Motoroblokkok “Salute”: specifikációk, modellelzési és működési szabályok

A gazdálkodók és a dachensonok nem tudnak ilyen fontos egység nélkül, mint egy motoblokk. A gyártók ezt a fajta berendezést hatalmas választékban termelik, de különös figyelmet érdemel a “sós” márkát. A háztartásban elengedhetetlen asszisztenseknek tekinthető többfunkciós eszközöket.

Történelmi referencia

A Salute márka termékei több mint 20 éve nagy népszerűséget élveznek a piacon, pozitív visszajelzést kaptak mind a külföldi, mind a hazai fogyasztóktól. E márka szerint kiváló minőségű kerti motorkerékpár “Agarat”. Ez a vállalat Moszkvában található, és a háztartási szakaszokon és a kis gazdaságokban használt gépesített pénzeszközök gyártásával foglalkozik. Az áruk uralkodójának fő termékei kompakt motoblokkok.

Ezek univerzálisak és mind hazai, mind japán, kínai erőegységekkel vannak felszerelve.

A fogyasztók széles igénye a “üdvözlet” motoblokkot használja. A gyártó megfelel a teljes készlet szerelt fegyver, amely egy utcaseprő kefe, egy bábu kést, rakomány kocsi, eke és hóhányóval. Ezt a modellt a megbízhatóság és a hosszú élettartam jellemzi. Ez annak köszönhető, hogy a motoblokkok első osztályú motorokkal vannak felszerelve, amelyek az üzemanyag-fogyasztást takarítják meg és nagy teljesítményt nyújtanak. A “SALYUT” motoblokkok munkaerő-erőforrása 2000 óra, amely 20 évig kudarcok és bontások nélkül biztosítja működését.

Előnyök és hátrányok

A “Salute” védjegy alatt előállított motoroblokkok eltérnek a technológiai tömörség, az egyszerű ellenőrzés és a szolgáltatás egyéb modelljeitől. Mivel ebben a tervezésben van egy fogaskerék, egyszerűsíti a sebesség és az öv tengelykapcsoló meghajtásának beállítását. A motoblokk ergonómiai és patakok kormánykerékei – ennek köszönhetően a művelet során a rezgés jelentősen csökken. Ezenkívül a készüléknek van egy gyáva, egyenletesen elosztja a szerelt részek tömegét. A tisztelgős motoblokkok fő előnyei is tulajdoníthatók:

 • Magas motor teljesítménye – A sebességváltó működési erőforrása 300 m / óra;
 • A motor léghűtési rendszerének jelenléte;
 • a tengelykapcsoló mechanizmusának sima működése;
 • Automatikus indítózár nem elegendő olajszintvel;

 • egy szilárd szerkezet, amelyben a keret kiváló minőségű fémötvözetekből készül, és megbízható koagusokkal rögzített;
 • Rezisztencia – A motoblokk súlypontja alacsony, és kissé eltolódik előre;
 • Multifunkcionalitás – Az eszköz használható mind a mellékletekkel, mind a további pótkocsikkal;
 • kis méret;
 • jó manőverezhetőség és permeabilitás;
 • Biztonságos működés.

Ami a hiányosságokat illeti, ez a motoblokk kis szögű emelő fogantyúval és alacsony minőségű övekkel rendelkezik. A kisebb mínuszok ellenére a készülék kiváló mechanizált eszköznek tekinthető, amely megkönnyíti a kertben és a kertben való munkát. A motoblokknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen elvégezheti a munkaterületet. Különösen hasznos a nyári szezonban.

Ez a technika és a tél megtalálja az alkalmazását – lehetővé teszi, hogy kényelmesen tisztítsa meg a havat.

A munka leírása és elve

A “Salute” motorblokk egy univerzális eszköz, amelyet a talaj feldolgozására és öntözésére terveztek, a takarmány betakarítása, a termés összeszerelése, a háztartási terület takarítása a hóból és a kis rakomány szállításából. A gyártó számos módosítással rendelkezik. A berendezés tömege (a modelltől függően) 72-82 kg lehet, az üzemanyagtartály térfogata – 3.6 l, a mozgás maximális sebessége eléri a 8-at.8 km / h. Motoroblokk méret (hossz, szélesség és magasság) – 860 × 530 × 820 mm és 1350 × 600 × 1100 mm. A készüléknek köszönhetően a föld földjét 0-ra kezelheti.88 m, míg a talajfeldolgozás mélysége nem haladja meg a 0-at.3m.

A motor szélvonala “tisztelgés” a benzinnel működik, ez egyhengeres és súlyú 16.1 kg. Az üzemanyag-fogyasztás lehet 1.5-1.7 l / h. Motor teljesítmény – 6.5 l / s, munkaszervezete – 196 négyzetméter cm. Motor tengely forgási frekvencia – 3600 o / m. Ezeknek a mutatóknak köszönhetően a készüléket jó teljesítmény jellemzi. Ami a készülék kialakítását illeti, ez a következőkből áll:

 • motor;
 • fémkeret;
 • tengelykapcsoló meghajtó;
 • kormányoszlop;
 • gáztartály;
 • pneumatikus gumiabroncs;
 • tengely;
 • fogaskerék.

A motoblokk munkájának elve egyszerű. A nyomatékot a motorról a sebességváltóra továbbítják övátvitel segítségével. A sebességváltó beállítja a mozgás sebességét és irányát (vissza vagy előre). Ezután a sebességváltó a kerék mozgásához vezet. A tengelykapcsoló rendszer két fogaskeréköt, visszatérő mechanizmust, kontrollkarot és feszítőgörgőt tartalmaz. A meghajtó övek működtetéséhez és a tervezés további mechanizmusainak összekapcsolása megfelel a szíjtárcsanak.

A motorblokk vezérlését speciális fogantyú segítségével végezzük, a sebességkapcsoló, az elülső és a hátrameneti kapcsoló rajta van. A csoroszlyát fontos részletek a motoblokkon, a kereten telepítve van, és olyan funkciókkal van ellátva, amelyek “kényszerítik” a vágókat a talajba való belépéshez.

A vontatott mechanizmusok felszereléséhez speciális mellékleteket használjon.

Felülvizsgálati modellek

A mai napig a “tisztelgés” motoblokkokat több modellben állítják elő: 100, 5L-6.5, 5-R-M1, GC-190 és Honda GX200. Az összes fenti modellek jellemzi javított és továbbfejlesztett tervezési és nagymértékben érvényesülnek a hasonló faj más gyártók. Az ilyen aggregátumok kényelmesebbek a működéshez, funkcionális és ergonómiai.

 • “Salute 100”. Ez egy motorblokk, amely a “Lifan 168-F-2B” motorral van felszerelve. A benzinnel működik, hatalma 6.5 L. C, kötet – 196 négyzetméter cm. Ezenkívül az eszköz csomagja 6 talajvágót tartalmaz, amelyek a 30, 60 és 90 cm-es földterületek feldolgozására engedélyezhetők. A fúvóka súlya 72 és 78 kg között változik. Ennek a technikának köszönhetően, akkor nem csak a feldolgozási körzetbe, melynek területe 30 hektáros, hanem elvégzi a takarítás területén, nyírja a füvet, összetörni élelmiszerek és szállítani a rakományt, hogy 350 kg.

 • “Üdvözlet 5l- 6.öt”. Ez a készülék egy erőteljes Lifan benzinmotort tartalmaz, amely léghűtéssel van ellátva, és megkülönbözteti a 4500 órát. Eladott motoblokkot szabványos vágókészülékkel, kanapé. Ezenkívül a gyártó kiegészíti azt és más típusú találatokat forgó fűnyíró, burgonya és burgonya formájában. A berendezések segítségével összeszerelheti a termést, a kaszált füvet, a talajt termesztheti a talajt és a kis rakományokat. A készülék mérete 1510 × 620 × 1335 mm, további eszközök nélkül 78 kg súlyú.
 • “Üdvözlet 5-R-M1”. SUBARU BASOLINE MOTOR márka telepítve van a farostlemezen. A középső üzemmódban 4000 órán keresztül készült. A készülék különböző fúvókákkal van felszerelve, standard lehet, és 60 cm széles részeket képes feldolgozni, de ez a jelző további tartozékok segítségével módosítható. A modell könnyen ellenőrizhető, két módja van a rezgés ellen védett mozgás és kormányoszlopok. Ezenkívül a motoblokk kialakítása jól kiegyensúlyozott.

 • Honda GC-190. Az egységnek van egy dízelmotorja japán termelés GC-190 ons léghűtő rendszerrel. A motor térfogata 190 négyzetméter. A motoroblokk nagyszerű az áruk szállításához, a talajfeldolgozáshoz, a szeméttisztításhoz és a hó elszámolásához. A súlya 78 kg és méretben 1510 × 620 × 1335 mm, a motoblockokhoz kiváló minőségű talaj kezelésére, a mélysége pedig 25 cm-es. Ez a modell kényelmes irányítási rendszerrel és csodálatos manőverezhetőséggel rendelkezik.
 • Honda GX-200. Ez a motoblokk a japán gyártó (GX-200 ohv) benzinmotorral ellátott teljes készletben történik. Ez egy kiváló gépesített eszköz, amely alkalmas bármilyen mezőgazdasági munkára, és hosszú élettartam jellemzi. A vontatott kocsiban 500 kg-ra szállíthatsz. Nincs szivattyúberendezés súlya 78 kg.

Mivel ez a modell klinikai tengelykapcsolóval rendelkezik, akkor a manőverezhetősége növekszik, és az ellenőrzés könnyű.

Tippek a választáshoz

A mai napig a piacot a gépesített berendezések elegáns választéka képviseli, de az “Unió” motoroblokkok különösen népszerűek a mezőgazdasági termelők és az országok tulajdonosaival. Mivel különböző módosítások állnak elő, akkor gyakran a megfelelő választás egy adott modell javára. Természetesen a legjobb, ha egyetemes egységet szerez, de a költsége nem lehet mindenki számára alkalmas.

Hogy az eszköz megbízhatóan szolgálta sokáig, fontos, hogy figyeljen néhány mutatóra.

 • Csökkentő. Ez az egyik legfontosabb részlet, amely a motor tengelyétől az aggregátum munkaszervezetéig továbbítja. A szakemberek azt javasolják, hogy az összecsukható felszereléssel rendelkező motoblokkok vásárlási modelljei. A bontás esetén hasznos lesz. Javításra elegendő lesz, hogy egyszerűen helyettesítse a mechanizmus részét.
 • Motor. A készülék termelékenysége a motorosztálytól függ. A jó választás olyan modellek, amelyek négyütemű motorokkal vannak felszerelve, amelyek mind a dízelmon, mind a benzinnel dolgozhatnak.
 • Művelet és gondozás. Fontos tisztázni, hogy mely funkciók végezhetnek felszerelést, és hogy a korszerűsítése a jövőben lehetséges-e. Ezenkívül meg kell találni a szolgáltatási kérdéseket és garanciákat.

kiegészítők

Standard MotoBlock “SALYUT” A márkás malmok (hat darabja) és a csoroszlya. Mivel ez a készülék univerzális kapcsolószerkezettel van felszerelve, további vágók, talajok, kaszálás, foglalás, gereblyek, hernyók, dump, súlyismerők és hóeltávolító fúvókák telepítése lehetséges. Ezenkívül a motoblokkot a kis rakomány szállítására is használhatjuk – erre a célra teherautó, amely egy külön fékkel ellátott fékezőkkel rendelkezik a csomagban. Kényelmes üléssel rendelkezik.

Mivel az eszközt úgy tervezték, hogy dolgozzon a területen, a kerekei megkülönböztetik a mély szekvenciát védővédőt, Szélességük 9 cm, és átmérője – 28 cm. A “üdvözlet” motoblokkok fő előnye, a felszerelés a fogaskerékkel. Nem fél a hatalmi terhelésektől, és képes ellenállni a talajba eső kövek fújása. Ez a modell nemcsak magas színvonalú sebességváltó, hanem egy erőteljes motor is, amely mind a benzinnel, mind a dízelpopulációban dolgozik, mint 4000 óra. A készülék csomagjában is tartalmaz egy szivattyút, egy tartalék heveder és csatlakozó.

Működési szabályok

Mielőtt elkezdené a munkát a “üdvözlöm” motoblokkkal, először ellenőrizze a vágó telepítését. Ez segíti a csatolt utasításokat a gyártóból. Ezenkívül telepíthet egy csoroszlyót, hogy megkönnyítse a munkát – köszönhetően a készülék nem lesz mélyen a talajba, és harmatozza a termékeny keveréket. Ha csoroszlya nélkül dolgozik, az egység folyamatosan “ugrik” a kezében.

A földről “NAP” -ra, ebben az esetben folyamatosan át kell váltania a hátsó átvitelt.

Az eszköz motorjának futtatása előtt győződjön meg róla, hogy tele van üzemanyaggal. Ezenkívül meg kell vizsgálnia az olaj elérhetőségét a sebességváltóban, a motor forgattyúházában és más csomópontokban. Ezután a gyújtás bekapcsol – ebben a pillanatban a kapcsolási sebességért felelős kar semleges pozíciót kell foglalnia. Ezután az üzemanyag csapot nyit, és néhány perc töltés után a porlasztó üzemanyag, akkor tegye a gáz kart az átlagos pozíció.

A motoblokock működése során más szabályokat is figyelembe kell venni.

 • Abban az esetben, ha a motor nem túlmelegedett, a levegőcsillapítónak közel kell lennie. Amikor a motor elindul, nyitva kell lennie – egyébként újra belépnek az oxigén üzemanyag-keverékbe.
 • Az indító fogantyút addig kell tartani, amíg a cope nem működik a tekercsen.
 • Ha a motor nem indul el, néhány perc múlva meg kell ismételni egy kísérletet, felváltva nyitva és bezárja a levegő csappantyút. A sikeres indítás után a szárnykarot forgassanak, amíg az óramutató járásával ellentétes irányba nem áll meg.
 • A motor leállítása a gázfogantyú telepítésével történik. Ha ez befejeződött, az üzemanyag-daru zárva van.
 • Abban az esetben, ha azt tervezik, hogy egy virulens “üdvözletet” egy motoblokkkal eke, ajánlott több szakaszban elvégezni. Kezdetben meg kell távolítani a felső réteget és a kéregt, majd az első átvitelre, hogy eke és megtörje a talajt.
 • Meg kell adnia a berendezést a kiváló minőségű üzemanyaggal.

Az ellátás és a javítás különbségei

MOTOBLOCK “SALYUT”, mint bármely más típusú gépesített szerszám, rendszeres karbantartást igényel. Ha a tengelykapcsoló huzalt, olajok csomópontok végzik időben, a megelőzés és ellenőrzés a motor rendszerek végzik, akkor a készülék biztonságos és hosszú távú munka. Ezenkívül a motorblokknak rendszeresen be kell állítania a kontroll alkatrészeket, tisztítsa meg a szelepet és a gumiabroncsokat.

Az első 30-40 órás működési munka a technikával a középső üzemmódban szükséges, anélkül, hogy túlterheléseket hozna létre.

Javasoljuk, hogy az olajcserét 100 óránként végezzük, Ugyanakkor a szabad mozgás és a kábelszabályozók kenőanyagot végez. Abban az esetben, ha a tengelykapcsoló nyílásának és lezárása nem teljes, akkor egyszerűen húzza meg a kábeleket. A kerekeket naponta kell ellenőrizni: abban az esetben, ha a gumiabroncsok csökkentették a nyomást, szagolhatnak és gyorsan nem sikerülnek. Nem engedélyezhető a gumiabroncsokban és túl nagy nyomás, amely provokálja a kopást. Tárolja, hogy egy motoblokkra van szükség egy speciális állványra egy száraz szobában, azt a szennyeződésektől a szennyeződésektől megtisztítják; az olajat a motor forgattyúházából és karburátorból lecsapolják.

Ha megfelelően működtethet egy üvegszálat, akkor elkerülheti a javítást. Abban az esetben, ha a készülék hibája észrevétlenül szükséges, műszaki diagnosztika elvégzéséhez szükséges, és feltárja a törés okait. Például, ha a motor nem indul el, akkor az okok eltérőek lehetnek (és opcionálisan meghibásodása). Kezdetben ellenőriznie kell az üzemanyag és a kenőanyagok jelenlétét az összes rekeszben. Normál üzemanyag és olaj szintjén meg kell próbálnia indítani a motort egy szabadtéri csappantyúval, majd ismételje meg a kísérletet, de zárva van.

Vélemény

A közelmúltban a házak és a gazdaságok sok tulajdonosa előnyben részesíti Salyut motoblokkáit. Az ilyen népszerűséget a technológia megbízhatósága és magas színvonala magyarázza. A pozitív jellemzők közül a fogyasztók gazdaságos üzemanyag-fogyasztást, kényelmes eszközvezérlést, kis tervezési méreteket és nagy teljesítményt biztosítanak. Ezenkívül a legtöbb gazdálkodó nagyra értékelte az egység magas funkcionalitását, lehetővé téve a talajfeldolgozás, a betakarítás, a terület tisztítását.

Ez a technika kényelmes és az a tény, hogy kompakt járműként használható.

Minden plusz és hátránya a “Salute” motoblokkról, miután két év múlva látja az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: