Mit és hogyan kell etetni a peoniákat?

A peonies olyan hosszú virágos időtartamú kultúrákhoz tartozik, amelyek nem igényelnek transzplantációt. A bokor és a bőséges virágzás fokozott díszítésének elérése érdekében a peoniák gondosan törődnek a növekvő szezonban. Tavaszi szezon – az élet legfontosabb növénye. Ebben az időben szinte meg kell hagynod a tápanyagokat a talajban.

Mint a kultúra táplálása, a tápanyagok keverési aránya és egyéb árnyalatok aránya, amelyet ebben a cikkben tartunk.

Miért van szüksége Prfelikára?

Az adagolók szükségesek ahhoz, hogy stabilizálják az üzem immunitását, hogy a tenyészetek virágozták, növelték a tömeget.

A peonies, mint minden növény, igényel mikrok- és makroelemeket a növekedéshez és fejlesztéshez. A tavaszi buja virágzáshoz a következő anyagokra van szükségük.

 • Foszfor – felelős a rügyek számáért és méretéért, a vegetatív virágidőszak időtartama, részt vesz a gyökérrendszer fejlesztésében.

 • Kálium – a virágképzési fázis kialakulásában és a virágzás idején, hozzájárul az őszi időszakban a vesekötéshez. Felelős növényekért, növeli a kultúra fagyállóságát.

 • Magnézium – befolyásolja a rügyek színét és telítettségét.

 • A vegetatív időszakban nitrogénre van szüksége – részt vesz a súlyos hajtások kialakulásában, befolyásolja a növényi növekedés tevékenységét. Mindazonáltal emlékezni kell arra, hogy a talaj felesleges nitrogénjével a növény növeli a zöld tömeget, a virágzási időszakot. Közös, egy ilyen jelenséget az “élő” szó jelöli.

Fontos! Ha a tápanyagokat az ültető lyukba teszed, mielőtt a növény leesik, akkor a következő 2-3 évben a peonies nem igényel műtrágyákat.

Azokban az esetekben, amikor a növény nem megtermékenyít, de a bokrok nagyszerűen érzik magukat, az időben virágzik, ne bántalmazzák és növekedjenek problémák nélkül, az etetést elhalasztják vagy teljesen kizárják, mivel a föld természetes telítettségét a szükséges anyagok.

Optimális határidők

A virágok ragaszkodnak a következő műtrágya szabályokhoz virágok:

 • Tavaszi a virágzáshoz szükséges etetés;
 • Második a nyár folyamán megtörténik;
 • Harmadik – A kultúra áramlása után.

Az etetés első szakasza (tavasz) az időszakban történik, amikor a hó leállt, és a növény fölött látható része látható. Ez általában a tavasz elejére csökken. A műtrágyák többnyire nitrogéntartalmú (használt karbamid, ammónium-só), kis foszfor és kálium hozzáadása.

Fontos! A Bush virágterületének táplálása előtt meg kell tisztítani a növény száraz részeitől, gyomnövényeket. A talaj felső rétege.

Leggyakrabban a virágáramlások kihagyják a rugót, és elkezdenek táplálni a növényeket, vagy a második műtrágya idején, vagy egyszer az évre, az ásványi típusú összetett műtrágyák alkalmazásával, az ásványi anyagok hozzáadásával.

Az etetés második szakaszát a Bush Bootonization elindítása előtt végezzük el a nyár elején. Ebben az időszakban a tápanyagfolyadék makroelemekkel gazdagodik, ahol a foszfor és a kálium frakciója meghaladja a nitrogén mennyiségét. Használhat készen készített virágos műtrágyákat, például nitroammoszint vagy más gyógyszereket.

A takarmányok virágzása során nem termelnek.

A harmadik etetés, az utolsó, az őszi szezonban, két héttel a késő rügy után. Az utolsó szakasz fő feladata, hogy helyreállítsa a növényi erőket a téli szezon előtt, és a következő évben virágos harisnyanulást biztosít. A szuperfoszfát-műtrágyákat káliumtartalommal használják.

Pénzeszközök

Egy szerves anyag, hamu, komplex szerek, trágya, humusz és mások táplálkozásként kerül alkalmazásra.

Kenyérkvágó

Buckka fekete kenyeret szeletekkel vágnak. A kész darabokat tiszta vízzel ellátott tartályokban helyezzük el, a csomagolást fedéllel borítják és rögzítik. A kenyeret 2 napig áztatják. Minden idő alatt a tartálynak meleg helyen kell lennie, lehetőleg a napban. A kenyérkészítmények olyan savakat osztanak ki, amelyek hasznosak a növényi növekedés hatására.

Élesztő

A kenyér elvén dolgozik, de hagyományos pékség azonnali élesztőt használt. Az adagolás felkészítése 100 gramm élesztő feloldódik vízben, több fok felett a szoba. Ha a csuklóra dobod a vizet, akkor hidegnek vagy melegnek kell lennie. Az elegyet 20 percig hagyjuk hagyni. A kész megoldás a gyökér élelmiszerrel öntözi a növényt.

Fontos! A műtrágya alkalmazása minden típusú kultúrát igényel: fa (japán bazsarózsa, európai, hibrid fajták), füves (gyógyszerfajták, rendes, keskeny, fehér szín, evaded, tenyésztés és egyéb).

Nitrogén műtrágyák

Csak tavasszal kell alkalmazni az időszak után pihenés.

 • Karbamid – 45% nitrogént tartalmaz. A száraz gyógyszert vízben elváltozzuk 10 gramm / 10 liter folyadék arányában.

 • Ammónium-nitrát – az anyag tartalmának aránya 33%. Arányok: 15 gramm por 10 liter tiszta folyadékhoz.

 • Csirke alom – száraz granulátum formájában, jellegzetes szaggal. Az alom nincs száraz formában – szükséges ahhoz, hogy az anyagot vízbe kell ragaszkodni két napig. Aránya: 1 része az alomnak 20 rész vízben, a jövőben – 1-3.

 • Korovyan folyadék – A műtrágya a kész formában áll rendelkezésre, a műanyag bankokban kiömlött. A tápanyagfolyadéknak vízzel kell tenyészteni, 1 sapkával 10 liter vízzel.

A műtrágya után további intézkedés lesz a növény, a koszorú, humusz. Az anyagok szétszóródnak a növény gyökereinek közelében, nem blokkolják.

Komplex ásványi anyagok

Tartalmazza az összes szükséges elemet különböző arányokban. Kényelmes használni és Tárolás.

 • Nitroammofoska – A gyógyszer egyenlő részvényeket tartalmaz foszfor, nitrogén, kálium. Arányos: 20 gramm 10 liter folyadék. Egy felnőtt növény 5 liter hígított keveréket igényel.

 • Diammophos – A foszfor nagy része (26%), kálium (26%). Nitrogén körülbelül 10%. Arányok: 20 gramm anyag 10 liter vízhez.

Fontos! Ezeknek a gyógyszereknek a kompozíciója nem tartalmazza a nyomelemeket, és mivel a peonies szeretik őket, meg kell kompenzálni ezt a hiányt. Lehetőleg a növények bokrokhoz adjunk egy humán oldatot.

Foszfor-potash

A rügyhez szükséges anyagok. Gyors virágzás esetén ajánlott az alábbiak használata Előkészületek.

 • Szuperfoszfát – foszfor-tartalom akár 30%, nitrogén akár 9%. Keverési arány: 10 gramm anyag 10 liter folyadék.

 • Kettős szuperfoszfát – Nitrogén körülbelül 10%, foszfor – 46%. Ha használjuk, akkor a gyógyszer adagját kétszer csökkenteni kell. 1-2 arányban tenyésztik;

 • Kálium-szulfát vagy kálium-szulfát. A hatóanyag tartalma legfeljebb 52%. Standard arány – 10 gramm 10 liter folyadékot igényel. A kálium-szulfát helyettesítő sóval helyettesíthető.

 • Kalimagneziy. A gyógyszer használata a gyártócsomagoláson szerepel.

Szerves gyógyszerek

Díszítő, virágzó és kerti növények táplálására használják. A kálium-adagolók cseréje a fa hamu infúziójában. Szükséges 100 gramm hamut és 10 liter vizet venni.

Az állati eredetű csontliszt, valamint a halhulladékból készült, helyettesíti a foszfor-műtrágyákat.

Fontos! A virágzás időtartama végén a peonies jobban zavarja a szuperfoszfátot. Ez a gyógyszer jól bizonyult, és több hozamot ad, mint a szerves.

“Baikal em-1” – A növények és a talaj takarmányozására tervezett folyadékkészítmény. Az őszi szezonban az anyagot trágyával keverjük össze, és mulcsként alkalmazzák.

Kész keverékek

Nagy csomagokban gyártott komplex műtrágyák. A keverékek könnyen használhatók, tartalmazzák az összes szükséges anyagot. A keverékben lévő elemek aránya eltérő, és a gyártótól függ.

 • Virágos lábléc Kristalonból – Trace elemeket tartalmazó granulált keverék.

 • Ferrtik Lux – hasonló az előző ügynökhez.

 • Univerzális termékenység – A keverék korlátozást, humatokat, nyomelemeket tartalmaz.

 • Kemira – A keverék szezononként háromszor használható. A műtrágyát felszíni módszerrel állítják elő. Az anyagot egy kis lyukba helyezzük, és öntsük a talajt. A kultúra fejlődésének minden szakaszában a gyógyszer speciális sorozata kerül alkalmazásra. Kemira univerzális tavaszi szezonra tervezték. Kemira Combi – a második etetéshez.

A széles kereslet hosszantartó műtrágyákat használ. A granulált típusú anyagokat száraz formában tárolják, vagy friss talajjal adjuk hozzá, amikor a talaj lazítósodnak. Ezek közül választhat a “Farmer Floral” és a “Cornesther” – Hosszú szelep.

Humats és nyomelemeket tartalmazó keverékek

Humata – huminsavak sói (szerves vegyületek, amelyek a növények bomlása során vannak kialakítva). Az ilyen anyag lehetővé teszi a peoniák teljes leggyorsabb és gyorsabb abszorbeáló ásványi műtrágyákat.

Népszerű készítmények: “Szerelés”, “Gumat + 7”, “Humat + Iod”. Gyakran a virágok önálló elkészített oldatok, amelyek az ásványi komplexum utáni hozzáadásával nitroamphosz formájában vannak.

Ezenkívül a szerves folyadékokat az esőfák élettartama alapján alkalmazzák, amelyek bármilyen típusú növények számára alkalmasak.

A műtrágyák előállítására vonatkozó szabályok

Fontolja meg a növények helyes folyamatának alapvető szabályait A kertben vagy edényekben.

 • A fejlett növény gyökérrendszere szívóra, nyilvánvaló és csillogó gyökerekre osztható. A tavaszi időszakban a peonies elkezdi formázni a gyökereket szívógyökerekkel. Megtermékenyítjük, hogy az üzemnek óvatos legyen, ne károsítsa a gyengéd rendszert.
 • Mielőtt tápanyagokat készítene, egy lyukat hoz létre a bokor körül 30 cm-es átmérőjű (a távolságot a bokor közepéből kell számolni). Egy másik lehetőség az, hogy a sekély gödrök ásása a leszállási terület kerülete körül, a növény közepe 10-20 cm-rel.
 • Mielőtt úgy érzi, hogy egy kultúrát, a talajnak ki kell töltenie a tiszta vizet, várjon néhány órát, hogy impregnálja az aljzatot, és a gyökerek aktívan szopni a vizet. Ezt követően az üzem második öntözését már elvált műtrágya segítségével gyártják. Ha rengeteg eső van, akkor nem szükséges túlsúlyozni a földet.
 • A zöld tömeg áramellátásához a kiválasztott anyag vízben elvált a kívánt arányban és permetező vagy öntözőberendezésekben. A második permetezést ugyanazzal a gyógyszerrel végezzük, amely a nyomelemek 1 részét tartalmazza. Harmadszor, a peoniák táplálkozása csak a nyomelemek megoldásából származik.
 • Annak érdekében, hogy a megoldás ne gördüljön a lombozatból, egy kanál legeltetett háztartási szappan hozzáadásra kerül az oldathoz, ami ártalmatlan a kultúrához.
 • A root etetést nem végzik a műtrágya közvetlen készítésével a növény közepére, a rossz cselekedetek a törzs, a levelek és a vese peon kémiai égési sérüléséhez vezetnek.
 • A reggel vagy este termelt növények. Root adagolókkal gazdagított peonies tavasszal. Nyári-őszi időszakban menjen egy extraxanle rendszerbe, és a műtrágyákat lombozaton keresztül hozza. Szem előtt kell tartani, hogy az utóbbi módon lehetetlen helyettesíteni a gyökérzőket.
 • A szemcsés és a száraz adagolók nedves talajra kerülnek. A burkolt szárazanyag koncentrációjának többször alacsonyabbnak kell lennie, mint a folyadék.

További gondozás

A peoniák további termesztése csökken az etetési dokkok betartásához és a kompozíció változásához. Az 5 éves korú felnőtt kultúrák több ásványi anyagot igényelnek. A régi peonies (10 éves) trágyával van felszerelve.

A tápanyagfolyadékok egyszerre kerülnek be – a virágos vese kialakulása során.

A keverék összetétele: madarak vagy tehenek alom + ásványi komplexum.

Megoldás Recept: A korovyan elvált viszonyítva 1 rész 10 rész vízben, madár alom – o, 5 liter 10 liter folyékony. Keverés után 40 g-os szuperfoszfátot adunk hozzá. A kapott folyadék 12 napig ragaszkodik. Ready oldat, mielőtt az alkalmazás előtt újra hígítjuk vízzel 1-1.

Fontos! A táplálkozás során a megoldás nem juthat el a Peon Rhizome-hez.

A kultúra elhelyezése laza talajra, amely főként a homokból áll, állandó szerves műtrágyákhoz vezet. Ha a bazsarózsa nagy hordozóban növekszik az agyagból vagy egy sublink-ból, akkor az etetési időszak csökkenthető az egyszeri tápanyagokhoz.

A kimerült talajon lévő növények ajánlottak, hogy táplálják a finomított keveréket, amelyek 5 gramm kerülnek elosztásra 1 kV-ra. Négyszögletes leszállás. Az elem befogadási gyakorisága – akár 4-szer a szezonban.

Feed Peonies – Egy egyszerű feladat. Csak emlékeznünk kell arra, hogy az eljárást tavasszal, nyáron és ősszel végezzük. A táplálás nélkül a növényi hajtások laza lesznek, a kultúra elkezd elhalványulni, könnyen fogékony lesz a gombás fertőzésekre és a vírusos betegségekre.

Arról, hogyan kell takarmányozni a peoniákat az őszi, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: