Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Sáfrány – Ez egy dekoratív üzem, amely az Iris családból származó nyúlvány legalacsonyabb típusú éveihez kapcsolódik. A Crocus Saffron második neve, Ez a szelíd virág virágzik korán tavasszal, vagy bezárja a virágos szezont a kerti növények számára mély őszi. Fényes sárga virágvirágok évszázadok óta az emberek természetes festékként és fűszeres adalékanyagként.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Ami?

Crocus (sáfrány) – Ez nem csak a kert, hanem egy vad növény, amely megtalálható a réteken, a puszták és erdők a Közel-Keleten, Ázsiában, azokban az országokban, a Földközi-tenger, valamint az európai. Ezeket az évelő és éves virágokat az élőhelyük tartományainak téli keménységű területének élőhelyeire választják, a növények jól átvitnek a fény és a nedvesség hiányát. A növény leírása elég egyszerű: külsőleg, a virág úgy néz ki, mint egy pohár a lábán, amely több ovális szirmából áll.

A vad növényben a növények alacsony méretűek, míg a hibrid formák nagyobbak lehetnek. Minden virágnak van egy sárga, így a növény, és megkapta a “Saffron” nevet, amely az arab szó szerint “sárga”. A sárga foltok mögött a crocuses értéke a növény hasznos alkalmazásának szempontjából értékelhető, míg a kertészek szeretik ezeket a virágokat a szépségükért és a kenyérsütéshez.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Általános szabályként a crocusok 10-12 cm-re nőnek, az izzók pedig legfeljebb 3-3,5 cm átmérőjűek. Minden dudor védő mérleggel rendelkezik, és root vizeletrendszerrel is rendelkezik. A shafran szárából gyakorlatilag nem kifejezett, a növény fő hangsúlya, a természet egy virágot és egy hegyes lombozatot készített. A virág levelei a gyökér rozettába kerülnek, csíráznak egy tálból a védőmérlegek borítója alatt.

Az egyik mélységből egy növény növekszik, amely egyetlen virágot virágzik, amelynek átmérője 2-5 cm, és a festmény a legkülönbözőbb: Fehér, Lilova, Petrade kétszínű vagy ovális foltok, rózsaszín, sárga, halvány lila, krém. Virág a virág rövid.

A virágzás kezdete tavasszal vagy őszi lehet, legfeljebb 2-3 héten belül folytatódik.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Népszerű fajok és fajták

A Crocus fajták a virágzás időtartamának kezdetétől függően vannak elosztva. Ma több mint 100 fajta kerti növényi vetés vagy hagymás tenyésztés ismert a tenyésztők számára.

Tavaszi

Ezek a fajták a virágzás SAFFRAN a hó után a kora tavasszal, amikor lombok a fák még nem jelent meg, és a kerti virágok még nem ébredt fel a tél után.

 • “Golden Yello”. A hosszú távú bulbous crocus közös nézete, amely kiválasztási eredetű. A növényt kertészeti használatra használják, hogy kora tavasszal díszítsük a virágot. A sáfrány akár 8 cm-ig nő, a leveleket a gyökér rozettában gyűjtik össze, a szár ideges lesz. Lemez alak – lineáris, gerenda alakú virágok, festett fényes sárga. A virágzás vége után a növény három fészkből álló vetőmagot képez. A fajta virágzik korai, sárga virágok jelennek meg február végén – április elején (a növekedési régió éghajlati viszonyaitól függően). Szereti a vízelvezetést és a tápanyagot egy homokos keverék dominanciájával.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • Kék gyöngy. Kerti sáfrány bőséges és korai virágzással. Közepes méretű virágok, sárga árnyalattal rendelkeznek az alap közepén, és a szirom fő részét világoskék hangon festjük. A fényes napfény virággal néz ki, mint a fehér. Ez a faj 9-10 cm-ig terjed, a tálat 4 cm átmérőjű alakítjuk ki. A Blossom március közepén vagy április elején kezdődik, havazás után. Az üzem akár 4 évig is növekedhet a helyváltozás nélkül, ugyanakkor jól növekszik. Az izzók augusztusban ültetik.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Flauer rekord”. Egy nagy virágos példány, amely üveges virággal rendelkezik, eléri az 5 cm átmérőjű. Az ovális alakú szirmok telített lila színűek. A virág jellemző jellemzője a hosszúkás – akár 4 cm – sötét lila cső. Pestik jól kiemelkedő, magasabb, mint a porszívók. Virágzás Ez a fajta április végén kezdődik – május elején.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Klaus herceg”. Ez a faj híres kétszínű színéről. A szirmok fő hangja kékes-fehér, kiegészíti a sötét lila ovális alakjának foltjait. Az üveggörgős virágok átmérője 4-5 cm, a növény nagy, akár 15 cm magasságig is elérheti. Virágzó idő – április.

A fajta sáfrány egy fél alatt növekszik, ellenáll a szárazság és a fagyos tél.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Nagymester”. Nagy virág lila kék árnyalattal. A növény magassága körülbelül 15 cm. Virágzik áprilisban, a virágátmérő nagy – akár 5 cm átmérőjű. Kültéri virágszirmok a belső struktúrában. A növény jó kitartás és téli keménységgel rendelkezik.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “EDVANCE”. Botanikai minőségű virágok magas maximum 8 -10 cm sárga-lila festmény. A virágzás egyetlen és rövid, 1-2 hétig tart, március végén kezdődik – április elején. Az üzem akár 15 cm magasságig nő, nem fél a fagyoktól, az aszály-ellenálló, nem igényel a bőséges fény jelenléte miatt. Egy helyen, ez a crocus teljes mértékben kifejleszthető 5, és néha 6 éves, sokkal kisebb.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “VANGAARD”. Safran hatalmas évfolyam, amely növekszik maximum 15 cm, virágai nagyok akár 10 cm hosszú, külső szirmok fehér, és a belső – halvány lila árnyalatú. Virágzó egyszeri, az időtartama legfeljebb 10 nap, a rügyek március-áprilisban vannak feltüntetve. Ez a fajta fényes kiejtett aroma és telített zöld hosszirányú lombozat.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Trikolór”. Miniatűr különféle hibrid sáfrány termesztése kerti körülmények között. Magasságban ez a fajta nem több, mint 7 cm. A Blossom azonnal elindul a hófedél után. Virágok kicsi, kékes lila árnyék, belül van egy fehér és narancssárga-sárga gyűrű. A Blossom legfeljebb 14 napig folytatódik. Ez az évelő egyformán jól működik mind a napos oldalon, mind az árnyékban.

A tavaszi crocuses az egyik az első, aki megnyitja a virágszezont a kertben, és kérem a szemét, amikor a lombozat, a fű és a virágok még nem szerezték meg.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Ősz

A Primroses mellett a kerti sáfrány fajtája tartalmazza Ossennuncumbumk fajták. A régió éghajlati viszonyaitól függően a Crocuses szeptembertől decemberig virágzik, még annak ellenére is, hogy a növények leveleit nyáron megfélemlítették.

Az őszi crocusok egyes fajtáit az alábbiakban mutatjuk be.

 • “Kochi”. Őszi fajta kerti crocus virágzó szeptember végén – október elején. A virágzás során a lombozat nem nő, nagy virágok, kékes-lila festmény, sötét csíkok. A fokozat jól tolerálja a téli jól, és gyorsan bővül.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Holocellum”. Blooms szeptembertől októberig, egy virágos üveges, közepes méretű, árnyalatok változhatnak, és piros színű lila árnyalattal vagy lila-lilával lehetnek. A virágok strokeja van. A növény előnyben részesíti a jól megnedvesített talajt, és elég gyorsan növekszik egy helyen.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Szép”. Gyönyörű virágzó hosszú távú sáfrány, virágok, amelyek halvány lila lila csíkokkal rendelkeznek. A virágátmérő meglehetősen nagy, és akár 8 cm, virágmagasság – 8-10 cm. Virágok egy növény lehet sokat, akár 7-10 darab. Virágzás, a régiótól függően szeptemberi vagy október óta kezdődik. Ellenáll az őszi talajnak.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Bognár”. A virágzás során illatos bluett-levendula árnyalatú virágok. Ehhez a növényhez laza tápanyag talajra van szükség. Ez a fajta Albus nevű alfajokkal rendelkezik. A virágok az őszi időszakban is kialakulnak, de fehér színűek.

Az ilyen crocuses jól veszik ki a rockerek vagy hegymászók, a fajta fényes színű sárgavörös stigs.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • Zonatoatus. Többéves Crocus fokozat, amely szeptemberben virágzik és rózsaszín üvegből készült virágokat képez, világos sárga maggal. A fajta stamenjei különleges tartóssággal rendelkeznek, és fűszerként használhatók. A virág magassága kicsi, csak 3-4 cm, és az átmérő sokkal nagyobb, és a közzététel körülbelül 6 cm. A növény átlagos, nem több, mint 10 cm. A virágzás során a sáfrány kellemes illatot készít. A levelek gyökér rozetta sötét smaragd színű.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Gyönyörű”. Ez a fajta jellemzője – elkezd virágozni, mielőtt az összes többi Ossennets-Driving fickó. A növények fehér, kék, lila vagy levendula árnyalatú virágokból állnak. A növény nagy, akár 20 cm, és elég gyorsan növekszik, nagy helyet foglal el. A Blossom szeptemberben kezdődik, és 2 hétig tart. Ez a fajta hatással van a tűlevelűek vagy dekoratív lombozat hátterére a cserjék.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • “Vetés”. Külön helyet foglal el az összes többi crocus között, mivel értékes nyersanyag az orvostudomány és a főzés szempontjából, és festékként is használják. Ezt a fajta sáfrányot nemcsak a kertben, hanem ipari méretben is termesztik. A virágcserépek gazdagok nagy mennyiségű színező pigmentben és illóolajokban. A virág színezőanyagot tartalmaz eleme a crocine, tökéletesen oldódik vízi környezetben és használt textilipari és élelmiszeripari festéssel, továbbá ez a sáfrány fűszerként használják, amikor a hús vagy hal ételek és a rizs.

A mai napig a kiválasztásnak köszönhetően számos különböző crocus-fajta. Egy ilyen bőség között minden virágvíz képes lesz kiválasztani azt a típust, amelyet szeret, hogy díszítse a kert gyönyörű színeit.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Leszállás és átültetés

A sáfrány izzók ültetése vagy új helyen átültetett, az elárasztott növények szükségesek Készítsen talajt. A növény számára előnyös, tápláló és könnyű talajszubsztrát, amely jól halad a víz átadásához és a homok és a komposzt (vagy humusz) tartalma miatt. A crocusok nem szeretik a vizes élőhelyeket vagy hámozott talajkészítményeket, és a friss, nem szárított trágya káros.

A tavaszi időszakban virágzó növények, a földön ültetés lehet ősszel, már szeptemberben. Azok a fokozatok, amelyek az esés mélyen virágzik, a talajban nem július előtt ültetik. A leszállás mélysége közvetlenül az izzó méretétől függ. A kis izzókat a kutakba helyezzük 2 vagy 3 cm mélységig, az átlagot 5-6 cm-rel fel lehet vinni, és nagyon nagy izzókat ültetnek 8 vagy 10 cm mélységig. A terv során figyelembe kell venni az 5 vagy 10 cm-es mélypontok közötti távolságot.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

4-5 évente, a sáfránynak átültetni kell egy másik helyre. Ez szükséges ahhoz, hogy a növények virágai ne zúzódjanak és megtartják fajtáik tulajdonságait.

A crocusok befogadására a kert helye mindenhol megtalálható – Ez egy sziklás rokikarium, új, hegymászás, határ vagy slatkat, egy gördülő kör a fák közelében, a cserjék között. A crocuses a felfüggesztett edényekben vagy a padló zabkásaiba helyezhető. Mivel ezek a növények először virágoznak, nem zavarják a többi növényt, nincsenek fák vagy cserjék lombjai. Miután befejezte a virágzás ciklusát, az alacsonyabb lesz az erejüket a jövő évig alvó üzemmódban, így ebben a pillanatban nem lesz szükségük a nap fényére, amikor más kerti növényeket forgatnak.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

A leszállási munka megkezdése előtt végre kell hajtania Crocus izzók feldolgozása. Az előkészítés abban rejlik, hogy a mélypontok fertőtlenítésére fertőtlenítik a fungicid készítmények (“bánat”, “fundazol”, “Vitaros” és t. D.) vagy rendes mangán. A fertőtlenítés után az izzók a növekedési stimulátorban – “epina”. Az ültetési anyag ilyen előzetes előkészítése védi a betegségeket és a vírusokat.

A fungicidek nagy részét úgy állítjuk elő, hogy 2 ml hatóanyagot 1 liter vízben oldunk. Ez az összeg elegendő lesz ahhoz, hogy felkészüljön a kirakodásra 1 kg Crocus Lows. Az oldatban lévő anyag expozíciójának ideje legalább 30 perc. A crocusesnek van egy funkciója, hogy gyorsan felnőjön, ezért egyenletesen kell földelni az erre a célra.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

A gondozás jellemzői

A növény kedvező növekedése és fejlődése miatt Ez káliumot és foszforot fog venni.

Ha azt szeretné, hogy a crocusok nagy rügyeket alkotjanak, foszfor-összetevőkkel kell ellátni őket. És annak érdekében, hogy erős életképes izzók legyenek, be kell vezetned a káliumcsomagokat.

 1. Kezdetben a sáfrány szűrése korai rugót tesz, amikor az első hajtások megjelennek, míg a kálium és a foszfor aránya 2: 1.
 2. Másodszor szükséges ahhoz, hogy a rügyek alakuljanak ki, amikor a rügyek kialakulnak.
 3. Harmadszor, hogy a traffronot virágzás után kell táplálni, amikor a virágokat teljesen rögzítik. Második és harmadik etetés A kálium és a foszfor aránya 1: 1.

A növényzet alatt nem csak a teljes táplálkozáshoz kell követnie, hanem hidratáló talaj szubsztrátot is. Az átfedéseket el kell kerülni, hanem aszályát is, annak ellenére, hogy az IT-crocusok ellenállása nem lehet állandó. A talajt rendszeresen és mérsékelten hidratálni kell.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Javasoljuk, hogy jó öntözést végezzen, mivel csíráznak csíráznak, majd nedvesítsük meg a Földet, amint elkezd nyomni.

A virágzás befejezése után várni kell a virágokat és a lombozatot teljesen szárított. Csak azt követően, hogy a Lova elkezdheti ásni a transzplantációig, vagy tavasszal mentheti. Ha a transzplantáció nincs tervezett, az izzók a télen télen hagyják el, míg a növény száraz leveleket és virágokat vág. Ha a régióban a tél nagyon kemény, akkor a sikeres télen, a sáfrány fedezhető lucfenyővel.

Abban az esetben, ha az izzók szükségesek, Július-augusztusban ássák ki a talajból, életképes példányokat választanak, és az elmaradott tálaktól megszabadulnak. A leszálláshoz szükséges anyagot szellőztetett helyen kell tárolni, ahol a levegő nem melegszik fel 20-22 fok felett.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Reprodukció

A tenyésztés leggyakoribb módja a sáfrány Növekszik az izzókból. A kirakodási anyagok nyár közepén kaphatók. A tömeges reprodukció minden évben megosztva, így a növények folyamatosan megújultak és életképes gyermekeket alakítanak ki.

A sáfrány magvak segítségével termeszthető. Ez a tenyésztési módszer hosszú és összetett, ritka a kertészek között. Miután a magvakból származó életképes palánta, a talajban kerül sor, a Crocus Blossomoknak majdnem 5 évig kell várniuk.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

A magvak sáfrányának reprodukálása a következő:

 • A vetőmagokat a mangán kálium fertőtlenítő oldatában, majd a növekedést stimuláló készítményben áztatjuk;
 • A vetőmagok közelebb vannak októberéhez vagy március-áprilisig;
 • A magokat a homokos homok nedvesített keverékében vetjük alá, míg nincs szükség erre erős robbantásra, az ültetőanyag egyenletesen eloszlik a szubsztrátum felületén;
 • Ezután az üvegházat üveggel borítja, és 3 hétig hideg helyen helyezkedik el, például a hűtőszekrényben;
 • Ezután az üvegház magvakkal tolerálják a szobát az ablakpárkányhoz, jó megvilágítással;
 • Amikor az első hajtások megjelennek, a talajt permetezővel kell megnedvesíteni;
 • Miután a vetőmag megerõsödött, az átirányítás és a mag, hogy növekedjen a kis virágcserépekre.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

A sáfrány termesztése nem igényel különleges készségeket és eszközöket. Ez az izgalmas foglalkozás még egy lakásban is elvégezhető. A Safran csírázása egybeeshet a télen vagy tavasszal. Annak érdekében, hogy a mélypontok ugyanabban az időben táguljanak, mielőtt ültetnék őket ugyanolyan méretűek, akkor nem csak a növekedés, hanem a virágzó leszállások is barátságosak és egyidejűek lesznek.

Ha a szobatársakba helyezed a crocusokat, Ez a szó szerint 21-28 nap után a növények virágzik, a változatosságuktól függően, de átlagosan 10-15 nap lesz. A crocusok virágzásának befejezése után az öntözést addig folytatni kell, amíg a lombozat és a virágok maguk nem teljesen megszűnnek – szükséges az izzók áramlása és növekedése.

A fenti talajrész meghalása után a mélypontok ásnak és tárolva vannak, miután szobahőmérsékleten szárítják őket 10-12 napig.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Betegségek és kártevők

Mint minden élő kerti virág, a hibrid sáfrány néha betegségnek van kitéve. A leggyakoribb betegségekkel meg kell ismerni.

 • Vírusos betegségek. Ez az a tény, hogy a virágok a virágok, amelyek a levelek és a szirmok deformációjához vezetnek. A vírusok szállítása rovarok. Annak érdekében, hogy a betegség terjedése ne legyen hatalmasak, az ilyen növényből célszerűbb, hogy megszabaduljon mindentől, hogy az egészséget más másolatokkal tartsa, miközben az izzók általában egészségesek maradnak.
 • A gombás etiológia betegségei. A gombák megnyilvánulásának kezdete hő- és magas páratartalmat szolgálhat. A micélium vitái behatolnak az izzóktól, és meglepnek. Az izzó lassú, ráncos, és a mérlegei alatt rózsaszín vagy fehér színű foltok vannak. A sérülés után a gumó már nem tud helyreállni és csírázni, így az ilyen anyagokat meg kell pusztítani. A növekvő crocusok közelében, az ásás után a mangán, száraz és csak eltávolításra kerülnek.
 • Klórózis-betegség. Megmutatja magát, hogy a növény sárga lombozatból kezd. Ennek oka lehet a vaselemek felszívódásának hiánya, az izzók károsodása, vagy nincs elég jó talajelvezetés.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

A betegségek mellett a crocuses a kerti kártevők invázióját szenvedhet. Lehet, hogy nem csak rovarok, hanem rágcsálók is.

 • Egerek, krota. Ezek a kerti lakosok, Roy azok a mozdulatok és lyukak károsítják a crocuses gyökérrendszerét. Ráadásul a rágcsálók szeretnek felrobbantani az izzókon, és gyakran még teljesen húzza magukat Nourában. Egy ilyen támadás után a virág meghal. Csak akkor menthető meg, ha az izzó nem teljesen megsemmisült. Ehhez meg kell ásni egy tálat, és megszórjuk, mint egy sor vagy zsúfolt szén-dioxid. Ezután az izzó néhány órát ad ki a friss levegőn, majd újra elalszik a földjét. A crocuses mentéséhez az egerekből csapdákat kell tenned, és ne hagyja el a dermálot 3 m sugarúttól a kirakodástól, mint az ikeres egérbe, hogy a fészküket.
 • Pillangó lánctalpas. Ezek a rovarok elhalasztják lárváikat a talajban. Caterpillars az élelmiszerhez A lyukakat az izzókban és a gyökerek enni. Míg a hernyók nem léptek be a pounding lépésébe, az inszekticid készítmények elpusztíthatók.
 • Földi papucs. Ezek hajlamosak az agyag talajszalagokra szaporodni. A slugok a crocuses, a kertészek ajánlott egy réteg durva szemcsés folyó homok körül a mélypontok, amelyeken keresztül a csigák nem fognak átadni. Ezenkívül speciális kerti gyógyszereket használnak a csigák elleni küzdelemre.
 • Legyőzze Tley, utazásokat. A rosszindulatú rovarok inváziójában az üzem feletti részét érinti. A lombozat sárga és csavart, a virágok rosszul fejlődnek. A növényi permetező inszekticid oldatokat a kerti rovarok elleni küzdelemre használják.

A crocuses betegségek vagy a kártevők inváziójának megakadályozása érdekében gondosan ellenőrizni kell őket a gyomlálás és az öntözés során. Az esetekben szenvedő betegek észlelése esetén azonnal tegyen intézkedéseket a virágzás gyógyítására vagy eltávolítására.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Gyönyörű példák a tájban

 • Dekoratív crocuses az első hajtás között a téli virágágyás után, amint a hóborító jön vele. Ők egy igazi kerti dekoráció, és a tájkép kialakításában használják.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • A crocuses termeszthető a növények tervezéséhez, valamint segítségükkel, díszítheti a köves lejtőket, ahol az ampel-növények csak életképes példányai növekedhetnek.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • Sáfrony virágzik korán, ezt a funkciót a kertészek nagyon értékelik, amikor a virágok egy hosszú tél után a szemet kérjük.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • A kertben lévő riválisok iránti kortesek felébredése során nincsenek más virágok még mindig alszanak, így a sáfrány primrose.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

 • A gyepen ültetett crocusok díszítik a kertet, és látványos látványt hoznak létre, amíg új zöld fű elindul.

Mit néz ki a crocus és hogyan növekszik?

Lásd alább.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása