Mikor és hogyan kell átültetni a gazdagépet?

A fogadó egy évelő díszítő üzem, amely a Sparazhevy családhoz tartozik. Könnyű megtalálni a nagyszerű és szűk leveleket. Ezt a virágot gyakran használják a háztartási telkek díszítésére. Ellentétben sok másgal, ez a növény ritkán átültetik. Ha a virágnak új sarkot kell találnia a kertben, akkor minden szabályban átültetni kell.

Mit kell transzplantációra?

Ezt a dekoratív üzemet 12 és 18 év közötti helyen lehet felemelni. A növekedés folyamatában a bokor csak erősebb és szépebb. Azonban idővel a Föld rosszul van, és a levelek elveszítik vonzerejüket és kiskorukat. Mindez azt sugallja, hogy a fogadónak átültetésre van szüksége.

A kertészek nem javasolják a leszállás utáni első évben a bokor elosztását. Ez csak 4-7 év alatt történhet.

Optimális határidők

Az év bármikor átültethet egy felnőtt üzemet, a legfontosabb dolog, hogy ne tegye meg a növekvő szezonban, vagy ha pihenésre van. Vagyis el kell felejtened a téli és júliusi transzplantációról. A bokor elosztásának legjobb ideje tavaszi és őszi. Ugyanakkor nyáron is megtehetjük, vagy inkább júniusban.

Őszi transzplantáció

A leszállási legoptimálisabb őszi hónap a fogadó leszállásra szeptemberben tekinthető. Ebben az időben olyan fajtákat kell alkalmazni, mint a “zibold” és a “vintudam” vagy hibridek, amelyeket tenyésztettek rájuk. TÖRTÉNŐ TÖRTÉNŐ TÖRTÉNŐ KÖVETKEZŐKÉNT, HOGY EZT A KÖRNYEZETEKRE VONATKOZÓ RÖVÉNYEK NEM TÖRTÉNŐK, ezért a fogadó rövid időn belül nem lesz képes gyökerezni. A gyökeres folyamat általában egy hónapról 45 napig tart. Ha késik, és szeptember végén transzplantációt készít, akkor a fogadó egyszerűen nincs ideje alkalmazkodni a hideg időjárás kialakításához, azaz a gyökerűséghez. Szóval, nem lesz képes túlélni a télen, még akkor is, ha jó elrejteni.

Fontos! A legjobban transzplantáció meleg napon, ha a hőmérséklet nem csökken a +5 fok alá.

Tavaszi transzplantáció

Ez a tavasz a legjobb idő az ilyen üzem átültetéséhez gazda. A legjobb, ha ezt az eljárást április végén vagy május elején tölteni. Ebben az időben a fogadó teljesen kijön a pihenés állapotából, emellett, ebben az időben a lé aktív mozgása az egész üzemben kezdődik. Tehát a gyökeresedés folyamata nagyon gyorsan véget érhet. A levelek nem veszítik el vonzerejüket. Ezenkívül a nyár elején a bokor örömteli a tulajdonosokat új levélkúpokkal.

Nyári transzplantáció

Néha ez megtörténik, hogy a fogadó transzplantáció a nyárra esik. A kertészek nem kell aggódniuk, hogy az üzem ellenáll-e ilyen tesztnek. Csak meg kell teremtenie a szükséges feltételeket a túléléshez egy új helyen. Vagyis rendszeres öntözőberendezést, valamint további árnyékot hozhat létre.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Válasszon ki egy helyet az ültetési növényekre az elme. Nem szükséges az árnyékba szállítani, mert ma már számos hibridet mutattak ki, amelyek tökéletesen éreznek nyílt területeken. Érdemes figyelembe venni az ilyen egyedi változatosság “követelményeit”. Például olyan házigazdák, amelyek levelei arany, sárga vagy fehér színűek, szükség van olyan területekre, ahol a nap reggel és este ragyog. Ebédidőben, amikor a nap fényesebb, a fogadónak árnyékolásra van szüksége, különben a levelek gyorsan kiégnek és elveszítik a vonzerejét. A kék levelekkel rendelkező házigazdák a legjobb, hogy egy félnapos, mert ha túlságosan fényes fényt fognak megszerezni. A bőséges virágzó gazdák általában csak reggel reagálnak a napra. A nap hátralevő részében jobbak az árnyékban maradni.

Ezenkívül a helynek jól szellőztethetőnek kell lennie. A tervezeteket azonban kerülni kell. Homok és vékony, valamint túl nedvesített talaj, a legjobb, ha elkerüljük, mert a fogadó határozottan nem illik. A kirakodási helyet előre kell elkészíteni. A Földet két vagy három héttel kell bekapcsolni. Vásároljon 35 centiméter mélységét, és meg kell adni a műtrágyát.

A legjobban használható szerves etetés. Biztosan nem károsítják a növényt. Jobb, ha előnyben részesíti a helyreállítható komposztot, nem friss trágyát. Ezután folytathatja a leszállási gödör elkészítését. A növénynek kényelmesen éreznie kell, így átmérőjét legalább kétszer kell meghaladnia a palántát. Az alsó részen szükség van egy vízelvezetési réteg elhelyezésére. Használhat kis kavicsot vagy törött téglát. A fentiektől el kell esnie, hogy elaludjon szubsztrátot, akkor minden jó.

Hospit A fogadónak nem kell korábban egy órán át, hogy a föld nedvességet tudjon inni. A gödör közepén van felszerelve. Ezután minden ürítésnek el kell esnie a Földet, és mindenkor önteni. Ha úgy tervezi, hogy nem egy bokor fogadó, a távolságuknak a következők:

  • a kis levelekhez – nem kevesebb, mint 20 centiméter;
  • A közepes levelekkel rendelkező növények – akár 30 centiméterrel;
  • Nagy levelekkel rendelkező fogadóhoz – akár 40 centiméterig.

A fogadó vásárlásakor figyelmet kell fordítania a gyökérrendszerre. Jól kell fejlődnie. A gyökerek hossza általában 11-12 centiméteren belül változik. Ezenkívül emlékezni kell arra, hogy minden hajtásnak két veséknek kell lennie.

Ha a fogadó túl korai vásárolt, sötét helyen tárolható. Ez lehet egy alagsor, az alsó polc a hűtőszekrényben és az erkélyen.

Hogyan kell átültetni?

Kétféleképpen átültetheti a gazdagépet egy másik helyre. Mindkettő nagyon egyszerű.

Bush elosztása

Először is, fel kell ásni egy felnőtt növényt. A házigazdáknak legalább 5 évnek kell lenniük. Ehhez távolítsa el az összes levelét a bokor körül, valamint távolítsa el a Föld legfelső rétegét. Ez a gyökérrendszer feltárása érdekében történik. Ezt követően meg kell verni a fogadó bokorot, kertek segítségével. Ezután fel kell emelni az üzemet, rázza le a föld maradványait.

A gyökereket gondosan meg kell vizsgálni. Nem kell slug. Ezután a mangánból származó oldatot, vagy csak permetezni kell. Ezután egy éles késsel vagy lapát segítségével több részre kell osztania a gazdagépet. Ezenkívül szükség van az összes rohadt vagy elhalványuló gyökér eltávolítására. A vágási szakaszokat a fungicid oldatával kell kezelni, vagy csak megszórjuk Ash.

Csak azt követően, hogy átültetheti a kereskedőket egy új helyre a kertben vagy a virágágyásban. Kivétel nélkül gyökerezik az összes aljzatot, még azok is, amelyek a főbokortól elválaszthatók, gyökerek nélkül. A gyökerek nélküli delleteket egy üveggel kell lefedni. Ne felejtsük el őket, hogy szellőzzenek őket, ugyanakkor egyidejűleg. Szükséged van, amíg a gyökerek megjelennek.

Néhány kertész megosztja a gazdagépet ásás nélkül. Ebben az esetben lapátot használhat. Ezzel elkülöníteni kell a bokor egy részét, majd kijutni a földből. A fő bokorot humusz, majd a víz el kell oldani. Az elválasztott rész azonnal el lehet ültetni a kiválasztott helyen.

Cherencia

Rajzolásra csak fiatal csírákat kell vennie. Helyesen veszi azokat, akiknek kisebb levelei vannak. A következő napokban a dugványok kicsit fakulhatnak, vagy a földön fekszenek, ezért rendszeresen vízzel kell rendelkezniük. És győződjön meg róla, hogy fedezi a napfény fénysugarakat. Néhány nap múlva a transzplantált dugványoknak teljes mértékben vissza kell térniük.

Néhány kertész megkérdezi, hogy a fogadó a virágzás során lehetséges-e. A válasz természetesen pozitív.

De itt vannak olyan pillanatok, amelyeket figyelembe kell venni. A transzplantáció során az összes virágot le kell vágni, hogy a fogadó új helyén gyorsabban haladjon, mert a virágzás megfosztja az összes erőt. A transzplantációs folyamat maga nem különbözik a többieknél.

További gondozás

Miután kirakodott a fogadó új helyre, külön figyelmet kell fordítania. Először is lehetetlen elfelejteni a növény időben történő öntözését. Nagyon hasznos az esti zuhanyzó fogadójához. Túlságosan szorgalmasan nem éri meg, mert a házigazdák nedvességének feleslegéből egyszerűen szerződéses lehet. A nap máskor a fogadó jobb, ha nem a víz.

Mint bármely más növény, a fogadó szükséges etetés, hogy háromszor hozzájáruljon az egész szezonban. A műtrágyák első része korai tavasszal, a növekedés kezdetén. A második szubkorter a fogadó virágának kezdetére esik. Az utolsó rész a növény villogása után történik.

Szerves és ásványi műtrágyákba léphet. Az első segít a Föld szerkezetének javításában, és jelentősen aktiválja a férgek munkáját. Használhat vezetési leveleket, kéreget, komposztot vagy szénát. Mindazonáltal csak a szerves anyag nem lesz elég, ezért olyan gyógyszerek, mint a “bazakot” vagy az “Osmokot” ásványi műtrágyákként alkalmasak. Bármely műtrágyát hozok, tudnod kell, hogy az üzem előtt az eljárás szükséges.

A legjobb, ha az eső után azonnal táplálja a gazdagépet.

A műtrágyák lehetnek gyökér vagy extraxnealing. Az első granulált etetés, amely a megfelelő pillanatban nagyon óvatosan szétszórja a bokor előtti robbanásveszélyes földön. Az extrém kábítószerek másképp működnek. A növény megakadályozása érdekében a bokorot permetezzük, és az alábbiakban és a tetején kell.

Ne felejtsd el a gyomlást. Azonban meg kell tennie meglehetősen szépen, hogy ne károsítsa a gyökérrendszert. Ha a kertésznek nincs ideje, hogy gyakran lazítsa meg a Földet, használhatod a mulcsot. Nem csak egy növényt takarít meg a gyomoktól, hanem segít a nedvesség megtartásában is. A mulcsréteg nem lehet kevesebb, mint 5 centiméter. Azonban meg kell emlékezni, hogy egy ilyen médiumban az ilyen kártevők nagyon gyakran tenyésztik, mint a csigák. Ezért szükséges, hogy szétszórják a zúzott kő vagy egy csatorna, közel a bokor, mert megvédi a bokor ezekből ellenség.

Mivel a fogadó vonzza mindazt, ami gyönyörű lombozat, meg kell tartani, hogy jó állapotban maradjon. Ehhez a bloomonokat meg kell vágni, mert a bokor erejét veszi, ami laza és pontatlan. A gondozás magában foglalja és ellensúlyozza a kártevőket és a betegségeket. A fogadó elérheti a szürke rothadás vagy a HVX vírus. Különleges készítményekkel vagy népi jogorvoslatokkal kell harcolni velük.

Érdemes megjegyezni, hogy szinte bármikor és bármilyen helyen átültetheti a fogadóját. A fő dolog az, hogy megfeleljen a szabályoknak, és nagyon óvatosan kezelje az üzemet.

Arról, hogyan kell megosztani és átültetni a gazdagépet az őszi, nézd meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: