Mindent

Mi a különböző típusú fűzfák, jól ismert, de sokan mindent tudnak róluk. Ezek a növények, amelyek minimális figyelmet igényelnek, különböznek a növekedési ütemben, csak egy elegáns koronában, valamint az ágak kegyelmével és a levelek különleges szépségével. A fák az Orosz Föderáció közepén legelterjedtebbek. A legtöbb fajta, köztük IVA rendes, szerelmes nedvesség és előnyben részesíti a nyers helyeket. A költők még költeményeket is szenteltek a régi Iwamnak, aki meghajolta ágakat a vízbe.

Ami?

Az első fűzések sokáig megjelentek a bolygón. Traces tudósok megtalálhatók a kréta kialakításában. A IV nemzetsége legalább 3,5 száz fajot tartalmaz. A növények túlnyomórészt az északi félteke hűvös területeiben élnek, ahol az élőhelyek a poláris körért jönnek. By the way, egyes fajták megtalálhatók a trópusokon.

Nagyon gyakran, a fűz magassága 15 méterre éri el a körülbelül 30 centiméter szárátmérőjét. Néhány másolat (szabályként a nemzetség vad képviselőinek) 40 méterre vonatkozik. A várható élettartam körülbelül 50 év. A lombozat leggyakrabban göndör, vastag és sötétzöld.

Ezeket a jellemzőket kor és feltételek határozzák meg, amelyben az IVA növekszik.

A növény ágai vékonyak, húsz alakúak, valamint nagyon rugalmasak, de a törékenységben különböznek. A rájuk megjelenő vesék vöröses árnyalattal rendelkeznek. A virágzó fűz elején kezdődik tavasszal és gyakran, mielőtt megjelenik a lombozat ágaiban. A virágok maguk nagyon kicsiek és rosszak. A virágzás eredménye – a dobozok, amelyek dobozok, belsejében, amelyek magok származnak és érnek. Az utóbbiak kisméretük miatt képesek repülni a lenyűgöző távolságokra.

A meglehetősen változatos gyökérrendszer jellemzői közvetlenül a növény típusától függenek. Például a kecske IVA gyengén kifejlesztett gyökereket, amelyek két vagy három évtizedes élet után szinte megszűnik a fő funkcióikat. Ugyanakkor a szokásos formázás eltér az erőteljes gyökérrendszer más fajtáitól, növekszik és erősödne, amíg a nedvességforrás megtalálható.

A leállási üzemekről beszélünk, ami a férfi és a női egyének létezését jelenti. Az elsőnek van egy nterhes, míg a második gyümölcsöző. Az obroat példányok kevésbé találhatók. A tavasszal egyes fajok ágai díszíthetők fülbevalókkal. Ugyanakkor, a férfi első kifelé hasonlóan hasonlít a golyókhoz egy ezüst árnyalattal, amely hamarosan sárga és őszi. Yves Pooh képesek kizárólag női egyéneknek adni.

A fajok és fajták leírása

Mint már említettük, sokféle Yves van. A különbség közöttük sok paraméterre kerül.

Így az egyik a kritériumok méretei – a valódi gigids és a bokor, hogy a földön, amelynek magassága nem haladja meg az egy pár centiméter.

Érdemes megjegyezni, hogy több mint száz faj nő Oroszországban.

fehér

Ebben az esetben a calasok 2 formáját izolálják, amelyet a szélnek is neveznek.

 1. Ezüst, A legmagasabb (legfeljebb 12 m) és a legkevésbé igényes a dekoratív típusok körülményei között. A név előrejelezhetően meghatározta a lombozat megfelelő színét.
 2. Ploiver. A fák magassága nagyon szép, csepegtető CC korona, eléri a leggyakrabban 5-7 métert. Az ágak hossza, amely szinte a földre lógott, akár 3 méter. A legfontosabb jellemzők közé tartozik a talaj, a nedvességtartalom, valamint a téli keménység. Nyílt talajon ültetett, beleértve az árnyékolt területeket is.

De érdemes megfontolni, hogy a napfény hiánya a krone nem lesz olyan szép.

Sharovoid

A Rakita fő megkülönböztető jellemzője – a megfelelő domború vagy gömb alakú sűrű korona. A multim alakú fák magassága gyakran 7 méterre ér. A nézetet jellemzi, hogy nem is teszi meg még elég hideg tél.

Ugyanolyan látványos néz ki, mint egy és csoportos kirakodások. Alkalmazza az élő emelkedéseket is.

Kecske

Ez a faj lehet látványos bizalommal. A hajtásai élénk sátorban emelkednek a vázlat felett, amelynek magassága gyakran nem haladja meg az egyik és fél métert. A statisztikai adatok szerint a növény népszerűsége Oroszországban jelenleg egy rekord ütemben van. Ez nagyrészt az importált ültetési anyagnak köszönhető. Elegendő napfénygel, nem pedig egy nagyon széles korona alakul ki, és egy sátort lóg, és szinte a földre esik.

A virágzási időszak alatt a hajtások sűrűen borítják a bolyhos virágokkal, a növényeket hatalmas pitypangokká alakítják.

Törékeny

Ebben az esetben kis fákról és bokrokról beszélünk, amelyek elég gyorsan növekednek. Előnyben részesíti az elárasztott, napos telkek megjelenését, de fele nőhet. Krone tört fűzfa puha és szabadtéri valami, mint egy felhő. Ebben az esetben a zöld színű lombozat, és az őszén világossá válik. Az április és május közötti időszakban a fákon vannak virágok a sárga-zöld árnyalatú virágok. A fák képesek akár 15 m-re növekedni, és a korona átmérője eléri a 12 m-t.

Lila

Ez a faj egy cserje, magasságban növekszik akár 2-2,5 m. A Wyva lila kellően vastag, szinte gömb alakú korona, vöröses, fényes lombozat. A nyilvánvaló előnyök magukban foglalják az árnyékban való növekedés képességét. De ugyanakkor a növény nem különbözik a jó téli keménységben. Ugyanakkor a télen a bokrok nem fedhetők, mert a fagyasztott után az űrlap jó és gyorsan visszaállt.

A nem blokkolt helyeken ajánlott növény.

Kanyargó

Willow bőven két formája van.

 1. Matsouds, amelyeknek arany árnyéka van, a spirálok és egy kis csavart szórólapok csavarja. Fontos figyelembe venni, hogy ez a látványos külföldiek nagyon érzékenyek a fagyokra, és fagyaszthatók a hófedél szintjén. Ennek alapján meg kell védenie a hideg és a. Terv és gyökér Egy ilyen IVA követi a megvilágított és nem javított telek.
 2. Az uráliák görcsök, nem rosszabbak a vonzerejű viszonylaghoz, de jobban alkalmazkodnak a kemény éghajlati viszonyokhoz. Kicsi (3,5 méteren belül) fák nagyon esztétikai, évektől függetlenül.

Solista

Ez a faj (a Hakuro-Nishiki fajta) szokatlan és vonzó. A hajtások végein, szó szerint hófehér levelek, míg a középső és a parcellák az alap díszítik. A növény alacsony (legfeljebb 1,5 méter) bokrok vagy egy fa, ha vakcina vakcina készült.

A hideg telekkel rendelkező területeken jobb, ha egy cserjéket szállítanak, és fedjük le.

svájci

Ez a fajta a törpe kategóriájára utal. A svájci lassan ragyog, és a jól megvilágított telkeket előnyben részesíti. Ideális feltételei laza, termékeny talaj és megnövekedett páratartalom. Jól kombinálva tűlevelű növényekkel. Ez a fűzfa kerek van egy korona formájában, ezüst lombokkal. Alacsony bokrok (legfeljebb 1 m) meglehetősen széles (1,5 m átmérőjű) “sapka”.

Stroland

Egy fa vagy cserje, amely vékony, vöröses hajtások viasz raidrel. By the way, az utóbbi meglehetősen kifejezett, és könnyen törölhető. Sokan ezt a növényeket Verba hívják. Ovális korona hosszúkás zöldes levél levelekkel. A fák képesek 10 m-re elérni. Tágabb tél után “felébred”, mielőtt sok “fickó”.

Ezen alapul, a fluffy vese-kkel, amelyeket néhányat “idézeteknek” neveznek, gyakran díszítik a lakásokat.

Babiloni

Ebben az esetben a sprawling fákról beszélünk, amelynek fő díszítése hosszú ágak, amelyek nagyon alacsonyak. A csúcsukból és a földre, a vízesés zöld, piros vagy sárga hajtásokból származó vízesés hatása. A faj egyik legfontosabb előnye a nagy fagyállóság. Kerek formájában KRONE hosszúkás, sötétzöld levelek (szürke alsó), különösen a Tandem, a fehér-sárga fülbevalók virágzási időszak alatt egyedülálló nézetet hoz létre.

Kúszó

A név alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy van egy olyan cserje, amely rugalmas ágakkal rendelkezik. A túlnyomó többségben a CLASP WEPS-t a Strabs-en termesztik. Például az Armando fajta gyakran nemcsak a kertben, hanem üvegházakban, szobákban vagy erkéllyel is megtalálható. A fenti lombozat zöld, és a lemezlap alsó része ezüst árnyékot tartalmaz. A növény könnyű-szerelmes és különbözik a fagyállóságban. Tavasszal, a virágzás idején, rózsaszínes és ezüstös és bolyhos virágok jelennek meg.

Ha a mérőn belüli magasság, az IVA rendelkezik egy koronával, amely három méter átmérőjű, és megköveteli a képződést.

szibériai

Alacsony, de ugyanakkor elég forgalmi kultúra. Cronu formában rugalmas, piros vagy lila hajtások. A fűzfa nagyon lassan növekszik, de a hideg és az erős szél stabilitása jellemzi. Egyenes és lapos levelek két oldala szűkítésével, valamint egy kis ágyúval. Virágok szibériai szépség májusban, majd a fülbevalók jelennek meg egy kifejezett illatú. Alacsony (a mérőn belül) A növény koronával rendelkezik, amelynek átmérője négy méterre érhető el.

Leszállás és transzplantációs szabályok

Fontos megjegyezni, hogy a fűz nagy része nem túl igényes talaj. A növekedés legkedvezőbb feltételei azonban közepes és könnyű vályogosak lesznek. És különösen ez releváns, ha nem felejti el a szerves anyagokat táplálni. Nem rossz növény úgy érzi, mint a talajvíz közeli oldala.

Amikor a korrupt látnivalók palánta, meg kell ásni egy 0,5×0,5 métert. A magas fák esetében ezek a paraméterek 10 cm-rel nőnek. A mélység 40 cm.

Fontos, hogy fontolja meg, hogy ha a nagymásolatok megfelelő földes szobájával történő kirakodás során egy gödörnek szélesebb, mint 40-50 cm széles, és a mélység több mint 30-40 cm. Ha egy kerítés létrejön, vagy sűrű sikátor, akkor célszerűbb az árok készítéséhez.

A gödör (harmadik-félig) egy része tele van talajkeverékkel, amely a talajból, a tőzegből és a komposztból egyenlő arányban van. A nehéz talajok esetében a homok 20% -a kerül hozzáadásra. Egy másik integrált alkatrésznek ásványi műtrágyáknak kell lennie. Például a 150-200 g mennyiségben hozzáadhatja azOPHOSKU-t.

A zárt gyökérrendszerrel rendelkező nézetek bármikor áprilistól októberig jóak. A kulcspont az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyökerek maguk és kik nem száradtak. Ha nyílt gyökérrendszerrel rendelkező növényekről beszélünk, akkor kora tavasszal helyesen ültetik őket – mielőtt a vesék feloldódnak. Az alternatíva szeptemberben leszáll, amikor a levél esik.

A gondozás jellemzői

Elvileg könnyű gondoskodni a növényekre. Azonban érdemes megjegyezni ezt A termesztés első szezonjában fűzfa bőséges öntözést igényel. A mérettől függően a víz térfogata 20-50 liter. Az öntözés 2 hétenként és minden héten száraz időszakokban van szüksége. Akkor elég mérsékelt öntözés lesz.

A kontextusban az etetésnek figyelembe kell vennie, hogy a komplex műtrágyák általában tavasszal és nyáron 2-3 alkalommal készülnek. Augusztus végén szulfát káliumot és szuperfoszfátot táplálnak. Az esős időszakok következményei a leveleken szürke és fekete foltok is megjelenhetnek. Visszaadja a növényt Az eredeti megjelenés segít permetezést permetezni az oxychom vagy a réz klorokis.

Összességében hasznos lesz eltávolítani az olyan helyet, amely szereti. Nyáron és őszi hónapokban is gondoskodnia kell a vadon élő bordázott időszerű megszüntetéséről.

Egy másik fontos pont a fajok védelme, rosszul szállított tél. Októberben vagy november elején vannak lefedve.

Reprodukció

A leírt üzemet, a fajtáitól függetlenül magvakkal vagy elakadással megszorozzák. Először is, természetesen lehet, hogy növekedni lehet egy bálna, de ez sürgős ritkán. Szabályként a magok fák és cserjék függetlenek. Fontos figyelembe venni, hogy a vetőmag legfeljebb egy hétig él. Ezenkívül elegendő a leszállásra alkalmas valamit azonosítani.

Ha szárnyal, akkor a pozitív eredmények szinte mindig garantáltak. A dugványokat az offsason-ben betakarítják, ugyanakkor Mart és november az optimális időt vizsgálják.

Fontos, hogy ebben az időben a menekülés már jól alakul ki, vagyis legalább 2 évvel rendelkeznie kell. Cherenkov hossza körülbelül 25 centiméter.

Betegségek és kártevők

Ha növekszik a fűzfák, tudnod kell, mit kell tennie, és hogyan kell kezelni, ha beteg. Leggyakrabban a leírt növények károsítják a hernyókat, a bogarakat, a legyek, a hullámok és az elefántok. WVE fenyegette az ilyen kártevőket.

 • A lapok, amelyek egy bogár, amelynek teste 12 mm-ig, vöröses árnyalatú szárnyak, amelyek csúcspontja van egy fekete foltban.
 • Aspen leafed, ami valamivel kisebb, mint a csúcspont, és nincsenek foltok a szárnyakon.
 • Fényes selyemhernyó (szórólap). A legtöbb esetben a prudoid fogása. A hernyókról van szó, amelyek a szórólapok tetejét a kókányba fordítják, és elkezdik a hajtások tetejét.
 • IVVA, szopáslevek lombozat, fiatal hajtások és vesék. A kártevő az év során akár 10 generációt is képes megadni.
 • Tisztítás atka, a levelek károsodása, amely tombolt (néha rajzolt), száraz és esik.
 • Bindweed – különösen veszélyes az üzem számára az élet első évében, gyomfű. Prutot csomagol, és egyidejűleg a spirál nyomokat hagyja, beleértve a fát is. Ennek eredményeként a hajtások megszűnnek.
 • Európai Realiled – parazita növény, látszólagos gyökereket indítanak a fából. Gyakran megfigyelheti, hogy minden IVA szárított.
 • WASP Waxhaw – Butterfly fehér szárnyakkal, amelynek hossza 2,5 cm.

A kéreg, a trunkák és az ágak veszélye is van, amelynek megjelenése különböző gombákat provokál.

A magas páratartalom által okozott gombás betegségek manifesztációinak listája:

 • Rosa Torment;
 • rozsda;
 • Különböző típusú foltok;
 • heg.

A felsorolt ​​felsorolás mellett érdemes megemlíteni Pennica – egy lárva, amely kis mennyiségű habot hoz létre a védelem érdekében. Ő, mint például Iva magát, inkább magas páratartalmú helyeket kínál. Hasonló “köpek” kezdődnek, május végén és június végén. A leveleken is találkozhatsz gömb alakú combokkal (neoplasms). Az ilyen gallérok leggyakrabban a rovarcsípések következményei.

Használat a tájtervezésben

Mindenki jól ismert, hogy a mainstream szőlő nagy szövőanyagként használta. Az üzem különböző típusát azonban sikeresen alkalmazzák különböző tájképi készítmények létrehozásakor. Például, Ezeket hagyományosan a víztestek közelében ültetik sok kert és park területén.

Willow, nem több mint 2 méter intervallummal ültetve, esztétikus életben tartva. Ha két sorban találnak, akkor egy csodálatos árnyas sikátor lesz. Ebben az esetben az egyik sikeres opció a közelebbi koronákkal csavart fehér.

Az ilyen hatás elérése érdekében, 2-3 évvel a 3 méteres tengerszint feletti magasságban 2-3 évig az egymással célzott ágak az ablatációs módszerrel vannak összekötve, amely nem biztosítja a hajtások integritásának megsértését.

Azonban érdemes megfontolni, hogy az ilyen vakcinázás bizonyos ismereteket és tapasztalatot igényel. Ennek alapján gyakran egyszerűen összefonódnak az ágakat, rögzítik a polietilén fóliát (szalag). Ennek eredményeként egy élő, nyitó alagút. Olyan helyen, ahol az ívben az ív, ugyanúgy hozták létre, bármilyen területet díszítenek.

A leglátványosabb sövények a Yves cserje. Kiváló anyag lesz például az összecsukott, lila vagy kaszpánus fajták. A tájkép kialakításának ilyen megközelítése lehetővé teszi az elválasztást, díszítik és részlegesen élesítették. Ugyanakkor a bokrok látványosan megjelennek egyszerűen a pályák mentén, vagy más növényekkel rendelkező csoportban. Egy kis patak vagy szökőkút mellett Rokaria több mint sikeresen helyezi a törpe fűz.

Érdekes tények

Különös figyelmet kell fordítani a leírt növények terápiás tulajdonságaira. Tehát például hosszú ideig, a fák kéregét meglehetősen hatékony gyulladáscsökkentő anyagként és lázcsillapításként használják. Egy másik fontos pont, hogy az eljáró összetevője aszpirin – szalicilsav kapta a nevét a latin Salix, ami azt jelenti: „IVA”.

Többek között ez a növény kiváló méz. A bolyhos virágai gazdagok nektárban.

Ne felejtsük el, hogy az IVA Wrapper annyira hívott, mert sírni fog. Tehát a fa megszabadul a felesleges nedvességtől.

Még több információt néz ki az IVA-ről a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: