Minden Holly Golden

A világon körülbelül 400 típusú holly van. A legtöbbjük trópusi szélességekben nő. De a kertészek megtanulták őket más régiókban.

Leírás

Holly is ismert a Ranat és a japán Ostroit nevei. Ez a növény egy gyönyörű örökzöld cserje, magas 3 és 5 méter között.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta Holly szerepel a piros könyvben, mivel ez az endsav.

Nagyon erős embert termel. Egy felnőtt knitt, sűrű korona. Átmérőjű, két méterrel egyenlő. A levelek 1,5 cm hosszú és legfeljebb 3 cm szélességig nőnek. Általában ovális alakúak. A levelek fényében fényes, és a matt aljáról.

Virágok Holly Golden White. A Blossom a tavaszi vagy a nyár elején kezdődik. Augusztus végén a gyümölcsök megjelennek – a Berry gyanta.

A legjobb fajták áttekintése

A kertészek leggyakrabban növelik a növény következő fajtáit.

  • “Glory lekvár”. A fajta felnőtt Holly egy cserje, amely egy és fél méteres magasságban nő. Elég lassan nő. Sötét smaragd elhagyja a növényeket kevés, fényes felülete van. A Blossom május végén kezdődik.

Ez a fajta Holly napfény alatt nő, és fél alatt.

  • “Golden Jam”. A cserje lassan fejlődik. A levelek 2 cm-ig nőnek. Kezdetben arany árnyékolásuk van, de idővel zöldek. A legjobb, ha a “Golden Jam” kézencse a jól megvilágított telkeken.

A fagy és a betegségek ellenálló növény.

  • “Green Pasta”. A magyal fajta magassága 1,5 m. A növény lassan fejlődik, zöldes ovális levelekkel rendelkezik. Érdemes megjegyezni, hogy a fa nem gyümölcs.

Leggyakrabban a csoportos leszállásokhoz és a hegymászáshoz használják.

  • “HETSI”. Ez a japán fajta Holly különösen szép. A kis cserje sok hajtás van. Május közepén a növény sárga színű virágokat dob. A sötétkék gyümölcsei augusztus közepén kezdődnek. Használhatók a főzéshez. A világos zöld színű levelek, a szélek, amelyeket tüskéssé tettek. A közeli növény lehet az árnyékban és a napban.

Télen vöröses árnyalatot szereznek.

Leszállás és gondozás

A Holly Golden helyének kiválasztása, érdemes megjegyezni, hogy nem szereti az egyenes napfényt. Így a fa ültetése a legjobb a fele. A talajnak könnyűnek és enyhén hidratáltnak kell lennie, valamint gazdag anyagokban gazdag.

Leszállás

A palántákhoz szükséges kutakat ősszel kell betakarítani. Az alján egy vízelvezetésréteget kell elhelyeznie. Használhat nagy homokot és zúzott téglát. Ezután el kell esnie a talajból. Tartsa be a tőzeget, a trágyát és a humuszt, egyenlő részekben. Ha a palántát nem ültetik, akkor a gödör közötti távolságnak legalább 2 méterre kell lennie.

Tavasszal, amikor felmeleged, leállhatsz. Használja ezt a jobbat, mint egy éves növény. Fiatal holly kell telepíteni a gödrök közepén. A vödör vizet is kell öntenie, csak azt követően, hogy egy lyukkal kell kitölteni egy földréteggel.

Mindegyik palánta közelében kell eltemetnie a harisnyatartó részesedését a jövőben.

Gondoskodás

Mivel az üzem nem túl szöcske, bármely személy gondoskodhat róla.

  1. Locsolás. Nagyon fontos, hogy egy fát biztosítson a szükséges mennyiségű folyadékkal. Víz holly szükség van hetente egyszer. Csináld korán reggel vagy késő este.

  2. Podkord. A szezonban műtrágyákat készíthet. A tavasszal szerves adagolókat vagy speciális megoldásokat használhat. Ezután 3-4 hét után átfogó műtrágyákat kell készíteni. A szakemberek nem javasolják a friss trágya használatát, mivel túl sok nitrogén, valamint peszticidek.

  3. Daru képződés. Hogy az üzem mindig gyönyörű marad, tavasszal kell vágni ágai. A nyári-őszi szezonban csak a korona meghatározott formájának fenntartása marad.

  4. Telelés. Paduba gyönyörű tökéletesen elviseli a kis fagyokat. De ha a tél túl hideg, az üzemnek jól kell elrejtenie. Használja ezt lehet hagyományos fűrészpor, levelek vagy tőzeg. Ha nincs lehetőség a téli magyal elrejtésére, azt a konténerekbe kell átültetni, és tegye a szobába.

Reprodukció

Mind a magokból, mind a dugványokból elfojtható. A második lehetőség egyszerűbb.

Új palánták készítése, az első dolog, amire szüksége van, hogy vágjon kis vágásokat. Legfeljebb 5 cm hosszúnak kell lenniük.

Használja a legjobban kissé hajtás tenyésztését.

Minden csipkenek két intersticesnek kell lennie. Minden szakaszot enyhe torzítás alatt kell elvégezni.

A billenőknek meg kell ragadni egy tartályba, amelynek főtt szubsztrátja 2 részből humusz és 1 része a homok. A gyökérzés 20-30 napig tart. A palánta időről időre szükség van. Ha megjelenik a kívánt méretű erős gyökerek, akkor a talajt a földre transzplantálhatja.

Betegségek és kártevők

Olyan növény, mint egy holly, toli, fehérfák, pawless kullancs és enyhe cherwell szenved. Hogy megszabaduljon róluk egy fát, azt különleges inszekticidekkel kell kezelni.

És érdemes emlékezni arra is, hogy a túl gyakori öntözés olyan jelenséghez vezethet, mint a gyökér rothadás.

Bármely gombás betegség sztrájkolhat. Ebben az esetben az érintett leveleknek meg kell törni és égni. A növényt magának a fungicidel kell kezelni.

Összefoglalva, ezt mondhatjuk Paduba gyönyörű – ez egy gyönyörű örökzöld növény, amely mindenki számára lehetővé teszi, hogy csodálja meg szépségét az év során, ha a megfelelő ellátást biztosítja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: