MOTOBLOCK “NEVA” karburátorok: Jellemzők, célok és működési szabályok

A motorburkolat karburátora az elektromos rendszer csatlakoztatott része. A fő feladat az üzemanyag optimalizálása egy bizonyos összetétel megszerzéséhez. A karburátor elsősorban az állandó terhelésszabályozásra van szükség.

Rendszeres ellenőrzések, beállítások, megfelelő működés segít a készülék meghosszabbításában. Ezenkívül ez befolyásolja az üzemanyag által használt eszközök felszerelését.

A készülék jellemzői

Motoblockokhoz – egy meglehetősen erős egység egy csomó energiát, de ugyanakkor a közepes méretű, felszerelt multifunkcionális gépek. Főleg benzin, dízel vagy elektromos motorral előállított gépek. Az utóbbi, az úton, rendkívül ritka. A hozzáadott üzemanyaghoz csak egy karburátorral villant. A gyártó a következő típusokat mutatja be:

 • Rotary – a legegyszerűbb szerkezetében, elsősorban 12-15 köbméterrel vannak felszerelve;
 • Dugattyú – Ebben az esetben a design bonyolult, ezért erős motoros motoblocks összeszerelésére szolgál.

A burkolat a főbb részletek használatával történik:

 • vezető dugattyú;
 • Csatlakozó rész – illesztés;
 • üzemanyag tartály;
 • magas / alacsony fordulatú tű;
 • Csővászon.

Tehát a folyamat rotációs mozgó dugattyúval kezdődik, ami vákuumot eredményez. A karburátor elnyeli a levegőt, és később a vénycső mentén mozog. Az üzemanyag (a tartályból) mozgása a motor felé irányul, amelyet egy vákuum miatt működő összekötő szerelvény segítségével végezünk. Folyékony borítékok A fő tű, a bemeneti csatlakozó mentén halad, a vászoncsőbe esve. A gázkar megnyomása, az üzemanyag az alacsony fordulatú tűnek köszönhetően. Ezután az első tű felelős a benzin áramlásáért.

A hazai mesterek és a mezőgazdasági termékek között az orosz márkák “Neva”, “Oka”, “Agro”, “Reggel”. Ez jellemzi az optimális teljes készlet, kiváló minőségű, erőteljes karburátor. Különösen az orosz vásárlók értékelik a “Neva” K-45 motoblokkokat a megbízhatóságért, a tartósságért. A Model KMB-5 egy régebbi egység, ezért vásárolnánk egy olyan szakemberrel, aki olyan terméket biztosít, amely megfelel a kéréseinek.

A nagy terhelés, akkor ajánlott használni az MB-2 Motor-blokk – vannak felszerelve erős motorral, megkülönböztetni megbízható karburátor munkaképes nélkül sok éven erőltetett javítás. MB-1, viszont könnyű típusnak tekinthető, amely biztosítja a funkciómotor optimalizálását.

Kiigazítási ajánlások

Instabil motorüzemelés – az első jel a karburátor beállításához a motorblokkon. Szakemberek tanácsot kezdeni ezt az eljárást a tavasz elején – csak akkor fennáll a mechanizmus után a tél „hibernált”, a végén az őszi – a végén terhelések. A szétszereléseket világos, szellőző helyiségben kell elvégezni. Egyedül a “Neva” karburátor testreszabása teljesen egyszerű, a legfontosabb dolog az alapvető ajánlások betartása:

 • Siess a motor legalább 5 perc.;
 • csavarja be a csavarokat kizárólag a leállításig;
 • A csavarokat viszont 1,5 forgalomból kell igazítani;
 • A sebességváltó karja minimális lépésenként;
 • A fojtószelep-vezérlő részleteinek részletei esetén csak minimális REVS-t kell telepíteni;
 • Győződjön meg róla, hogy a motor a teljes javítás idején kezdődik – befejezése után, húzza ki, majd indítsa újra az eredmény ellenőrzéséhez / vezérléséhez;
 • A kis gázcsavarok nem szabályozzák a forgalmat – Fontos, hogy a motor non-stop működését elérjük;
 • Az összes szabály betartásakor a karburátor csendben fog működni, kudarcok nélkül.

Működési szabályok

A készülék hosszú ideig tart, ha követi a következő ajánlásokat.

 • Megőrizni a mechanizmus működő, fontos, hogy figyelemmel kíséri a kompozíció a benzin kapott – mechanikai szennyeződések ne legyen jelen benne.
 • A javítás megkezdése előtt meg kell kezelned az ugyanazon üzemanyag részleteit. Nem ajánlott az oldószert használni, mivel csökkentheti a gumi pótalkatrészek rugalmasságát, károsíthatja az alátéteket.
 • SEW Részletek A legjobban fújva sűrített levegővel.
 • Ne tisztítsa meg kis lyukakat, például tűvel vagy vezetékkel.

 • Végső összeszerelés, Telepítse a részleteket egyenletesen – így elkerülheti a karburátor alkatrészeinek törzsét vagy görbéit.
 • Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép lebegése szorosan kapcsolódik az esethez – a jövő sikere pontosan a szorosságukban.
 • A mechanizmus megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a levegőszűrő hogyan van csatlakoztatva – szükség van a folyadék szivárgására.
 • A szivárgás elkerülése érdekében az üzemanyag-daru meg kell nyitni, majd átfedje a levegő csappantyút, a kontrollkar meghúzódik, hogy a fojtószelep megnyitása 1 \ 8-1 \ 4. A rendetlenségnek meg kell tennie az üzemanyagcseppek megjelenését (ha a hőmérséklet 5 fokra csökkent).
 • Amikor elkezdi a levegő csappantyút, akkor egy kicsit korlátoznia kell. Amint a motor felmelegszik, fedezze fel a teljes.

MOTOBLOCK CARBURETOR CARE

Megakadályozzák, hogy a motorblokk a gyakori bontásoktól vagy javításoktól csak a mechanizmus működésének alapos nyomon követésével járjon el. Mivel már kiderült, fontos, hogy időben kiigazítsa az üresjáratban. Ezenkívül ne felejtsd el tisztítani a karburátort, ellenőrizze a részletek állapotát, erre először el kell távolítania őket, szükség lehet egy teljes csere. Például a tömítések gyakran elhasználódnak. Az üzemanyag-folyadékkal való állandó kölcsönhatás miatt a motor erősen szennyezett levegővel. Vágja le a kézi tisztítás segít az egységen telepített szűrőket. Ebben az esetben súlyos szennyeződésként kell tisztítani őket.

A berendezés összetétele hatással van az öntött üzemanyag összetételére. Az alacsony minőségű éghető folyadék rontja a működőképességet, az alkatrészeket, a mechanizmust. Ezért a mesterek gyakran használják a mezőgazdasági gépek cseréjét vagy javítását. Új alkatrészeket vásárolhat autópiacokon vagy üzletekben, ahol szakképzett szakemberek dolgoznak.

Elég a modell, a berendezés sorozatszáma, és a megfelelő segítség, a kiváló minőségű részek kiválasztása. By the way, a boltban a diagnosztika, a tisztítás, a csere.

Állítsa be a “Neva” márka eszközét még a saját kezével is. A legfontosabb dolog az, hogy betartsák a fenti szabályokat. Nem lesz felesleges, hogy az egyes részek összekapcsolási rendszerét megvásárolja a javítás vagy a beállítások után, mivel a pótalkatrészek helytelen telepítése hibás működést okozhat – egyszerűen nem indul el. Próbálja meg használni a kiváló minőségű üzemanyagot, végezze el az időben történő kiigazítást, és nem kell mentenie a pótalkatrészeket. Végtére is, az egész mechanizmus munkája minden részletetől függ.

A következő videóban várja a karburátor tisztítására és mosására a Motoblock Neva MB23-ból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: