Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Ebben a cikkben figyelembe vesszük a Pelargonium átültetésének jellemzőit, bár sok kertész hívja ezt a növényt Geraniummal. Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a tudományos irodalom szerint a Pelargonium és a Geranium két típus. Mivel a Pelargonium Geranievre utal, gyakran Geraniumnak nevezik. Ezek a virágok közötti fő különbség az, hogy a geránium kerti növény, de Pelargonia már a szoba. A mi cikkünkben a csodálatos virág – geránium szokásos nevét fogjuk használni.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Sajátosságok

A szovjet időkben szinte minden házban az ablakpárkányot gerániummal díszítették. Sokan megőrzik a memóriában, hogy ez a növény nem figyelemre méltó, de a mai fajták egyszerűen lenyűgöző szépség és érdekes színű megoldások, minták a leveleken, buja zöldséggel. Minden évben a ventilátorok száma csak növekszik, ezért érdemes megfontolni, hogyan kell átültetni a szoba Geranium, valamint megjegyezzük, hogy a gondjainak finomságai.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

A Geranium egy olyan szerény növény, amely nem igényel különleges ellátást. A virág egyetlen veszélye egy transzplantáció, mert ha téved, akkor a növény is meghalhat. A beltéri virágok a következő okok miatt átültetniük kell:

 • A növény növekszik, gyökérrendszere nem illeszkedik a közeli edénybe;
 • A talaj elveszti a tápanyagokat, az üzemnek szüksége van egy új talajra a normál növekedéshez és fejlesztéshez.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Transzplantáló Geranium otthon kell évente 2-3 alkalommal. De néha vannak olyan helyzetek, ahol a növénynek nem tervezett transzplantációra van szüksége. Ne lassítsa le a transzplantációt a következő esetekben:

 • Amikor a pot válik kicsi a növény, míg általában a lyukak a pot látható gyökereket, ők is megtekinthető a tetején a szubsztrát;
 • Ha Geranium megkapja a megfelelő gondosságot, de nem nő, és nem virágzik, itt a probléma helytelenül kiválasztott szubsztrátumban lehet;
 • Amikor a geránium elhalványul, a levelei sárgaek, és a talaj nem teljesen megszáradhat, amelynek oka általában rothadja a gyökérrendszert;
 • Ha szükség van egy növényre a nyitott talajból az edényben való bukásban, az otthon tovább növelésére.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Fontos! Nagyon óvatosnak kell lennie Gerani-ról, mert nagyon fájdalmasan reagál a transzplantációval. Ennek az eljárásnak nincs oka, hogy ne lépjen kapcsolatba.

A virágzó növények során szigorúan tilos megérinteni. Érdemes várni, hogy elrejtse, mivel Geranium kimerült ebben az időben. Ennek eredményeként valószínűleg valószínűleg képes lesz megbirkózni az átvitel: rügyek esnek, sárga levelek, és a virág is meghalhat. Vannak olyan esetek, amikor a transzplantáció nagyon szükséges, akkor csak az átrakodási módszer alkalmazható. Minden intézkedést gondosan és óvatosan kell meghozni. Ha a transzplantáció virágzás alatt történik, akkor kezdetben vágja le a virágokat, akkor az összes erő kizárólag a gyökerek fejlődésére megy. Gyakran a tervezett transzplantáció tavasszal vagy nyáron történik. A hideg évszakban érdemes tartózkodni az ilyen manipulációtól, például januárban, az üzemnek további táplálékra van szüksége, hogy ne veszítse el vonzó megjelenését, és a transzplantáció gyakran sokknak válik az ő elhalványulása.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Megfelelő időszakok

Ha figyelembe vesszük a geráni transzplantációra alkalmas időkeretet, akkor érdemes megjegyezni a tél végét vagy a tavasz elejét. Sok kertész azt ajánlja, hogy tervezze meg ezt az eljárást február és április között. Ez az időszak alatt, hogy a virág “felébred”, így ez az idő a legjobb az ilyen művelet számára, a növény jól fogja kezelni a stresszt. Sok kertész a nyáron még a gerániumátültetést is tölti. Ebben az időben az üzem kevésbé érzékeny a stresszre, a növekedés helyének változása nem olyan fájdalmas. Fontos, hogy a növény ne virágzik. Ha áramlik, az eljárást el kell halasztani, amíg a geránium kitöltött. Általában az év őszi időpontjában Geranium, amely nyílt talajban termesztett, győződjön meg róla, hogy átülteti a potot annak érdekében, hogy átadja a téli házba. Ez az eljárás kötelező, a növény, miután tökéletesen érzi magát, ha minden művelet helyes és tiszta.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Fontos! A tél a geráni transzplantáció tilalma. Jellemzően a növény meghal, mert nincs ereje, hogy megbirkózzon ilyen éles eltolódással.

Kiképzés

Mielőtt közvetlenül az eljáráshoz vezetne, érdemes figyelmet fordítani az előkészítés főbb pontjaira.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Fazék

A megfelelő méretű pot kiválasztása meglehetősen nehéz a kezdők számára. Ne vásároljon egy nagyon nagy edényt, mert a növény normális fejlődésre nincs szükség sok talajra. Ha a virágot először átültetik, az optimális választás 10-12 cm átmérőjű lesz. A következő transzplantáció már egy másik potban lesz, míg átmérőjének 2-3 cm-nek kell lennie, mint az előző. Ha a kapacitás túl nagy egy virághoz, akkor a talaj pontjával mozogunk, ami rothadó gyökérrendszerhez vezet. Ha figyelembe vesszük a különböző anyagokat, amelyekből edények készülnek, a kerámia modellek alkalmasabbak lesznek, mint a műanyag edények. Sok kertészek használják agyaggal tankok, mert ez az anyag tökéletesen eltávolítja a nedvességet és sói, ennek eredményeként a növény jól érzi magát és fejlődik.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Alapozás

Geranium nagyszerűen érzi magát. Mind a megvásárolt szubsztrátokat is használhatja virágzó növények és kerti területek számára. Ha szüksége van egy földterület Gerani transzplantációra, az alábbi lehetőségek közül az egyik elkészíthető:

 • Cherry Land, folyó homok és humusz keverék arányban 2: 1: 2;
 • A homokot, a tőzeg- és kerti földet 1: 1: 1 arányban kell elvégezni;
 • A tőzeg, a homok, a levél és a gyepterületet egyenlő részekben kell használni.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

A PelarGonium transzplantációja előtt sterilizálni kell a Földet, mivel ez az eljárás lehetővé teszi a föld tisztítását a lehetséges kártevőktől és betegségektől.

Növények előkészítése

Különleges eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy lágyítsa az üzembe helyezés hatását, nem. A legfontosabb dolog az optimális idő kiválasztása. Amint fentebb említettük, télen, valamint a virágzás idején a Pelargonium transzplantációja tabu. Kezdetben az eljárás előtti napon szükség van a virág erős öntözésére, mert a talajnak meglehetősen nedvesnek kell lennie, így a gyökerekkel rendelkező virág sokkal könnyebb lesz. Egyes kertészek tájékoztatják a növekedési stimulánsok használatát, amelyek a Geranium gyors helyreállítását biztosítják a “szállás” módosítása után.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Lépésenkénti utasítás

Érdemes megfontolni a Gerani transzplantáció lépésenkénti folyamatát mind otthon, mind az utcán.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Házak

Kezdetben el kell készítenie a következőket:

 • Új edény;
 • vízelvezetés;
 • talaj;
 • olló;
 • egy kést egy éles pengével;
 • Független beltéri vízhőmérséklet az öntözéshez.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Az átültetési folyamat otthon a következő:

 • Új edényt kell bevenni, hogy az alsó részre vízelvezetést tegyen, ami a törött téglából vagy agyagból származhat;
 • A vízelvezető réteg érdemes megszórja a talajt;
 • Az üzem ki kell húzni a régi bankot, míg muskátli érdemes szem alapján, fordítsa meghúzása után a bankot;
 • Meg kell tisztítani a gyökereket – némelyikük megszáradhatott vagy leesett területek, így el kell távolítani az ollóval és a késekkel; Ha a gyökérrendszer károsodásának nincsenek jelei, akkor a csomó jobb, ha nem érintkezik;
 • A növényt az új edény közepére kell helyezni, és ki kell tenned a földet, érdemes tartózkodni a pusztításból;
 • A talajra tehát vízzel kell önteni, így minden ürítés tele van talajjal.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Kívül

Bár a geránium egy szociális, meleg szezonban, tökéletesen növekszik a virágágyáson vagy a kertben. Sok virágcsökkenés a nyári üzemben a “háziállatok” az ágyba a nyitott égen. Ebben az esetben érdemes felvenni a megfelelő pillanatot. A levegő hőmérsékletének meglehetősen magasnak kell lennie, és éjszaka nem lehet fagyok. Az optimális megoldás május vége vagy június eleje. Tehát maga a transzplantációs folyamat a következő:

 • Szükséges, hogy kezdetben vegye fel a hely elkészítését: a talajt jól meg kell próbálni, míg a mélységnek körülbelül 35 cm;
 • Miután lyukat készítünk, az átmérőjének kissé nagyobbnak kell lennie, mint a geránium gyökerekkel rendelkező Föld kómás átmérője;
 • Érdemes megcsinálni a gödrök alját egy speciális talajjal – a boltban vásárolható, vagy önállóan, a fent leírtak szerint;
 • A növényt ki kell venni a potból, és a gödör közepére kell helyezni, míg minden cselekvést gondosan meg kell tenni;
 • El kell esnünk a föld minden gyökereit, és alaposan öntsük a földet a virág körül.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Általában a geránium növekszik a kertben őszig. És néhány faj is képes átadni a télit az ágyakon, ha esedékessé teszi őket. De esik, az üzem jobban átülteti a potba, és otthon az ablakpárkányon.

Ha meg kell változtatni Pelargonium az utcáról a házba, akkor érdemes elvégezni ezt a műveletet, amíg az első hideg, végre a következő műveleteket:

 • Jó, ha a földet az üzem körül öntsük, hogy nedvességben lógjon;
 • A fazékban öntsön vízelvezetést és permetezzen kis mennyiségű talajjal;
 • ásni Geraniumot a gyökerekkel együtt;
 • Alaposan megvizsgálja a gyökereket, miközben eltávolítja a túlzott földet;
 • Száraz és sérült gyökerek eltávolítás Ha a gyökérrendszer meglehetősen erős lett, akkor egy kicsit vághatja meg;
 • Növényi növény a tartály közepén, és öntsük a talajt egy körbe, de 1 cm-t kell hagyni a pot felső széléhez;
 • Mérsékelt öntözés, hogy minden kiürüljön a Földkel.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Fontos! A geránium reprodukció mind a gyökerek és a folyamat segítségével történhet. A második esetben a hajtás elég ahhoz, hogy a földön üzemeljen és megfelelő vizet biztosítson. Egy idő után az üzem elkezdi létrehozni a gyökérrendszert.

Későbbi ellátás

Miután a PelarGonium átültetése különösen alapos gondoskodást igényel, mivel ez a folyamat stresszt okoz. Ha az üzem általában az ablakpárkányon áll az ablakpárkányon, a déli vagy délkeleti oldalon, ugyanakkor a nap sugarai esik rá, majd az ilyen helyre való leszállás után meg kell tagadni. Jobb, ha legalább egy héten belül egy árnyékolt területet találunk, akkor az üzem megismerheti az ismerős sarkát. Ne felejtsd el a mérsékelt öntözést, mert a talajnak nem szabad megmentenie. Bár a geránium nagyszerűen érzi magát egy száraz éghajlatban, mindig meg kell emlékezni. És érdemes emlékezni arra, hogy a növény túlcsordulása után húzódik. Az egyensúly meg kell ragadnia.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Fontos! A PelarGonium nem olyan, mint a magas páratartalom, ilyen körülmények között elkezd elhalványulni, mert a rotorok elkezdődnek. Szigorúan tilos a permetezés előállítására.

Miután a transzplantációs költségek 2-3 hónapig megtagadják az etetés megtagadását. Az új talajok már tartalmazzák az összes szükséges elemet a Pelargonium növekedéséhez és fejlesztéséhez. Ezután a táplálkozás havonta egyszer készíthető. Alkalmazhatja mind az univerzális termékeket virágzó növényekre és speciális anyagokra a Pelargonium számára. Az első etetés során érdemes csökkenteni a műtrágyák számát körülbelül 2-3 alkalommal az utasításokban megadott számon. Az összes további etetést már a gyártó utasításai szerint lehet elvégezni.

Mikor és a geránium átültetése (Pelargonium)?

Arról, hogy hogyan és mikor kell transzplantáló Geranium, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása