Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Február közepétől a boltokban láthatjuk a kis edényeket izzók kilóg közülük, koronás erőteljes kékebb, beragadt rügyek, mint a spárga rügyek. Ezek a jácintok – a sparazhevy családhoz kapcsolódó növények. Néhány nappal később virágzik a csodálatos hófehér, rózsaszín, lila, lila, kék virágokkal, amellyel lehetetlen leállni, és elfogadás nélkül. Biztonságosan megszerezheti ezt a növényt, mivel a gondoskodás nem egyszerű. A jácintok nyeresége szobahőmérsékleten és a nyitott földön lehet.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Virágos gondozás egy edényben otthon

Amikor egy fazékban egy jácintot termelünk, és arra kényszerülünk, hogy arra kényszeríthessünk, hogy a tél végén virágzik – a tavasz kezdete (vagyis nem jellemző a növényre jellemzően) otthon, úgynevezett tapogató. A felügyelet során a jácint sok erőt igényel, és az izzó nagyon kimerült.

A virágüzem feladata: virágzás után, fokozatosan fordítsa le a növényt a többiek idején, hogy az izzók gépeket írjanak, és új virágvizeket tegyenek a jövőbeni virágzásra.

Szükséges, hogy csökkentse és hogyan kell csinálni?

A nyugalmi időszakra való felkészültsége szín szerint határozható meg. Ha az összes virágot már hozták, és az új boutonok nem alakultak ki, a virágzónak kell lennie. VAL VELMeg kell tennie egy éles, elárasztott eszközzel, mérve 10 centiméter az izzó tetejétől.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

A színfűrész bal oldala segít a növény helyreállításában. Levelek, hogy semmilyen módon vágják le, mert rájuk az izzó az oxigénnel együtt ételt kap.

Mikor és hogyan kell átültetni?

Ezután a színfűrész egy részét vágja le, át kell téríteni az átrakodás jácint módját. Ez egy olyan növényi transzplantáció, amely enyhén nagyobb átmérőjű kapacitású, anélkül, hogy tisztítaná a gyökereket a talajszalagból. Ehhez 2-3 cm-es edényt kell előkészítenie, mint a jácint. A vízelvezető nyílás alján, hogy egy agyagot élesnek tegye egy konvex oldallal felfelé. Ezután öntsön néhány durva homokot, amely a vízelvezetést szolgálja. A tetején elalszik a kert földjének vastagsága 0,5-1 cm.

Óvatosan távolítsa el a jácint izzót, valamint egy földesedényt, és megpróbálja károsítani a gyökereket. Általános szabályként a jácintokat puha tartályokban értékesítik, amelyeket ollóval lehet vágni. Tegye a növényt a főtt edény közepére, elaludjon a talajjal az oldalról (ez lehet a szokásos kert vagy cseresznye, amely szegecselt levélszéllel keveredik). A gyökér nyakát a transzplantáció során lehetetlen, mérsékelten öntsük. Átrakás után néhány nappal később a hiacinths-t gyenge műtrágya megoldással táplálhatja.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Az öntözés és a használt víz mennyisége fokozatosan szükséges. Meg kell önteni, mivel a szubsztrátum teljesen szárad a potban. Amikor a jácint levelei sárga lesz, az öntözést teljesen le kell állítani. Ha ebben az időben virágzó virágzó próbál megszáradni, kihúzhatja a virágból. Csak akkor távolíthatja el az izzót a potból, ha a levelek teljesen elfogynak és betegek. Gondosan ki kell húzni egy ömlesztést, tisztítsa meg a földről, vágja le a szárított gyökereket.

A jácintok izzáit szárítjuk. Ez szobahőmérsékleten végezhető el, ha egy kartondobozba hajtogatja őket, és árnyékos helyet. Lehetetlen használni egy műanyag tartályt vagy cellofán csomagokat erre a célra: az izzók lehetnek. Szárításra van szükség, amíg a levelek korábban nem voltak teljesen vékonyak és átlátszóak.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

A szárítás után a jácintok izzáit száraz helyen tárolására lehet elküldeni, szabad levegővel. A szobai körülmények között bármely félreeső hely lehet a padlón, például az ágy alatt vagy a szekrény mögött. Tehát az izzók 2-3 hónappal az ősz előtt kerülnek tárolásra. Újra ültetett egy potban, hogy virágzik a szobában már nem lehetséges. Az üzemnek az előző legelő után erőt kell szereznie. Ismét a jácint csak egy vagy két év alatt virágzik, és csak a nyílt talajban.

Ezért szükség van a jácint izzók felnyitására. Szüksége van szeptember végén – október elején. Ha korábban tette őket, akkor a jácintoknak nincs ideje, hogy ne csak gyökerezik, hanem növelje a leveleket is, ami télen fagyasztva lesz. Ha későn a leszállás, akkor az izzóknak nincs ideje a gyökerek növekedésére, és a jácintok télen meghalnak.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

A kertben való leszállás helye a legjobb, ha napos vagy lázas. Nem kívánatos a fák vagy cserjék alatt, mert ebben az esetben hiányozni fognak a tápanyagok.

A lyukakban vízelvezetésnek kell lennie, mivel a jácint nedvességet nem tolerálják. A talajnak semlegesnek, laza, táplálónak kell lennie. Az egyes leszállási fosszek alján egy kis homokot kell öntenie, amely vízelvezetést szolgál. Helyszín egy ömlesztett, kissé megnyomva a doneteket a homokban, elalszik egy kis homok, majd a talaj szubsztrátja kis mennyiségű humusz hozzáadásával.

Ezt a mélységig meg kell ültetni három izzó magasságával. Azaz Ha a Hyacinth izzó magassága 6 cm, akkor a kútokat 18 cm mélyre kell vágni. A talaj rétege az izzó felett 12 cm lesz. Emlékeztetni kell arra, hogy a leszállás mélysége a talaj összetételétől is függ. A fény homokos, tőzeges talaj, a lyukakat kell nyitni egy másik 2-3 cm, a nehéz agyag, éppen ellenkezőleg, a leszállás yam kell tenni 2-3 cm.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

A jácintokat 20-25 cm távolságra kell ültetni egymástól. Ha az izzók kicsiek (3-4 cm), akkor lehet elteríteni őket.

Az izzók beszállása előtt 30 percig kell áztatni a mangán gyenge oldatában. Ha a lyukak a leszállás előtt nedvesek voltak, akkor a jácintok nem szükségesek. Ha a talaj száraz volt, akkor az ültetvények ültetése után szükség van egy virágjal.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Hogyan kell törődni a nyílt talajban?

A nyitott talajban a jácintok gondozása az időben történő öntözés, a gyomok eltávolítása, a lazítás, a műtrágya. Az öntözés a jácintoknak talajként kell lenniük, mint a talajszárítás, 25 cm mélységbe való leszállás. A következő napon szépen megragadhatja a földet a növények között. Ha az időjárás esős, akkor a jácintok elég természetes csapadék lesznek, nem kell őket vízzel.

A jácintok jó növekedése és fejlesztése évenként háromszor követte. Az első alkalommal a tavasszal, a menedék eltávolítása után érdemes ammónium óvodát benyújtani. A bootonizáció során második alkalommal komplementer műtrágya szükséges, amely kötelező tartalmú szuperfoszfát, ammónia-nitrát és kálium-klorid. A virágzás után háromszor ammónium-nitráttal és kálium-kloriddal kell benyújtani.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Az első fagyoknál, ültetve az ültetést, fűrészpor, tőzeg és t. Ns. A menedéknek meglehetősen laza, lélegző, legalább 20 centiméter vastagságúnak kell lennie. A jácintok nagyon korán ébrednek fel, így a tavasz első jeleiben a menedéket óvatosan kell eltávolítani, és megpróbálja károsítani a jácint szelíd hajtásokat. A nyílt talajvirágzás után ugyanazt a vágást és gondozást igényelnek, és előkészítik a növényt a többi időszakra, mint a jácint tartalma otthon. Helytelen ellátás, ásás, nem időben, hibák, amikor a hyacinths blöfföl.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Izzók flottája és tárolása

Ásni a jácintok izzókat az utcán, amire szükséged van, amikor a növények teljesen megverték, és a levelek szárítják. Kerti pengével vagy bármely más kényelmes eszközzel áshat. A jácint izzók tárolásához nagyon felelősségteljesen megközelíthető, mivel ebben az időben virágos vese alakulása. Az izzók tárolási ideje 3 hónap, és 4 szakaszban, különböző időtartamban és hőmérsékleten halad.

  1. A kitermelt talajt és tisztított talajt és az izzók száraz gyökereit fertőtleníteni kell a kálium-permanganát gyenge oldatában. Aztán meg kell száradni egy hűvös, teljes figyelmeztető helyen egy hétig 20-22 fokos hőmérsékleten. Ezt követően eltávolíthatják őket. Ezután a jácintok izzáit fadobozokba vagy 1-2 rétegű kartondobozokba kell hajtani, biztosítva az egyes ömlesztett szabad légiközpontot. Annak érdekében, hogy ne zavarja a fajtákat, címkéket készíthetsz feliratokkal. Ha az ültetési anyag nem elég, akkor tárolhatja az izzókat papírcsomagokban. Nem használhat üveg- és műanyag tartályokat a jácintok tárolására a kiküldetés elkerülése érdekében.
  2. A második staging 50-60 napot vesz igénybe. Ebben az időben a jácintokat szellőztetett szobában kell legalább 25 foknál alacsonyabb hőmérsékleten kell lennie.
  3. A tárolás csökkentett hőmérsékleten történik (legfeljebb 18 foknál). Ebben az időben különösen óvatosan figyelemmel kell kísérnie a levegő páratartalmát. Magas páratartalommal az izzók formázhatók és még hajlíthatók, így meg kell tekinteni az ültetési anyagot, és meg kell adnod. Alacsony páratartalommal a jácint izzók szárazak. Annak érdekében, hogy megakadályozzák ezt a helyzetet, ha a levegő túl száraz, meg kell nedvesíteni, vízzel vízzel, vagy vízzel permetezni a helyet a permetezőből. Ilyen körülmények között a jácintoknak 25-30 napnak kell lenniük.
  4. Az utolsó tárolási szakasz előkészítő a leszálláshoz és a telek számára. A jácint izzóknak 5-7 napos hideg helyen kell ellenállniuk. Télen elkészíti a növényeket alacsony hőmérsékletre.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

A szeptember végén végzett eljárások után a jácintok izzáit nyitott földön ültethetjük. A gyökerezéshez a növény általában körülbelül 20 napig tart, így a leszállási időt körülbelül 3 héttel kell választani a várt első fagyok előtt. A jácintok gondozásának egyszerű szabályainak megfelelõen megcsodálhatja bőséges tavaszi virágzásukat.

Mit kell tennie a jácintdal, miután megverték?

Jácint ápolás után virágzás a videóban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása