Milyen motoblokk különbözik a motoros kultivátortól?

Az idők véget értek, amikor elloptam a földet, vagy gyűjtsön burgonyát, lóerőre. A modern világban egy kis kert könnyen elterjedhet, de nagy területeken különleges egységek vannak. Ezeket a motorblokkok és a kultivátorok nevezik. Minden évben ez a technika egyre inkább növekszik.

A kultivátor kiválasztása

Ezek a műszerek a talaj lazítására és összehangolására szakosodnak. A készülékek jól illeszkednek a gyomok és más szükségtelen növényzet eltávolításával, lágyítva a talajt, keverjük össze a talajt műtrágyákkal. Vannak kis méretű kultivátorok, amelyek egy kis virágágyban festhetők.

Minden eszköz több alfajra van osztva.

 • Kis méretű eszközök. Háztartások és létrehozották a föld lazítására egy kis kertben (legfeljebb 12 hektár). A készülék nem több, mint 30-35 kg.
 • Nagymotoros kultivátorok. A segítségükkel a hatalmas területeket (több mint 75 hektár) kezelheti. A terv átlagos súlya – 120 kg. Ezek univerzálisak, a gyártó további telepítést biztosít a csuklós alkatrészekről. Következésképpen ezek a kultivátorok megbirkózhatnak a legkülönbözőbb feladatokkal.
 • Középméretű eszközök Könnyen megbirkózhat a területen akár 50 hektárig. Hozzávetőleges súly – 85 kg.

Az ilyen kialakítás teljesítménye több jellemzőtől függ.

 • Az ásás maximális szélessége. Ez a vágók méretétől függ. A nagy területek tulajdonosai ajánlott egy további őrlési vágót vásárolni. A fajta a talaj minőségétől függ, mivel a homokos felület feldolgozása sokkal könnyebb, mint az agyag.
 • Motorteljesítmény. Ha jó eredményt szeretne látni, válassza a Nagyméretű Motorcultivators lehetőséget.

Ez az eszköz mind az üzemanyagtól, mind az elektromos vezetéktől függ. A kis kertek tulajdonosai előnyben részesítik a könnyű hálózati eszközöket, mivel könnyen használhatóak és nem benzinfüggőek.

Üzemanyagmodellek esetén különleges ellátás szükséges. A termesztés megkezdése előtt ellenőriznie kell az olajtartályt. A négyütemű mechanizmus nagyobb mennyiségű benzint igényel, mint a kétütemű analóg. Az ilyen tervek sok hangos hangot tesznek ki.

A termék megvásárlása előtt óvatosan vizsgálja meg az alábbi pontokat.

 • Adja meg az eszköz dőlésszögének megfelelő szögét. Ez a funkció nagyon hasznos lesz, ha Hilly Territory tulajdonosai. Termékek megtalálhatók a piacon, amelyek képesek a talaj feldolgozására bármely dőlésszög alatt, és vannak olyan modellek, amelyek abbahagyják a munkát, ha legalább 25 fokot döntenek.
 • Ha nagyméretű eszközből választja, akkor ellenőrizze, hogy ellenőrizze a futási mód megváltoztatásának lehetőségét.
 • Válassza ki az eszközöket a sebességkapcsolóval. Így a szokásos kultivátort többfunkciós egységbe fordíthatja.
 • Ha a nyomógomb és a mechanikus fékezés között választja, akkor a második javára kell választania. Vészhelyzet esetén csak a kart mögött kell ragaszkodnia, ahelyett, hogy megnyomja a gombot, és elvárja, amíg a gép teljesen stroke. Sokkal hatékonyabb.
 • Még ha a tanácsadó szerint biztosítja, hogy fontolgatja teljesen azonos modellek, ne legyen lusta, hogy vizsgálja meg a jellemzőket, hogy megismerkedjen az alapcsomag mindkét eszköz.
Olvasson tovább  Válassza ki a Mini traktor kerekeit

Mielőtt elkezdené húzza a Földet, óvatosan ellenőrizze a kert teljes területét nagy kövek vagy más elemek jelenlétére, amelyek képesek a kultivátor üregébe a diszkrétbe. A munka befejezése után ne hagyja az üzemanyagot a tartályban. Enyhén nedves ruhával törölje le a szerszám felületét a por és a szennyeződések és a kormok fekete vágóin. Tilos a sajt és a piszkos szoba építésére.

A motoros kultivátorok különböző áron vásárolhatók. A nők eszközeit az árkategóriában 100 dollár (elektromos), 300 dollár (üzemanyag) értékesítik.

Motoblokk kiválasztása

Az eszköz használatának fő célja a Föld feldolgozása, de a probléma mellett a motorblokk elektromos áramként vagy burgonyaként használható. Az aggregátum megvásárlása előtt gondosan meg kell vizsgálni a műszaki adataival.

 • Motorteljesítmény. Közvetlenül arányos a nyak területével, amelyet szivattyúzni kell.
 • Üzemanyag. Ez az egység mind benzinnel, mind dízelnel működhet. A benzinmodellek kevesebb hangos hangot teremtenek, és nem félnek az éles bomlási hőmérsékletektől. Dízel, viszont sokkal kevesebb üzemanyagot költ. Egy kis kertben, puha talajon, egy benzin opció alkalmas, de a nagy mezők feldolgozásához dízel szükséges.
 • A készülék tömege. A nagyobb súly, annál rosszabb manevrost. Ha Ön egy kis méretű motor tulajdonosa, de nagyobb ivás mélységét akarja, akkor a kerekek súlyait is megvásárolhatja.

 • Maximális feldolgozási szélesség. Ez a vágók méretétől függ. A vágókat le kell cserélni. Ne feledje, hogy a talaj felmerül, annál kevésbé fáradt a kezében és hátul.
 • Ár. Gyakran a gyártó nevétől függ. A külföldön gyártott modellek magasabb árcédulát tartalmaznak, mint a Kínában vagy Oroszországban kiadott analógok. Néha a vásárlók több mint márka.

A jó motoblokkok minimális költsége Oroszországban – 300 dollár.

Mit válasszon?

A motoros kultivátorok modern piacán találkozhat egy másik típusú modellekkel, passzív talajművelő vágókkal. Ez a fajta eszköz különbözik a menedzsment egyszerűségétől. Az ilyen technikai adatoknak köszönhetően még a gyenge emeleti képviselőt is kezelik a talajfeldolgozás.

Olvasson tovább  Malva Makhrovka: leírás, ajánlások a növekedésre és a reprodukcióra

A berendezések vásárlása előtt gondosan vizsgálja meg a területét. Ha elég kicsi, és nem igényel szilárd feldolgozást, akkor a kultivátor legprimitívebb modellje elég lesz. Képes lesz megbirkózni a lazítással, a termesztéssel, a szántással. Az eszköz különösen hasznos lesz a betakarítás során. A kompakt kialakítás miatt a fák, partíciók és más nehéz helyek közötti talajt kezelhet.

Ha a 60 hektáros terület tulajdonosa vagy, figyelni kell az átlagos motoros blokkokra. Nagy és nehéz vezetés. Következésképpen a Földkel való magas színvonalú munkához szüksége lesz néhány tapasztalatra és gyakorlatra. A vágók szélessége eltérő és 50 és 95 cm között van.

A mai piacon a gyártók hatalmas számú motoblokkot és motoros kultivátorokat képviselnek. Sokan vannak felszerelve szántóvilágítással, elektromos indítóval, állványokkal a mélyedések létrehozásához a földön. Az egyes funkciók jelenléte szükségszerűen befolyásolja a költséget általában.

Gyakran a helyzet, amikor a motorblokkok a diszkrét reduktorba kerülnek, anélkül, hogy még 1 évet dolgoznának. Ha el akarja kerülni ezt a problémát, akkor vásároljon külföldi modelleket.

Itt a költség teljes mértékben megfelel a minőségnek. Ha önmagad megbirkózhat a motor vagy alkatrészek javításával, akkor teheti meg és több költségvetési modellt.

A jól ismert gyártók közül a legmagasabb minőségű termékeket a japán vállalatok készítik. Válassza próbálja meg a készüléket, amelyen a beszerelést. Extra felszereltség: elektromos sokk, burgonya, pótkocsi és t. D.

A vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy megtudja a garanciális időszakot és a szabad javítások lehetőségét bontás esetén, valamint ellenőrizze a készüléket. A tanácsadónál Ezt a motor típusával kell elismerni. Fontos, hogy eltávolítható legyen, és szükség esetén javítható. A javítás mindig sokkal jövedelmezőbb, mint egy új motor megvásárlása.

Népszerű modellek

A leggyakoribb ipari aggregátum Profi PR 1040E. Ez egy szuper nehéz szálléptetés körülbelül 200 kg. Az ügyben az üzemeltető helyét telepítette. Itt van egy 10 lóerő motor és kapacitása 600 cm3. Az ilyen nagyméretű eszközök mindig összetettek az irányításban, ezért csak szakemberek vásárolják meg őket, és az újonc kertek megkerülik őket.

Olvasson tovább  Mi a nyír suwel és hogyan kell betakarítani?

“Fehéroroszország 09h-01” nagy népszerűségű volt a szerelmesek között. A termelés a XX. Század végén kezdődött. Ebben az időszakban, a gyártó kínál új és új megoldásokat munkát a talaj, folyamatosan fejlesztjük a készüléket, és törli a problémát a múlt modellek. Ár – 80.000 rubel.

Mi a különbség?

A legtöbb újonc kertész, a szakterületen értelmetlen, gyakran a motoblokk és a motoros kultivátor zavaros. Azonban bármely szakember megmondja, hogy ez valójában különböző eszközök, jellemzők és képességek. Ha összehasonlítja a motoblokkot egy kultivátorral, akkor ez egy sokoldalúbb eszköz.

Az alábbiakban részletesen ismertetjük az összes különbséget.

 • A motoblokk kompatibilis a harmadik fél aggregátumokkal. Ennek köszönhetően növeli a funkcionalitást. Néhány gyártó emellett kiad egy pótkocsit, kocsi, szivattyú, eke és egyenletes lemezfűrész.
 • A kultivátor kevésbé produktív, mint a motoblokk. Ez az elem az eszköz egyetemességétől is függ. A motoblokknak sokkal magasabb, mint bármely más analóg.
 • Következő fontos pillanat – Szerszám tömege. A motoblokk általában nagyméretű dimenzióval rendelkezik. Ezért, ha csak meg kell termeszteni a talajt a házban, akkor jobb, ha a motoros hullámosság javára választja a választást. Könnyebb és nagyobb manőverezhetőséggel rendelkezik.
 • A következő különbség a költség. A motoblokk sokkal drágább, mint a kultivátor. Ezért, ha a megvásárolt készülék nem teljesíti a komplex feladatok, akkor ésszerű döntés lesz képes megállítani a választási költségvetés Motoros kultivátorok.

Arról, hogy a motoblokk eltér a motor-kultivátortól, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: