, akkor figyelmet kell fordítania a következő ajánlásokra.

 1. Ne rohanjon azonnal vágott ágakat. A legtöbb esetben ismét természetes árnyalatú tűvel jelennek meg.
 2. Száraz, élettelen scrigs szépen orsóval lacksaw vagy vágott a secateur.
 3. A rovarirtó és fungicid oldatával, amely segít megszabadulni a kártevőktől.
 4. Bőségesen vizet a növény, különösen, ha van esély arra, hogy a leszálláskor egy kicsit mozog az ásványi műtrágyákkal. Ezenkívül hozzá kell adni a vizet, hogy öntözze a “cirkónium” ampulját, amely a hadtestként jelenik meg.
 5. Amíg meg nem jelenik a fiatal hajtások, a növény jobb, ha nem táplál.
 6. Reggel és esti óra, gondoskodjon a “zuhanyzó” a koronára.
 7. Kezelje az üzemet egy anti-stressz-gyógyszerrel (“epin extra”), amely segít a növény helyreállításában.
 8. Amint a fenyő elkezd helyreállni, a tavasz végén, készítsen különleges műtrágyákat tűlevelére. A folyékony és granulált gyógyszerek a legjobban megfelelnek.

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

A tapasztalt kertészek azzal érvelnek, hogy a tűk ősze sárga színűvé válik, és elárasztja az öregséget. Az a tény, hogy a tűk saját “kifejezés”. 5 év elteltével elkezdenek leesni és új helyettesíteni. Ugyanakkor a kép a következőképpen érhető el: az evett teteje zöld buja ágakkal díszített, és az alsó szintek sárga árnyékot szereznek. Ez a norma, és nem igényel bizonyos beavatkozást. Azonban még mindig kívánatos eltávolítani a szárított ágakat, vágva őket a törzsével.

Miért sárga fenyő és mit kell tennie vele?

Hogyan kezeljük a sárgaded tűlevelű növényeket, nézd meg a következőt.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása