Mikor és hogyan kell ásni a nárciszokat a virágzás után?

Minden nyári házban láthatod a tavaszi kecses fejét illatos virágok fehér, sárga, rózsaszín, narancssárga gamma. A háttérben a meztelen fekete földek ezek a virágok fantasztikusan szépnek tűnnek. Ez egy nárcisz – az amarillikus család rannetikus növénye. Az izzók ásak – a csodálatos virág gondozásának egyik fő összetevője.

Sajátosságok

Sok évszázaddal ezelőtt Narcissus a szépség szimbóluma volt. Az emberek értékelik az elegáns sziluettje egy narcissus sziluettje és egyedülálló varázsa. Jelenleg körülbelül 30 ezer fajta van ennek a növénynek.

Korai fajták virágzik áprilisban, későn – a nyár elején. Narcissus Lukovitsa többéves, a Klumba-tulipánnal ellentétben. 4 évig növekszik, növeli a méretét, illetve maga a virág és az év egyre inkább egyre inkább.

Következésképpen minden évben különleges igények nélkül, a Narcissus ásása és átültetése nem éri meg. Ha csinálod, a virágok zúzódnak és gyengülnek.

Ilyen körülmények között idő előtt el lehet ásni őket:

 • Ha meg kell növelni a bokrok számát;
 • Ha észreveszi a betegségek jeleit a növényeknél;
 • Ha a nárciszok nagyon kicsi virágokban kezdtek virágozni, különösen zsúfolt (néhány fajta nárciszok legfeljebb 6 leányvállalatot alkotnak szezonban).

De ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a transzplantáció utáni nárciszok bizonyos fajtái olyan stresszt tapasztalhatnak, hogy két évig nem virágoznak, “sértővé”.

Nos, ha a növények egészségesek, akkor jól virágzik, a kirakodások nem sűrészek, és nem kell sürgősen reprodukálni őket, ne érintse meg őket 4-5 éven belül. Az a tény, hogy ezekben az években a nárciszok annyi gyereket adnak, hogy nagyon szorosan válik, nincs elég táplálkozás, nincs szabad hely a növekedéshez és a fejlődéshez; A növények nem virágzik. A nárciszok hozza létre az élet kényelmesebb feltételeit, végül is, el kell kerülni őket.

Lukovitz készenléti jelei

Tehát a Narcissus megszerzését és az első leszállás után 5 évvel telt el, és úgy döntött, hogy átülteti őket. Az izzók ásás ideje attól függ, hogy az éghajlati viszonyok, amelyekben élsz, valamint a Narcissus változatosságától. Ez egyértelmű A futómentes fajoknak korábban meg kell ásniuk, mint a későbbi vezetés. A déli régiókban, ahol az éghajlat száraz és forró, június végén lehet elindítani a nárciszok piszkáját. A középső sávban – július közepén. Az északi régiókban – nem korábban, mint augusztus elején.

Amikor a kerted kedvencei készülnek a virágzásukkal, tekerje a vetőmag dobozokat, hogy az összes virág élettartama nem ment a magok képződéséhez.

Nos, akkor térjen vissza a türelemre, és várjon a levelek teljes fűszerezésére, mert a nárciszok díszíthetetlenségét elronthatja a virágágyások megjelenésével.

Álcázza őket gyönyörű és díszes éves.

A nárciszok és a virágok sugárzott vagy sárgás levelei semmilyen módon nem vágták le, mert az izzó segítségével az izzó táplálékellátást kap, amelyre szükség van a foglalási rügyekhez. A kifakult levelekből készíthetsz egy “frizura” nincáncsot, például a pigtails fékezéséhez. Ez egyedülállóvá teszi a virágágyásodat.

A virágzás után azonnal állítsa be a növényeket, segíteni fogja az izzót, hogy erősebbé váljon, erősebbé és egészséges virágos vesékvé váljon. Amint a levelek teljesen megszáradtak, elkezdhetsz ásni a nárciszok. Leggyakrabban az idő – nyár közepén. Ha az időjárás forró, száraz, akkor már június közepén ásni izzókat. És ha a nyár hűvös és esős, akkor az átültetett ásás időtartama július végéig terjedhet, feltéve, hogy a virágok a nyílt földön nőnek.

Próbálj meg késni a nárciszok ásására két egyszerű okból. Az első – fiatal szelíd gyökerek elkezdenek növekedni Lukovychben, és ásni, károsíthatja őket. A második ok – A FADING és a szárítás lombozat előbb-utóbb teljesen elválik az izzóktól, és megtalálja őket a talajban nagyon problémás lesz (feltéve, hogy a virágok nem ültetettek különleges kosarakban).

Lépésenkénti utasítás

Hogy az izzók ne sérültek-e az ásási folyamatban, kell követnie egy adott utasítást.

 • A nárciszok ásási folyamatát kizárólag száraz időben kell előállítani.
 • Szépen egy kerti penge vagy villák segítségével meg kell ásniuk izzókat, megpróbálva nem károsítani őket. Öntsük a növényeket néhány talajtervvel, hogy ne sérüljön meg még kis gyökereket is.
 • Válasszon a talajból, amire szüksége van, nem csak nagy, hanem a legkisebb izzók is. Győződjön meg róla, hogy gondosan ellenőrizze, hogy a növények a földön maradtak-e. Azonnal elutasítja a betegeket, lassú izzókat, sajnálat nélkül, dobja el őket, mivel megfertőzhetik az egészséges növényeket.
 • A vágás nem lehet teljesen biztonságos levelek. A mosó izzóknak nincs szükségük, bár néhány virágtermék gyakorol. Egyszer egy barátja az izzók, hogy tisztítsa meg őket a földről, semmiképpen sem lehet. A kezét csak a növekvő talajréteg eltávolíthatja. Ne vágjon gyökereket.
 • Száríthatja őket, egy rétegben, a helyen, a naptól védve, az égési sérülések elkerülése érdekében. A szárított időnek legfeljebb 3 hétig kell lennie. Ugyanakkor meg kell védenie Narcissus izzókat a nárffodil legyek inváziójától, amelyből a lárváktól nagyon nehéz lesz megszabadulni.
 • Ezután meg kell rázni a maradék talajt az izzókból, és megpróbálva nem károsítani őket. Óvatosan távolítsa el a száraz felső mérlegeket, semmiképpen sem szégyelli az izzót fehér maradékokra. Most vághatsz száraz gyökereket.
 • Ezután elválasztja a gyerekeket. A lekerekített lánya, mint általában könnyen elmarad az anyavállalat mögött, és a lakás valamilyen erőfeszítéssel elválasztva van. Nem kell áttörni. Ha azonban az izzó integritását megszakadták, engedje le a kívánságát, hogy elkerülje a kiküldetést. A legkisebb izzók leányai nem dobhatnak ki. Tartsa őket egymástól. Ezt követően külön kell ültetni őket, és több évig növekszik a virágzás pillanatáig.
 • Rendezze a nagy izzókat a kicsiből. Az izzók kalibrálása opcionális, de jelentősen leegyszerűsíti Önt az ezt követő ültetési üzem, mivel a különböző méretű izzók különböző mélységben kell ülniük.
 • Spread őket fajtájú funkciókra (szín, alak, virágzás idő). Ha van egy csomó különböző fajta nárcisz, készítsen címkéket vagy jeleket feliratokkal, hogy ne felejtse el elfelejteni, hogy melyik fajta tárolt.
 • A sérült és a fájó helyek kegyetlenül vágnak le egy fertőtlenített éles késsel, majd szórjuk az elhanyagolható szén vagy hamu szakaszainak helyét, hogy védőkocsit képezzenek.
 • Fertőtlenítse az izzókat. Ehhez 20-30 percig tartják őket a mangán vagy 0,2% -os fundazola 0,2% -os oldatában.
 • Néhány napig újra elterjeszti őket, és védelmet nyújt a nap- és hagyma parazitákból.

A nárcisz izzók ilyen egyszerű manipulációi után biztonságosan eltávolíthatja.

Tárolási tippek

A nárciai izzókat száraz, hűvös helyeken kell tartani, például egy pajta, alagsorban, száraz pincében. A tárolási hőmérsékletnek körülbelül 20 Celsius fok, éles cseppek nélkül. Ne próbálja meg a narcissus izzókat a hűtőszekrényben való leszállás előtt tartani, bár első pillantásra, a feltételek alkalmasak: hűvösek és sötétek. A hűtőszekrényben lévő levegő páratartalma olyan magas, hogy a nárciszok gyorsan hajtanak, és alkalmatlanok lesznek a nyitott földre való leszállásra.

Minden dudornak szüksége van légikérésre, így egy rétegben lebontnia kell őket. Ha az ültetőanyag nagyon, akkor az izzók két rétegben helyezhetők el, miután dörzsölte az újságok vagy papír rétegét. Már nem kell tennie, mivel nehéz lesz a leszállási anyaggal dolgozni.

A legjobb az izzók tárolására, a kartondobozok vagy fadobozok alkalmas. Semmilyen esetben ne használjon cellofán csomagokat, műanyag, műanyag vagy üvegtartályokat. Bulbies, hogy annyira óvatosan könnyen elforgatható.

Ezután rendszeresen felülvizsgálja a leszállási anyagot. Beat minden ömlesztett, ellenőrizze az összes oldalról. Ha felfedezte a betegeket vagy fújó izzókat, dobja el őket, ellenkező esetben az egészséges növények fertőzhetők rájuk.

A tárolás során a páratartalom szintje megközelítőleg 70%. Fontos figyelemmel kísérni, hogy ez nem túl magas vagy rendkívül alacsony. Ha a levegő a szobában van, ahol az izzók tárolódnak, nagyon szárazak, időről időre az ültetési anyag körüli vízzel. Rendszeresen hajtsa végre a szobát, ha az automatikus szellőzést nem biztosítják benne, mivel az izzók tárolásakor kis mennyiségű gáz van.

És ha elfojtja, a nárciszok elkezdenek rothadni.

Dropsy Narcissian Izzók aktívan folytatják a megélhetésüket: nőnek, lélegzik, virágos vesék formájában. Így kell tárolni, amíg a leszállás nem több, mint három hónap.

Optimális leszállási idő – augusztus vége és szeptember eleje. Nem ajánlott túl korán ültetni őket, mivel az üzemet a növekedésbe érinti, és nem fog jól aggódni. Továbbá nem szükséges, mert Narcissov nem lesz a gyökerei, és a gyors növények meghalnak.

A nárciszok kirakodásához válasszon ilyen helyet a kertben, amelyen a vizet az eső alatt az eső során nem fogják elkapni.

Más szóval, nem lehet alacsony, hiszen még ha az izzók elvezetése is meghalhat nagy mennyiségű nedvességtől.

Ha azt szeretné, hogy Narcissus, hogy szívesen virágzik, ameddig csak lehetséges, földet fák alatt árnyékos helyeken. Ott a színük minden dicsőségében nyilvánul meg, nem fog elhalványulni a fényes tavaszi naptól, és virágzik, nagyon hosszú lesz.

Készítsük el a kutakat, mindegyik mélysége az izzók háromszoros magasságának kell lennie. Vagyis, ha a bulwhi magassága az alulig a tetejéig 5 centiméter, akkor a jól kell ásni egy 15 centiméter. Most szükség van egy kis homokra az aljára, hogy biztosítsuk a vízelvezetést, majd elaludjon egy gyenge talajjal.

Télen lefedheti a virágágyást Narcissus lombozat vagy száraz fű.

A cikkben meghatározott szabályok figyelembevételével megcsodálhatod a csodálatos nárciszokat kora tavasszal a nyár elejéig, és nemcsak a szemlélődéstől, hanem az izgalmas háziállatok gondozásának folyamata is.

Arról, mikor és hogyan kell ásni a nárciszokat, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: