Miscanthus: fajták, leszállás és gondozás

Dekoratív miscanthus lesz díszítő kert. A kultúra szokatlan megjelenése az egész évben élvezi a szemet, még télen is.

Leírás

Miscantus, ő egy franke, egy lágyszárú növény, amelynek magassága 80-200 centiméter. Az ömlesztett gyökérrendszer közel 6 métert mélyít, de a felület mellett is horizontális folyamatok vannak, amelyek rendszeres öntözést igényelnek. A dekoratív gabonafélék lombozat ömlesztett gyökér rozettát képez, valamint a hordó teljes hossza mentén található. A lemez szélessége 5 és 18 milliméter között van, és a hossza körülbelül 10-50 centiméter. A zöld tömeg az őszi árnyalatát sárgás vagy rózsaszínen változtatja meg.

A Miscantus virág egy 15-30 centiméter hosszú sütemény. Különböző színű, és különálló hosszú spikelets fantasztikus.

Típusok és fajták

Összességében a Missantus negyven fajtája van, de nem mindegyiküket kertészeti úton lehet használni. Az alábbi típusok a legnépszerűbbek Oroszországban:

 • Kínai;

 • sachalacelát;

 • óriás.

A kínai Jerican Variagatus különösen a kertészek igényei. Kiváló alacsony hőmérsékletű ellenállással rendelkezik. Ez közel 3 méteres magasságig nő, nagyon rövid gyökérrendszerrel rendelkezik. A keskeny szórólapok durva felületük van, és fél hosszirányú szélével elválasztják. Az őszi időben a lemez vöröses vagy sárga színű. Spikel pékek maguk festettek rózsaszín, piros vagy ezüst árnyalatok. A kínai rajongók virágzása augusztus és október között folytatódik. A fajok mindegyike saját jellemzői vannak.

 • Variety “Flamingo” Ellenáll a hideg akár -29 fokig további szigetelés nélkül. A szárat akár 2 méterre húzza, és a rózsaszín virágok sokkal nagyobbak.

 • “Klein szökőkút” Csak egy mérőmagassága van. Metelek a Kleine Fontane Standard Brown méretben.

 • “Malepartus” Blooms elég korán. Burgundy virágok a panicsok, közelebb az őszi, megváltoztatják az árnyékát az élénkvörösre. A zöld levél lemezek ebben az időben a narancssárga színűek. A növény magassága körülbelül 2 méter.

 • “Rotilber” Ez jellemzi a piros szórólapok és a közlemények jelenléte, amelyek árnyékolják az árnyékot narancssárgáig ősszel.

 • Rendezés “zebrina”, amelyet gyakran említenek “zebrinus” -nak, rendkívül szokatlan színező szórólapokat tartalmaznak – a keskeny lemezeket sárga vagy bézs keresztirányú csíkokkal borítják. Tégla hangon festett számlák. Magasságban a tenyészet 2 méterre van készítve. A leginkább bőséges virágzás szeptemberben történik.

 • Miscrantus “variagat” A magasság egy és fél és két méter közötti tartományok. A vöröses virágok szépen kombinálják a hosszú fehér-zöld leveleket.

 • Rendezés “Strictus” közel 2,7 méterre nő. A fehér és zöld csíkkal degradáló levéllap szélessége egy és fél centiméter. A halványvörösben festett laza pánik.

 • “Aranyrúd” van egy magassága egy és fél méterrel. A keskeny lemezlemezeket bézs csíkokkal borították. A nyár végén a bokoron repülnek, gyönyörű borszalaggal rendelkeznek.

 • “Purpurezenzen” Szintén nincs más magas magasság – csak fél méter. Szürke-zöld levelek az őszi változásokra a narancssárga festéshez. Lila virágzat idővel fehéren.

 • Mismantus “Grazilimus” Szereti az árnyékot, és egy sötét helyen van, amely képes elérni a magasságot két méter. A Blossom szeptember végén kezdődik, és a Blizzard színe klasszikus piros.

 • Rendezés “Rother Pfeffe” Egy és fél méteres magassággal rendelkezik. A lila szórólapokat vörös-rózsaszín virágzat kíséri, megváltoztatva színüket ezüstre. Ez a fajta sokáig virágzik – augusztus és október között.

 • “Moning Light” fokozat, A reggeli fény, az egyik legrégebbi. Növényi magasság, annyi, csak 1,5 méter. A Blossom szeptemberben kezdődik, amikor a spikelet piros-rózsaszín árnyalatú.

 • Graceella fajtájához Azzal jellemezve, hogy a lomboslemezek zöld árnyalatának változása a bíboron, valamint a burkolatok festése egy krém színnövényben. Ez a fanner rosszul tolerálja az árnyékot, ezért fontos, hogy nyitott terek.

A cserje magassága más és fél méter.

 • Miscrantus “zilberfeheder” Rendelkezik paszta lemezlemezekkel, amelyek szélessége körülbelül két centiméter. A festményüket a növekvő szezon alatt ezüst árnyékolással helyettesítik. Augusztusban alakulnak fel.

 • Rendezés “PERF FALL” egy és fél-két méter magasságig tétovázott. A virágok az ősz elején kezdődnek, és a vörös-rózsaszín pékség kialakulása kíséretében. A színes lemezlemezek őszi időben megszerzik a lila-t.

 • “Adagio” Alacsony és legfeljebb 80 centiméter magassága. A keskeny lemezlemezek az árnyékukat ezüstszínűek. A virágzat színárnyalatja rózsaszínre változik.

A miscrantus cukorszínnézete jellemzi a sima, 2 méteres magasság, amelyen a keskeny lemezlemezek nőnek. Blizzard árnyalata lehet rózsaszín vagy könnyű ezüst. A cukor típusának virágozása júliusban kezdődik.

Óriás Jenemerican hibrid faj. Hosszú leveles lemezek, amelyek egy sötét árnyalatban festett egyenes szárakból lógnak. Az egyes lemezek közepén fényes hosszanti szél van. A Giantaus képes téli hőmérsékleteket szállítani, amelyek elérik -34 fok. Népszerű fajták Miscantus a “Cascade”, Ferner Osten (Ferner Osten), Alligator, Gross-kút, Adagio, Red Chiff.

Alanyok kirakodása

Bár a nyálkahártya kirakodása a nyílt talajba, elvben mindig ugyanaz, a határidők eltérhetnek a régió függvényében.

Optimális határidők

A rajongók leszállása tavasszal történik, amikor a föld elég felmelegszik, és a fagyok visszatérésének veszélye visszavonul. Délen a leszállás március végétől április elejéig és a középső sávban, például a külvárosokban, akkor meg kell várnia az első májusi hetekig. Szibériában a leszállási munkák nem korábban kezdődnek, mint május vége.

Hely kiválasztása

A Miscrantus sikeres fejlődéséhez a legfontosabb fény és nedvesség. Az optimális a víztestek közelében található nyitott és jól könnyű területekre kerülnek. A talaj összetételének különleges feltételei, egy Franque nem terjeszti elő, de problémái lesz az agyaggal és a homokkal. Ezért az ilyen helyszíneket humorral, tőzeggel vagy komposztdal kell gazdagítani.

A homokos talajok ajánlott a folyó és az agyag, és az agyag talajok, éppen ellenkezőleg, enyhíti a homokot és a tőzeget.

Utasítás

A miscantus leszállás nyitott földön elég egyszerű. A lyuk ásni ásva, hogy a mélység és a szélesség egy kicsit több, mint a gyökérrendszer. A gödöröt egy kerti talajból, humuszból és komposztból álló tápanyagkeverék borítja. Belül után van egy felnőtt csemete, és gyökere szépen kiegyenesedik. Ezután a gödör elalszik a fennmaradó talajt, elindul és gazdagon öntözött.

Hogyan kell törődni?

Különösen alaposnak kell lennie, Míg a növény nem fordul 3-4 évig, mivel a kultúra fejlesztése az eljárásoktól függ. Ezután minden tevékenység elsősorban a cserje díszítésén dolgozik.

Locsolás

A leszállások öntözése rendszeresnek és bőségesnek kell lennie. Navigáljon jobbra a talaj állapotáról, és állítsa be az eljárást a körülményektől függően. Ha a nyár száraz, akkor a franciáknak minden nap meg kell önteniük, néha reggel és este is. A nedvességnek 30-40-es centiméterre kell menni, hogy a gyökérrendszer megkapja a szükséges mennyiségű folyadékot. Az öntözést és a permetezést korán reggel vagy késő este végezzük, hogy a fényes napfény és a felületen lévő folyadék kombinációja ne provokáljon égést. A vastag kékek gondozásához használhatja a kerti tömlőt. Annak ellenére, hogy a kultúra nagyon rosszul reagál, hogy a szárazság, a nedvesség stagnálása a talajban is pusztító a gyökerek számára is.

Podkord

Általában az élet első évében Missantus megragadja azokat a műtrágyákat, akiket kirakodtak. A következő év kezdete során az etetés tartása minden évszakban néhányszor előfordulhat. Május közepén két evőkanál karbamidot tenyésztünk egy elutasított vízvödörben, és öntözésre használják, hogy a nitrogén hozzájáruljon a zöld tömeg fejlődéséhez. Június elején javasoljuk, hogy a mellékelt utasításokat követően humán oldatot készítsünk. Végül a nyár második felében frankot kell benyújtania egy káliumot és foszfort tartalmazó eszközre a virágzás stimulálására.

Annak érdekében, hogy ne károsítsa a gyökereket, és ne provokáljon túladagolás, akkor az öntözés után minden műtrágyát kell tennie.

Lazítás és mulasztás

A talaj mulch szükséges ahhoz, hogy nedvességtartást folytassa, de ne támogassa a földes kéreg kialakulását. A mulcs is hozzájárul a gyomok védelméhez. A fő anyagot humusz, tőzeg, csak vágja le a fiatal csalán, a gyermekláncfű vagy más gyomok. A mulcsréteg legalább 3 centiméter. Az öntözés után elvégzik, és hozzájárul az oxigén legjobb mozgásához a gyökérrendszerhez.

Gyomirtás

A fű viselését a különbözőségek életének első éveiben kell eltávolítani, amíg a növény elégtelen ahhoz, hogy ellenálljon a gyomoknak. Jobb, ha néhányszor hetente beszédet tartasz, kísérve az eljárást a föld lazítására. A felnőtt miscanthus, azaz 3-4 éves, a “versenytársakkal” megbirkózik önmagában.

Ritkítás

Hogy a muccantus bokrok szépen tűnt, nagyon egyszerű vágás, tavasszal tartották, amikor a tavalyi szárak megtisztulnak. Az esésnek az ilyen eljárást nem szabad elvégezni, mert télen a fennmaradó “kender” nedvesség behatol, a gyökérrendszer megkezdődik.

A szárak levágása őszi időben nem szükséges.

Telelés

A legtöbb mismantus fajták fagyállósága olyan, hogy könnyen ellenállhat-e akár -20 fokig, hanem a hőmérséklet csökkenésével további intézkedéseket igényel. És fiatal, és a felnőtt növények szükségszerűen meggyilkolták az első fagyok kezdete előtt. A mulcsrétegnek 10-15 centiméternek kell lennie, és tőzegből, fűrészporból, komposztból vagy hamis lombozatból áll. A várt erős fagyokkal a bokor felső része speciális, nemszövött anyagba van bevonva, amely a bump alapja után kötött. Ha hideg tél van a régióban, akkor a cserje számára teljes körű menedéket készíthet a műanyag fóliából, táblákból, száraz levelekből és sphagnumból.

A tenyésztési módszerek

A Miscantus két főbb utat tenyészti: a bokor vagy magvak megosztása.

Bush elosztása

Ha a tenyésztési kultúra tenyésztési kultúrájának kiválasztására kerül sor, akkor csak három-négy évenként használható egy cserjékre. A cserje megosztása április és június között követi. A legmegfelelőbb és ellenálló példány van kiválasztva, amely az éles késsel rendelkező részre osztható. Minden decén fontos, hogy teljes gyökér és 5-6 hajtás. A kapott Miscantuses van akár azonnal, ültetett egy új helyre, vagy több napon át tartott, hűvös helyen, és miután már átkerült nyílt terepen. A határos merülési mélységnek meg kell egyeznie a 6 centiméterrel.

Magok

Ha a magokat a palánták megszerzésére ültetik, akkor az eljárás már őszi. Kényelmes a tőzegcserepek vagy más kis edények használata, amelyek csak egy vagy két magot tartalmaznak. A tartályokat hagyományos tápanyag talajjal töltik, és a vetõ anyag nem több, mint egy centiméter. A következő leszállási öntözés, és az edények átrendeződnek, ahol a jó világítás jelen van. Azonnal kell imádkozni egy üvegház megteremtéséért egy élelmiszerfilm vagy egy üveglap segítségével. Amint a hajtások megjelennek, a bevonatot el kell távolítani.

A rugó előtt a palántákat 20 fokos hőre kell tartani. A napfény szükséges időtartamának megteremtése érdekében jobb használni speciális lámpákat. Az öntözésnek rendszeresnek kell lennie, de csak akkor történik, ha egy földes comot eszik, vagyis a talaj jelenlegi állapotára következik. A nyitott talajon való leszállás akkor történik, amikor a meleg időjárás telepítve lesz, és nem lesz szükség a fagyok visszaküldésére. A növények előtti növényeknek meg kell keményíteniük, húzzák őket az utcára 2 órán át egész éjszaka.

Érdemes megjegyezni, hogy a reprodukció vetőmagja nem különösebben hatékony. A vetőmagot meglehetősen nehéz a miniatűr méret miatt összegyűjteni, és a legtöbb esetben a dekoratív jellemzők eltűnnek. Ezenkívül a bokor jó méretűre fejlődött, 3-4 évig várnia kell.

Betegségek és kártevők

A Miscantus egyik legfontosabb előnye a legmagasabb ellenállása mind a különböző betegségek, mind a rovari expozíció. A szakértők azonban ajánlottak a fungicidek kultúrájának megelőzésére. Permetezés, a rothadás és a rozsda kialakulásának megakadályozása, a vegetatív időszak előtt, vagy ha már befejeződött.

Használat a tájtervezésben

A miscrantus használata a tájkép kialakításában nagyon kiterjedt. A kultúra kiváló háttérré válik a világosabb szomszédok számára, csoportokban, vagy akár egyedül is. Különösen sikeresen leszáll a tartályok partján, az utcák vagy épületek mellett. Minél nagyobb a fokozat, annál nagyobb helyen kell megadnia a kertben. Nagyon hatékonyan dekoratív gabonafélék fog kinézni a kertben a kövek vagy a hegymászók, de ebben az esetben fontos, hogy vigyázzon a nedvességet, mert az ilyen típusú készítmények, mint általában alkotják szárazságtűrő kultúrák.

Sok tájtervezők használják a hozzárendelést, hogy lineáris keverékeket képezzenek, világos kis cserjékkel vagy gazdákkal együtt. A növény a pázsit közepén vagy a pályák kereszteződésének pontján, vagy az élő kerítés sikátorának keretében. Mint a rajongók szomszédai, a nyitott faragott lapokkal, a barbár, a dahlia, a rogerek, a peonies, a floxes és mások tökéletesek. A választás az ízlésedre összpontosítva.

Hogyan kell törődni a Miscrantus, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: