Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Transzfer – a jácintok egyik legfontosabb fázisa. Az eljárás sajátossága attól függ, hogy hol nőnek a növény – otthon vagy az utcán. Az átültetett izzó erősséget kap, és készen áll a virághalra új buja virágzással. Bőségét és szépségét meghatározzák, mennyire helyesen a transzplantáció.

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Az eljárás szükségessége

Virágzó időszak – elég nehéz idő az üzem életében. A kultúra kimerült, elveszíti erőket, egészségét, energiáját, és ha elhagyja az izzót ugyanazon a helyen, akkor nem várhatsz a jó virágzásra.

A transzplantáció lehetőséget ad arra, hogy állítsa fel az emeletet, serkenti a teljes fledged virágos vese könyvjelzőjét. És az “áthelyezés” szintén jelentősen csökkenti a betegségek terjesztésének valószínűségét, amelyet a baktériumok talajában felhalmoznak.

Anélkül, hogy az izzókat ásnák, akkor meg tudod csinálni, ha a tömörítetlen fokozatot termesztik.

A virághoz kiváló minőségű egészséges csíra alakult ki egy új Bloomer, a kultúra melegnek kell lennie. Azonban a talaj hőmérséklete általában alacsony, és ha a nyár nyers, akkor a nedves földön az izzók ellentétesek lehetnek. És még a termesztés kedvező feltételei sem tudnak erős virágokat biztosítani, ha az izzók minden nyáron a földön fekszik.

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Időzítés

A jácintus virágzik áprilisban – a május elején, ezért a helyszínen lévő transzplantáció nem történik a tavasszal. Ha a virág vágyat a kultúra virágzik az ültetés évében, akkor szükség van stresszes körülményekre, amelyek motiválják a virágos vese kiesését, például az ültetési anyagot a fagyasztóban egy órával a disembodies előtt küldjük el az ültetési anyagot.

A legkedvezőbb idő szeptember végének átültetéséhez – október elején. Ha visszaállítja a színeket az idő előtt, akkor fagyaszthatják; Egy kicsit későn nem engedi, hogy az izzó az új körülményekhez való alkalmazkodáshoz alkalmazkodjon, ami a növény halálához is vezethet.

Az izzók csak a virágzás végén ásnak – 1,5-2 hónap után. Győződjön meg róla, hogy a levelek edzettek, és tippjeiket hozták. Általában júniusban ásni – július elejét.

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Kiképzés

A virágátvitelhez fontos, hogy megfelelően felkészítse a talajt. Semleges vagy gyenge talajnak kell lennie. A kiválasztott telket jól kell megvilágítani a nap, de védve a széltől és a vázlatoktól. A talaj tervezése előtt fontos, hogy jól feloldja, eltávolítsa a gyomok gyökereit. Ajánlatos kiegészíteni a talajösszetét a szerves, de nem frissen, különben a törékeny tálak kárát és halálát provokálja. Szükség esetén ajánlott egy dolomit lisztet vagy mész, valamint egy komplex ásványi kompozíció.

A kultúra nem ellenáll a konvergencia ellen, így a kiválasztott területet el kell távolítani a felszín alatti vízfolyásból. Szükség esetén a virágágyást a lehető legmagasabbra kell emelni az eső és az olvadékvizet esetleges stagnálásából. Ha a leszállást olyan hely biztosítja, ahol a nedvesség feleslegét nem lehet kizárni, akkor fontos, hogy a minőségelvezetést a transzflex során szerelje fel.

Nem ajánlott a fák és a bokrok közelében fektetni, mivel ebben az esetben a nedvesség és tápanyagok versenye nem kerülhető el, és végül a kultúra nem kap elegendő számú szükséges összetevőt. A leszállási telek előzetesen fel kell készülnie – augusztusban vagy néhány héttel a disembodies előtt.

Az átültetni kívánt izzókat szépen eltávolítják a talajból, a talajból és szárítva. Propilaktikus intézkedésként a kertészek ajánlottak a mangán vagy fungicid gyenge oldatával.

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Átültetési séma

Fontolgat A kertben lévő izzók ültetésének folyamata.

 1. Csökkentse a leszállási lyukat 2 héttel a várható leszállási dátum előtt. Ez idő alatt a földnek ideje lesz rendezni.
 2. Tegye az alsó 30-50 g komplex műtrágyát.
 3. Helyezzen egy rácstartályt egy 4 cm-es réteg termékeny keverékével.
 4. Következő réteg – fa hamu réteg 2-3 cm.
 5. Öntsük a folyópart minden egyes mélypontjait, és mélyítse meg az ültetési anyagot.
 6. Tetején homokréteg 1-2 cm. Ez az eljárás csökkenti a túlzott mennyiségű nedvességtartozás valószínűségét.
 7. A talaj felett elalszik a keveréket a finom földről és a tőzegből.
 8. Hívja a leszállási helyet fűrészporral vagy száraz lombokkal.
 9. Mérsékelten nedvesség a telek.

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

Ha egy transzplantációt terveznek a szobatársakban, akkor az eljárás elkészíthető tavasszal vagy ősszel korán. Ehhez, mint egy “szülő”, jól kifejlesztett és csodálatos virágzó mintákat választanak. Végezze el a következő műveleteket:

 • Válasszon egy meleg és napos helyet a ház déli részén;
 • 2-3 héttel a leszállás előkészítése előtt a talajkeveréket szulfát-magnéziummal és káliummal, humusz, tőzeg hozzáadásával lehet hozzáadni;
 • Készítsen mély és széles kapacitást, amely átmérője 5-7 cm nagyobb az ültetési anyagból;
 • rendezze el a vízelvezető rendszert az alján;
 • Nyomja meg az izzót az elkészített keverékbe.

Ha az átültetés kis kapacitásra van szükség egy ömlesztett edényhez, akkor az eljárást egy tiszta átrakás módszerrel végezzük.

Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

További gondozás

A transzplantáció után a másik helyre, a növény tavasszal lehetőséget ad arra, hogy megcsodálja a fényes virágzást, de fontos, hogy óvatosan gondoskodjon az átültetett virágra. A gondozás több pontot tartalmaz.

  Világítás

  Ha a virág otthon nő, akkor télen mesterséges világításra van szüksége. Ezenkívül egy fazék egységes fejlődéséhez egy könnyű napon keresztül forduljon a naphoz, különböző oldalakkal.

   Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

   Locsolás

   Egy edény átültetésekor fontos megakadályozni a szubsztrátum teljes szárítását. Az ország területén termesztett növény általában a természetes nedvesség által kicsapódott, de a száraz időben víz kell lennie. 1 m2-ben elegendő 7-10 liter vizet, az öntözés gyakorisága – 3-4 naponta egyszer. Miután minden egyes hidratáló a talaj előnyösen laza. Amikor a virágzás megáll, a viráglevelet pár hétig öntsük, majd megállítják ezt az eljárást, hogy az izzók a talaj alatt szárították ásni.

    Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

    Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

    Alárendelt

    Évente kétszer az üzemnek szüksége van a műtrágya. Az első etetés kora tavasszal történik, amikor az első hajtások betegek. Ebben az időszakban ajánlott ammónium-salter használata. A második alkalommal további táplálékot használnak a virágzás előtt – ebben az időben a szuperfoszfátok és kálium-szulfát alkalmas. 1 m2 elég 1 st. L. Keverék. A műtrágya szétszóródik a földön, kissé “csavart” talaj és hidratálja.

     Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

     Téli előkészítés

     Az izzók bukásában átültetett szigetelésre. A fagyok elleni védelem vastag, mulch réteg lehet. Jobb, ha száraz lombozat, fűrészpor, huskies, tőzeg humusz. Ajánlott rétegvastagság – 20 cm. A téli hónapokban a leszállási helyet rendszeresen borítja hóval – szintén hőt fog biztosítani az izzókban is.

      Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

      Betegségek és kártevők

      Helytelen transzplantációval vagy kedvezőtlen körülmények között, a jácintok nagyon érzékenyek a betegségekre és a kártevőkre. Tehát, ha a talajadagolás, az üzemet gombafertőzéseknek kell alávetni. Szintén Az ajánlatok a transzplantációhoz való rossz minőségű kötődés okozhat. Például, jelentősen gyengébb, immunitást egy ültetési anyag, amely korábban nem kezeltek oldattal mangarteal, fungicid vagy foszfortartalmú gyógyszert.

      A bakteriális rothadás megjelenítésének megakadályozása érdekében a talaj ajánlott 5 százalékos formalin vagy klórmész kezelésére.

      Néhány virágcsökkenés olyan problémával szembesül, mint a virágzat. Ne félj és fuss mögött a fungicidek, ez a feltétel nem betegség, hanem egy erős gyökérnyomás által kiváltott jelenség. Ez akkor lehetséges, ha az izzók túl korai, rosszul szárítják őket, vagy kiszállt egy rosszul leeresztett telken. A probléma kiküszöbölése érdekében érdemes megváltoztatni a fogva tartás feltételeit.

      A rovaroktól a növény leggyakrabban az érintettek, a virág legyek, kirándulások, hagyma atka. Inszekticidek, mint például az “Aktara”, a Medvetoks, a Phytenderm segít kárt a kártevőknek.

      Mikor és hogyan kell átültetni a jácintokat?

      Ezután nézze meg a videót a tippekkel, amikor és hogyan lehet a legjobban transzplantáló jácint a kertben.

      Kamat cikk
      ( Még nincs értékelés )
      Ossza meg barátaival
      123
      Megjegyzés hozzáadása