Mothes a Motoblock “Neva”: fajták és céljuk, választás

  A motoroblokkvágók a legnépszerűbb modulok, és gyakran az aggregátumok alapvető berendezései szerepelnek. Az eszközök széles körű eloszlása ​​és népszerűsége a használatuk hatékonyságának, egyszerű tervezésének és magas fogyasztói hozzáférhetőségének köszönhető.

  Jellemzők és cél

  A tervezés szerint a motoblokkhoz tartozó marómalom enyhén talajművelésű kések a forgás tengelyére. Termelésükért 2 típusú acélot használnak: ötvözet és magas szén, És a második a nagyfrekvenciás és kötelező termikus keményedés feldolgozása alatt áll. Az ilyen anyagok használatával a terméket nagyon tartós és tartós.

  Az alkalmazásvágó hatóköre meglehetősen széles, és magában foglalja a talajfeldolgozás minden típusát.

  Ezzel az eszközzel a talaj lazítva, a gyomok eltávolítása, a szűz földek szántása és a kert dömpingje tavasszal és ősszel. Ezenkívül a vágók használata az ásványi és szerves műtrágyák előkészítésekor hatékony, ha szükséges, amikor a talajok készítményeire készülnek. A gondos szántás miatt lehetséges a talaj optimális sűrűségének elérése, a kémiai és biológiai aktivitás növelése, valamint a kezelt talajon termesztett mezőgazdasági növények hozama is.

  A mellékelt modul mellett további vágókészülékek vásárlása és befogadása lehetséges. Segítségük segítségével javítható az egység szabályozhatóságát és javítani a talajfeldolgozás minőségét. Azonban nem lehet különösen túlterhelt a motoblokkot, ami a motor túlmelegedését okozhatja, és a bontáshoz vezethet. Ezenkívül egyes korlátozások társulnak további készletek telepítéséhez. Például, ha a virgin szűz, a kiegészítő berendezések használata nem ajánlott. Az ilyen feldolgozás elég lesz egy modul a fő készletben.

  De a rendszeresen kezelt fény talajhoz, a több további vágó szerelése csak előnyös.

  Fajták

  A motoblokk besorolási pénzneme több jelzéssel történik. Szóval, a helyszínen, lehetnek egymás mellé és felszerelve. Az első a kerekes hajtótengelyeken található mindkét oldalon a tápegységhez képest. Ezzel az elhelyezéssel a vágók szerepet játszanak a kerekek, vezetve egy moto blokk mozgásban. A szálláshely második módja a motoblokk mögött és a Power Take-off tengelytől való munkájából származik. Ez a hely a leginkább jellemző a legmodernebb motoblokkok, köztük olyan jól ismert márkák, mint “virulent”, MTZ és “NEVA”.

  A besorolási vágók második kritériuma a konstruktív végrehajtás. Ennek megfelelően 2 típus megkülönböztethető: SableVoid (aktív) vágók és “liba mancsok”.

  Sablevoid vágók

  A motoblokk alapkonfigurációjában szerepel, és a gazdálkodók legnépszerűbbek. A vágóknak összecsukható kialakítása van, ami a telepítés, a karbantartás és a szállítás nagyon kényelmes és egyszerű. Az aktív vágó egy blokk formájában készült, amely négy vágási mechanizmust tartalmaz, a derékszögben egymáshoz viszonyítva. A kések szerelését csavarokkal, alátétekkel és anyák segítségével végezzük, és a hajtás mindkét oldaláról a blokkok száma 2-3 vagy annál nagyobb lehet. Hegesztés a vágókészülék gyártásában nem használható. Ez a magas szén-dioxid-acél speciális tulajdonságainak köszönhető, és az ilyen kapcsolati módszerrel kapcsolatos ismeretlensége.

  Kések, amelyekből a malom áll, elég egyszerű, és az acélcsíkok görbültek a széleken. És az általuk összegyűjtött blokkban oly módon, hogy a kanyarok egy irányba váltakoznak a hajlításokkal. A Saberhez hasonlító kés alakja miatt az aktív vágókat gyakran saberoidnak nevezik. Ez a design nagy keménységgel és az anyag szilárdságával kombinálva lehetővé teszi, hogy az ilyen típusú berendezéseket használja, ha a szűz tájak és nehéz talajok nagy mennyiségű kövek és gyökerek.

  A Saber-alakú vágók önálló gyártásával ajánlott tavaszi hőkezelt acélgyorsítást használni 50 kHGF

  Csuklós malmok “liba mancsok”

  Ezek a malmok egészen nem szándékos kialakításúak, amelyek miatt nagy szilárdságú és hosszú élettartamban különböznek. Segítségükkel nemcsak a kő és agyag talajok hatékony kezelésére lehetséges, hanem a kis gyomokkal, valamint a talaj mély lazítását is. Szabványos gyári szerelési modellek meglehetősen kompakt méretek: 38 cm hosszú, 41 széles és 38 magassága, a súlya a design 16 kg.

  Ez a típus köteles a kések kialakításának jellemzőire, amelyeket hegyes háromszöglemezek formájában mutatunk be, az acél rudak szélén található, és távolról emlékeztet a liba mancsokra. A vágóelemek száma különböző lehet – 4 darab gyári modellek és legfeljebb 8-10 házi mintákban.

  A kések számának növekedésével a talajfeldolgozás minősége jelentősen növekszik, és a motor terhelése is sokkal több lesz. Ezért, a festett vágók független gyártásával, figyelembe kell venni ezt a tényt, és ne tegye túlságosan. A maximális sebesség, amellyel a motoblokk mozoghat, a “Liba Paws” vágókkal felszerelt, 5 km / h, ami megfelel a felnőtt átlagos sebességének. Ebben a tekintetben, hogy kezelje ezt a technikát, elég kényelmes és kényelmes. Az őrlési malom anyaga a közepes sűrűségű alacsony szén-dioxid-acél, ezért a kések gyakran érzékenyek a hibás talajra való munkavégzésre és deformációra.

  Választott kritériumok

  Mielőtt elkezdené a vásárlási vágóvágókat, megfelelő értékelni kell a működési feltételeket és a kezelt talaj típusát. Tehát, ha a köves területeken kell dolgoznia, akkor jobb, ha egy szablya alakú modellt vásárolnánk. Az ilyen berendezések könnyebben megbirkózhatnak a komplex talajokkal, és bontás esetén könnyebb lesz javítani. Ehhez elég ahhoz, hogy megcsavarja a sérült kést, és helyezzen egy új helyet.

  Ha tervezik, hogy eke a szűz, akkor jobb választani a “liba mancsok” vágót. Jól alkalmas a nehéz talajok termesztésére, valamint mélyre, akár 30-40 cm-re, kicsomagolásra. Mindazonáltal teljesen nem alkalmas a Turf Talatokkal való munkavégzésre, a pálma modell teljesen nem alkalmas: a kések értékelik a füvet és a hosszú gyökereket, és a munka gyakran megáll.

  Ilyen esetekben kizárólag Saber alakú marómalmot kell helyezni.

  Telepítési tippek

  Gyűjtsd össze és telepítsd a maróföldet a szálon meglehetősen egyszerű. Ehhez a készülék a kanapén fekszik, és 45 fokos szögben forog. Ezután csomagolva az X-alakú párnákat a fáról, és pihenjen rájuk a motoblokk fogantyúja. Optimálisan, ha Kozelkov magassága körülbelül 50 cm. Miután a megbízható dugó rendelkezésre áll, és az egység meglehetősen folyamatosan található, elkezd lőni a kerekeket.

  Ehhez használjon speciális kulcsot, amely szabályként szerepel a motoblokk alapkonfigurációjában. Ezután a kerék meghajtó tengelyeiben állítsa be a szükséges mennyiségű vágógépet. A különösen erőteljes modellek esetében a számuk elérheti a hatot, elegendő lesz az aggregátumok többi részéhez. A vágógépeket az óramutató járásával ellentétes irányba kell tenni. Ez segít a késekkel, hogy az öncsúcsot, míg a motoblokk mozgását, és megszabaduljon, hogy meg kell tennie.

  Működési szabályok

  Annak érdekében, hogy a vágókkal végzett munka ne okozzon nehézséget, Néhány egyszerű szabályt kell követni.

  1. Mielőtt folytatná a munkát, be kell állítania a fogantyú magasságát.
  2. A motoblokk hátulján kell telepíteni egy csoroszlyát, amely egy horgony szerepét játszik, és segíti a termesztés egységesebbé tételét.
  3. Ezután el kell indítania a motort, és 5 perc alatt dolgozni kell.
  4. A motor felmelegedése után be kell kapcsolnia az átvitelt, és adja meg a minimális pozíció összekapcsolását.
  5. Nem kell hosszú ideig tartani egy helyszínen, különben a technika kapja a boggle-t.
  6. Amikor csúszó vágók, akkor szükséges a sebesség csökkentése, és a komplex területek növelése után.
  7. A vágó végén célszerű egy védőlemezt telepíteni. Ez nem teszi lehetővé a színek vagy más növények véletlenszerű termesztését, és segíteni fogja az adott területen szigorúan feldolgozni.

  Hogyan gyűjtsük össze a vágógépeket a “Neva” motoblokkon, nézd meg az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: