Mindent a Stakenikról

Kérdések arról, hogy mi az a Stakenik és miért használják, gyakran felmerülnek azokban az emberekben, akik csak gyakorlati, hanem külső, szintén vonzónak kell lenniük. Ez a fajta design különösen népszerű az európai országokban, az Egyesült Államokban és Kanadában, és Oroszországban leggyakrabban az adás lehetőségnek tekintik. Műanyag Ershtroker M alakú a kerítés, modell fa és egyéb típusú fém és sínek ma bemutatott eladó elég széles ahhoz, így érdemes figyelembe venni azokat részletesebben, hogy a választás mellett az egyik rendelkezésre álló lehetőségeket.

Ami?

Stakenatnik, Europlanca, Metallostet – Ezek a nevek általában azt jelenti, az azonos típusú kerítések, különböző szilárd építési. Szilárd ruhák helyett, különálló deszkákat használunk itt, egyoldalas vagy kétoldalas, az alapok és a vízszintes csapágyelemek alapján. A “Stakenik” név a német tétből származik – pillér vagy pólus. Jellemzően a deszkák egy sorhoz kapcsolódnak, amely egyenlő időközönként egyenlő időközönként alakul ki. Vannak olyan kétsoros struktúrák is, amelyekben a vízszintes útmutató mindkét oldala megdöbbentő.

Az érdekelt fél fő funkciója a helyszín határainak kijelölése, szerepe dekoratívabb, mint a védő. A klasszikus verziójában egy ilyen kerítés megőrzi a normál légcserét, nem változtatja meg a webhely mikroklímáját.

Hosszú ideig a Stakenik kizárólag fa maradt, mai fémből és polimer anyagból készült, valamint a különböző változatok kompozícióiból.

Érvek és ellenérvek

Mivel a Stakenier meglehetősen gyakori típusú kerítés, megtalálható és erények és hátrányok. A nyilvánvaló előnyökkel a következők.

 1. Elérhető költségek. A kerítés kialakítását túl sok eszközt tölthet be.
 2. Az önmegépítés lehetőségét. Építsen egy kerítést a Stakenika-tól hosszú és kihívást jelentő előkészítés nélkül, alapbetonozás, alapkönyv könyvjelzők.
 3. Harmonikus megjelenés. Az ilyen kerítés tökéletesen illeszkedik minden tájépítészeti stílusba, amely alkalmas az országok, a városi és az ország ingatlanok számára. A felső rész szinte bármilyen formában lehet kiadni: félig gyorséttel a Festoons, Rhombuses.
 4. Széles választék az anyagok. Készíthet egy kerítést műanyag modulokból, fémből vagy fából készült deszkákból, sima vagy különböző típusú profilokkal.
 5. Karbantarthatóság. A tervezés integritását könnyedén visszaállíthatja az egész kerítés lebontása nélkül.
 6. Az élettartam akár 5 évig. A fémiskola hosszabb ideig szolgál, megfelelő gondossággal, hogy 10-15 év elteltével megváltoztassa a kerítést.
 7. A nehézség hiánya. Fából készült szerkezetek rendszeresen színe, a fém elég csak mosás, por eltávolítása.
 8. Nincs szilárd árnyék. A helyszínen lévő kerítés mentén mind az árnyalatokat, mind a tétletes növényeket táplálhatja, élő sövényeket formálhat.

De nem működik minúzok nélkül. Erősség és tartósság alapján észrevehetően rosszabb a tőke kerítések. Ezenkívül a STEAKEAT éles élekkel elégséges, a helyszínen a fújható ablakok helyén, az időjárási kataklizmoktól nem fog védeni. Egy másik jelentős hátrány – nincs adatvédelem. A szomszédos szemek teljesen elrejtése nem lesz képes.

Fajták

Az összes meglévő Stakenice opció a megállapított besorolás szerint típusokra osztható. A főosztály a festés típusának megfelelően történik, és ez elsősorban az európai tiszt számára releváns. Ez egyoldalú, a díszítő réteg alkalmazása csak az elülső részen, valamint a kétoldalú. A kültéri befejezést polimer vagy porkészítmény alkalmazásával végezzük.

Egyoldalas Stenbenice-ban szürke szürke talajt használnak, amelyet a kedvezőtlen légköri hatásoktól védettek.

A polimer készítményeket más típusú bevonatokkal kombinálva alkalmazzuk. A dekoratív réteg alatt a talaj szükségszerűen alkalmazható, gyakran több rétegben. Az ilyen stakebook vonzónak tűnik, lehetővé teszi, hogy fényes többszínű kompozíciókat hozzon létre. A hagyományos dekoratív rétegen lévő porfestéssel speciális száraz kompozíciót alkalmazunk, amelyet egy bizonyos hőmérsékleten sütik a kamrákban. A technológia teljes betartásával a kerítés szinte bármilyen külső hatással védi, nem fakul ki a nap.

Anyaggyártás

Leggyakrabban a Stakeniket gyártóanyagok osztályozzák. Különösen azóta A piac ma bemutatja az acél és a kovácsolt eruper, a mini-szakasz a PVC-tól a virágágyások, a fából készült fajták és az ilyen kerítések kombinált fa-polimer verziói. Különálló deszkákat készítenek különböző anyagokból, de a keret általában fa vagy fém. A kombinált kerítéseknél a kőzetek formájában lévő különálló betétekkel rendelkező téglák és beton alapok használhatók.

Műanyag

A klasszikus érdekképviseleti lehetőségek nem műanyagból készültek. De Kicsi a PVC-szakasz méretét, amelyet a virágágyak, a Rabatok, a Legging keringéséhez terveztek. Nem túl tartósak, szolgálják az 1-2 szezont, gyorsan elveszítik a fényes színt, amikor érintkeznek a nedvesség, a napsugarak. Az ilyen kerítések előnyei között megjegyezheti a minimális költségeket, a vízzel való mosás lehetőségét, kémiai semlegességet.

A polimer és a PVC termékek azonnal felszabadulnak a megfelelő színekben. Gyakran természetes fából díszítettek, és az anyag maga a hőmérsékleti különbségekhez kapcsolódó műanyagokból származik. Vizuálisan, a polimer Stakenik nem különbözik a hagyományos fából készült analógtól. A deszka mérete 150-230 cm, rögzítve a fém konzolok a hornyok, vagy speciális zárójelek segítségével. Az erősség növelése érdekében a bordákat használják, a felső rész, ha szükséges, akkor dugókkal boríthatók.

A polimer kompozit (DPK) is nagyon népszerű a Stakenist gyártásában. Ez hasonlít a teraszos tábla összetételére, fokozott erővel és időjárási ellenállással rendelkezik. Az anyagot hasonló technológiával állítják elő, nem adja meg a fát a merevség mértékének megfelelően, mindig kívülről vonzó.

A deszkán belül vannak üregesek, amelyek lehetővé teszik a szerkezet könnyűségét és merevségét.

Fém

Fém fémből van osztva 2 kategóriában: profilozott, fémlemezből, valamint a hegesztett, készült csövek kör, négyzet, háromszög keresztmetszetű. Az erősségi jellemzőkben különböznek az összeszerelési módszerben. A Tubular Stakenik fém kerítések a legtartósabbak, nagyon vonzónak tűnhetnek, és kővel, téglával és betonmal. A profilozott verzió meglehetősen könnyű, egy ilyen kerítés alapozás nélkül áll, csak a tartókon, önzetlenséggel és csavarokkal összeszerelve.

Az Ershresternek bemutatható megjelenése van, két sorban felszerelhető, egy checkerboard-ban, átfedésben lévő áttekintésre, és különböző színekben és design verziókban kapható.

Faipari

Természetes fából készült deszkák – klasszikus, amely lehetővé teszi, hogy olyan kerítéseket használjon, mint a pulóver anyagok és különösen ipari deszkák. Ez a tétség rövid lehet – 30-60 cm, a zónára és a szokásos magasságra is használható. A fából készült Stakenik festhető, lakkgal borítva, gyászolva. A dekoratív védőréteg frissítését 2-3 év alatt 1 alkalommal hajtják végre. A faragott vagy sima, tegye fel a csúcsokat csúcs, trapézek vagy háromszögek formájában.

A fából készült Stakenik különbözik más típusú szerkesztési változatosságtól. Könnyű lefektetni függőleges és vízszintes, javítás az ellenőrző, ventilátor-szerű, szokatlan kompozíciók létrehozása. A gyártáshoz leggyakrabban használt tűlevelű fajták olcsó fából. Fontos, hogy jól szopogjon, csomók nélkül, zsetonok, gyanta nyomai. Standard szélességű deszkák – 20 mm, hossza változik 1100 és 2000 mm között.

Űrlapok és méretek

Ez a jellemző túlnyomórészt az európai szervizhez kapcsolódik. A 0,5 mm-es modulok vastagsága jellemzi, a hossz 1,5 m, 1,8 m, 2 és 2,2 m. Szélessége a típustól függően 70-128 mm. A termék átlagos tömege 400-800 g / 1Store méter.

A profil típusa szerint a következő típusok Stakenik.

 • P-alakú. A legegyszerűbb profil az 1 vagy 2 oldalas festéssel. Szélesen felfelé fordult az oldalsó felületek, hogy meghosszabbítsa az élettartamot, adjon további merevséget.
 • M-alakú. Figurált többszülős profil további keménységi elemekkel. Ehhez a felső deszkákat kétoldalas telepítéssel állítják elő, hogy biztosítsák a szükséges díszítést és az erőt. A termék végét közvetlen vagy ábrázolták.
 • Félkör alakú. RADIUS profil – a legtartósabb, kevesebb merev bordával. A kerek kültéri él eredeti és modern. Az ilyen deszkákat porszórással készítik.

A késztermékek maximum 20 évig maximális élettartammal rendelkeznek.

Szín és tervezés

A Stakenik eredeti kialakítása előnyösen olyan termékekben található, amelyeket nyomtatott módszerrel díszítettek. Ezzel a fák alatt vagy a kő alatt a fém alatt alkalmazható minták. Úgy néz ki, mint egy kész kerítés nagyon vonzó, dekoratív deszkák készülnek egyoldalas változatban, a szürke talaj továbbra is benne van. A fából készült opciók nem kevésbé változatosak – a faragás, a maróanyag a minta, majd a deszkák megszerzik a figurált és nagyon vonzó megjelenést.

A modern dekoratív Stakenik szinte bármilyen gamut – RAL lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen ötletet hajtson végre a tervezéshez. A népszerű elkészített opciók közül választhat Versailles és országmodelleket 3 és 1 szalaggal, ősi vagy arany tölgy alatt festett. Nincs kevésbé releváns és monokróm bevonatok, a fa textúra utánzása nélkül. Ez lehet “Provence” tiszta fehér design, szürke, grafit, nedves aszfalt vagy klasszikus barna.

A legjobb gyártók

Vannak olyan gyártók, amelyek ma különböző formatervezési mintákat gyártanak. A legnépszerűbb cégek és bélyegzők közül néhány megjegyezhető.

 • “Maxiplast”. Polymer Stenik Market vezető. A vállalat széles választékot kínál a kerti kerítések széles választékát különböző színekben és árnyalatokban, magas és alacsony lehetőségek a tervezési területek számára.
 • Hulladék. A vállalat fa-polimer kompozitból származó deszkákat termel. Az eredeti termékek más formájú profil, színek és árnyalatok.
 • Twk. Orosz cég, amely Erupker Kromát termel. A cég bizonyította magát, nagy figyelmet fordít a terméktervezésre. Az ajánlott élettartam 30 évet ér el. A horganyzott acélból készült fottakokat bevonat nélkül, porfestéssel és polimer bevonattal találhatja meg.
 • “Eugene”. A cég fémprofilt, iparvágányt és egyéb termékeket gyárt. Ershrester készül alatt Barrera márka a Grande, Classic, Barrera 80 sorozat nyomtatott és polimer kétoldalas bevonat.
 • Kronon. Az Orosz Föderáció cégtől, 2000 óta sikeresen működik. Metal iskola keletkezik a márka „Nova”, bevonat alumínium vagy poliészter a matt, fényes végrehajtás.

Ez a márkák listája nem korlátozott. Érdekes ajánlatok sok hazai vállalat, beleértve a regionális gyártókat is.

Választott kritériumok

A kerítés érdekeltjeinek kiválasztásakor figyelembe kell venni bizonyos kritériumokat, amelyek befolyásolják az anyag további működési jellemzőit. A fontos pontok között eloszthatja a termékek árát. Itt a vezető természetes fa lesz, mert az ideiglenes mérőnek 10 rubelről kell fizetnie. A műanyag olcsó, de az erő és a gyakorlatiasság szempontjából szinte nem haladja meg a fát. Fémiskola olcsóbb, mint egyoldalas változat.

A kerítés típusának kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a következő pontokat.

 1. Célja. Az országban ideiglenes kerítésként választhatsz egy fát vagy műanyagot. A fémelemek alkalmasak egy magánházhoz tartozó tőke kerítés létrehozására.
 2. Merevség kialakítás. Az M-alakú és lekerekített profil nagyobb szilárdságot biztosít, mint a P-alakú. Érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az utolsó lehetőség olcsóbb, a legkevésbé tartós, leggyakrabban egy egyoldalas bevonat.
 3. A deszkák magassága és szélessége. Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy az utca általában kétoldalú kerítést hoz létre az európai magasságból 2 m-ről. A szomszédoktól az 1,5-1,8 m-es egysoros designot égetheti. Vízszintes fekvéssel szélesebb elemeket használnak, függőleges optimális opcióval, 20-60 mm-es tartományt kell figyelembe venni.

Tekintettel arra, hogy ezek a kritériumok, hogy az otthoni vagy az ország magas színvonalú érdekelt felének megválasztása sokkal könnyebb legyen.

Telepítési funkciók

A kerítések beszerelésekor a tétből több legfontosabb szakasz van, amellyel nem lesz lehetséges.

 1. A webhely jelölése és előkészítése. A kerítés helyzetét meghatározzák, az oszlopok pontjait, az egyes szakaszok hosszát. A zsineg segítségével jelölje meg a területet. A lécek száma kiszámításra kerül (alapul annak a ténynek, hogy a lumen közöttük nem lehet nagyobb, mint maga a cucc).
 2. A telepítési mód meghatározása. A vízszintes rögzítéshez a stenánsnak más anyagmennyiséget igényel, mint a függőleges.
 3. Alapanyag. Ha a talaj nem túl laza, akkor tehetsz betonozás nélkül, erősítve a pólusokat a boob kő könyvjelzőjével a gödörben. Ebben az esetben a támogatás földalatti része 200 mm-re kell lennie a homok és a törmelék párnája 100-150 mm. A betonozáshoz szüksége van egy gödörre, 80 cm-re, amely a talajszint alatt marad.
 4. A hasított test összeszerelése. Hegesztéssel vagy vízszintes elemekkel végezheti el a csavarokat. Miután az összes fémelem festett, hogy megvédje a korróziót.
 5. Montage Stakenik a LAGS-en. A deszkákat speciális önhúzóval rögzítik, ha fém-műanyag vagy fa, műanyag rögzítés zárójelekkel, csöveket hegesztettek.
 6. Plugok és dekoratív elemek felszerelése. A végső felület színpadán.

tizenegy

Fotók

A tétből származó kerítés típusától függően a telepítés egyes jellemzői változhatnak. De a fő eljárás mindig megmarad.

Gyönyörű példák

 • Könnyű polimer Stenbenat robusztus tégla beton alapon. A kerítés harmonikusan kiválasztásra kerül az épület homlokzata színéhez, nagyon sikeresen a funkciókat, látványos kerek alakú a felső széle.

 • Fából készült stakenik eredeti fekvő modulokkal. Úgy tűnik, nem unalmas, szervesen belépett a környező tájba. Kétoldalú tervezés kiküszöböli az “átláthatóság” hatását, a kerítés kényelmesebbé teszi a lakosok számára.

 • Példa egy elegáns Ereshtherre, egy téglaalapral kombinálva. A kerítés könnyen, elegáns és szigorúan néz ki, míg a ház körül a terület nem úgy néz ki, mint egy erőd.

Hogyan készítsünk egy kerítést a Stakenik-ból, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: