Mikor és hogyan kell a bársordokat a palántákon?

Velhetets – Szerezd meg a fényes virágokat, amelyek évtizedek óta továbbra is sok kertek, kert és ligetek fő díszítése. Azokban az emberekben, amelyeket lámpáknak neveznek, a breadheads, a kertészek között “Tagtess” néven ismertek. Ez a cikk megvizsgálja azt a kérdést, hogy mikor és hogyan lehet a legjobban a palsetek a palántákon, valamint a legsikeresebb határidőket az egyedi színek kirakodására nyílt földön.

Sajátosságok

Jelenleg több mint 10 különböző típusú Velvetsev ismert, de csak három leggyakrabban megtalálható az isteneinken: keskeny szerelt (tenuifolia), elrontás (ERECTA), elutasították (patulula). Mindegyiküknek saját leszállási jellemzői vannak, mivel bizonyos szélességi és hőmérsékleten eltávolítják. A legelterjedtebb módja annak, hogy velvetsev-t növeljék a vetőmagokat a kora tavasszal. Ez a módszer a legnépszerűbb, mivel a növény magjai vagy palántái nem tolerálják az alacsony hőmérsékletet, és nem illeszkedhetnek a szilárd és hűvös tavaszi talajra. Ne nyúljon a bársonyok egyidejűleg ültetve a gyümölcsök és a színek között.

A nyitott területen a legjobb időtartam június elejét tekintik.

VELLETS – Pontosan azok a virágok, amelyek csak a növények növekvő palánták idejére gondoskodnak. A Tagadetes Tagadetes-t követően a növény gondozására vonatkozó követelmények gyakorlatilag eltűnnek. Minden, amire szüksége lesz tőled – időszerű öntözés és síró növények. A Tagtess többi részével saját magukkal megbirkózik. Leszálláskor vegye figyelembe a Velvetsev fajtáját és fajtáit. A kis típusú fajták (legfeljebb 20 cm magas) általában kis bokrokban nőnek, ezért a földelt palánták közötti távolság nem lehet több, mint 7-10 centiméter. A magas fajták gyakran ömlesztett bokrokba nőnek buja rügyekkel, és itt a növények közötti távolságnak legalább 10 cm-nek kell lennie.

A Vel Velss kirakodásának fő előnye, hogy minden korban figyelemre méltóan átültetik a transzplantációt, még a rügyek aktív virágzásának időszakában is. Azonban érdemes elkerülni a gyakori transzplantációs palántákat a helyről. Tehát kockáztatja, hogy még nem bonyolult gyökérrendszer. Mielőtt elültetné a palántákat a földre, kövesse a kedvező hőmérsékletet, de kerülje a közvetlen napfényt a fiatal virágok szirmaira. Felnőtt Lelvets bársetták, így a palánták ültetésére szolgáló hely érdemes választani a napenergia és a nyitott. A talajnak a növénynek tavasszal és laza legyen, megkönnyíti a fiatal gyökerek csírázását.

Amikor kiválasztja a rügyeket a magvak várják a tömeges virágzó növényeket. Ne zavarja a vágásokat, amelyek csak virágok voltak.

A vetés időpontja

Bármely dekoratív növények tervezésénél, beleértve a velvetsevet is, érdemes ragaszkodni a példakénti magvak és a palánták a földön. Ha a déli régiókról beszélünk, a palánták kirakodása nyílt földre kell költözni, április közepéhez, miután az első nap melegíti a földet. Az északi régiókban érdemes áthelyezni a leszállási időt a nyár elején, mivel a talaj nem melegszik fel, és a növények fő része befagyaszthat.

Úgy véli, hogy a rügyek virágzási ideje változik a leszállási idő megváltoztatásával. Ha a télen télen vetéled, akkor a tavasz közepén teljes körű virágokat kapsz. Legjobban az ilyen esetekben, február közepén vetés. Ha az üzem elkezdett virágozni és fiatal boutonokkal borított, és meleg napok előtt, nem kevesebb, mint egy hét – ne aggódj. Velchatts suálisan tolerálja a transzplantációt a virágzás során. Szintén a Velvetsev vetőmagjait már a késő ősszel is, amikor a bőséges esőzések időtartama már elhaladt. Ugyanakkor a növények első hajtásai a kora tavasszal nyitottak a nyílt talajon.

Érdemes emlékezni arra, hogy nem különösebben stabilak még a minimális fagyra is.

A VELVETSE Leszélés három változata létezik:

 • Nyitott talaj;
 • üvegház;
 • Vetés a palántákon otthon.

Vetés a palántákon, február közepén érdemes (ebben az esetben szükség van egy kényelmes mikroklíma megteremtésére a magok számára, és nem akadályozza meg a mesterséges megvilágítást). Leszállt a bársordok a film alatt vagy az üvegházba, jobb, ha a kezdet vagy a május közepe előtt elhalasztja. Ha nyitott földön leszállási palántákról beszélünk, akkor navigálnod kell a május végét. A Velvetsev fajták fajtái miatt az időzítés kissé eltérhet.

A vetés és a vetőbetétek vétele és ültetése, a régiótól függ – bizonyos szélességekben az átlagos napi hőmérséklet kevesebb vagy több lehet, ezért a leszállás módszere és ideje változhat.

Ideális esetben a velvetsev csemetéknek körülbelül 2 hónapig kell nőni, hogy felmerüljön, mielőtt a nyitott talajba kerülne, ha túl későn vezette a növényt, vagy a termesztési hőmérséklet nem volt elég kedvező, a határidők elmozdulhatnak. Mindenesetre, mielőtt eldöntené, hogy egy növényt a nyílt ég alatt ülteti, akkor érdemes biztosak abban, hogy a váratlan fagyasztók nem követik a közeljövőben. Különösen olyan régiókban, mint az Ural, Szibéria, Távol-Kelet.

A régiók hasonló éghajlat, a leszállás ideje palánták Nyitott talaj kell áthelyezni június ezért vetés a magokat maguknak kell tartani csak az április második felében. A külvárosokban ezek a kifejezések egy kicsit korábban, és április közepére mennek, miközben a növények nyílt földön ültetése május végén – június elején. Mindenesetre úgy véljük, hogy a talaj hőmérséklete nem lehet 15 fok alatt, és növények ültetése üvegházba.

Abban a pillanatban, több mint 50 különböző fajta ennek a csodálatos növény, melyek mindegyike különbözik nemcsak külső jegyek (magasság, több bimbó, árnyalatú virágokat, a szerkezet a levelek és bokrok), hanem egy időszak a virágzás és a növekedés. A vetőmagválaszoláshoz vagy a palánták ültetéséhez szükséges idő meghatározásakor vegye figyelembe a növény fajtájának jellemzőit. Ne feledje, hogy a növény magas fajtái 2-3 héttel később virágzik, mint a legalacsonyabb. Az első, aki a csúcs egyenes ellenálló fajtáit vetik ki – március közepétől április közepéig. Aztán vannak alacsony fokozatok a növény – az elején-április. A Tricar bársonyok jobbak az április végén és május közepéig.

Ha az időjárás kedvező és elegendő víz és tápanyagelem a talajban, láthatja az első virágokat a nyár elején.

Kiképzés

Gyönyörű és egészséges bársonyok – nem annyira a környezeti feltételek hatása, az elsődleges gondozás eredménye a magok és a hajtások számára. A csírázás ideje alatt a növény a legnagyobb stresszre érzékeny, ezért szükség van az ideális feltételek megteremtésére a növekedéshez. A bársonyok nem különösebben szeszélyesek a csírázás helyén, ez az egyik ilyen növényfaj, amely képes a root rendszer kialakítására még egy viszonylag kis térben is. A kirakodáshoz, standard fából vagy polimer dobozok 20 30 cm-rel a leggyakrabban kiválasztva, hagyományos műanyag poharakat is használhatsz, dobozok alsóneműre.

Ha úgy dönt, hogy a virágokat egy nagy kapacitásba helyezi, akkor a lyukakkal (alján vagy az oldalán) lélegző tartályokat kell választania, hogy a felesleges víz szabadon áramolhasson ki. Szóval megszabadulsz a root rothadás kockázatától. Lehetséges tőzegcserepek használata, amelyek a csírázás után a magokat közvetlenül a talajba helyezik – ez biztosítja a barakk gyökérrendszer biztonságát. Próbálj meg tőzegtartályokat vásárolni a bevált gyártóktól, mivel ma sok cég használja az olcsó kartonot, hogy hozzon létre ilyen edényeket.

A tartály előkészítése során a papír vagy karton aljára kell küldeni, majd vigyázzon a tartály vízelvezetésére – erre, vékony rétegre (legfeljebb 3 cm, a mélységtől függően), Érdemes szorosan küldeni egy grainzit vagy kis zúzott kő.

Az ideális lehetőség a palánták ültetésére könnyű talaj, nagy mennyiségű tápanyagelemekkel és jó hozzáféréssel az oxigénhez és a vízhez. Egy ilyen keverék önállóan lehet elvégezni. A kapacitás kapacitásától függően kövesse a következő arányokat:

 • Kerti talaj – 2 adag;
 • Keverék tőzeg – 1 adag;
 • 1 adag a hétköznapi humorozás;
 • 1 nagy homokrész, a velvetev típusától függően a szám csökkenthető;
 • Hogy a talaj lazabb volt, és képes volt átadni a levegőt, hozzáadhat néhány kókuszrostot a talaj felső rétegeire.

Ez azonban még mindig nem elég ahhoz, hogy egészséges talajt hozzon létre. Hogy a talaj ne csak a légzés és az egészséges, hanem a magvak számára is biztonságos legyen, előzetesen fertőtleníteni kell a paraziták, gombák és betegség miatt. Ehhez csak festse a talajt kis mennyiségű forró vízzel, mangán oldat hozzáadásával. Nem szabad vízzel vízzel vizet, így elpusztíthatja a talajban lévő táplálkozási elemeket. A fertőtlenítéshez is kész megoldásokat használhat. A leggyakoribb lehetőségek a “Vitaros” és a “Phytosporin” eszközök.

A fertőtlenítéshez a talajt a sütőbe vagy kettős kazánba is elhelyezheti. A talaj fertőtlenítéséhez ez a módszer érdemes várni legalább egy órát, ha a mikrohullámú katalizálásról beszélünk, akkor az idő 10-15 percig csökken. Ilyen eljárásra van szükség, beleértve a gyomnövények magvak talajának megsemmisítését is. Ha nem akarja elrontani a talaj elkészítését otthon, akkor mindig kész kész keveréket vásárolhat a kertészek üzleteiben. Gyakran az ilyen keverékek már fertőtlenül vannak, és nincs szükség kalcinálásra.

Az összes manipuláció után a talaj elalszik a tartályban, és szobahőmérsékleten (+ 20-23 fok) helyezkedik el a szobában. 3 napot kell tekinteni a megfelelő mikroflóra talajában és a hasznos baktériumok előfordulásában.

A VELCHATSE magvak bármilyen nem jelent problémát – minden kertészeti áruházban értékesítik őket. Ha maguk a színekből származó magokról beszélünk, akkor a virágzási időszak vége után a növényi rügyek fokozatosan sárga és fekete (valahol körülbelül 1-1,5 hónap után). Utána könnyen kiderült, és a magok szabadon összeszerelhetők egy csészéből. Általában egy bársonyos tálban több mint 20 potenciális növény van, de nem minden magot a gyakorlatban megtörténik.

Miután kivette a magokat, meg kell tenned őket speciális papírzacskóba vagy szövetben gyógynövények cölöpökbe. Ha nagy számú magja van a leszállás után, akkor ne dobja ki őket, vagy adja meg – még néhány év múlva csírázik. Az ültetési eljárás előtt maga a magokat meleg vízzel kell összekeverni, és 2-3 napig meleg helyen kell elhelyezni (a közeli akkumulátorok vagy az ablakpárkányon a nap alatt).

Lépésről lépésre irányuló leszállás

Miután az előkészítő szakasz befejeződött, azt is következetesen hivatkozni kell a leszállási eljárásra is. Az alábbiakban megismerheted magad a lépcsőzetes utasításokkal a bárvastsey magvak magában.

 • Miután elhelyezte a talajt a tartályba, egy kicsit összezavarja, és nedvesítse meg kis mennyiségű vizet. Ezután a talajban, a hosszirányú párhuzamos hornyok mélysége 1-1,5 centiméter. Annak érdekében, hogy a jövőbeli hajtások a lehető legkényelmesebbnek érezzék magukat, érdemes tartani a távolságot az 1,5-2 centiméter hornyok között.
 • Helyezze a velete magokat a hornyokba (kényelmes egy csipesz vagy egy szokásos hajlított papírlap vagy újság). Ne sajnálja a magokat – sokan közülük üres lehet, és könnyen eltávolíthatja az extra hajtásokat a jövőben. Sok tulajdonosot egyszerre több fajtára ültetünk. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a keverést az egyes hornyok elején.
 • Miután a magok némi beadványait a hornyokban kell megszüntetni ugyanabból a keverék tetejéről, mint a tartályban. A talaj számával nem túladja, hogy a magok nehezen enni – 1 cm a talaj elég lesz. Hagyja a magokat por nélkül is, különben a héjuk megnehezíti a levelek kialakulását.
 • Nedvesítse meg a hűvös víz kis melegmagját. Tartsa be a pontosságot – győződjön meg róla, hogy a magok nem menedék nélkül vannak.
 • A következő lépés egy kedvező mikroklíma létrehozása. Ehhez a tartályt átlátszó fedéllel, filmmel vagy ruhával fedjük le. Így a tartályban lévő talaj mindig hidratál marad. Ezt követően helyezze a fedett tartályt meleg helyre. Már 1-2 hét után szobahőmérsékleten meg kell oldania az üzem első hajtását. A csírázás ideális hőmérséklete 15-22 Celsius fok. Egy kisebb hajtás hőmérsékletén sokkal lassabb lesz, nagyobb, ha lehetősége van arra, hogy a csírák nagy része egyáltalán nem megy egyáltalán.
 • Amint a velvetsev első teljes körű hajtásai jelennek meg, érdemes növelni a szellőzés mennyiségét, és szorosan figyelemmel kísérjük a növények lábát. A velvetsevet ilyen betegség jellemzi, mint a “fekete láb”, amelyben a növény alsó része vizuálisan kifinomult és lecsapolt. A betegség gyorsan átkerül a szomszédos hajtásokba, amelyeket szintén azonnal el kell távolítani. Ismét újra kezelheti a Földet fungicid megoldással.
 • Ha a hajtások egészséges, gyakori és erős növényekkel emelkednek a talajból, teljesen eltávolítják a filmet és a kapacitás fedelét. A későbbi öntözéssel nem szükséges sietni, várjon, amíg a tartály elsődleges nedvessége teljesen elpárolog. Annak érdekében, hogy a hajtások erősek voltak, és gyorsabban nőttek, erre a szakaszban különböző műtrágyákra van szükség a talajban.
 • A következő szakasz a vetőmagok megjelenésével kezdődik, 2-3 teljes felépített levelek. Ezután folytathatja a pickupot – a leszállása rájuk egy térfogatú tartályban, különálló tartályokban vagy nyílt talajon.

Későbbi ellátás

A növény ültetése után a gondoskodás nyílt földi manipulálására jelentősen csökken. Velsets – beteg és ellenáll a külső üzemnek, amely hosszú ideig képes arra, hogy öntözés nélkül, vágás vagy sírás nélkül. Ha azonban a velvetsev dekoratív célú leszállásról beszélünk, akkor itt az ápolás a növény megjelenésének és egészségének gondozása. Búvárkodás után a csírák nagyon gyorsan távoznak. Mint minden növény esetében, rendszeres gyomnövényre van szükség (különösen a kezdeti szakaszban, amikor a hajtásokat még nem rögzítették). A rendszeres öntözés után a talaj elveszítheti a plaszticitást, és szilárdvá válik, ebben az esetben érdemes felvenni a kertészeti központot, hogy megtörje a földet a növények körül.

A merülési szakaszban lévő elsődleges műveleteknek a következők:

 • Maga a vetőmagot a levelek növekedésének szintjére kell támasztani;
 • A növény gyökerei kiegyenesítik és szépen halmozódnak a mélyedésbe;
 • Öntsük a növényt meleg vízzel, kerülje el az elmosódott vizet az alap és a gyökerek közelében;
 • Az öntözés után egy kis talaj tetején merül fel, és kissé lefogy.

A növekedés színpadán figyelembe kell venni a növények műtrágyáját (ehhez különböző foszforsav-műtrágyák alkalmasak, amelyek minden kertészeti áruházban megtalálhatók). A műtrágya a paraziták elleni küzdelem fiatal magasságát fogja adni, és segíti a gyökerezést. Ha szigorúan korlátozott konténerekkel foglalkozunk a bárskaroktól, akkor a talaj felső rétegeiben lévő nedvesség megőrzése érdekében, elegendő ahhoz, hogy egy kis szalma kis réteggel fedjük le. Kerülje el a Velvetsev számos csúcsainak közös leszállását, ami a keverékéhez vezet, ami negatívan befolyásolja a különféle növény eredetiségét. Ha a kártevők a növényen jelennek meg, az ilyen asphidok, csigák vagy más rovarok elegendőek ahhoz, hogy olyan szappanoldatot használjanak, amely felkészítheti magát.

Ha nem elégedett a Velvetsev rövidvirágjával, akkor az idő kissé növelhető azokkal a rügyekkel, amelyek már elkezdenek megszáradni. A nagyobb tápanyagok és a nedvesség gyorsabban érik el a fiatal rügyeket.

Végül megismerheted a hasznos tanácsok kis listáját, amelynek segítségével egészséges és szép bársonyot termelhet. A nyílt talajon nagyobb leszállással és növekvő bársonyokkal kapcsolódnak.

 • Egyértelműen kövesse a Velvetsev minden aprítására tervezett víz mennyiségét. A száraz időben ne hagyja, hogy ne hagyja figyelmen kívül egy további öntözést (különösen csak ültetett virágok), ugyanakkor, a magas páratartalom időszakában győződjön meg róla, hogy a virág gyökerében nem halmozta fel a felesleges vizet, különben az esélyt a rothadás kialakulása.
 • A kezdeti növekedési fázisban túl magas páratartalom is nagyobb zöld és levelek megjelenéséhez vezethet, mint maguk a színek. És itt a növény vonzereje már szenved.
 • Továbbá a nedvesség feleslege a fulaboressel rothadásához vezethet. Ilyen körülmények között a virágokat rendkívül érinti a gombás betegségek. Próbáljon azonnal megszabadulni a rothadó rügyekről vagy gallyakról, hogy a betegség ne változtassa meg a növény alján.
 • A Velhets számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek kedvezően befolyásolják a talajt. Úgy gondolják, hogy ezeket a virágokat fonálférgekkel (root féreg) kezelik. Ezért van értelme ezt a növényt a kerti ágyak mentén ültetni más dekoratív és terápiás növényekkel együtt.

Arról, hogy hogyan lehet a bársordok a palántákon, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: