Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Az országok számos tulajdonosa arra gondol, hogy mit kell tennie a liliomokkal, amelyek megvertek, és már nem elégedettek a mágikus szépségükkel. Kiderül, hogy nem érdemes sietni sietni, ellenkező esetben a következő évben gyönyörű színek nélkül maradhat, amelyek a kert valódi díszítése.

Szabályok vágása

Az a kérdés, hogy lehetséges-e a liliomok levágását az áramlásuk után, és hogyan befolyásolhatja a színek egészségét, gyakran gondoskodik a kertészekről. De még a virágzás befejezése után is folytatódik ez a kultúra növekvő szezonja, és nem érdemes megsérteni ezt a természeti folyamatot. Ha a növények izzókra van szükség ahhoz, hogy a következő évben gyönyörű és nagy színeket szerezzenek, lehetetlen a virágok vágása, amikor harcolnak.

Ez egyértelmű A meztelen zöld szárak virágok nélkül nem díszítik a virágágyást, és az ellenállhatatlan vágy felmerül, hogy megszabaduljon tőlük, hogy helyreállítsa a kert harmonikus fajait. De ebben az időben a növény felhalmozza a szükséges anyagokat a táplálkozáshoz, és nem csak a gyökereken keresztül, hanem a napenergia feldolgozásában részt vevő felső rész segítségével is.

Mind a szárak, mind a liliom levelekre vonatkozik. A virág a fotoszintézisnek köszönhetően létfontosságú elemeket halmoz fel, hogy felkészüljön a hideg téli időszakra, és biztosítsa az izzók érlését. Ha vágja le a zöld részt, az izzó kialakulása felfüggesztésre kerül, majd egyáltalán leállt, és a virág ezen része a virágzáshoz, a telekhez, a gyermekek kialakulásához szükséges.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Hogy ne károsítsa a növényt, meg kell tudnod a vágás szabályait.

 • Meg kell távolítanod a faded virágokat, még akkor is, ha egy magdoboz elkezdődik rájuk, hogy a magok ne vegyék a hatalmat és az energiát az üzemben. Bár a vetőmag-reprodukció releváns a növény bizonyos fajtái számára, elsősorban az új liliomok kiküszöbölésére szolgál.
 • A vágás éles, előre eladott késsel vagy egy secateurral készül, levágva a nedvesség képződését az eső vagy a harmat a szeleten, mivel ez vezethet a rothadás megjelenéséhez.
 • Általában szeptemberben a szár sárga színűvé válik, és fokozatosan szárad, majd törölhető. A hajtások mérséklésének magassága – legalább 10-15 cm, legalább olyan paraméter ajánlott, hogy betartsa a szakértőket.
 • Ha meg kell vágnod egy virágot egy csokorhoz, akkor egy nagy hagyma van kiválasztva, amelyen 5-7 színek van. Vágja a szárat a közepén, így a liliom gyorsan helyreáll.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

A virágzás után a csúnya kulturális fajok tekintetében egy dolog lehet mondani – az üzemnek haladéktalanul kell választani egy állandó helyet. A virág legjobb keretezése a Tui, a Juniper, a törpe karácsonyfák, valamint a páfrány és a magas lágyszárú növények kis cserjék fajtái lesznek. Jó pillantás a liliom Velsets és Pansies, Nasturtia és Petunia mellett. Miután egy csomó más kerti növények elvonják a figyelmet a csupasz száraktól, és a helyszín gyönyörű táját nem fogják megtörni.

Hogyan kell enni?

Miután liliom gyengült, és gondoskodott nekik a kedvező feltételek helyreállítására és a jótékony anyagok felhalmozódására vonatkozó kedvező feltételek létrehozását követeli meg – ez szükséges a sikeres telítéshez. A növények közelében lévő talajnak meg kell trágyáznia a foszfor és a kálium magas tartalmát, az őszi szezonban a legmegfelelőbbek.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Tekintsük az optimális etetést egy csomó után.

 • “Szuperfoszfát” – a színeket gazdaságosan tölteni a színeket, figyelmeztesse a gombás betegségek megjelenését, valamint szükségük, hogy a növény túlélje a kisebb hőmérsékleteket télen. 1 négyzetméterenként. M szükséges 25 g gyógyszer.
 • “Kálium-szulfát” – A magas káliumszintű kompozíció növeli a színek immunitását, köszönhetően a gyökerek által szállított tápanyagok gyorsan felszívódnak az izzók által. Csak 10-15 g anyag szükséges a föld takarmányozására 1 kV-os telken. M.
 • Ugyanaz a cselekvés “Monofoszfát kálium”, Amely a semleges savasság miatt más műtrágyákkal kombinálva használható. Hígított por segítségével (25 g +10 liter víz 1 kV-nál. m) lehetőség van egy kitermelő adagoló elvégzésére.
 • A virágzás utáni liliomok is szerves műtrágyák szükségesek – humusz vagy komposzt, de csak visszacsévélő (1 kV. m A műtrágya vödör). A friss ökológiai alkalmazások nem okoznak égést és a növény halálát.
 • kívül, A liliomok kedvezően különleges pénzeszközöket alkotnak, hagyatékra szánt növények.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Október előtt gondoskodni kell a növények gondozására, és bár az öntözés legeltetése után nem lehet bőséges, az üzem alatt álló földterület továbbra is öntözi, és nagyon óvatosan, hogy a víz ne essen a levelekre és szárára. A műtrágya alkalmazását általában öntözéssel, gyomirtással és lazítással kombinálják. Mivel a látszólagos kulturális gyökerek magasak, akkor csak a talaj felső rétegét lehet lazítani, nagyon szépen.

Lukovitz ásása

Általában a liliomok izzái ásnak ki, amikor a gyerekek keletkeznek rájuk, 3-5 évig a kertben történő tervezést követően történik. A finomabb fajok esetében például a tubuláris liliomok, az ásás kötelező éves eljárás. A fagyálló hibrid fajták 8-10 évig nem érhetők el, és minden téli időszak után továbbra is virágoznak.

Leginkább a kertészek ilyen munkát végeznek az erős növekvő kultúra miatt, ha hosszú ideig egy helyen vannak. Az ásás megszűnik, szeptemberben, a fehérvirágok megpróbálják kivonni a földről és a nyár végén, de csak akkor, ha a virágzás után 3-4 héttel telt el.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

A ásáskor a cselekvések bizonyos prioritása figyelhető meg.

 1. Az izzó talajjából a szárral együtt húzódik, amelyet már meg kell vágni. Ez gondosan történik, hogy ne károsítsa a gyökeret. Ezt követően meg kell dohányozni a földet.
 2. Ezután a hagymákat sort: a deformált növényeket szelektáljuk, jeleivel foltok és a rothadás, ha szükséges, hibák vannak vágva egy fertőtlenített késsel.
 3. Ugyanakkor feloldja a liliomokat. Az új hajtások elválaszthatók a főbb fészekből – kis lányok.
 4. A növényi megbetegedések megelőzése érdekében 1 órán át tartani kell az ültetési anyagot a kálium-mangartagoldatban.
 5. Száraz izzók in vivo, távol a napfénytől. Kell választani egy hűvös helyet.

Ha úgy döntenek, hogy a liliomok esnek, akkor az izzóknak az elmúlt néhány napban kell ásni augusztusban. Később, szeptemberben lehetséges, hogy kihasználhassák őket a talajból, amikor a leszállást tavasszal tervezik. De mivel nehéz az izzókat életképes állapotban tartani tavasszal, sok transzplantációs liliát közvetlenül az ásás után.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Téli és tárolási előkészítés

Mentse el az izzókat otthon, amíg a tavaszi leszállás helyesen elkészíthető és elhelyezhető. A teljes szárítás után a fa hamu, hanem a száraz gombaellenes por és az esküvő mindegyikének az újság 2 rétegének feldolgozását is kalcinálják. Tovább halmozta az anyagot egy fadobozban szellőztetési perforációval, öntve a faforgács tetejére, vagy moha.

Vannak más tárolási módszerek is.

 • A liliomok táskájú zsákba helyezhetők tőzeggel, amelynek rétege legalább 15 cm. Az izzók 10 cm távolságra vannak elhelyezve egymástól, nem érintik őket. Táska nyakkendő, miután több lyukat végzett a szellőztetéshez, és tegye egy kartondobozba.
 • Növények növények tőzegtartályokban vagy vázákban. Ezt a módszert a gyakorlatiasság különbözteti meg: tavasszal, meleg idővel, a megvilágított helyen kaphatod a kapacitást, és öntsük a földet, hogy az izzók növekedjenek.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Otthon, dobozok és tartályok jobban helyezkednek el olyan helyeken, mint a pince vagy az alagsorban, mivel a tárolás 0 és +4 fok közötti hőmérsékletet igényel.

Ha tárolják, fontos, hogy az optimális hőmérséklet üzemmódhoz tartsuk, győződjön meg róla, hogy a levegő nem túl nedves – ennek következtében az izzók frissíthetik. De a szobában lévő száraz éghajlat nem lehet – a növények kiszáradást és ráncosodását okozhatja. Rendszeres szellőzés – a kulcsa, hogy a liliomok nem fognak megbetegedni, és a penész nem fog megjelenni rájuk. Ezért az izzók nem ajánlottak tárolni a hűtőszekrényben, mivel az ültetési anyag részeként állandóan megsérülhet.

A földön maradt, 10-15 cm-es havat megragad, hogy túlélje a hideget. De alacsonyabb sebességű télen fontos, hogy a mulking tűlevelű édesem, lombozat, tőzeg. A bevonatot megtisztítják, amikor a talaj felolvadás.

A hibrid és az ázsiai liliomok különleges tárolást igényelnek. A kertben enni alján, amelyen a vízelvezető anyag kerül elhelyezni. Őt meg kell tenned a fedelet, és ki kell helyezni a belső tér táblák. A zsákokban vagy dobozokban lévő főtt izzók egy árokba kerülnek, és vízcsomagokkal tolódnak. Ez lehetővé teszi, hogy enyhítse a menedékhelyen belüli hőmérsékletcsökkenést. A tároló egy filmmel záródik le, és felülről – egy fedélre, amelyen lucfenyő talajfúvók, tűlevelű ágak és karton.

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

Hogyan kell átültetni?

  Az őszi transzplantáció a nyílt talajban előnyösebbnek tekinthető a nyugalmi időszak miatt, de a téli tárolás után felfüggeszthető. A virágágyak helyét a nyitott területen választják, jó világítással, a tervezetek hiánya azonban, és a részleges árnyékolás nem akadályozza meg az üzemet. De az árnyék sűrű bokrok és fák nagy korona, valamint a kiszállás a vizes élőhelyek okozhat elvékonyodása, és húzza ki a fiatal hajtások magassága, ráadásul virágzó ebben az esetben jön sok későbbi.

  Miután a liliomok eltorzultak, a virágok levágását vágják, és az izzók ásottak, feldolgozták és szopják, a talajba ültethetők.

  1. A földet a kertben már el kell készíteni, a gyomnövényektől és 30 cm mélyre. A homokos talajban tőzegt vagy humuszt hoznak, súlyos, a homokos talaj homokba kerül.
  2. Az izzókat 20-25 cm-es intervallummal kell keresni, így néhány lyukat készítenek, megfigyelve ezt a távolságot. A lyuk mélysége az ültetési anyag méretétől függ, és 5 cm-től 25 cm-ig terjed.
  3. Az ötödik vízelvezetés egy nagy homok: az izzót jobbra helyezzük, és ugyanazt a homokot, csak akkor – a talaj szubsztrátját. Fontos, hogy Lilia leszállás után teljesen felmerült, és 4-5 cm-es talaj fölött volt.
  4. A talaj felületét ki kell igazítani és alkalmazni a humusz, a fűrészpor és a tőzeg keverékét: a mulching biztosítja a páratartalom karbantartását és a hidegtől való védelmet.

  Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

  Mit kell tennie a liliomokkal, miután megverték?

  A liliomok megváltoztatása az országban nemcsak azért kell, mert az egyes fajták nem tolerálják a fagyot. A növények növekedésére szolgálnak, a fenti földi részük vastag és növekszik, és a virágok sajnos kisebbek lesznek. Annak érdekében, hogy a virágágyás liliom az országban, külön leányvállalatokat kell elkülöníteni és átültetni őket egy új helyre.

  A liliomok gondozása és megfelelő gondozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a növények sikeresen átadják a hideg időszakot, és a következő évben örömmel fogják a kertészeket buja virágzással.

  Arról, hogyan kell vágni a liliomot a virágzás után, nézd meg a következőt.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása