Minden felfújható medencékről

A magánházak és nyaragok tulajdonosainak túlnyomó többsége minden nyáron telepítve van a medence területén. Minden családtag pihenő központjává válik – nagy és kicsi. Azonban a helyhez kötött modellek drágák, és nem minden ember a zsebében, de ezt nem szabad eldönteni. Ma van egy nagy választéka felfújható medencék – ezek lesznek a jó választás azok számára, akik szeretnének pihenni is, de ugyanakkor megtakarítás a pénzüket.

Melyek a hasonló tervek, milyen előnyei és hátrányai, hogyan lehet kiválasztani a megfelelő minőségű terméket, tárgyaljuk a cikkünkben.

Minden felfújható medencékről

Előnyök és hátrányok

Felfújható medencéket ezek a napok széles körben elterjedtek az összes utcai medencék között. Az ilyen népszerűség meglehetősen magyarázható – a design vitathatatlan előnyökkel jár.

 • Megfizethető ár. Az ilyen “tartály” beszerzése, telepítése és elrendezése olcsóbb, mint a helyhez kötött design telepítése.
 • Széles választéka. Az üzletekben számos különböző méretű termékeket, formákat találhat. Egyes modellek további funkcionalitást biztosítanak (jakuzzi, hidromasszázs, gyermek diák, zuhanyzó).
 • Könnyű telepítés. 15-20 percig ilyen medencét elhelyezhetsz, és még egy tinédzser is megbirkózhat ezzel a munkával.
 • Mobilitás. A felfújható kialakítás gyorsan és könnyen telepíthető bárhol a süllyedésben, és szükség esetén a medence mindig mozgatható. Ugyanakkor az összeszerelt és fújt államban eléggé egy kis helyet vesz igénybe, és kicsi, mivel a szállítás nem jelent nehézséget.
 • Egyszerű tárolás. Ha a helyhez kötött medencében a tulajdonosai kényszerülnek az egész évben, akkor mindent, amire szüksége van a felfújhatóval, hogy csak felrobbantja, száraz és óvatosan hajtsa fel.
 • Felfújható medence lesz a legjobb megoldás a gyerekeknek. A víz nagyon gyorsan felmelegszik. A fedélzeten puha, és a csomagok széles választékának köszönhetően megtalálhatjuk a különböző korosztályok és hobbi gyermekeinek optimális modelljét.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Ugyanakkor nem volt hibák nélkül. Ez a design meglehetősen nehéz megjavítani – annak érdekében, hogy tegye, tökéletesen sima felületet vesz igénybe.

Ha figyelmen kívül hagyja ezt a követelményt, a körvonalak a medencében merülnek fel, és a tervezés a használatakor változhat.

Az ilyen modellek élete kicsi, általában nem több, mint 2-3 évszak.

Bármely felfújható tervek pontos keringést igényelnek. Csak károsítja őket – megzavarja a modell integritását a fák, a háziállatok és a rágcsálók éles ágai. Ezenkívül az anyag gyakran törlődik és mikrokráciban van borítva.

Ha 5-6 méter hosszú, hatalmas terméket szeretne vásárolni, akkor valahogy fog kerülni, a költsége összehasonlítható a keretbeállításokhoz. Végül, A felfújható medencéknek rendszeresen szivattyúzniuk kell.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Eszköz

A felfújható medencék háromrétegű PVC-filmet készítenek, ereje elég ahhoz, hogy ellenálljon egy csomó vízzel és nyaralóknak. Azzal, hogy Minél több zsír lesz az anyag – minél hosszabb ideig kihasználhatja a medencét. Az általános modellek szintén erősödnek a poliészter szálak vékony hálóval – az ilyen megerősítés ismételten növeli a termék erődét és ellenállását.

Sokkal elosztó kapott további fokozása által alumínium csőkeret: csövek kell lennie természetesen vékony falú, akkor is különböző paraméterekkel.

Egyes minták szökőkutakkal, diákokkal és akár nagy játékkomplexumokkal vannak felszerelve. A legmodernebb medencék lehetővé teszik masszázs légbuborékok. Ami a terveket illeti, matt vagy átlátszó, monokróm vagy stilizált.

Minden felfújható medencékről

Általában a levegőt a medence körén elhelyezett gyűrűbe szivattyúzzák. Ha a modell kicsi, akkor ezek a gyűrűk sokat lehetnek, És a gyerekeknek, a preferencia jobb termékeket adni, ahol a levegőt injektálják és alul – Ezzel elkerüli a gyermek sérülését egy merev felületről a tál alatt.

A teljes struktúrákban van egy lyuk, amelyen keresztül a folyadékot a további tisztítás letöltésekor és gyártásakor lehet szállítani. A kis modellekben nincs ilyen lyuk, mert a vizet gyakran meg kell változtatni.

Ebben az esetben tanácsos további napellenzőt vásárolni – megvédi a tartályt a rovaroktól, valamint piszkos lombozatot és porot.

Ha az oldal magassága nagyobb, mint 1 m, akkor a lépcsőház szükség lehet – egyébként a gyermekek és az idősebb felhasználók nehéz lesz mászni egy mély medencébe, és kiszállnak belőle.

Minden felfújható medencékről

Fajták

A felfújható medencék osztályozását számos kritériummal lehet osztályozni.

A gyártó szerint

Hagyományosan felfújható medencék olyan anyagokból származnak, amelyekből felfújható csónakok vannak. A legtöbb modern terméket PVC-ről végzik – ezt a polimer anyagot 3 vagy több rétegben hajtják össze, így a termék megnöveli a merevséget és kopásállóságot.

Az elrendezés fokozott védelmet biztosít – még akkor is, ha a felső réteg mechanikai sérülése van, a víz még mindig nem áramlik.

Minden felfújható medencékről

Ami a gyermekmedencéket illeti, az erősség követelményei sokkal alacsonyabbak, ezért az alkalmazott anyagok listája több. A PVC mellett a gyártók használhatják:

 • radír;
 • nejlon;
 • poliészter.

Azonban több gyakorlati anyag, mint a PVC, ma nem hoztak létre, az összes többi nem olyan erős és kopásálló.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

 A levegő kitöltése

A levegő töltési módszerétől függően teljesen felfújható és ömlesztett medencék különbözők.Az első a légtömeggel teli üreg falait tervezi – felelősek a víz megtartásáért. Általában hasonló formatervek jellemzőek a kis medencékre, és kiegészítve egy felfújható alján.

Az ömlesztett medencékben az építés felülről egy rejtőpárna, ahol a levegőt szivattyúzzák. Amikor kitölt egy csésze vizet, a cső lassan emelkedik, hozzájárulva a design kibontakozó falához.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Méretben és formában

Az egyik legfontosabb kritérium a jó medence kiválasztásának kiválasztásához, a méretei és méretei.

A nagyságuktól közvetlenül attól függ, hogy ki fog úszni benne, és mennyi vízi eljárás lesz biztonságos.

Ettől függően a paraméter megkülönböztethető:

 • Mini víztestek – Itt az oldalak magassága nem haladja meg a 17 cm-t, az ilyen modellek 1,5 év alatti gyermekek számára alkalmasak;
 • 50 cm-es oldalak magasságával – az ilyen termékek híresebbek, mint a “békák”, az 1,5-3 éves gyermekek számára optimálisak;
 • Építés magas maximum 70 cm optimális az óvodai gyermekek számára;
 • Az oldalak magassága 107 cm – kiváló lehetőség a gyermekek számára legfeljebb 12 évig;
 • 107 cm feletti medence Általában a serdülők és felnőttek szabadidejére használják, általában létrával felszereltek.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Ami a kötetet illeti, itt van egy egyszerű szabály – Minden gyermeknek legalább 1 kV-nak kell lennie. m szabad hely, és felnőtt – nem kevesebb, mint 1,5-2 kV. M.

Minél nagyobb a tál nagy része, annál praktikusabb lesz.

Ha az űrlapról beszélünk, akkor Az ovális és kerek formák termékei a legnépszerűbbek – rendelkeznek az ingatlannal egyenletesen újraelosztják a terhelést. Négyzet és négyszögletes termékek kerülnek eladásra. Sokkal ritkábban.

Sok eredeti modellt terveztek gyerekeknek és serdülőknek. A legtöbb fiatal felhasználó számára 45-80 m3-es opciókat kínálnak, a víz nagyon gyorsan meleg. Az idősebb úszók számára optimális modellek lesznek hullámos fenékkel – figyelmeztetik a csúszást.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Az építés típusa szerint

A lombkorona modellek nagyon népszerűek. A napellenző nemcsak a szemetetől, hanem az ultraibolya sugaraktól is hatékony védelmet nyújt. A kimeneteken több opcióban megtalálhatja az ilyen tetők termékeit.

 • Nem több, mint 1 m – a legtöbb költségvetés, de ugyanakkor, és legalábbis kényelmes. Optimális a ritkán használt tartályok számára. Egy ilyen kupola 100% megbirkózott a funkcionális terhelés, de ez nem lesz könnyű bekerülni egy ilyen medence.
 • Építési magasság 1,5-2 m – Ez az opció, éppen ellenkezőleg, kényelmes. Itt az ajtó az egyik oldalról van elhelyezve, és a kialakítást az üvegházhatású típusok készítik el. A keret az ilyen medencék végezzük a fém termékek, és gyógyítható polikarbonát, hogy a költségek csökkentése lehet használni és a film -, akkor a kupola kerül sokkal olcsóbb.
 • Awnings High 3 M – Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy építsenek egy kényelmes terület lakó a medence, ahol lehet tölteni az időt nem csak a napos, hanem a csapadékos időjárás. A pavilonot gyakran virágokkal díszítették, a lounge székek belsejében helyezkednek el – így létrehozhat egy versenyt a hagyományos arckorok. MINUS ilyen modellek csak egy – nagyon sok helyet foglalnak el.

Minden felfújható medencékről

Sok medence is van felszerelve vízesés, szökőkút, víz móka, valamint sok más játékmodul, amely a vízben még aktívabb és telített. A csúszdákkal ellátott medencék nagyon népszerűek – a konfigurációtól függően a készletbe kerülhetnek, vagy külön beszerezhetők.

Az ilyen diákok meglehetősen tartósak és képesek ellenállni egy csomó emberi testnek, így egy kompetens telepítéssel, a sérülés kockázata nullára csökken.

Még ha a művelet során szakadtak, akkor egy kis idő megtartja a térfogatukat – ez elég lesz ahhoz, hogy egy zavaró elemből menjen.

Funkcionalitás szerint

A modern iparág modelleket kínál a medencék, kiegészítve a legszokatlanabb funkciók. Szóval, mindig megtalálhatja Jacuzzi medencék hidromasszázs. Az ilyen termékek elengedhetetlenek a teljes erkölcsi és fizikai kikapcsolódásra, valamint az izom relaxációra és a szövetek javítására.

A felfújható spa medencék olyan rendszerek, ahol folyamatos vízszűrés következik be, amely kiküszöböli a rendszeres csere szükségességét.

Jellemzően az ilyen struktúrákat kompozit anyagokból állítják elő, és ellenállnak a súlya 4-5 fő. Nos, azok számára, akik nem szeretik a hideg vizet, javasolhatjuk Fűtött termékek.

Minden felfújható medencékről

Gyártók

Annak ellenére, hogy egy felfújható medence ára nem hasonlítható össze a helyhez kötött tartály készítésének és elrendezésének költségeivel, mindazonáltal az összegében szeretnék vásárolni egy magas színvonalú terméket, amely több szezont szolgál.

A kiváló minőségű medencék több gyártóját kiemelheti.

 • Intex – az USA-ból származó cég, amelyet az iparágban abszolút vezetőnek számítanak fel. Ezen a márkanév alatt nagy méretű méretek, kötetek és formák széles választékát kínálják. Minden terméket kivételes kialakítás és kiváló minőség jellemez. A márka felfújható formatervezései megkülönböztetik a kopásállóság és a megbízhatóság. Minden anyag rendelkezik a környezetvédelem alapvető követelményeinek való megfeleléssel.

Minden felfújható medencékről

 • Wehncke – Német gyártó, aki felszabadítja a különböző méretű felfújható medencéket. A kínált termékek minősége megfelel a legigényesebb minőségi előírásoknak.

Minden felfújható medencékről

 • Zodiákus – Francia márkás medencék. A vállalat választékjegyzékében nem olyan sok modell, de mindegyikük kiegészíti a kiegészítő kiegészítők lenyűgöző készletét.

Minden felfújható medencékről

 • Legjobb módja – Kína legnagyobb gyártója, amelynek termékei a világ minden országában népszerűek. A márkát felfújható medencéket számos modellben állítják elő – a kis játékmodulokból a nagy vízkomplexumokba csúszdákkal.

Minden felfújható medencékről

 • Polygroup – A gyártó termelési létesítményei Kínában és Tajvanon találhatók. A márka felfújható medencéinek fő előnye az alacsony költségű.

Minden felfújható medencékről

Választott kritériumok

A hírnevüket értékelő megbízható gyártók jellemzően nemcsak a tervezést is magukban foglalják, hanem további kiegészítő berendezést is tartalmaznak – a számuk és összetételük a tartály méretétől függően változhat. Leggyakrabban a szűrővel ellátott szivattyú, egy kis háló a szemét és a skimmer gyűjtésére. Ezenkívül számos gyártó az alján, napellenzővel, valamint lépcsőházzal ellátott ágyneművel rendelkezik.

A teljes modelleket minden bizonnyal kitölteni kell gumi kerekekkel, amelyek a falak tál oldalán találhatóak – ezek a kötélhez kötődnek, és a földre hajtott nyakláncokon rögzítik.

Ha nem teljesíti ezeket a manipulációkat, az egész design túlmutathat, még akkor is, ha a tál teljesen tele van vízzel.

Minden felfújható medencékről

És még néhány tipp:

 • ha lehetséges Próbáljon meg egy modellt egy bordázott fenékkel vásárolni – megakadályozza a csúszást;
 • Néz, hogy a varratok nem – a hegesztett, a hegesztett, és a gyermekek születnek;
 • Ha vesz egy tartályt olyan gyermekek számára, akik nem könnyűek kiüríteni a vízből – tanácsos vásárolni egy terméket AWN-vel.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Működési ajánlások

Annak érdekében, hogy a felfújható medence minél hosszabb ideig szolgáljon, a gyártók azt javasolják, hogy betartsák bizonyos szabályokat.

Szivattyúzás

A medence megvásárlása és a dobozból történő kivonása után a lehető legnagyobb mértékben lebonthatja az alomot, elkerülve a földön lévő rajzot. Általában a szivattyút nem tartalmazza, és külön megvásárolható. A tervezés szivattyúzása progresszívnek kell lennie, Nem lehet szivattyúzni a medencét – Ha túl nehéz felfújják a hűvös időben a nap, akkor a levegő expanziós kezdődik hatására magas hőmérsékleten belül a tervezés, és az anyag is fogott.

Ha a készlet tartalmaz egy szűrőszivattyút, akkor nem szabad bekapcsolni víz nélkül – az utasításoknak megfelelően csatlakozik speciális szelepekhez.

Általában a szivattyúk biztosítják a patronokat – 2 héten kell cserélni.

Minden felfújható medencékről

Tisztítás

A medence használata esetén az egyik aktuális probléma, a vízszűrés marad és marad. E célból különböző eszközöket használhat.

 • Sacchi – optimális a víz tisztításához kis medencékben, kézi módszer alkalmas a térfogatszennyezés megszüntetésére.
 • Víz porszívózás – alkalmas kis és nagy medencékre. Az ilyen struktúrák manuális vagy félautomata lehetnek. Néhány évvel ezelőtt a robots-porszívók megjelentek, amelyet víz alatti tisztításra szántak.
 • Szivattyúszűrő – Általában nagyméretű medencékkel van ellátva. Sajnos az ilyen eszköz gyakran nem fog megbirkózni a feladatával, ezért a felhasználók kénytelenek vásárolni egy másik, homokszűrőt.
 • Szkovács – Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a víz felső rétegének hatékony tisztítását a levelek, a haj, a szennyeződés részecskék és más nagy szemét.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

A vegyszereket a víz tisztítására használják – megakadályozzák a virágozást, megszüntetik a kellemetlen szagot, megakadályozzák a nyálkahártya megjelenését a mesterséges tartály falán.

Általában ez Klórtartalmú gyógyszerek, Hatékonyan megbirkózzon a feladatukkal. A feldolgozás után azonban lehetséges, hogy a vízben nem korábban két nap alatt úszható, különben az irritáció megjelenhet a bőrön. A kémia alternatívája a hidrogén-peroxid perhidrol-koncentrált oldatává válik.

Víz a medence szükségességében Rendszeresen szűr, Ellenkező esetben a tiszta víz helyett egy kellemetlen illatú mocsár jelenik meg. Ha a medence kicsi, akkor minden nap frissíteni a vizet.

Minden felfújható medencékről

Takarítás télen

Az ősz kezdetével a medencét a téli tárolásra kell készíteni a lakásban. Ehhez gondosan áztatják, elfújják, szárazak és óvatosan hajtják.

Annak érdekében, hogy könnyebben dolgozzon ki, még a medence kiválasztásának színpadán is kívánatos egy olyan modell kiválasztása, amely egy leeresztő szeleppel és egy dugóval rendelkezik, mindig csatlakoztatható a tömlőkhöz.

Ha nincs ilyen eszköz, akkor le kell pumpálnia a vízszivattyút – túl hosszú és kényelmetlen.

Kis tartályok elpusztították a tippel. Általában vegyszereket nem használt tiszta a víz őket, így folyékony szivattyúzás után lehet használni öntözésére ágyak – ez vonatkozik a legtöbb gyermek medence.

Minden felfújható medencékről

Miután az összes vizet egyesítették, következik Víz törölje le a felületet. Szükséges, hogy kiváló minőségű legyen, hogy teljesen eltávolítsa a vizet még a hajtásokon is – figyelmezteti a forma és a gomba kialakulását. Utána Lassú levegő lassan.

Ha a nagy medence sok idő, de nem érdemes sietni, mivel a túl gyors légáramlás károsíthatja a PVC-t, ahonnan a tál kész van.

A végső szakaszban van szüksége Összecsukható medence, gondosan simítsa az összes hajtást – Ha nem fizeti kellő figyelmet erre, akkor a tárolás során a szövet betöltődik, és a hajlítások helyén megjelenik – a jövőben jelentősen ronthatja az anyag állapotát. A ragasztó falak megelőzésére képes megszórjuk, hogy megszórjuk a medencét talkummal.

Minden felfújható medencékről

Minden felfújható medencékről

Tárolás

Miután az összes előkészítő alkotás, a száraz és a csomagolt medence megtisztul a tárolásról. Ehhez a hideg, nyers helyiségek nem alkalmasak, a levegő hőmérséklete, amelyben a nulla fokozatok szintjén marad – az anyag minőségének romlásával romlik.

Olyan helyen, ahol a medencét tárolni kell, száraznak, melegnek és sötétnek kell lennie, megszüntesse a háziállatok és rágcsálók kialakításához való hozzáférést.

A fagyálló anyagokból készült modellek csak az udvaron tárolhatók.

Minden felfújható medencékről

Javítás

Vásárolhat javító készletet a medencéhez bármely gazdaságban, valamint a felfújható csónakok értékesítési helyeiben. Ne feledje, hogy a felfújható medencék helyreállítására szolgáló szuperkálok nem alkalmasak – csak növeli a sérült terület területét.

Tekintsük a medence könnyű, egy defekt, vagy szünet, végre kell hajtania a következő műveletsorozatot:

 • Keressen egy károkat;
 • teljesen szárítsa meg a medencét;
 • Törölje le a szúrás jelenetét, és amikor csak lehetséges;
 • Alkalmazzon egy vékony ragasztót az előkészített helyre, feküdjön egy javítást és erősen nyomja meg a rakományt.

Minden felfújható medencékről

Ebben a helyzetben a medence 10-15 óráig marad. Ha nem tudja vizuálisan meghatározni a lyukat, meg kell mosni a felületet szappanoldattal – a buborékok észrevehetőek lesznek a lyukasztás pontján, és a finom levegőáram észrevehető lesz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő medencét, nézd meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása