Minden a kerti konkrét határokon

Kerti beton határok Finish Tracks, Virágágyak, Virágágyak. A cikk anyagából megtudhatja a pluszok és mínuszok, fajtáik. Ezenkívül megmondjuk, hogyan kell őket saját kezével.

Előnyök és hátrányok

Betonhatárok – funkcionális és esztétikai kerítések a kertben. Az út szélétől kisebb magasság és egy ferde homlokzat jellemzi őket. Az ilyen termékek szélessége 8 cm, a hossza 0,5 vagy 1 m. A vizes élőhely előnye az alkalmazások széles választéka. A betonhatárok lakóövezetben vannak felszerelve, parkolóhelyeken, házban és nyári építésben. Segítségük segítségével hangsúlyozzák a tájképek, beleértve a virágágyakat, különálló fákat (a prioritási körhez használt).

A Bordary Stone sok előnye van:

 • végrehajtja a webhely zónáinak elválasztásának funkcióit;
 • erősíti az útfelületek határát;
 • a tervezés és a forma változékonysága;
 • a tartósság és a hozzáférhetőség jellemzi;
 • fagyálló, inert a hőmérsékletcsökkenéshez;
 • Alkalmas kertre és parkra és városi tervekre;
 • Ez jellemzi a komponens elemek színtartománya és típusát;
 • Környezetbarát, könnyen kezelhető;
 • Tartós, dekoratív, praktikus;
 • ellenáll a mechanikai terheléseknek;
 • Az elemek cseréjét, ha szükséges.

A betonok határai legfontosabb hátránya az a súly, amely megnehezíti a szegélyezés telepítését és szétszerelését.

A nagyobb súly miatt nehéz mozgatni egy helyről vagy mozgásból, ha módosítani szeretné a rögzített terület méretét és alakját. Ezért a telepítés előtt meg kell terveznie az építés típusát és pontos helyét.

Fajták

A betoncsöves kő különböző. A határosztályt különböző jelekkel osztályozhatja. Például a betonok határai különállóak és monolitikusak.

Helyszín útján

A Betonból származó kerti határok teljes termelt választéka 2 csoportra oszlik: 1 oldalas és kétoldalas típus. Minden típusnak különbsége van.

 • Az első csoport módosításait a webhely nyelvi helyén használják. Egyoldalas határra van szükség, ahol egy rögzített terület 1 oldalán (az alábbiakban). Alakja téglalap alakú, enyhén ferde felülről az egyik oldalon.

 • Kétoldalú analógok elválasztási funkciót hajtanak végre. Ezek keskenyek, a tetején kerekítve van egy kiterjesztett bázissal. Ezeket az egyik magasság felületének vizuális elválasztására használják (járda, gyep).

Rendeltetési hely szerint

A konkrét határ az alkalmazás körével változik, és 3 fajtára osztható. Mindegyiküknek saját jellemzője van.

A kerítés kinevezéséből a súly, a márka és a gyártási módszer függvénye. Ezek az adatok a GOST 6665-91-ben vannak írva.

Kert

A kerti hajlítás a tájkép kialakításában történik. Finom szemcsézett betonból készül, a virágágyások és az utak keretei vannak, felveszi a kívánt árnyalatú árnyalatokat. Más analógokkal összehasonlítva kevesebb és nem olyan nagy mennyiségű. Ez kiváló védelmi akadály az ösvények számára a pázsit felületétől eső sárok számára. A közelítő súly 40 kg, nyomószilárdsággal – B22 osztály.

Burkolat

Dekoratív járda határán egy kicsit nagyobb kert analóg. Általánosságban elmondható, hogy nem hasonlít a telepítésben. Használható az országházak országházainak járdáinak tervezésére. Bording Border – A pályák megsemmisítése megelőzése, az alapterületet felvázolja, felvázolja a tiszta felületen mozgó határt.

Út

Ez a határ nagyobb, mint a korábbi analógok, a magasság nagyobb. Erősségi jellemzői jobbak. Az ilyen kerítés a járdákon és az utak mentén van felszerelve, megmentve az integritásukat. Ez nagybeton keverékéből készült. Meg tudja védeni az embereket egy véletlenszerű autóból.

Forma és méretek

A méretek közvetlenül kapcsolódnak a kinevezéshez és az alakhoz, amely a szabvány mellett a legkülönbözőbb lehet. A táj nemcsak vékony, hanem egy göndör kő is díszítheti, például egy sugar (félkör alakú) vagy monolitikus kör. A kerek kerítések leggyakrabban a virág vázlatára szolgálnak.

A GOST 6665 * 91 szerint a fedélzeti kövek több formája van:

 • Br – privát egyszerű;
 • Bu – egyszerű kiterjesztéssel;
 • BUP – egyértelmű, szakaszos bővítéssel;
 • BL – egyenesen egy tálcával;
 • BC – ívelt alak;
 • BV – bejárati oldal.

A GOST-nak a szokásos kerti beton határ mérete 1000x200x80 mm. Ebben az esetben a felső felületen meglévő dekoratív csiszolás paraméterei 15x15x45Gradusov. A clumbus beton elmosódása más méretekkel rendelkezik (például 500x210x70, 500x200x80, 1000×300 … 340×180 mm).

A vevő megrendelésével a gyártás blokkok 500, 600, 800 mm hosszúságúak. Ugyanakkor egyetérthet az előnyben részesített formanyomtatvány gyártójával. A szokásos fajok mellett ma is megrendelheti a göndör blokkokat vagy oszlopokat. Ebben az esetben a gyepkőnek más színű és stílusa lehet.

Eszközök és anyagok

A Beton Border Stone független gyártása sok időt vesz igénybe, ez a fő hátránya a helyi terület az országban. Tereprendezés A szakasz lehet 2 módja: a darabelemek telepítésével és az előnyben részesített forma és méret monolitikus kialakításának kitöltésével.

Ahhoz, hogy a kert határa legyen, különleges formákra van szüksége a megoldás kitöltéséhez. Ezek fémes és polimer, speciális üzletekben értékesítettek, sokszor használják. Az űrlapok nem csak vásárolhatnak, hanem bérleti díjat is. Például barátnőből készülhetnek:

 • Virágtartályok;
 • reflektorok felesleges lumineszcens izzókból;
 • Csövek vékony falakkal.

Szükség esetén fémlapokból, rétegelt lemezből, puzzle táblákból és egyéb anyagokból készíthet formákat. A felkészüléshez szükséges megoldáshoz:

 • M 400 M 400 vagy M 500;
 • homok;
 • Kis zúzott kő (kavics nem több, mint 4 cm);
 • lágyítószer betonhoz;
 • hideg víz;
 • Pigment betonhoz (ha szükséges).

Szükséged is van egy épületkeverő vagy betonkeverő, vibrotol, építési szint, rulett, egy tartály, amely gyúrja a megoldást. Szükség van spatula, lapát és simítószer készítése. A fröccsöntési típus zsaluzat igényel. Ahhoz, hogy hozzon létre, szükség van egy lapos anyagot sima felületi típusú (FANERERU, táblák, fémlemezek).

Ha a független gyártás nehéznek tűnik, akkor a gyárban gyártott kész zsaluzat tervezhet. Az elemeit körmök, csapok, rudak rögzítik.

A tervezés fokozása, szerelvények 0,6 cm-es rúdátmérővel. Az injekciós kő lehetővé teszi különböző formák határát: kerekítéssel, forgásokkal, dekoratív elemekkel. A kerítés típusának kiválasztása függ a fen objektum formájának összetettségétől. A papírban is szüksége lesz egy hacksaw, zsinór, kalapács.

A saját kezével fázisok készítése

A határkő létrehozása két egymást követő lépésből áll: az oldat előkészítése és az űrlap kitöltése az ezt követő gyors képződéssel.

Az oldat előkészítése

A felhasznált cement típusától függően a munkagép aránya változhat. Általában a cement, a homok és a kavics 1×2,5×3 arányban van az M 400 és az 1x3x4 cementjelre Mark M 500-ra. Azonnal a betonkeverőben a homok és a törmelék normája 1/2 része. Ezután 2-3 percig keverjük őket. A nyersanyagok fogyasztása a kövek számától és méretétől függ.

Ezután hozzájárul a cement teljes sebességét, a homok és a törmelék többi részét. 4-5 percig keveredik. A lágyítószer feloldódik vízben, majd a folyadékot száraz keverékbe öntjük. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, a készítményt a szükséges viszkozitás betonozására.

Ha szükség van egy színes készítményre az öntéshez, a pigment hozzáadásra kerül a vízhez, hogy kitöltse a száraz keveréket.

A betonkeverők használata esetén az összes komponens az eszközbe kerül, anélkül, hogy megállnánk.

Az űrlapokba való öntés

Annak érdekében, hogy ne hagyja el a határ menti blokkokat, amikor eltávolítja az űrlapokat, közvetlenül a töltés előtt, a belső formák felületét zöldségolajjal vagy más merítő vastag kompozícióval (például gépi olaj) kenjük. A rezgésre helyezik őket, hogy jobb konkrét blokkokat kapjanak. Ha nincs vibrostol, egy kalapácsot használnak a keverék lezárására. Ezek megérintik az oldalfalakra az űrlapok számára, hogy levegőt készítsenek a betonból.

Ha nem hajtja végre a megerősítés nélkül, az űrlapok betonfüggönyökkel vannak kitöltve. Végezze el a megerősítő rudak vágását, miután a formába kerülnek, és öntsük a tetejére. Ezután tömörítés történik. A megoldás a 2. napon a formákban marad, amely után foglalkoznak. Ezt követően a blokkoknak legalább 4 hétig kell túlélniük. Mindezen idő alatt a kő vízzel hidratálódik. A permetezés a kész blokkok repedéseinek megelőzése.

Ezután felhasználhatók a kerítés telepítéséhez. A kővizsgálati üzemmód be nem tartása esetén a működés közben megrepedhet.

Adott esetben különböző dekoratív alkatrészeket adhat hozzá a megoldáshoz: törött üveg, kavicsok, mozaikok. Hogy a határ felső szélén találhatók legyenek, az alakzatok alján helyezkednek el a kitöltés előtt.

Ha a tervezést tervezzük tervezni, akkor egy bélyegzővel lenyomva van, amíg a beton teljesen befagyott. Ha a LED-es koszorúval díszítik a határokat, a blokkok oldalán hosszanti mélyülést végeznek.

A határ szerelése

A betonblokkok a szélén vagy szélesre vannak felszerelve. A telepítési szabályok szerint a blokkokat a következő technológia útja előtt szerelik fel:

 1. A jövőbeli pálya (platform, virágágyás) határain mentén ásni egy árkot a fekvés mélységébe;
 2. konkrét előkészítése;
 3. A kerítés friss betonra van telepítve a szint szempontjából (kb. 1/2);
 4. Szárítás után a beton elalszik a burkolat homlokzatából.

A darabok 3-4 mm-es résszel vannak felszerelve. Őket betonba öntik, a csomó kövér. A nagyító hézagok vékony spatulát töltenek. A kő nem végezheti el a talajszintet 5 cm-nél magasabb.

Helyesen telepítse a monolitikus beton határát. A telepítés egy párnán van, a talaj mélyülésével. Amikor az árok figyelembe vehetik a kő magassága 1/3 mélységét. Továbbá a paraméterek hozzáadják a párna magasságát (10-15 cm).

Az új pályák eszközével azonnal telepítve van a kövek. Előkészíti az elkészített árok traámját, a homok alacsony vagy zúzott, majd tömörítve van. Ezután az árok széleiből állnak a zsaluzat. Előkészítés után a zsaluzatot beton tömegével öntjük. Keverék tömítés, majd a felső öblítő spatula. Három nap elteltével a pajzsok eltávolítják. A fröccsöntött kő előnye a varratok hiánya.

A telepítés során figyelembe kell venni egy fontos árnyalatot: a virágágyak és az ömlesztett sávok határai.

A gyepen található virágágyás egy homokos párnán van egy kővel. A blokkok stabilitása súlya biztosítja. A darab blokkokban telepítsen fémcsapokat.

Terhelés a határokon, a pályák mentén, több. Ebben az esetben szükség van a blokkok sprawling és deformációjának megelőzésére. A telepítést cementhabarcson végezzük. A technológia magában foglalja a homok és a kavics rögzítését az árok alján. Az oldat kitöltése és a blokkok felszerelése után. Ezek messze vannak a szinttől vagy a feszített csipkétől. Amikor az oldatot megragadják, a talaj és a pecsételdével folytatjuk.

Mint a festék?

Ha meg szeretné változtatni a szürke beton határok színét, akkor létrehozhatók Vízalapú homlokzati festék. Az ilyen anyagokat homlokzatok és egyéb felületek festésére használják az utcán.

A beton felületét légi áteresztő és vízálló kompozícióval (például akril alapján) díszítheti.

Az építési üzletek tartományában van egy speciális festék a betonkő számára. A kerítés felületének festése poliuretánra festhető. Az ilyen színező termékek ellenállnak a kiégésnek és a kopásnak. Tükrözheti a határ felületét Speciális festék a burkolólapokhoz, az útfestékhez, A hőmérsékletkülönbségek hordozása.

Hogyan lehet megfelelően telepíteni a beton kerti határát a telken, az alábbi videóból tanulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: