Mobil fúróberendezés

  A sűrű építési körülmények között vagy a komplex megkönnyebbüléssel rendelkező területeken történő fúrási munka végrehajtásához mobil fúróberendezéseket használhat. Jó előadással kompakt méretekkel rendelkeznek, és nem csak a víz fúrása, hanem alacsony emelkedésű konstrukció során is használhatók.

  Sajátosságok

  MBU (mobil fúróberendezés) A hazai termelés valódi áttöréssé vált a hazai tervezésben. Ez egy olyan speciális felszerelésű univerzális típusú, amely mind víz fúrás, mind pedig a cölöpökön alapuló alapokon végzett munkák során használható. A fúrógépet különböző technikai erőforrással rendelkező műszaki megoldások különböző verziói mutatják be. A piac különböző típusú MBU-t mutat be:

  • A kamasz, az UAZ, az “UALS” autó alváza alapján a gáz;
  • Caterpillaron;
  • A “Berkut” pneumatikus platformon;
  • vontatott modellek;
  • A kotrógép alapján.

  Az MBU használható a “száraz” fúráshoz, amikor a mérnöki és geológiai munka, ütéskábelfúrás, pneumatikus fúrás, valamint mosás és tisztítású fúrás esetén használható. Az MBU bemutatja a meghajtó két verzióját:

  • a közlekedési platform motorjáról;
  • a fedélzeten.

  A mobil fúróberendezések előnyei a következőknek tulajdoníthatók:

  • A hidraulikus átvitel jelenléte, amely lehetővé teszi a fúró fordulatszámának fokozatmentes szabályozását egy bizonyos nyomatékkal;
  • Könnyű javítási munkák, amelyek a hidraulikus berendezések cseréjére csökkentek a mechanikus sebességváltó hiánya miatt;
  • A fúró eszköz forgásának gyakoriságának zökkenőmentes szabályozása a távirányítóval a nyomaték elvesztése nélkül;
  • A forgó mechanizmus eredeti kialakítása, amely nem érzékeli a pneumatikus bár működéséből származó dinamikus terhelést, amely lehetővé teszi a mechanizmus erőforrásának növelését;
  • Nagy forgási sebesség, amely lehetővé teszi a fúrási műveletek teljesítményét a gyors összeszerelés és a szétszerelés eszköz miatt.

  Az MBU módosítások bemutatott nézete segít megérteni az ilyen fúróberendezések sajátosságait és kinevezését, és a megfelelő választás.

  Felülvizsgálati modellek

  Az Ural-4320 alapján Számos soros MBU-t fejlesztettek ki, amelyek különböző módosításokkal és specifikációkkal rendelkeznek. Segítségük segítségével lehetőség van a kútok fúrására a különböző összetételű talajokban, bármilyen klimatikus és időjárási körülményekben. A mobil fúróberendezések különböző módosításai közé tartoznak a PBU-k az autó alvázon, a Caterpillar aggregátumok, amelyek speciális manipulátorral rendelkeznek, kivéve a fúró fúvókát, az önjáró telepítéseket és modelleket, amelyek még a pickup testben is felszerelhetők.

  Mindezek az aggregátumok kombinálják a kompakt méretet és az elfogadható teljesítményt. Különböző éghajlati és időjárási körülmények között dolgozhatnak mindenféle talajon. Fúrás közben különleges készségekre van szükség. Az eszközök könnyen kezelhetők és nem igényelnek komplex karbantartást. Létesítmények, amelyek különböznek a kompakt méretek és kormányozhatóságot lehet szerelve egy sor fúrás eszközöket lehet „száraz”, ferde kutak fúrására, valamint a mélyfúrás a szívó- és mosási technológia.

  Kaza Kaza alapján

  Kamaz alapján létrejött a YamoBura vagy a BCMS, amelyek nagy fúrási sugárral és széles funkcionalitással rendelkeznek:

  • fúróberendezések;
  • daru kar;
  • Szerszámok betöltésére és kirakodására.

  Az ilyen mechanizmus sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy nagyszámú különböző munkát végezzen az építés során, az energiaágazatban, a közlekedési ágazatban, az udvari területek elrendezésével, a hirdetési struktúrák telepítésével és szétszerelésével.

  Caterpillar módon

  Az ilyen típusú mobil fúróberendezések megkülönböztetik a megnövekedett ellenállás, miközben nagy szilárdságú talajcsövekkel dolgoznak, ami speciális kialakítást eredményez a mechanizmus alján található gravitációs központtal. A készüléket nagy szabadság és autonóm működésű dízelmotorral jellemezheti. A gumírozott bevonattal ellátott speciális hernyók jelenléte lehetővé teszi a kompakt és manőveres fúróberendezések használatát egy hernyó és a város körülményei között.

  Az autó alvázon

  Az “uralok” lehetőségei lehetővé teszik a fúróberendezések használatát a dombornyomott tájak területén. Az “uralok” alapján történő fúráshoz való létesítmények a távoli területeken való munka legjobb választása és a nehezen elérhető helyek, ahol nehéz szállítani az off-road. Segítenek növelni a fúrási objektumok objektumaihoz való átadásának sebességét, növelve a brigádok termelékenységét, amelyek vízfúrási szolgáltatásokat végeznek.

  Az autó UAZ alapján

  Az ilyen modellek alkalmasak a városi környezetben való használatra, amikor a fúrást sűrű építés alatt kell elvégezni. JSC “Mozrot” kifejlesztett több fúrótervet az UAZ “Nemer” és az Uaz-Patriot pikapján, amelyet a mobilitás és a jó manőverezhetőség megkülönbözteti. A fúróplatform a pickup testében található. A munkaköri állapotba való átvitelhez nincs szükség időre és speciális képzésre.

  A kotrógép alapján

  Ez egy különleges mae-új árboc, amelyet rövid idő alatt lehet telepíteni a kotrógépre egy vödör és nyilak helyett. A zárójelek és a hengerek alapján létrehozott rögzítő rendszer lehetővé teszi, hogy különböző szögben fúrjon a kútok fúrását, anélkül, hogy a kotrógép üzem közben fordulhat. A fúróberendezés áthelyezése a munka új részéhez, elég csak a mechanizmus összehangolásához.

  Szükség esetén a Brown-val együtt, akkor használhatja a szerelt kalapácsot, ha az Alapítvány alá kell szereznie az alapítvány alatt.

  A traktor alapján

  Az MTZ-80 és 82 traktorok alapján létrehozott fúróberendezések mobil speciális felszerelést jelentenek a kerekes alvázon. Használhatók a mezőgazdaságban és az egyemeletes épületben, a kommunális szolgáltatásokban, a városi területek javításával. A keréktárcsán lévő fúróberendezések telepítve vannak, és mind a város, mind a vidék körülményei között használhatók.

  A kútokat és a gödröket 3 méteres mélyre lehet fúrni, egyszerű vagy teleszkópos csigával, későbbi tisztítás nélkül. A speciális fúvókák követhetők, amelyek segítségével a betöltési és kirakodási műveletek elvégezhetők, vagy különböző fúrómechanizmusok, amelyek lehetővé teszik a kút fújását vagy fújását.

  Székek

  Vannak olyan modellek, amelyekben a pótkocsit a víz fúrásakor hordozóanyagként használják. Vannak mechanizmusok MGBU-310, amelyben a pótkocsi részét használják csak szállítására a fúrási mechanizmus, és abban az időben a munka a platformon, csak műanyag tartályt vízzel fúró és egy motoros szivattyú, amely arra szolgál, a víz a szerszám, ha a mosási módszert jól fúrja.

  Az ilyen berendezések csomagja tartalmazza:

  • fúró telepítés;
  • filmelőzetes;
  • motorszivattyú;
  • víztartály;
  • 28 rúd, amelynek hossza 1,8 m;
  • 2 bura egy penge alakjában.

  Ennek az MBU méretei kicsiek, még egy személygépkocsi is képes szállítani a pótkocsit a berendezés felszerelésével a fúró művelet helyén.

  Kiválasztási paraméterek

  Az ilyen berendezések kiválasztásának fő paramétere:

  • Fúrófejek mélysége;
  • A terület olyan jellemzői, ahol az ilyen berendezéseknek kell használniuk;
  • A talaj jellemzői;
  • motor teljesítménye;
  • a berendezés kapacitása;
  • Munkaidő Használati együttható;
  • technikai és gazdasági hatékonyság;
  • Az ilyen berendezésekkel való munka biztonsága.

  A különböző mobilfúrómodellek lehetővé teszik a kisvállalkozás vagy az egyéni vállalkozó számára, hogy válasszon modern, nagy teljesítményű és könnyen használható lyukakat, nagy teljesítményű és könnyen használható kompakt fúróberendezést, amelyek segítenek nekem egy számú fáradságot mechanizálni működési műveletek különböző tevékenységi területeken.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: